Connect with us

ACTUALITATE

INTERVIU/ blogging vs parenting cu Ioana Grama: „Cineva mi-a spus că speră să mor eu și copilul meu, după ce am născut”. Ioana ne spune cât câștigă un influencer în România

Publicat


Ioana Grama, mamă, femeie de succes, content creator, vlogger, blogger, online influencer sau oricum am vrea să îi spunem, este deja foarte cunoscută pe plan național în domeniul de creator de conținut online.

A câștigat de-a lungul timpului și diferite premii, care îi răsplătesc munca depusă în această meserie și o plasează, totodată, pe o poziție în care peste 300.000 de persoane o urmăresc zilnic, admirându-i stilul de viață și, desigur, felul ei de a fi.

Astfel, în 2018 câștigă titlul de best lifestyle influencer, premiu care arată că lumea își dorește să vadă în detaliu cum arată viața Ioanei Grama, găsind în aceasta cel puțin o sursă de inspirație.

Ioana, „un om sensibil și totodată puternic”

Ioana Grama locuiește în Cluj-Napoca, în curând va împlini 28 de ani și a intrat în lumea online-ului în anul 2012, când în România noțiunea de blogger sau creator de conținut era relativ străină publicului. Însă, chiar și așa, a reușit până astăzi să strângă o comunitate de câteva sute de mii de oameni care caută să îi fie aproape în mod virtual în fiecare moment din zi.

Pe lângă a fi mama unei fetițe de un an, de curând a pus bazele unui business, devenind astfel și femeie de afaceri, însă mai presus de meseria ei, Ioana se consideră „un om sensibil și totodată puternic, un om căruia îi place să aducă zâmbete pe fețele oamenilor din jurul ei”, după cum ne spune chiar ea.

Ioana Grama, mamă și online influencer

Pe Ioana Grama o găsim pe Instagram și Youtube, dar Cluj24.ro a dorit să afle cine este omul care se află în spatele platformelor pe care ea postează zilnic, și mai ales, am vrut să vedem ce înseamnă să fii în 2020 influencer în lumea virtuală și mamă în viața de zi cu zi.

Dacă vreți să aflați cum se împacă statutul de mamă cu cel de content creator, vă invităm să aflați din interviul acordat de Ioana Grama pentru Cluj24.ro.

Reporter: Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai alege aceeași meserie, de blogger/ig influencer? 

I.G: Da, aș alege la fel, deși în momentul în care am început nu vedeam toată treaba asta ca pe ceva serios, ceva de viitor.

Aș alege la fel pentru libertatea pe care o am în ceea ce privește exprimarea și creativitatea, dar și pentru oamenii care au ajuns să îmi fie prieteni, unii chiar să devină parte din familia mea, datorită job-ului pe care îl am.

Schimbare în viața Ioanei

Rep: Ai o fetiță minunată de un an. Cum s-a schimbat viața ta de când a apărut Ayana?

I.G: Da, am un copil perfect, pentru care îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare seară când mă pun în pat. O privesc, și în gând îi spun lui Dumnezeu cât de recunoscătoare sunt pentru tot, în special pentru ea.

Am devenit mai calmă, mai bună, mai răbdătoare și mai muncitoare de când am devenit mamă.

Rep: E greu să împaci meseria de blogger/vlogger/ig influencer cu statutul de mămică? 

I.G: Ușor nu este, iar aici mă refer strict la timpul pe care îl petrec cu Ayana. Tot ceea ce fac, proiectele pe care le am în ceea ce privește munca, iar acum și brandul personal, sunt time consuming, iar asta este frustrant.

Am totuși noroc cu bunicile și cu Alex, soțul meu, care sunt mereu acolo când am mai mare nevoie.

E multă muncă în spatele unui cont de Instagram

Rep: Știm cu toții că oamenii din online se confruntă cu un „val de hate”. De ce crezi că oamenii aleg să se poarte în acest mod cu persoanele publice de pe internet?

I.G: Din frustrare. Cred că asta este cea mai relevantă explicație. Frustrarea scoate ce e mai rău din oameni, iar unii nu pot înțelege ceea ce facem noi și nu îi condamn, îi înțeleg pe de-o parte.

Nu ai cum să apreciezi ceva ce nu înțelegi. Și nu ai cum să înțelegi câtă muncă e în spatele unui cont de instagram, decât dacă te apuci de creat content zi de zi.

Rep: Care a fost cel mai urât lucru care ți s-a spus de când ai devenit mamă, legat de fetița ta? Cum ai reușit să treci peste acel lucru?

I.G: Cineva mi-a spus că speră să mor și eu și copilul meu, la doar două săptămâni după ce am născut. Bine nu mi-a picat, dar nici în serios nu l-am putut lua.

Trebuie să fii bolnav psihic ca să tastezi așa ceva. Ignoranța este cea mai bună armă în astfel de situații.

Intervenție de mărire a sânilor

Rep: De curând ai apelat la o intervenție chirurgicală de mărire a sânilor. Cum ți s-a schimbat viața de când ai fost operată? Și, apropo de hate, au fost persoane care ți-au criticat decizia?

I.G: Mă bucur din suflet că am luat această decizie. Este incredibil câtă încredere îți poate da o astfel de intervenție.

 

A fost un pas mare pentru mine, pentru că nu am avut niciodata intervenții chirurgicale de niciun fel. Nu a existat hate, spre surprinderea mea. Toată lumea a reacționat foarte fain și au apreciat faptul că am avut curaj să iau această decizie.

Rep: Cum arată o zi din viața Ioanei Grama?

I.G: Este un haos total în viața mea, mai ales în această perioadă. Când am zile mai libere, stau acasă cu Ayana și cu Alex, facem ordine și curățenie, pentru că în rest, suntem numai pe fugă.

Mă trezesc, merg la birou să le ajut pe fete la colete, filmez, fac poze pentru campanii, iar seara stau cu Ayana.

Câteva mii de euro pe lună

Rep: Toată lumea e curioasă… Cât câștigă un influencer din România?

I.G: Nu există o sumă fixă pe care o câștigăm lunar, pentru că depinde foarte mult de numărul de campanii pe care le avem și de bugetele care ne sunt alocate. Fiecare avem bugete diferite, însă dacă ar fi să fac un calcul, ar fi undeva la câteva mii de euro pe lună.

Rep: Ce ai vrea să le transmiți persoanelor care au ales să te jignească pe internet, prin prisma statului tău de persoană publică?

I.G: Îi îmbrățișez, ca să le dau din energia mea bună și poate și un gram de bunătate.

Rep: Care este cea mai frumoasă parte din a fi influencer, dar și cea mai grea?

I.G: Cea mai frumoasă parte este, așa cum am spus, libertatea de exprimare, creativitatea și faptul că întâlnim și cunoaștem oameni minunați.

Partea grea sunt proiectele care necesită ore întregi de muncă, brainstorming, filmări, deadline-uri, edit și așa mai departe.

Brand extins în afara României

Rep: Ce planuri de viitor ai? Te vezi mereu activând în online?

I.G: Planurile mele sunt să construiesc un brand pe care să îl extind și în afara României, să construim o casă undeva pe un deal, înconjurată de copaci.

Totodată, îmi doresc să avem multe animale, încă vreo doi copii și o viață liniștită.

Rep: Cum crezi că ar trebui să procedeze părinții pentru a-și proteja copiii de lucrurile negative de pe internet? Tu cum vei proceda cu Ayana din acest punct de vedere atunci când va mai crește și va avea acces la rețele de socializare?

I.G: Nu m-am gândit până acum la asta… Trebuie să existe niște limite. Nu vreau să o obișnuiesc cu online-ul. O postez destul de des, pentru că mor de dragul ei și m-am obișnuit să împărtășesc totul cu urmăritorii mei, dar pe ea nu cred că am să o las prea mult în preajma telefonului.

Cel puțin am să încerc.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Prețul gramului de aur a atins un nou maxim

Publicat

De

Prețul gramului de aur a atins un nou maxim

Uncia de aur a atins lunea aceasta un nou record de 2.449,80 dolari, la mai bine de o lună după creșterea la 2.431,90 dolari.

Aprecierea a ridicat prețul gramului de aur cu 8 lei la 359,4834 lei, care reprezintă un nou maxim istoric.

Prețul gramului de aur a atins un nou maxim

Evoluția ascendentă a metalului galben este stimulată de reziliența pe care a arătat-o economia americană la nivelul ridicat al dobânzilor practicate de Rezerva Federală, care cu 5,25 – 5,50% se află la maximul al ultimilor 23 de ani.

Tendința pozitivă a făcut ca indicele anual al preţurilor de consum din SUA să scadă de la 3,5% în martie la 3,4% în aprilie și a stimulat pariurile puse pe o decizie de reducere de către Fed a ratei de referință, ce a depreciat dolarul și a scăzut randamentelor titlurilor de stat americane.

Luni dimineață, la scurt timp după deschiderea pieței, mai multe ordine de vânzare de valută au coborât cotația euro la 4,972 lei, mișcare urmată de o creștere la 4,976 lei. În aceste condiții, cursul monedei unice a scăzut marginal de la 4,9751 la 4,9748 lei.

Indicele ROBOR la trei luni a stagnat

Piața monetară a dat semne că există, iar indicii ROBOR pe termen mediu au cunoscut ușoare modificări.

Indicele la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 6,05%, valoare stabilită la începutul lui aprilie.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a scăzut de la 6,07 la 6,06% iar cel la 12 luni a crescut de la 6,07%.

Prețul euro

Declarațiile date de unii dintre oficialii Rezervei Federale, referitoare la necesitatea păstrării dobânzilor din Statele Unite la valori ridicate pentru un timp mai lung, au limitat pierderile monedei americane.

Euro a urcat la 1,0865 – 1,0884 dolari, iar cursul a scăzut de la 4,5879 la 4,5777 lei.

Menținerea apetitului pentru risc a apropiat moneda elvețiană de pragul de 0,99 franc/euro, care nu a mai fost atins de peste un an, iar media a coborât în piața locală de la 5,0460 la 5,0370 lei. Lira sterlină a crescut, în schimb, de la 5,8059 la 5,8147 lei.

Piața maghiară a fost închisă cu ocazia sărbătoririi Rusaliilor. Media monedei poloneze s-a apreciat la 4,2575 zloți/euro.

Bitcoin a stagnat la 66.102 – 67.318 dolari, valori apropiate de cele de la sfârșitul săptămânii trecute. Ethereum fluctua în culoarul 3.050 – 3.138 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până luni, la ora 14:00.

Citește mai departe

CULTURA

Organizatorii Jazz in the Park au primit Premiul pentru Rezistență în Cultură

Publicat

Administrația Fondului Cultural Național a acordat Premiul pentru Rezistență în Cultură organizatorilor festivalului Jazz in the Park.

Asociația Fapte, cunoscută pentru organizarea festivalului Jazz in the Park, dar și a altor evenimente culturale semnificative, a primit premiul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) pentru Rezistență în Cultură. Acest premiu a fost acordat în cadrul galei organizate luni seara, 20 mai.

Peste un deceniu de promovare a culturii prin muzică

De peste un deceniu, Asociația Fapte s-a dedicat misiunii de a promova cultura prin muzică în rândul publicului larg, dând o nouă semnificație spațiilor publice și private cu însemnătate și promovând valorile pozitive.

„Pe măsură ce Fapte, organizația pe care o reprezentăm, a acumulat tot mai multă vechime și experiență, am început să înțeleg tot mai mult de ce e valoros să reziști în cultură, iar în ultimii ani de pandemie, a devenit o realizare în sine. Așadar, mulțumim AFCN pentru recunoaștere, dar mai ales, mulțumim pentru tot sprijinul și efortul pe care-l depuneți an de an pentru întreg sectorul cultural. Contribuiți de adevăratelea la rezistența multor organizații, inclusiv a noastră.

Cât despre Fapte, promit că efortul nostru nu se va opri aici. Avem deja anul acesta niște proiecte foarte ambițioase și atât eu cât și colegii mei, avem încă multă energie, multă răbdare și multă ambiție și dedicare să trăim din proiectele noastre și să le vedem pe toate împlinite. Nu în ultimul rând, dedicăm acest premiu tuturor colegilor și colaboratorilor noștri, care fac această rezistență în cultură frumoasă și plăcută. De multe ori simțim că ce facem noi e mai degrabă un stil de viață decât un job”, a transmis Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Park.

Trei evenimente majore în 2024

Asociația Fapte își propune să continue să inspire și să susțină comunitatea prin evenimente culturale de înaltă calitate. Anul 2024 aduce proiecte culturale majore, printre care:

  • International Jazz in the Park Competition | Parcul Central „Simion Bărnuțiu” | 5 – 7 iulie
  • Jazz in the Park Festival | Parcul Etnografic „Romulus Vuia” | 30 august – 1 septembrie
  • Music Gallery | Muzeul de Artă din Cluj-Napoca | 4 – 26 octombrie

Despre Asociația Fapte

Asociația Fapte dezvoltă oameni și comunități prin evenimente culturale.

De la înființare, în 2012, Fapte a organizat peste 450 de concerte de jazz cu artiști internaționali, fiind astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen.

În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul „Best Small European Festival” la European Festival Awards.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Președintele PSD Turda, Răzvan Iulian CIORTEA, AGRESAT de un consilier local PNL

Publicat

Am vrut să credem că trăim într-un oraș în care democrația contează. Ne dorim să contribuim la dezvoltarea unei comunități solidare și elegante, demnă de istoria sa bimilenară… dar cu Matei și gorilele lui este imposibil.

Astăzi, în cartierul Oprișani s-au petrecut niște scene care ne-au adus aminte de felul în care niște oameni cu bâte în mâini au plantat panseluțe în Piața Constituției din București. Am fost, efectiv, atacați, înjurați, agresați fizic de cei care susțin că sunt „liberali”.


Am vrut să profităm de faptul că, după 4 ani în care a ignorat cartierul Oprișani, „tătuțul Matei” a venit să facă „baie de mulțime” și am vrut să-l întrebăm, cu eleganță și spirit democratic, pe acest lider de clan interlop, ce planuri are pentru Turda, moment în care consilierul local, Lucian Varo, l-a îmbrâncit, în cel mai josnic și mojic mod, pe președintele PSD Turda, Răzvan Iulian CIORTEA.

De asemenea, ginerele-director, Bobic, a înjurat întreaga organizație PSD Turda, iar colegii săi ne-au scuipat și ne-au adus amenințări!

Dragi turdeni, acesta ne-a fost nouă primar 8 ani de zile?

Cum am reușit să agreem pe cineva care nici măcar un dialog cu cetățenii lui nu poate duce?

Din 9 iunie avem unica șansă să salvăm Turda și să ne scăpăm de asemenea specimene!

Pe 9 iunie votați PSD Turda pe buletinele de vot! Votați Răzvan Iulian Ciortea pentru funcția de Primar și echipa de candidați PSD la Consiliul Local!

NOI suntem schimbarea de care Turda are nevoie!

CMF: 21240002

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări la sistemul de alimentare cu APĂ în Cluj-Napoca. Care sunt STRĂZILE afectate și când

Publicat

alimentare apă

În vederea efectuării unor lucrări programate de întreținere la rețeaua publică de alimentare cu apă, Compania de Apă Someș va întrerupe furnizarea apei potabile.

În continuare, străzile afectate și data efectuarii lucrărilor:

Lucrări la sistemul de alimentare cu APĂ în Cluj-Napoca. Care sunt STRĂZILE afectate și când

Data efectuarii lucrarii: 22 Mai 2024
Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Decebal intre str. Academician David Prodan si str. Closca; str. Emil Petrovici;
Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 18:00

Data efectuarii lucrarii: 23 Mai 2024
Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Decebal intre str. Emil Petrovici si str. Dacia; str. Closca; str. Albert Einstein;
Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 09:00 – 18:00

Data efectuarii lucrarii: 23 Mai 2024
Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Marisel (partial); str. Cernauti; str. Galbenelelor;
Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 08:00 – 16:00

Data efectuarii lucrarii: 27 Mai 2024
Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Dacia; str. Albert Einstein; str. Closca; str. Decebal intre str. Closca si str. Dacia;
Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 20:00 – 00:00

Data efectuarii lucrarii: 28 Mai 2024
Localitatea/Localitatile: CLUJ-NAPOCA
Strada/lista strazilor afectate: Str. Dacia; str. Albert Einstein; str. Closca; str. Decebal intre str. Closca si str. Dacia;
Interval orar afectare furnizare serviciu: intre orele 00:00 – 06:00

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax