Connect with us

ACTUALITATE

INTERVIU VIDEO/ Viorel Băltărețu (USRPLUS): Deviza mea în această campanie electorală este că cea mai bună protecție socială este locul de muncă (PE)

Publicat


Viorel Băltărețu, ocupantul locului doi pe lista USRPLUS Cluj pentru Camera Deputaților, își propune reducerea declarațiilor depuse de firme, reformarea ANAF și transparentizare în administrația publică.

Viorel Băltărețu a acordat un interviu pentru Cluj24.ro

Toată lumea vrea să se schimbe ceva bine în România

Rep: Dle Băltărețu, cum a trecut prima săptămână de campanie?

V.B.: E o experiență nouă pentru mine, pot să spun că m-am descurcat mai bine decât m-am așteptat, au fost multe interviuri, multe interacțiuni cu alegătorii. Din păcate, nu am avut șansa să avem întâlniri față în față pentru că pandemia nu ne permite dar am avut câteva live-uri pe Facebook, comentarii, cu încurajări sau înjurături.

Din păcate, trăim în România iar decența este un lucru mai puțin cunoscut pentru unii. Dar, per total, a fost o experiență bună. Am descoperit oameni care ne susțin și de la care nu mă așteptam să o facă. A fost o experiență bună.

Rep: Ce mesaje ați primit de la alegători, e nevoie de o schimbare a clasei politice, de o înnoire?

V.B.: Eu cred că toată lumea din România, nu doar o parte a populației sau numai votanții noștri, toată lumea vrea să se schimbe ceva bine în România. Și atunci tot mai mulți văd oamenii de la alianța USRPLUS ca o șansă la schimbare.

Suntem oameni care nu am mai făcut politică, care ne-am dovedit capacitățile profesionale în mediul privat, lucru care cred că spune ceva despre noi, că putem să dovedim că am făcut lucruri în privat pe care sperăm să le facem și la stat, în administrație, în Parlament până la urmă.

300 de parlamentari, semnal de eficientizare

Rep: Care este punctul de vedere al USRPLUS față de reducerea numărului de parlamentari la 300 și de ce?

V.B.: Alianța USRPLUS are printre primele angajamente luate prin programul de guvernare această modificare a Constituției, să reducem Parlamentul la 300 de parlamentari. Face parte din programul nostru de reducere a birocrației și de optimizare și eficientizare a administrației.

Dacă vrem să optimizăm statul român și tot ce înseamnă administrație, trebuie să începem cu vârful. Parlamentul este tot parte a administrației și 300 de parlamentari este un semnal pe care îl dăm tuturor administrațiilor că vor să fie eficientizate.

Schimbarea sistemului de vot

Rep: Oamenii ce v-au spus legat de acest subiect? Sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari?

V.B.: Da, susțin, dar am avut o întrebare care mi s-a părut foarte interesantă, practică dar și filosofică. Dacă vor fi 300 de parlamentari în loc de 465 câți vor fi în viitorul Parlament, n-o să ne trezim că vor fi oameni incompetenți, care vor mai puțini și mai ușor de controlat în loc de 465 în care ar putea să intre și câțiva competenți?

Gândim în paradigma de astăzi în care parlamentarii sunt aleși din pix în partidele vechi de către șefii de partid. Noi sperăm să schimbăm și sistemul de vot.

Statul român să fie mai eficient

De exemplu, avem în programul nostru trecerea la liste deschise, ceea ce înseamnă să votezi o listă de partid, dar să poți bifa, de exemplu, poziția a 10-a de pe listă. La Cluj ar fi 10 deputați, să spunem, tu îl bifezi pe al 10-lea iar acesta va primi votul tău în lista Alianței USRPLUS.

În acest fel, alegătorii vor putea face un fel de vot uninominal pe lista de partid, e o combinație între cele două. E un lucru interesant care va trebui testat. Pentru asta avem nevoie de infrastructură, avem nevoie de vot electronic, de mai multe lucruri ca să putem implementa un asemenea sistem.

Dar vrem să modernizăm statul român, vrem să îl facem mai eficient și mai flexibil și oamenii să fie aleși într-un fel în care să reprezinte populația, nu să fie doar o simplă listă și atât.

Schimbarea modului de atragere a fondurilor europene

Rep: În această perioadă se construiește bugetul României pe anul 2021. Ce ar trebui schimbat, care e viziunea USRPLUS față de construcția unui buget național?

V.B.: Construcția bugetului ar trebui să se centreze pe nevoile societății și cred că, în momentul de față, și din perspectiva situației economice, legată de situația pandemiei, nu cred că ne vor aștepta niște vremuri foarte bune.

Am avut o discuție cu câțiva antreprenori și ne-am sfătuit puțin ce probleme avem și cum putem să le rezolvăm, pentru că există clar o scădere a cererii pentru noi, ca și companii. Mai repede sau mai târziu înseamnă reorganizarea companiilor și, până la urmă, să dai afară oameni.

Acesta este ultimul lucru pe care eu mi-l doresc, atât pentru angajații mei cât pentru fiecare angajat din România.

Deviza mea în această campanie este că cea mai bună protecție socială este locul de muncă. Întorcându-mă la bugetul României, va trebui să ne gândim cum poate statul român să sprijine mediul privat, pentru că acolo sunt locurile de muncă aducătoare de valoare adăugată pentru a nu ajunge să își reducă numărul de angajați.

Adepții facilităților fiscale

Noi nu suntem adepții unui sprijin financiar, suntem adepții unor facilități fiscale care se pot da antreprenorilor – reduceri de taxe, amânări la plată, facilități fiscale care pot fi folosite pentru a crea spațiu fiscal, tampoane financiare pentru a-și duce mai departe activitatea.

Pe altă parte, va trebui foarte rapid să schimbăm modul în care se atrag fondurile europene. Mă refer aici la birocrație, la modul în care statul tratează antreprenorii, cred că trebuie să îi tratăm cu respect.

Eu de exemplu, sunt antreprenor, nu mă simt tratat cu respect de statul român și va trebui să schimbăm treaba asta.

Antreprenorii știu ce să facă cu banii europeni

Antreprenorii aduc valoare la buget, au grijă de angajații lor cel mai bine și atunci statul român va trebui să ne sprijine prin debirocratizare, prin simplificarea tuturor procedurilor pe care, în momentul de față, le avem de trecut pentru a obține aceste fonduri europene.

Sunt foarte mulți bani europeni care sunt promiși pentru economia românească și este foarte important ca acești bani să ajungă cât se poate de repede la antreprenori. Știu ce să facă antreprenorii cu ei.

Să nu confundăm șmecheriile financiare cu antreprenorii corecți care își fac treaba și care se luptă zi de zi cu blocajele economice și cu tot ceea ce se întâmplă.

Rep: Sunteți compatibili cu liberalii de la PNL, viitorii dvs colegi de Parlament?

V.B.: Eu zic că da. La nivel de compatibilitate, vedem posibilitatea de a colabora cu PNL, poate și cu PMP la guvernare. Cu siguranță nu vom colabora cu PSD pentru că PSD înseamnă pentru noi tot ce înseamnă hoția și partea de incompetență care s-a întâmplat în țara asta în ultimii 30 de ani.

Eu voi merge în Parlament ca deputat de Cluj. Toți ceilalți colegi ai mei, cei 9 deputați și 4 senatori, vom reprezenta Clujul.

Va trebui să trecem, pe proiectele care sunt de interes pentru Cluj, de interesele noastre de partid și tot ceea ce va fi bine pentru județul Cluj și pentru cetățenii județului va trebui să ne dăm mâna și să ne sprijinim unii pe alții pe acele proiecte. Mi se pare un lucru de bun simț.

Coaliție la guvernare în jurul USRPLUS

Noi trebuie să privim lucrurile în felul următor. Alianța USRPLUS a propus un candidat pentru funcția de prim-ministru, vorbim de Dacian Cioloș. Prima opțiune pentru noi este să câștigăm aceste alegeri și să facem o coaliție la guvernare, cu PNL, dar în jurul USRPLUS.

Noi, la consultările pe care le vom avea cu președintele Iohannis, vom merge cu propunerea de prim-ministru Dacian Cioloș. Apoi vom vedea. Asta este, momentan, poziția noastră, vrem ca Dacian Cioloș să fie prim-ministru și să creăm în jurul nostru o coaliție de guvernare.

Diferența dintre candidații USRPLUS și cei ai PNL și PSD

Rep: Cum vedeți competiția locală de la Cluj, ce vă diferențiază pe dvs, candidații USRPLUS, de cei de la PNL, de exemplu.

V.B.: Mă uitam la contracandidații mei și mă uitam la mine și la colegii mei din USRPLUS și am văzut următorul lucru. Majoritatea, dacă nu toți contracandidații noștri, și mă refer la PNL și PSD, sunt oameni care și-au construit cariera politică în cadrul administrației statului.

În tinerețe au intrat într-o poziție la Primărie sau într-un spital și toată cariera lor s-a desfășurat în cadrul administrațiilor de stat. Comparativ cu ei, noi cei care suntem în Alianța USRPLUS, suntem oameni care venim din mediul privat.

Eu știu ce înseamnă stresul de a mă gândi ce fac mâine, am de plătit salariile, de unde fac rost de bani ca antreprenor să îmi plătesc angajații, eu știu ce înseamnă să am un control de la o administrație financiară care vine și îți caută nod în papură și vrea să te pună pe butuci, că asta este, uneori, senzația.

Nu știu în administrația de stat câți au avut genul acesta de stresuri și câți au avut presiunea unor angajați pentru care răspund, pentru ei și pentru familiile lor.

Mie mi se pare că, aparent suntem la fel la prima vedere pentru cetățeni, dar în realitate background-ul este complet diferit și succesul profesional al fiecăruia este complet diferit.

E nevoie de transparentizare

Rep: Dar proiectele pe care le susțineți dvs de la USRPLUS și cei de la PNL?

V.B.: Vorbim de proiectele pentru Cluj, de Spitalul Regional de Urgență, de centura metropolitană, de dezvoltarea zonei metropolitane și apoi de dezvoltarea întregului județ.

Sunt proiecte susținute și de noi și de ei dar diferența majoră este că noi susținem că aceste proiecte se pot dezvolta și se pot implementa numai după ce vom reuși să oprim ceea ce înseamnă corupția, risipa banului public.

Pentru că dacă vom face iar o centură metropolitană care o să ne coste 40 de km cât ar costa o autostradă până la București nu am făcut nimic. Noi trebuie să facem cumva să ne întoarcem la eficientizare. Și aici iar este un punct pe care noi, cei din USRPLUS îl susținem și o să-l implementăm cât se poate de repede ajunși la guvernare, și anume transparentizare.

Cel mai bun critic al unei autorități locale, al unui minister, este cetățeanul român. Odată ce vom transparentiza sută la sută cheltuielile de la Primăria Cluj, gândiți-vă ce înseamnă să vedem care este salariul celor care lucrează acolo, câți oameni sunt angajați, ce sporuri primesc.

Eficientizare în primării

În momentul de față nimeni nu știe de sporuri primesc angajații de la Primăria Cluj, e o problemă.

Ați văzut probabil zilele trecute postarea lui Dominic Fritz de la Timișoara care a descoperit că o parte din angajații Primăriei iau spor de 50% pentru că lucrează cu fonduri europene și Primăria a cheltuit 7 milioane de lei ca să atragă un milion de lei, pe sporuri.

E bătaie de joc, dacă într-o firmă privată s-ar întâmpla treaba asta, directorul de la departamentul respectiv ar zbura dacă nu ar fi retrogradat.

Asta înseamnă eficientizare. Toată lumea spune că nu sunt bani. Ok, nu sunt bani, dar eu cred că sunt dar nu sunt folosiți eficient și corect.

E nevoie de reformă a ANAF

Rep: Vorbeați de eficientizare. Sunteți pentru o colectare constantă și susținută a veniturilor la bugetul de stat? Nu ar fi nevoie de o reformă a ANAF?

V.B.: Este evident că este nevoie de o reformă a ANAF. În programul Alianței USRPLUS avem partea de reformare a statului și când vorbim de stat, vorbim și de partea de reformare a sistemului de colectare a taxelor. Odată cu digitalizarea, cu unificarea tuturor bazelor de date ale instituțiilor, o să ne fie foarte la îndemână să vedem o societate dacă și-a plătit TVA, dacă a plătit taxele, ce facturi a emis.

Zero taxe pe salariu minim

Dacă toate aceste informații sunt într-un singur loc este foarte ușor să urmărești și atunci evaziunea asta fiscală, sau lipsa de colectare, ar fi compensate exact de sistemul acesta digital.

Una din sursele de finanțare a programelor noastre și a programului nostru Zero taxe pe salariul minim, care este un deziderat foarte ambițios, este un lucru realizabil, care se întâmplă în alte țări, în Anglia sau Germania. În Germania au 9500 de euro, în Anglia 11.000 de lire, sume minime care nu se impozitează. Se poate face și în România.

E adevărat, impactul bugetar astăzi este foarte mare, dar dacă vom crește colectarea prin digitalizarea de care spuneam, dacă vom transforma economia din gri și negru în alb, măcar o parte din ea, pentru că e foarte greu să ajungi să ai zero economie gri și neagră, dar trebuie să tinzi către treaba aceasta.

Toate aceste lucruri se vor întoarce apoi cu taxe mai multe adunate la buget care să susțină această Zero taxă pe salariul minim. De ce să mai faci evaziune fiscală dacă nu plătești nici un fel de taxă pe salariul minim?

Reducerea declarațiilor pentru firme

Rep: Care ar fi primul proiect legislativ pe care îl veți depune ca viitor deputat al USRPLUS Cluj?

V.B.: Personal, ca deputat, mă voi concentra pe debirocratizare și pe simplificarea regulamentelor și regulilor pentru antreprenori. Am făcut o analiză a declarațiilor pe care o companie le depune la toate instituțiile statului într-un an de zile.

Și am descoperit, fără să pun la socoteală declarațiile pe REVISAL, la forțele de muncă, că am 155 de declarații pe care le-am depus.

Aici trebuie văzut pentru că de multe ori e fix aceeași informație pe care o dai instituției A, B, C și D și sunt multe care nu au niciun rost pur și simplu. Adică nu se întâmplă nimic cu ele.

Trebuie să oprim treaba asta, și asta înseamnă, de fapt, că ajutăm antreprenorii să fie mai eficienți. În loc să se ocupe să trimită declarații și să adune informații să le scrie într-un format sau într-altul se vor ocupa să își facă business-ul lor, să și-l crească.

Reducerea numărului de declarații va fi unul dintre obiectivele mele principale. Dar pe altă parte, de fapt, dacă ne gândim, în 2016 Guvernul Cioloș a avut comisia de tăiat hârtii, este o continuare a acestui program.

 

 

 

 

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pieton mort după ce a fost lovit de o mașină în Florești. Traversa drumul neregulamentar

Publicat

pieton

Marți dimineață, în jurul orei 6,35, a fost înregistrat un accident de circulație pe DN1 E60, la ieșire din localitatea Florești, soldat cu decesul unei persoane, anunță polițiștii clujeni. În urma accidentului un pieton a murit.

”Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat, de 56 de ani, care conducea un autoturism în direcția municipiului Orădea, ar fi accidentat un bărbat, de 36 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a părții carosabile.

Echipajul medical prezent la fața locului a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor, bărbatul a decedat.

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ”, arată IPJ Cluj.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii evenimentului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Compania de Apă Someș majorează, după doar 4 luni, prețul apei potabile și tariful de canalizare de la 1 ianuarie 2025

Publicat

apei potabile

Compania de Apă Someș S.A. anunță intenția de ajustare a prețului apei potabile, respectiv a tarifului de canalizare-epurare, începând cu 1 ianuarie 2025, după ce ultima majorare a avut loc doar în urmă cu 4 luni, la 1 septembrie.

Astfel, prețul apei potabile va fi de 6,52 lei/mc inclusiv TVA, ceea ce înseamnă o creștere cu 9% TVA, iar tariful de canalizare-epurare să ajungă la 6,92 lei/mc inclusiv TVA, tot o creștere de 9% TVA.

”Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare (strategiei tarifare) în perioada 2024-2028, conform hotărârii nr. 28/09.08.2024 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare aferent Programului Dezvoltare Durabilă – PDD, încheiat între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Compania de Apă Someș S.A.

Finanțări pentru modernizarea rețelei

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras a șasea finanțare în valoare totală de peste 625 milioane lei, lucrările în cadrul acestui program acoperă perioada
de programare 2021-2027”, au spus reprezentanți companiei.

Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 288/26.11.2024 și se vor aplica în întreaga arie regională deservită din
județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 ianuarie 2025.

Ultima majorare, în septembrie

Compania de Apă Someș S.A. a anunțat că ultima majorare a prețurilor/ tarifelor au intrat în vigoare de la 1 septembrie, acestea fiind majorate cu 9%.

Astfel, prețul apei potabile era de 6,16 lei/mc inclusiv TVA (9%), iar tariful de canalizare-epurare de 6,53 lei/mc inclusiv TVA (9%).

După patru luni, s-a decis o nouă majorare…

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, după înfrângerea CFR în fața ”U” Cluj: Îmi pare rău că i-am dezamăgit pe fani

Publicat

petrescu

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat că îi pare rău că i-a dezamăgit pe fanii echipei după înfrângerea cu 3-2 în fața rivalei ”U” Cluj în meciul disputat luni seara pe Cluj Arena.

”Nu am cum să fiu mulțumit de niciun jucător, în prima repriză am intrat moi în teren, fără agresivitate, cu puțin presing și am avut noroc să intrăm cu 1-0 la pauză. Cred că dacă arbitrul era mai atent, ori dădea roșu direct, ori la faza următoare Bic merita galben, dar l-a iertat. Nu vreau să dau vina pe arbitri, nu e vina lor.

În repriza a doua au fost fazele fixe pe care le-au bătut foarte bine, noi ne-am apărat rău, au marcat două goluri și a fost foarte greu de acolo, Pe final puteam face un egal care cred că ar fi fost mai bun decât o înfrângere.

După 10 meciuri în care nu am pierdut, nu e ușor să digerăm această înfrângere care era în derby. Știu cât înseamnă pentru club, pentru fani, îmi pare rău pentru ei că i-am dezamăgit.

Nimic nu e pierdut, suntem la două puncte, campionatul este lung”, a spus Petrescu.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Marcel Ciolacu, mandat larg de negociere din partea PSD. Cinci puncte fără de care PSD nu va intra la guvernare

Publicat

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a primit din partea Consiliului Politic Naţional „un mandat larg” pentru a negocia cu celelalte formaţiuni pro-europene formarea de majorităţi în Parlament, participarea la guvernare şi obţinerea poziţiei de premier în noul Guvern, a declarat purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, citat de Agerpres.

„A avut loc un scurt Consiliu Politic Naţional, în care s-a discutat despre mandatul ce i se va încredinţa domnului preşedinte Ciolacu şi echipei de conducere în negocierile ce vor urma, atât pentru continuarea discuţiilor privind majorităţile în Parlament şi pentru discutarea unei eventuale participări la guvernare.

Au fost foarte multe luări de cuvânt din partea colegilor privind ceea ce s-a întâmplat în alegeri, cum văd dumnealor viitorul, dar plecând de la toate cele discutate domnului Marcel Ciolacu i s-a votat acest mandat larg de negociere. Vom negocia cu absolut toate forţele pro-europene şi democratice din Parlament, sigur că mandatul include şi solicitarea prezenţei la guvernare având în vedere scorul obţinut de PSD şi obţinerea poziţiei de prim-ministru”, a precizat Lucian Romaşcanu.

Cinci puncte ale PSD

El a subliniat că PSD nu va intra la guvernare dacă nu se obţine acordul celorlalte partide pe cinci puncte, printre care industrializarea României şi reforma statului.

„Am stabilit cinci puncte fără de care PSD nu va intra la guvernare. Acestea sunt: menţinerea ritmului investiţiilor la peste 100 de miliarde de lei anual, creşterea puterii de cumpărare prin continuarea reducerii inflaţiei şi reducerea impozitării pe muncă, inclusiv plafonarea preţurilor la gaze, energie şi alimentele de bază, măsuri care se subscriu noţiunii de patriotism economic, continuarea susţinerii mediului privat românesc,

Investalim, Romaliment, Construct Plus, cele care au fost, plus menţinerea pragului la întreprinderile mici şi mijlocii, industrializarea României şi reforma statului, sigur, începând de la un guvern mai suplu şi continuând cu debirocratizarea”, a afirmat acesta

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax