Connect with us

EVENIMENT

Incendiu la Clinica de Pediatrie III Cluj-Napoca. 22 de copii și părinții lor s-au autoevacuat

Publicat


apartament pompierilor

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost alertați vineri dimienață cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la etajul doi al Clinicii de Pediatrie III de pe strada Câmpeni.

”Mai exact, incendiul a afectat camera tehnică, fiind lichidat rapid. Ca măsură de precauție, s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor 22 de minori, alături de 21 de părinți, respectiv 6 cadre medicale.

Din fericire, niciuna dintre aceste persoane nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare.

La misiune au fost alocate trei autospeciale cu apă și spumă, autoscara, două echipaje SMURD de terapie intensivă mobilă, precum și echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj”, au transmis pompierii.

Potrivit acestora, personalul medical s-a mobilizat exemplar în gestionarea situației de urgență, iar pacienții au fost mutați în alte saloane, iar forțele de intervenție se retrag la bază

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 mp, doar la camera tehnică, fiind lichidat rapid.

Cel mai probabil, acesta a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Universitarul clujean Ciprian Mihali despre plagiatul lui Geoană: Mediul academic românesc iese din nou slăbit și discreditat

Publicat

mihali c

Universitarul clujean Ciprian Mihali, directorul Departamentului de Filosofie din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a UBB, consideră că, din punct de vedere academic, plagiatul secretarului adjunct akl NATO, Mircea Geoană, este dincolo de orice îndoială.

”Printr-o analiză exigentă și accesibilă celor care doresc să o parcurgă, Emilia Șercan a demonstrat că în teza de doctorat a lui Mircea Geoană cel puțin 78 de pagini din cele 279 care conțin material plagiat, adică material copiat din surse fără indicarea lor și fără utilizarea ghilimelelor.
Dar în România de multă vreme un plagiat nu mai constituie o piedică în calea ambițiilor politice.

Seria lungă de plagiatori dezvăluită de jurnaliști și avertizori de integritate a condus mai degrabă la banalizarea acestui tip de furt.

Tot așa cum dezvăluirile impostorilor realizate prin eforturi foarte mari de Valeriu Nicolae și echipa lui nu au provocat revolta morală a societății ci, dimpotrivă, au generat indiferență, dacă nu de-a dreptul iritare. Nu știu să existe un singur politician care să fi ratat alegerile locale din cauza denunțării matrapazlâcurilor de către Valeriu Nicolae.

Oamenii, obișnuiți cu plagiatul și impostura

Oamenii s-au obișnuit cu plagiatul și impostura, așa încât vinovații par mai degrabă avertizorii de integritate, care, se zice, sunt mânați de interese ascunse, se află în solda unor dușmani care ne vor răul și alte bazaconii de acest fel.

Ne regăsim în situația paradoxală în care suspiciunile de lipsă de integritate se întorc abil, profesionist, tocmai împotriva celor care le denunță.

Nu este însă mai puțin adevărat că acest plagiat al lui Mircea Geoană se adaugă la lista destul de lungă de vulnerabilități ale candidatului la prezidențiale, o listă care riscă să-i slăbească poziția și să arunce asupra lui îndoieli nu doar în privința integrității personale, ci și a capacității sale de a conduce drept o țară.

Vulnerabilitate pentru Geoană

În eventualitatea unei victorii în alegeri, Mircea Geoană va fi expus în permanență de această nouă vulnerabilitate, care nu va mai fi doar a lui, ci va fi a întregii țări.

Pe de altă parte, cu această nouă revelație, mediul academic românesc iese din nou slăbit și discreditat. Felul în care este apărat de unii universitari nu vor salva onoarea mediului academic de la noi, dimpotrivă.

Urgența integrității academice este vitală într-un sistem fragilizat de mult prea numeroasele abateri de la etica cercetării”, a declarat Mihali pentru Cluj24.

Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit în publicația Pressone că Mircea Geoană a plagiat.

Citește mai departe

ECONOMIE

Compania clujeană NTT Data România ar fi fost atacată de hackeri. S-ar fi sustras 230 de GB de date strategice

Publicat

Un grup de hackeri ar fi reușit să penetreze sistemele informatice ale companiei clujene NTT Data Romania și a anunțat că a sustras 230 de GB de date strategice. Hackerii amenință că datele sustrase vor fi publicate în cursul următoarelor zile. Informația a fost publicată marți pe platforma media Cyber Express, care anunța că a fost atacat și Departamentul Sănătății statului american Florida. Hackerii din grupul RansomHub susțin că au furat de aici 100 GB de date și amenință că le fac publice în câteva zile.

În ceea ce privește compania NTT Data Romania, problemele au apărut la mijlocul lunii iunie 2024 și au fost ținute secrete până în prezent. Este posibil ca ngocierile dintre hackeri și NTT Data Romania să fi eșuat, iar aceștia să fi făcut public faptul că au reușit să fure datele acestei companii, arată dorușupeală.ro.

Să nu se afle

Potrivit sursei citate, situația de criză gravă de la NTT Data Romania a fost confirmată de o serie de trei mesaje interne transmise de către Maria Metz, CEO al companiei, în zilele de 17 iunie, 18 iunie și 24 iunie 2024, în care aceasta a confirmar penetrarea și compromiterea mai multor platforme și servicii ale companiei și le cere angajaților să nu se prezinte la birourile firmei, fiindcă nu vor putea accesa rețelele de date.

În același mesaj, Maria Metz le solicită ferm angajaților să nu comunice niciun fel de informații despre această criză către exteriorul firmei, fie că este vorba de clienți, furnizori, parteneri, presă sau alte persoane.

Incident grav de securitate

”Acest incident grav de securitate de la NTT Data Romania poate să afecteze în mod serios nu doar stabilitatea și performanța acestei companii, ci și gradul de încredere și atractivitate al întregului sector de servicii software din România, de vreme ce această firmă este una dintre cele mai mari din țară și are o expunere uriașă pe un spectru larg de clienți de prim rang din întreaga lume.

Ceea ce cred eu că trebuie înțeles din această situație este că a luat deja sfîrșit epoca lui ”dă-i că merge și-așa”, era superficialității, lăcomiei și a profiturilor uriașe făcute din închirierea cu ora a unor oameni.

Acest incident dovedește încă o dată că standardele de lucru ale industriei nu sunt cel mai înalte, iar profesionalismul lasă de dorit în multe arii de managament și își arată slăbiciunile și produce daune uriașe exact în zonele cele mai sensibile și mai strategice ale organizațiilor.

A venit vremea ca industria software din România să priceapă că nu se mai poate continua cu managementul făcut după ureche de niște persoane care cred că tupeul, mitomania și ”talentul” de combinator sau bișnițar ar putea ține loc de școală de business făcută serios”, precizează Doru Șupeală.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Avarie în Piața Avram Iancu. O țeavă de apă a crăpat. Inundație de proporții

Publicat

O avarie la o conductă de apă a dus miercuri dimineață la inundarea unei părți a Pieței Avram Iancu, din Cluj-Napoca, apa revărsându-se și pe Bulevardul 21 Decembrie și pe strada Constanța. 

Traficul rutier este îngreunat, la fața locului fiind prezente mai multe echipaje de Poliție.

Echipele Companiei de Apă Someș au început lucrările de remediere a avariei.

Sursa: Info Trafic Cluj-Napoca – Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

IMPORTANT. Peste 125 de posturi scoase la concurs de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Publicat

spitalul judetean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca organizează concurs în luna august pentru ocuparea pe perioadă nedeterninată a unui număr de 128 de posturi de personal medical, auxiliar, TESA și muncitori.

Astfel, se scot la concurs următoarele posture vacante:

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁: 𝟰𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗠𝗼𝗮𝘀̧𝗮̆: 𝟱 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime;

𝗧𝗲𝗵𝗻𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲 𝘀̧𝗶 𝗶𝗺𝗮𝗴𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗹𝗶𝗰𝗲𝗻𝘁̧𝗶𝗮𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate; debutant, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗻𝘂𝘁𝗿𝗶𝘁̦𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗱𝗶𝗲𝘁𝗲𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗱𝗲𝗯𝘂𝘁𝗮𝗻𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗟𝗮𝗯𝗼𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗔𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗙𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗮 𝗻𝗿.𝟮: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală cu diplomă de bacalaureat, fără condiţie de vechime;

𝗙𝗶𝘇𝗶𝗼𝗸𝗶𝗻𝗲𝘁𝗼𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗲𝘂𝘁: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime ca fiziokinetoteraput;

𝗥𝗲𝗴𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹  𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗘𝘃𝗮𝗹𝘂𝗮𝗿𝗲 𝘀̦𝗶 𝗦𝘁𝗮𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗮̆ 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮̆: 𝟯 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de bacalaureat, 6 luni vechime în activitate;

𝗜𝗻𝗳𝗶𝗿𝗺𝗶𝗲𝗿: 𝟮𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale,  fără condiţie de vechime;

𝗜̂𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗶𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲: 𝟮𝟬 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale, fără condiție de vechime;

𝗕𝗿𝗮𝗻𝗰𝗮𝗿𝗱𝗶𝗲𝗿: 𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii generale, fără condiție de vechime;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜𝗔 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗰𝗵𝗶𝘇𝗶𝘁̦𝗶𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 3 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝘁 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁 𝗜𝗔 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗙𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗮𝗿: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate;

𝗕𝘂𝗰𝗮̆𝘁𝗮𝗿 (𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁)  𝗹𝗮 𝗕𝗹𝗼𝗰 𝗮𝗹𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿: 𝟲 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii medii/generale, certificat de calificare, examen coprologic și coproparazitologic, fără condiție de vechime;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻: 𝟮 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, studii medii/generale, certificat de calificare, 9 ani vechime în meserie;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜𝗩 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, studii medii/generale, certificat de calificare, fără condiţie de vechime;

𝗣𝗼𝗿𝘁𝗮𝗿: 𝟯 𝗽𝗼𝘀𝘁𝘂𝗿𝗶, diplomă de absolvire a şcolii generale, certificat de calificare/atestat, examen psihologic, fără condiţie de vechime;

𝗠𝗮𝗻𝗶𝗽𝘂𝗹𝗮𝗻𝘁 𝗯𝘂𝗻𝘂𝗿𝗶 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝘇𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲: 𝟭 post, studii generale, fără condiţie de vechime;

𝗠𝘂𝗻𝗰𝗶𝘁𝗼𝗿 𝗻𝗲𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗜 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝘇𝗶𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲: 𝟭 𝗽𝗼𝘀𝘁, studii generale, fără condiție de vechime. tudii generale, fără condiție de vechime.

Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, pe pagina web a spitalului la adresa: https://scjucluj.ro/index.php/angajari.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax