Connect with us

EDUCATIE

Începe ŞCOALA. Jumătate dintre ELEVI merg la cursuri din 8 februarie. STUDENŢII au alt regim. Anunţul ministrului Educaţiei

Publicat


scoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că 1,4 milioane de elevi din totalul de 2,9 milioane ar putea merge la şcoală din 8 februarie.

 

1,4 milioane de elevi

‘Datele se pot schimba (…) vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie (…) O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi’, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Digi 24.

Studenţii au alt regim

El a precizat că pentru cei 500.000 de studenţi există un alt regim, fiecare universitate urmând să decidă dacă aceştia vor face cursurile în sistem fizic, online sau hibrid.

‘Am constituit un grup de monitorizare a acţiunilor necesare pentru pregătirea şcolilor la nivelul Ministerului Educaţiei. Acest grup a cerut raportări cu o cadenţă săptămânală cu privire la stocurile de substanţe sanitare, de măşti şi la toate celelalte elemente necesare asigurării protecţiei în şcoli în momentul deschiderii acestora. În fiecare zi de vineri, din toată ţara există obligativitatea raportării către ministrul Educaţiei a situaţiei până în data de 8 februarie şi după 8 februarie, pentru a putea să ne asigurăm că nu se produc sincope în elementele necesare protecţiei stării de sănătate a celor care vor merge în şcoli.

E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate şcolile, între 1 şi 3 la mie – de grădiniţe, învăţământ primar şi clase terminale şi să sperăm cât mai puţine zone vor fi în scenariu roşu, acolo unde se deschid cu prezenţă fizică doar grădiniţele şi clasele I – IV’, a adăugat Sorin Cîmpeanu. AGERPRES


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Două grădinițe din Cluj-Napoca se închid, iar una se redeschide în contextul pandemiei de coronavirus

Publicat

În urma întâlnirii CJSU Cluj din cursul zilei de vineri, s-a decis redeschiderea Grădiniței cu Program Prelungit „Mica Sirenă” din municipiul Cluj-Napoca, dar și închiderea Grădiniței Cu Program Prelungit „Parfum De Tei” și Grădiniței Cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.

HOTĂRÂREA NR.24 din 5 martie 2021 privind reluarea activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Mica Sirenă” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

  • Se aprobă reluarea, începând cu data de 09.03.2021, a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor, pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Mica Sirenă” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj de pe raza județului Cluj.

HOTĂRÂREA NR.26 din 5 martie 2021 privind suspendarea activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița Cu Program Prelungit „Parfum De Tei” din municipiul Cluj-Napoca,
județul Cluj

  • Se aprobă suspendarea, până la data de 17.03.2021, a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor, pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița Cu Program Prelungit „Parfum De Tei” (PJ) din municipiul Cluj-Napoca.

HOTĂRÂREA NR.27 din 5 martie 2021 privind suspendarea activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița Cu Program Prelungit „Lumea Copiilor ” din municipiul Cluj-Napoca,
județul Cluj

  • Se aprobă suspendarea, până la data de 11.03.2021, a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor, pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița Cu Program Prelungit „Lumea Copiilor” (PJ) din municipiul Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EDUCATIE

Ministerul Educației: Peste 100.000 de angajați din învățământ au fost vaccinați

Publicat

Ministerul Educației a anunțat că joi a fost atins pragul de 100.000 de angajați din învățământ care au fost vaccinați împotriva Covid-19.

„100.000! În campania de vaccinare a personalului din învățământ am atins astăzi – 4 martie – borna de 100.000 de persoane vaccinate. Practic, la finalul acestei zile, peste 101.000 angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta susține că în acest fel aproape 30% din salariații din învățământ au fost imunizați.

„Eforturile de a organiza o campanie prioritară pentru personalul din învățământ dau, iată, rezultate”, a mai spus ministrul Educației.

Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

UBB Cluj-Napoca are cele mai multe domenii și specializări din țară incluse în rankingul QS 2021

Publicat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este din nou unul din performerii naționali în clasamentele QS al domeniilor(fields)/specializărilor (subjects) academice, având cele mai multe domenii și specializări din țară incluse în rankingul QS 2021.

Astfel, UBB se află pe poziția 401-450 la nivel internațional în domeniul artelor și științelor umaniste și prima din țară (alături de Universitatea din București), Școala academică UBB de arte & științe umaniste fiind formată din Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie și Filosofie, Facultatea de Teatru și Film, incluzând și una din cele mai extinse oferte teologice din lume, cu patru facultăți: Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Reformată și Muzică și Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

În domeniul științelor sociale, UBB se află de asemenea pe poziția 401-450 în lume și prima la nivel național. Școala academică UBB de științe sociale cuprinde Facultatea de Drept, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Business, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și
Facultatea de Educație Fizică și Sport. În acest domeniu, din UBB se văd specific și două specializări, și anume Business & Management (prima din țară și 401-450 la nivel internațional), respectiv Economics & Econometry (a doua din țară și 451-500 la nivel internațional).

Școala academică UBB de științele naturii și ale vieții – formată din Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Fizică, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, Facultatea de Biologie și Geologie, Facultatea de Geografie și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului – se exprimă în zona specializărilor din UBB pe prima poziție în țară (301-350 la nivel internațional) la Mathematics și a doua în țară (301-350 la nivel internațional) în
Agriculture & Forestry (prin activitățile științifice de biologie/ecologie).

„UBB este o universitate gândită în paradigma world-class/research-intensive”

Școala academică UBB de sănătate include, la Universitatea Babeș-Bolyai, specializări din zona psihologie (psihologie clinică/psihoterapie), sănătate publică, fizică (fizică medicală), chimie (chimie clinică/chimie alimentară), biologie (biologie medicală/nutriție/laboratoare medicale) și educație fizică (kinetoterapie), inclusiv mediu (sănătatea mediului). Școala academică se exprimă în zona specializărilor din UBB prima și singura în țară în Psychology (251-300 la nivel internațional) și a doua poziție în țară în domeniul Medicine (601-650 la nivel internațional – prin activitățile științifice în domeniu).

Școala academică UBB de inginerie și tehnologie cuprinde Facultatea de Inginerie, Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică și Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, alături de specializări din informatică, biologie (biotehnologii), geologie (inginerie geologică) și fizică (fizică tehnologică). Școala academică se exprimă în zona specializărilor din UBB prin Computer Science & Information Systems, fiind a doua în țară (prima din Cluj-Napoca) și pe poziția 501-550 la nivel internațional.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David declară că „UBB este o universitate gândită în paradigma world-class/research-intensive, cu acest profil fiind acceptată în 2020 în GUILD, organizația exclusivistă a unora din cele mai reprezentative universități europene world-class. Dacă global UBB reușește adesea să intre pe poziții onorabile în această ligă (spre exemplu, în clasamentul QS global este prima din țară), prin intermediul unor domenii/ specializări este deja acolo, bine stabilizată.

În consecință, îi încurajez pe toți liceeni care doresc să studieze în străinătate să se orienteze către UBB (sau alte universități de prestigiu din țară), cel puțin în domeniile în care aceasta este deja în liga internațională. Vor primi o educație de calitate, cu ancorare internațională și posibilități de circulație internațională, la costuri accesibile.”

Citește mai departe

EDUCATIE

Grădinița ”Prichindelul Isteț” din Turda își reia activitatea

Publicat

Instituția Prefectului Județului Cluj anunță reluarea activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” din municipiul Turda.

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj a hotărât că se reia, începând cu data de 05.03.2021, activitățile didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor, pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” din municipiul Turda, județul Cluj de pe raza județului Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate