Connect with us

CULTURA

Încep Zilele Filmului MAGHIAR la Cluj. Zeci de producţii la Cinema Victoria şi Cinema Arta, timp de 5 zile

Publicat


Zeci de filme vor rula între 5 şi 9 octombrie în cadrul Zilelor Filmului Maghiar / Filmtettfeszt 2022. Roller-coastere emoţionale, dileme morale, situaţii absurde şi distractive şi momente pline de veselie îi aşteaptă pe iubitorii de filme ce doresc să vizioneze cele mai bune filme maghiare ale anului trecut, dar şi curiozităţi din istoria filmului sau să întâlnească creatorii acestora. De asemenea, la Zilele Filmului Maghiar vor fi difuzate şi filme pentru cei mici, documentare, scurtmetraje, dar va avea loc şi o petrecere cu DJ. Festivalul se va desfăşura în 19 localităţi din Transilvania, iar filmele vor fi proiectate în 26 de săli.

„Intrarea la toate proiecţiile este gratuită şi fiecare film va beneficia de subtitrare în limba română. Biletul cu valoare zero se obţine (preferabil în avans) de la casieria Cinema Victoria sau casieria Cinema Arta (în funcţie de proiecţia aleasă).

film 628

În cadrul festivalului vor fi proiectate 10 lungmetraje noi, producţii maghiare recente, patru capodopere ale cinematografiei maghiare, trei documentare, scurtmetraje şi zece filme participante la Filmgalopp, competiţia filmelor maghiare din Transilvania. Vor rula filme de artă produse în Ungaria, premiate la importante festivaluri internaţionale de profil.

„Cinefilii sunt aşteptaţi cu o selecţie variată de filme”

Deschiderea oficială a Filmtettfeszt va avea loc miercuri, 5 octombrie, de la ora 18:00 la cinema Victoria, cu proiecţia filmului Şase săptămâni, regizat de Noemi Veronika Szakonyi şi care ne spune povestea unei adolescente care rămâne însărcinată şi trebuie să aleagă între a păstra copilul sau a-şi continua cariera de jucătoare de tenis de masă.

Cinefilii sunt aşteptaţi cu o selecţie variată de filme. Printre lungmetrajele ediţiei prezente se numără coproducţia slovaco-ceho-ucrainiană 107 Mame (Cenzorka / Cenzor), regizată de Peter Kerekes, care prezintă deţinuţii şi paznicii unui penitenciar pentru femei din Odessa, Ucraina. În centrul filmului regăsim două femei: pe Lesia, condamnată la 7 ani cu puţin timp după naşterea fiului ei şi pusă în faţa unei decizii dificile, respectiv pe Irina, care lucrează de partea cealaltă a gratiilor, fiind confidenta şi prietena multora din clădire, dar a cărei viaţă seamănă adesea cu a celor care-şi ispăşesc acolo pedeapsa. Filmul a primit premiul de cel mai bun scenariu la Festivalul de Film de la Veneţia şi este propunerea Slovaciei pentru Premiile Oscar.

film 107mothers

Lungmetrajul Tandreţe (Szelid) regizat de Laszlo Csuja şi Anna Nemes a avut premiera la Sundance şi a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Cleveland, Palic şi Bruxeles şi prezintă povestea Edinei, o culturistă care trăieşte împreună cu antrenorul ei, Adam. Ca să câştige campionatul mondial, Edina trebuie să facă mari sacrificii. Între timp, intră într-o relaţie ciudată cu un bărbat misterios. Întâlnirea celor doi schimbă toate lucrurile în care femeia a crezut vreodată.

film szelid plakat

„Vor fi prezente şi trei documentare”

Haita noastră (Kulon Falka), regizat de Hajni Kis, film care a câştigat premiul cel mare la Vukovar, două premii ale juriului şi premiul publicului la Riviera International Film Festival şi premiul pentru cel mai bun actor la Bosphorus Film Festival, va fi şi el prezent la Filmtettfeszt. Filmul ne spune povestea lui Niki, o fetiţă în vârstă de 12 ani, la începuturile adolescenţei, care locuieşte cu bunicii ei. Când Niki află că tatăl ei, Tibor, a fost eliberat din închisoare, îl vizitează în ciuda tuturor interdicţiilor, iar cei doi încep să se apropie.

film toxikoma plakat

În cadrul Zilele Filmului Maghiar vor fi prezente şi trei documentare, dintre care două realizate de regizori din România. Nu există Transilvania fără păduri (Erdok nelkul nincs Erdely), regizat de Attila Szabo, este continuarea filmului Poveşti de un verde-otravă, în care Hans Hedrich, activistul de mediu pe jumătate maghiar, pe jumătate sas, se întoarce cu trei colegi pentru a lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri, a hoţilor de lemn, a corporaţiilor gigantice care îi sprijină şi a autorităţilor corupte. Filmul prezintă cele întâmplate din 2015 până azi. Uşa din spate a socialismului (A szocializmus hatso bejarata), regizat de Laszlo Csibi, descrie perioada anilor de dinainte de 1989 aşa cum a fost percepută ea de reprezentanţii maghiari ai mass media, membri ai structurilor politice şi oameni de cultură care au activat în timpul comunismului. Bazându-se pe istorisiri personale, amintiri şi întâmplări, filmul descrie şi analizează situaţii în care oamenii au experimentat (auto)cenzura în contextul „Epocii de Aur” ceauşiste.

În categoria Capodopere Maghiare cinefilii vor putea viziona filmele Piatra de Pavaj fluierătoare (1971, r. Gyula Gazdag), Fotbal de Păianjeni (1976, r. Janos Rozsa), Film de dragoste (1970, r. Istvan Szabo) şi Femeii eschimose îi este frig (1984, r. Janos Xantus). La proiecţii vor fi prezenţi şi regizorii şi actorii acestor filme (Gyula Gazdag, Janos Rozsa, Judit Halasz).

film article pókfoci 01 kálmánchey zoltán

„Cei mici sunt aşteptaţi şi ei la cinema”

După proiecţia filmului Femeii eschimose îi este frig de la Cinema Arta, va urma un DJ-session al artistului clujean David Sugar – vineri, 7 octombrie, de la ora 21:00.

film eszkimo asszony fazik

Selecţia de scurtmetraje din acest an are ca partener Friss Hus / Carne proaspătă, cel mai prestigios festival internaţional de scurtmetraje din Ungaria. Selecţia include cele mai bune filme de la ediţia din acest an a festivalului de la Budapesta, inclusiv unele care au avut premiera internaţională la Sarajevo sau la Annecy.

Cei mici sunt aşteptaţi şi ei la cinema! Pentru ei organizatorii au pregătit animaţia Arcuşorii şi fie ce-o fi (A kuflik es az Akarmi) şi filmul Jos mâinile de pe tata! (El a kezekkel a papamtol).

Un alt punct important din programul festivalului este Filmgalop, competiţia documentarelor maghiare din Transilvania. Anul acesta 10 tineri talentaţi îşi vor prezenta creaţiile.

hathazi andras

hathazi andras

Premiul Mânzul Şarg, acordat anual în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, va fi primit de actorul Hathazi Andras, care a activat o lungă perioadă şi la Cluj.

sarga csiko 2022

sarga csiko 2022

Proiecţii la Zilele Filmului Maghiar vor avea loc – cu ajutorul co-organizatorilor locali – şi în alte 18 oraşe din Transilvania: Oradea, Sibiu, Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Arad, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Covasna, Diosig, Gherla, Gheorgheni, Săvădisla, Salonta, Târgu Secuiesc.
Informaţii detaliate despre programul Zilelor Filmului Maghiar şi despre filmele din cadrul acestuia găsiţi AICI.

Festivalul este organizat de asociaţia clujeană Filmtett şi se află la ediţia 22”, au declarat organizatorii.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Primul spectacol de teatru din țară despre accidentele rutiere, la Cluj-Napoca. ”Pe drum” combină păpușăria și realismul

Publicat

pe drum

Multiplele accidente care au loc zilnic în peisajul urban al Clujului, dar și la nivel național, au forțat artiștii teatrului Magic Puppet să abordeze tema carnagiului din trafic. Vă semnalăm așadar primul spectacol din România care dezbate tema siguranței rutiere pe scena unui teatru: ”Pe drum” este un produs care combină păpușăria și realismul pentru a ridica întrebări și a oferi răspunsuri acestor probleme. Spectacolul va fi reprezentat la Cafeneaua Insomnia în sâmbătă, 3 decembrie, la ora 19.

În 2008, numărul de decese din accidente rutiere în România s-a ridicat la 3063. 3063 de oameni au murit datorită comportamentului agresiv în trafic, al vitezei și al alcoolului la volan. Deși în anul 2010 numărul accidentelor mortale a fost în scădere (2300 de persoane și-au pierdut viața în urma accidentelor de circulație iar 8500 au fost grav rănite), accidentele continuă să situeze România pe primele trei locuri la numărul de morți în Uniunea Europeană.

Public tânăr

În urma unor ateliere cu elevi de la licee din județele Cluj și Sălaj, echipa a creat un spectacol itinerant care a fost reprezentat atât la Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca, cât și la Liceul Teoretic Tăuțan din Florești, Școala Poaina din Turda și Colegiul Național Silvania din Zalău.

”Pe Drum” este un spectacol adresat publicului tânăr și în special acelor elevi din clasele terminale și studenților care vor dobândi în curând (sau au dobândit recent) carnetul de conducere. Proiectul este motivat de lipsa programelor de educație rutieră în școală, pe canalele de socializare sau în mass-media, programe menite să conștientizeze publicul asupra riscurilor nerespectării regulilor de circulație de către șoferi.

În aceste condiții, arivismul, sărăcia, corupția și insuficienta implicare în educație a principalilor actori socio-politici din România (poliția rutieră, guvernul, etc.) face necesară nevoia unei acțiuni de conștientizare a probelmelor cu care se confruntă șoferii tineri. Aceasta mai ales în contextul în care vizibilitatea fundațiilor și asociațiilor care se ocupă de siguranța circulației este eclipsată de știri axate pe latura spectaculoasă a accidentelor de circulație.

Nu în ultimul rând, neîncrederea cetățeanului de rând în poliție și lipsa de respect de care se „bucură” această instituție în România face necesară promovarea unei noi fețe a acestei instituții, o față umană și îngrijită, pe care Poliția Română se străduiește să o răspândească la nivelul societății.

Întâmplări vesele și triste

Prezentând întâmplări vesele și triste din universul rutier în care trăim, spectacolul își propune să remedieze unele din problemele cu care ne confruntăm zilnic din cauza agresivității în trafic și să suplinească lipsa programelor educative din școli in ceea ce privește comportamentul la volan.

„Pe drum” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Protagoniștii spectacolului

Scenariul: Lucian Țion și Darius Prodan

Regia: Lucian Țion

Cu: Leonard Chionac, Ioan Crișan, Demetra Vasiliu, Dragoș Lupău

Scenografia: Vlad Mureșan

Păpuși: Oana Tămaș

Muzica: Max Anchidin

O producție Magic Puppet

Biletele sunt accesibile online pe link-ul:

https://eventbook.ro/theater/bilete-pe-drum-mp

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu de mașină și de casă azi-noapte la Cluj. Intervențiile pompierilor

Publicat

pompieri incendiu bun

Noaptea de joi spre vineri le-a dat de lucru pompierilor clujeni care au avut două intervenții, la un incendiu de mașină și la unul de casă. 

Astfel, potrivit ISU Cluj, s-a intervenit, întâi, pentru stingerea unui incendiu de autoturism în parcarea unui hotel de pe B-dul  21 Decembrie 1989 din municipiul Cluj-Napoca, iar, ulterior, și un incendiu izbucnit la o casă în satul Măcicașu, comuna Chinteni.

UPDATE. Incendiul era în Sânmărtin

”Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută la un incendiu care a afectat o casă în localitatea Sânmărtin, comuna Chinteni. Apelul de urgență a venit în jurul orei 01:30, iar incendiul se manifesta la acoperișul casei și al bucătăriei de vară, precum și la anumite elemente ale mansardei.

Mai exact, flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 55 de mp. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se extindă. Din fericire, nu au existat persoane care să solicite sprijin medical.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un horn metalic al unei sobe, izolat necorespunzător față de materialele combustibile. La misiune au luat parte două autospeciale cu apă și spumă, forțele noastre revenind la bază la ora 04:20”, arată ISU Cluj.

În ceea ce privește incendiul de la mașina parcată la hotel, acesta a fost stins de proprietar, ajutat de pompieri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Petrecere cu fasole și cârnați la Cluj, de Ziua Națională. Români și străini

Publicat

chef 3

Mai multe familii de clujeni au sărbătorit aseară Ziua Națională a României în mod tradițional, cu fasole și cârnați, bucate stropite cu vin și țuică.

La masă au avut invitați și niște prieteni din străinătate care s-au bucurat să guste din mâncarea românească.

”Am vrut să sărbătorim 1 Decembrie, Ziua Națională, și să le arăm și străinilor cum petrecem la Cluj-Napoca. Am pregătit fasole cu cârnați, dar și vin și țuică. Am cântat muzică populară.

Totul le-a plăcut foarte mult prietenilor din străinătate”, a spus unul dintre organizatorii petrecerii pentru Cluj24.

papa bun 2

chef 1

chef 2

chef 3

Citește mai departe

EVENIMENT

OUG care prevede MODIFICĂRI importante privind CONCEDIUL şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, APROBATĂ de Guvern

Publicat

bebe

Ordonanța de urgență care prevede modificări importante privind concediul şi indemnizația lunară pentru creșterea copiilor a fost aprobată de Guvern, scrie Alba24.ro.

Una dintre noutăți este majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obținut de părinte în decursul unui an calendaristic, în perioada concediului pentru creșterea copilului, de la 5 la 8 indemnizații pentru creșterea copilului (ICC) în cuantum minim, respectiv de la 6.500 lei la 10.512 lei

Actul normativ aprobat aduce o serie de modificări care vizează repartizarea echitabilă a responsabilităților de îngrijire a copilului între bărbați și femei și creșterea posibilității ca părintele care nu a solicitat inițial concediu pentru creșterea copilului să își exercite acest drept.

Ordonanța de urgență transpune integral în legislația națională Directiva (UE) 2019/1158 privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor și de abrogare a Directivei 2010/18/UE.

Aceasta introduce, la nivelul Uniunii Europene, standarde minime privind concediul de paternitate, concediul pentru creșterea copilului și concediul îngrijitorilor.

Principalele modificări și completări aduse OUG nr. 111/2010

– extinderea perioadei netransferabile de concediu pentru creșterea copilului în cazul părintelui care nu a solicitat inițial acest drept, de la cel puțin 1 lună la cel puțin 2 luni din perioada totală a concediului, dacă ambii părinți îndeplinesc condițiile legale;

– majorarea nivelului de venituri supuse impozitului ce poate fi obținut de părinte în decursul unui an calendaristic, în perioada concediului pentru creșterea copilului, de la 5 la 8 indemnizații pentru creșterea copilului (ICC) în cuantum minim, respectiv de la 6.500 lei la 10.512 lei;

– recalcularea cuantumului ICC în cazul obținerii unor venituri suplimentare, în perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, din hotărâri judecătorești/adeverințe sau acte de rectificare a veniturilor;

– suspendarea sau încetarea plății ICC în cazul în care certificatul de încadrare în grad de handicap expiră în perioada concediului de creștere a copilului;

– introducerea unei perioade de preaviz de cel puțin 10 zile pe care lucrătorul o acordă angajatorului atunci când își exercită dreptul la concediu și ICC, înainte de finalizarea concediului de maternitate sau înainte de data estimată de începere a concediului pentru creșterea copilului, printr-o cerere, pe suport de hârtie sau electronic, în care precizează perioada preconizată a concediului pentru creșterea copilului;

– menținerea, până la sfârșitul concediului de creștere a copilului, a condițiilor de încadrare și a drepturilor salariale avute la începutul concediului sau dobândite pe parcurs; – introducerea concediului și a indemnizației de acomodare, acordate părinților adoptatori, ca perioadă asimilată pentru dobândirea dreptului la concediu pentru creșterea copilului și la ICC.

Ordonanța de urgență mai prevede ca, în cazul persoanelor care realizează, în aceeași lună, venituri atât în țară, cât și în statele UE care aplică Regulamentul nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, dar fără suprapunerea perioadelor de activitate, să se ia în calcul, la acordarea dreptului la concediu pentru creșterea copilului și ICC, sumele obținute în ambele țări.

Indemnizația pentru gemeni și tripleți, majorate cu 50%

De asemenea, s-a decis suplimentarea cu 50% a indemnizației lunare pentru copiii născuți din sarcini gemelare, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil ( deci 50% în plus la indemnizația mamei pentru fiecare copil).

Aceeași măsură se va aplica și pentru sarcinile suprapuse, respectiv pentru mamele care nasc în perioada concediului de îngrijire copil.

Sumele nu pot fi mai mici decât 1314 lei (valoare fixă pe care o primesc în prezent mamele de gemeni, tripleti, si cu sarcini suprapuse, suma obtinuta ca rezultat al inmultirii cu 2,5 a valorii ISR – indicatorul social de referinta, care în 2022 are valoare de 525,5 lei. Deci 2.5 ISR egal 1314 lei.

Noile reglementări se aplică de la 1 ianuarie 2023. Excepție fac reglementările privind majorarea de la o lună la două luni a perioadei de netransferabilitate între părinți, care se aplică atât pentru cererile depuse începând cu 1 ianuarie 2023, cât și pentru cele depuse anterior și nesoluționate până la această dată.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax