Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

În ce țări poți CĂLĂTORI cu pașaportul românesc. Unde nu ai nevoie de VIZĂ. În ce STATE poți intra cu buletinul

Publicat


calatorii cu pasaport sau buletin e1673690417599 1024x628

Ai în plan o vacanță în Europa? Atunci trebuie să știi care sunt cele câteva țări din Europa în care ai nevoie de pașaport. De asemenea sunt țări care nu fac parte din Uniunea Europeană în care se poate intra și pe baza cărții de identitate, scrie Alba24.ro.

Pașaportul românesc este unul dintre cele mai puternice din lume și se află între primele 20 de state de pe mapamond. Cu toate acestea înainte de a pleca într-o călătorie este necesar să te informezi cu privire la accesul în statul pe care vrei să îl vizitezi și regulile privind șederea sau tranzitul.

Țările din Europa în care se poate intra fără viză

Sunt, de exemplu, state din Europa în care poți să intri numai cu buletinul, deși țările respective nu fac parte din Uniunea Europeană. Dar înainte să ajungi acolo trebuie să vezi dacă nu sunt și alte obligații pe care trebuie să le respecți cum ar fi cartea verde ( asigurarea auto) și asigurarea medicală.

Zona fără pașapoarte a Uniunii Europene este cunoscută sub numele de Spațiul Schengen. Dacă deții un pașaport al uneia dintre țările UE, nu trebuie să prezenți un pașaport sau alte documente de călătorie atunci când călătorești între țările din zona Schengen.

Țările Schengen sunt: Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ungaria și Croația.

Cetățenii europeni trebuie să prezinte pașaportul doar atunci când călătoresc în Regatul Unit al Marii Britanii, fie că vorbim despre Anglia, Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor.

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în statele membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda,Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

Statele din Europa în care poți intra cu buletinul ( cartea de identitate)

Potrivit mae.ro condiţiile de intrare şi regimul de şedere în statele membre ale Uniunii Europene sunt cele prevăzute în Directiva 38/2004 a Parlamentului European şi a Consiliului privind dreptul la libera circulaţie şi şedere pe teritoriul statelor membre pentru cetăţenii UE şi membrii familiilor acestora.

Următoarele state permit intrarea cetăţenilor români şi pe baza cărţii de identitate: Albania*, Andorra, Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia*, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Malta, Moldova*, Monaco, Muntenegru*, Norvegia*, Olanda*, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord*, San Marino*, Serbia*, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

Pașaportul românesc- acces fără viză în 175 de țări din lume

În 2023 pașaportul românesc este între cele mai puternice din lume. Oferind acces fără viză în 175 de țări din lume, pașaportul românesc se situează pe locul 17 în clasamentul Henley Passport Index, care clasifică documentele în funcție de numărul de state care sunt accesibile fără o viză prealabilă.

Vezi aici: unde poți călători doar cu buletinul.

Cel mai puternic pașaport din lume este cel japonez, care permite accesul fără o viză prealabilă în 193 de destinații din întreaga lume, urmat de cel din Singapore (192 de state) și Coreea de Sud și Germania, cu 192 de state.

Pe ultimele locuri se află pașapoartele din Coreea de Nord (40 destinații), Nepal, Teritoriile palestiniene (38 destinații), Somalia (35 destinații), Yemen (34 destinații), Pakistan (32 destinații), Siria (30 destinații), Irak (29 destinații) și pe ultimul loc Afganistan (27 destinații).

AICI: Document MAE: regimul de vize pentru cetățenii români care călătoresc în străinătate

Clasament- Cele mai puternice pașapoarte din lume:

Japonia – 193 state
Singapore – 192 state
Germania, Corea de Sud, Spania-  190 state
Finlanda, Italia, Luxemburg – 189 state
Austria, Danemarca, Țările de Jos, Suedia – 188 state
Franța, Irlanda, Portugalia, Regatul Unit – 187 state,
Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Republica Cehă – 186 state
Australia, Canada, Grecia, Malta – 185 state
Ungaria, Polonia – 184 state
Lituania, Slovacia – 183 state
Henley Passport Index din 2021 clasifică România pe locul 17, cu un scor fără viză/viză la sosire de 175.

Cele mai slabe paşapoarte din lume:

108. Coreea de Nord (40 de destinații)
109. Nepal, Teritorii palestiniene (38)
111. Somalia (35)
112. Yemen (34)
113. Pakistan (32)
114. Siria (30)
115. Irak (29)
116. Afganistan (27)

Topul creat de Henley & Partner este unul dintre indicii realizaţi de firmele financiare pentru a clasa paşapoartele globale în funcţie de accesul pe care îl oferă cetăţenilor lor.

Henley Passport Index se bazează pe datele furnizate de Autoritatea Internaţională de Transport Aerian (IATA) şi acoperă 199 de paşapoarte şi 227 de destinaţii de călătorie. Acesta este actualizat în timp real, pe tot parcursul anului.

Condiții de călătorie în Europa

calatorie romani europa e1625652607267

Condiții de călătorie America

calatorie romani america

Condiții de călătorie în Asia

calatorie romani asia

Condiții de călătorie în Africa

calatorie romani in africa e1625652819335

Condiții de călătorie Oceania

calatorie romani oceania

Pașaportul românesc – în cât timp îl obții

Timpul necesar pentru a obține un pașaport depinde de volumul de cereri. De obicei, obținerea unui pașaport durează câteva zile, până la o săptămână. Așa că ar trebui făcut din timp, dacă știi că urmează o călătorie în care să ai nevoie de pașaport.

Ca să obții un pașaport, prima oară trebuie să plătești taxa pentru eliberare, care costă 258 de lei pentru un pașaport electronic simplu. Taxa poate fi plătită pe ghiseul.ro.

Apoi, trebuie să îți faci o programare și să te prezinți în ziua programării cu buletinul. Ți se va face o fotografie și vei urma procedurile specifice. Apoi, vei da semnătura și vei face dovada plății taxei de pașaport în funcție de tipul de pașaport pentru care ai optat.

Ți se va da o chitanță și vei fi chemat peste câteva zile ca să ridici pașaportul. Acesta poate veni și acasă, dacă plătești o taxă suplimentară.

Cât costă în 2023 eliberarea unui pașaport

– paşaport simplu electronic (persoană cu vârsta peste 12 ani) = 258,00 lei;
– paşaport simplu electronic (minori sub 12 ani) = 234,00 lei;
– paşaport simplu temporar = 96,00 lei;

Paşaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 de zile lucrătoare. Valabilitatea paşaportului electronic este: 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, 5 ani pentru minorii cu vârsta între 12 ani şi 18 ani, şi 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.

Paşaportul simplu temporar are valabilitatea de 12 luni şi se eliberează în termen de cel mult 3 zile lucrătoare, în următoarele situaţii:

– în cazul în care titularul declară în scris că urmează să călătorească în state între care există stare de beligeranţă ori conflict diplomatic şi are aplicată în paşaportul simplu sau în paşaportul simplu electronic o ştampilă ori o viză eliberată de statul cu care ţara în care călătoreşte se află în conflict;
– când titularul deţine paşaport simplu sau paşaport simplu electronic care conţine vize valabile, dar ca urmare a epuizării filelor destinate aplicării acestora călătoria în acel stat sau în alte state decât cele care au emis vizele nu mai este posibilă;
– când titularul a depus paşaportul simplu sau paşaportul simplu electronic pentru obţinerea unor vize şi declară că trebuie să călătorească de urgenţă în străinătate;
– când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte;
– pentru persoanele lipsite temporar de capacitate de exerciţiu, precum şi pentru persoanele care, din motive medicale, se află în imposibilitate de a-şi exprima voinţa sau de a se prezenta la autoritatea competentă;
– în situaţii obiective în care, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea paşaportului simplu electronic.

Persoanei care declară că nu doreşte să i se elibereze un paşaport simplu electronic, i se eliberează paşaport simplu temporar, în termen de 10 de zile lucrătoare.

Valabilitatea pașaportului

În România, pașaportul are o valabilitate de 10 ani pentru persoanele adulte și de 3 ani pentru persoanele sub 18 ani. După expirarea perioadei de valabilitate, este necesară obținerea unui nou pașaport.

Dar trebuie să știi că există unele țări care pot solicita o valabilitate minimă a pașaportului pentru a permite intrarea în țară, de obicei de cel puțin 6 luni până la data expirării pașaportului.

Prin urmare, este recomandat să verifici cerințele specifice ale țării în care vrei să călătorești înainte de a pleca și să te asiguri că pașaportul are o valabilitate suficientă pentru întreaga perioadă de călătorie.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Dinamo: Avem un GRUP bun, există concurență, se MOTIVEAZĂ unii pe ceilalți

Publicat

sabau 2

Universitatea Cluj va juca, luni, contra celor de la Dinamo, la București. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău a evoluat mult, se bate pentru un loc în play-off, a depășit și faza grupelor Cupei României, de pe locul 1. „Câinii”, în schimb, au eșuat și în a doua competiție internă, scrie GSP.

După victoria de la Botoșani, scor 4-0, în ultimul meci din grupele Cupei României, Ioan Ovidiu Sabău și-a avertizat public elevii, în perspectiva duelului cu Dinamo de la stadionul „Arcul de Triumf”.

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Dinamo: Avem un GRUP bun, există concurență, se MOTIVEAZĂ unii pe ceilalți

Vizavi de ceea ce se întâmplă în tabăra „câinilor”, care au adunat 13 etape consecutive fără victorie, Sabău a punctat:

„Contează mult și faptul că, de obicei, importantă e reacția jucătorilor când se schimbă antrenorul. Sunt afectați de ceea ce se întâmplă, n-au mai câștigat de mult timp. Nu e ușor să fii criticat tot timpul, e clar că ei (n.r. jucătorii lui Dinamo) își doresc foarte, foarte mult o victorie.

„Avem un grup bun”

Trebuie să fim pregătiți foarte bine de acest joc, trecem printr-o perioadă foarte bună, echipa e în formă, se simte bine, are încredere, dar spun mereu că trebuie să o luăm de la capăt de fiecare dată. Am câștigat respectul și aprecierea suporterilor noștri, dar altceva nu am realizat nimic.

Îmbucurător este că avem un grup bun, există concurență, se motivează unii pe ceilalți. M-am bucurat și pentru Vali Gheorghe, reintrat după o perioadă, și pentru Fossati, am mari așteptări de la el, întrucât are potențial”, a spus antrenorul clujenilor.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Se FLUIDIZEAZĂ controalele de SECURITATE pe aeroportul clujean. Acesta dispune acum de un sistem de control de ultimă GENERAȚIE

Publicat

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj anunță finalizarea unui proiect de finanțare prin care s-a dotat cu un sistem de control de securitate de ultimă generație. Noile facilități permit efectuarea controlului de securitate fără a fi nevoie ca articolele de încălțăminte să fie îndepărtate, ceea ce va determina fluidizarea operațiunilor de control și reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri. Proiectul a fost finalizat cu succes înainte de termenul prevăzut în contract.

„În calitate de beneficiar al fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, anunță finalizarea proiectului „Echipamente și sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje și marfă”. Proiectul a fost implementat ca urmare a încheierii unui contract de finanțare între Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Se FLUIDIZEAZĂ controalele de SECURITATE pe aeroportul clujean. Acesta dispune acum de un sistem de control de ultimă GENERAȚIE

În cadrul proiectului au fost achiziționate echipamente de securitate performante de scanare a pasagerilor și a bagajelor și de detecție a metalelor și explozibililor, respectiv, 4 echipamente cu un nivel superior de detecție a metalelor în încălțăminte, 1 echipament mobil de scanare cu raze X a bagajelor de cală, 3 porți de detecție a metalelor, 2 sisteme de scanare a persoanelor cu capacitate rapidă de a detecta orice obiect și 7 echipamente de detecție a explozibililor prin prelevare de probe.

Echipamentele de scanare și detecție a metalelor oferă pasagerilor noi facilități care permit efectuarea controlului de securitate fără a fi nevoie ca articolele de încălțăminte să fie îndepărtate, ceea ce va determina fluidizarea operațiunilor de control și reducerea timpilor de așteptare pentru pasageri.

„Valoarea totală (…) este 7.663.645,51 lei”

În urma implementării proiectului, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă și echipamente de ultimă generație care vor asigura: creșterea standardelor de procesare a pasagerilor, reducerea semnificativă a timpului de efectuare a controlului de securitate, creșterea capacității de detecție a obiectelor metalice sau nemetalice aflate în posesia pasagerilor indiferent de poziția și locul obiectului, detectarea și indicarea precisă a explozibililor prin intermediul unei alarme.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 7.663.645,51 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.477.951,22 lei”, se arată în comunicatul Aeroportului clujean.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. INCENDIU la Iulius Mall. Au luat FOC niște paleți în curtea interioară. Clienții de la Auchan au fost EVACUAȚI

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seara, în curtea interioară la Iulius Mall, în Cluj-Napoca. Din primele informații se pare c-ar fi vorba de niște paleți care s-au aprins. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară (unde se preia marfa) a unui complex comercial de pe strada Alexandru Vaida Voievod.

VIDEO FOTO. INCENDIU la Iulius Mall. Au luat FOC niște paleți în curtea interioară. Clienții de la Auchan au fost EVACUAȚI

Până acum nu au fost persoane care să solicite consult medical și nu au fost necesare măsuri pentru evacuarea clienților din complexul comercial”, a transmis ISU Cluj.

Update:

Flăcările au fost localizate, nu mai există pericol de extindere se lucrează pentru stingerea focarelor ascunse.

Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de siguranță. Forțele de intervenție au mai fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca.

La fața locului au fost alocate un echipaj SMURD și două SAJ, precum și o autoscară.

Până acum nu sunt persoane care au solicitat consult medical.

Iulius Mall a dispus oprirea sistemului de ventilație în întreg mall-ul să nu se inunde cu fum.

Având în vedere că mai există infiltrări de fum în parcajele și spațiile complexului comercial, a fost transmisă recomandarea clienților de a părăsi în ordine obiectivul.

Foto: Facebook Info Trafic Cluj-Napoca

Citește mai departe

CULTURA

„Bună sara lui Crăciun”. Spectacol extraordinar de colinde și cântece de stea la Cluj-Napoca. Intrarea este liberă

Publicat

De

Iubitorii tradițiilor și obiceiurilor de iarnă sunt așteptați la un spectacolul extraordinar de colinde și cântece de stea.

Cete de colindători din mai multe zone ale județului vor oferi celor prezenți momente speciale, pe care rar mai au ocazia de a le trăi astăzi de sărbători. Vor aduce în scenă colinde tradiționale, așa cum se cântau mai demult în satele românești, dar și obiceiuri de iarnă.

„Bună sara lui Crăciun”. Spectacol extraordinar de colinde și cântece de stea la Cluj-Napoca. Intrarea este liberă

Pe scenă vor urca Grupul de copii și tineri „Arheo” din Cluj-Napoca, Grupul de colindători din cadrul Ansamblurilor „Junii Vlădesei” și „Cununa Vlădesei” ale Casei de Cultură Huedin, Grupul de colindători din cadrul Ansamblului „Șoimii Carpaților” și Florești, Grupul de colindători din cadrul Asociației „De la lume adunate și-napoi la lume date” din Cluj-Napoca.

De asemenea, îi veți putea asculta pe cei Grupul de colindători „Tradiții Ormănene” din Orman, Grupul de datini și tradiții al sătenilor din Negreni, „Ceata junilor” de la Măguri-Răcătău și Grupul de colindători „Mărișana” și „Ceata junilor” de la Mărișel și Grupul de colindători de la Ansamblul ,,Tradiții” Someșul Napoca din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Totodată, iubitorii de folclor se vor putea bucura și de colindele grupului de interpreți clujeni „Corindătorii Clujului”: Iosif Rusu, Raul Oltean, Adrian Socaciu, Alexandru Potra, Daniel Rusu și Grigore Sâmboan.

Cei prezenți vor fi colindați și copiii din cadrul Așezământului pentru Copii „Sfântul Onufrie” de la Mănăstirea Florești, dar și de la Mănăstirea Dumbrava, județul Alba.

Spectacolul va avea loc joi, 14 decembrie, de la ora 17.00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, de pe strada Episcop Nicolae Ivan, în cartierul Mărăști, lângă clădirea Consiliului Județean.

Aflată la a treia ediție, manifestarea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax