Connect with us
Advertisement
Advertisement

ADMINISTRAȚIE

Începe ȘCOALA! CTP Cluj-Napoca SUPLIMENTEAZĂ mijloacele de transport în comun. VEZI toate modificările

Publicat


ctp

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului calator prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 25%, incepand cu data de 11.09.2023, ca urmare a inceperii anului scolar.

In colaborare cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, se va relua de marti, 12.09.2023 transportul elevilor din clasele 0 – 4 la scoli, cu autobuze dedicate, pe 14 trasee, din cartierele Manastur, Zorilor – Faget, Gheorgheni, Marasti, Grigorescu, Buna Ziua, zona Iris si Lombului.

Autobuzele vor avea ca destinatie liceele din centrul municipiului Cluj-Napoca, aceste trasee fiind cunoscute deja de elevi si de apartinatorii acestora. Liceele deservite sunt: Liceul Teoretic Nicolae Balcescu, Liceul Teoretic Avram Iancu, Seminarul Teologic Ortodox, Seminarul Bathory Istvan, Liceul Teoretic Bathory Istvan, Colegiul National Emil Racovita, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teoretic Apaczai Csere Janos, Liceul Teoretic Gheorghe Sincai, Colegiul National George Cosbuc.

De asemenea, toti elevii au la dispozitie mijloace de transport special destinate avand inscriptia “TRANSPORT ELEVI” cu plecari dupa ora 7:10 din cartiere spre centrul municipiului si reintoarcerea in jurul orei 14:00, pe urmatoarele linii:

Autobuze: 9 – 24 – 30 – 31 – 35 – 39 – 42 – 43B – 46B;

Troleibuze: 3 – 5 – 6 – 25;

Tramvaie: 101 – 102 .

Primaria va subventiona transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fanatelor respectiv Colonia Pata Rat, pana in Cluj-Napoca.

In colaborare cu Primaria comunei Floresti, se va relua de marti, 12.09.2023 transportul elevilor la scolile Dumitru Tautan si Gheorghe Sincai din Floresti, cu autobuze dedicate, pe 6 trasee. De asemenea, primaria Apahida va asigura transportul elevilor din comuna.

Se efectueaza in continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilitati neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primaria municipiului Cluj–Napoca si, respectiv: Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj-Napoca , Asociatia Caritatea Umanitar Internationala, Gradinita Malteza, Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tanarul Singuratic), Asociatia Hans Spalinger, Scoala Gimnaziala Speciala Transilvania Baciu.

Transportul de noapte se realizeaza cu troleibuze si autobuze electrice, intre orele 22:50 – 02:30, prin intermediul a trei linii :

Linia 5 N (Aeroport – zona centrala – P-ta Garii);

Linia 25 N (Str. Bucium – zona centrala – Str. Unirii);

Linia 54 N (Cart. Zorilor – zona centrala – Cart. Grigorescu). Programele de circulatie vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro si in aplicatia de mobil Tranzy.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pompier de la ISU Cluj, alpinist de intervenție. S-a clasat pe locul 4 la un concurs internațional în Spania

Publicat

De

Pompier ISU Cluj

Un pompier de la ISU Cluj, plutonierul major Raul Oltean, subofițer operativ la Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca, a ocupat locul 4 la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Spania. Subofițerul face parte din lotul reprezentativ de alpiniști de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Astfel, în perioada 25-28 aprilie, românii s-au întrecut la Sevilla cu echipe de pompieri alpiniști proveniți din 35 de state. La final, compatrioții noștri s-au numărat printre cei mai buni, fiind aproape de podium, cu un total de 1334,89 puncte. Concursul a fost câștigat de către o echipă din Suedia.

Probe dificile

raul

Pompierii alpiniști de intervenție au avut de parcurs mai multe probe cu diferite scenarii, precum salvarea, recuperarea și evacuarea victimelor sau animalelor dintr-un mediu natural (baraj, deversor și front stâncos) și din structurile mari și clădirile carismatice ale orașului.

În lotul României s-au aflat 11 cadre militare, de la ISU București-Ilfov, ISU Alba, ISU Botoșani, ISU Brașov, ISU Cluj, ISU Hunedoara, ISU Mureș și ISU Timiș.

La ISU Cluj, din 2014

”Colegul nostru a devenit alpinist de intervenție în 2022.

În scurt timp a ajuns și membru al lotului Rope Rescue Romania, participând anul trecut la alte două concursuri internaționale, Festivalul de Salvare UKRO (Marea Britanie), respectiv Grimpday (Franța).

Plutonier major Raul Oltean a absolvit în 2013 Școala de Subofițeri de Pompieri “Pavel Zăgănescu” Boldești și activează în cadrul unității noastre din 2014”, arată ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă PRELEVARE de organe

Publicat

prelevare organe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă prelevare de organe. Este vorba de ficat, rinichi și cornee de la o pacientă aflată în moarte clinică.

„Cu puțin timp înainte de Sărbătorile Pascale, familia unei paciente de 54 de ani, aflată în moarte clinică, a făcut gestul nobil și creștinesc de a da o nouă speranță la viață unor oameni aflați în grea suferință.

prelevare organe

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj a efectuat o nouă PRELEVARE de organe

Prelevarea de organe s-a efectuat în cadrul a Secției ATI  Neurochirurgie și reprezintă cea de-a doua prelevare realizată de la începutul acestui an. Echipa medicală formată din Conf. Dr. Cristina Petrișor, medicul responsabil cu identificarea și susținerea donatorului, Dr. Adrian Prie, coordonator al transplantului și  Dr. Dumitru Patraș, medic primar ATI, au prelevat în deplină siguranță ficatul, rinichii și corneea de la pacienta nerecuperabilă.

Rinichii prelevați au fost preluați de ICUTR Cluj, fiind deja transplantați, în timp ce ficatul a fost transportat la Institutul Clinic Fundeni. Corneea a fost preluată de Institutul pentru Urgențe Oftalmologice din București.

Profund respect și recunoștință familiei donatorului”, se arată în comunicatul spitalului.

Citește mai departe

CULTURA

Actorul Florin Piersic face recuperare după o intervenție la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca

Publicat

Actorul Florin Piersic (88 de ani) se află în proces de recuperare după o intervenție la un genunchi suferită la Spitalul Militar Cluj-Napoca.

Piersic a fost internat în urmă cu două săptămâni pe secția de Ortopedie – Traumatologie a spitalului clujean și operat de șeful secției, dr. Claudiu Chitea, au declarat pentru Cluj24 surse medicale din cadrul unității medicale.

De Paști va fi acasă

Potrivit acestora, actorul a fost internat în urma unei infecții la proteza de genunchi care i-a fost pusă în 2019 la București, infecția i-a fost tratată, iar acum se recuperează și va fi externat zilele următoare, pentru a-și petrece sărbătorile de Paști acasă.

Florin Piersic este internat într-o rezervă cu un singur pat și este optimist, starea sa de sănătate fiind bună, iar conform personalului medical abia așteaptă să se întoarcă pe scenă și să joace în piesa ”Străini în noapte”.

Foto: Facebook – Florin Piersic

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

Publicat

accident caianu

Un accident rutier a avut loc, marți, pe raza loc. Căianu din jud. Cluj. Au fost implicate două mașini. Mai multe persoane au fost rănite, printre care un bărbat de 60 de ani, care a suferit multiple traumatisme.

„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu și a Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul acestei dimineți la un grav accident rutier petrecut pe raza localității Căianu.

accident caianu

VIDEO FOTO. ACCIDENT la Căianu, în Cluj. Două mașini IMPLICATE. Un bărbat de 60 de ani a fost grav RĂNIT

La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje SAJ, unde au găsit două autoturisme avariate, cu un bărbat inconștient, în vârstă de aproximativ 60 de ani, extras de participanții la trafic în afara autoturismului. Alți trei ocupanți au iești prin forțele proprii din autoturisme.

Astfel, patru persoane, respectiv trei bărbați și o femeie, au primit primul ajutor calificat și asistență medicală de urgență la locul accidentului de la echipajele SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la spital. Bărbatul, aflat în stare inconștiență, prezintă semne vitale, însă a suferit multiple traumatisme”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax