ADMINISTRAȚIE
Parking-ul Hasdeu este finalizat, anunță Emil Boc. Când se vor distribui locurile de parcare

Parkingul Hasdeu este finalizat, a anunțat primarul Emil Boc, care a mai spus că proiectul va fi dat în administrarea Serviciului Parcări. Ulterior, locurile de parcare vor fi distribuite clujenilor.
„Colegii m-au anunțat că este în procedură de recepție, în februarie vom promova o hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.
Detalii despre parcare
Construcția este formată din: subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă. Dispune de 320 locuri de parcare și este localizat pe strada Păstorului nr. 67-69. Are și 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 10 locuri amenajate pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete. Suprafața construită este de 1488,40 metri pătrați.
Karla Fanea
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ADMINISTRAȚIE
FOTO/ Sistem nou de acces în parking Moților din Cluj-Napoca. Are camere video pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare


Camere video de recunoaștere a numerelor de înmatriculare

Metode de plată:

ADMINISTRAȚIE
Inspectoratul de Stat în Construcții: Casele fără autorizație de pe Valea Fânațelor vor fi desființate de Primăria Cluj-Napoca

Construcțiile ridicate fără autorizație în Valea Fânațelor vor fi desființate prin dispoziții ale Primăriei Cluj-Napoca.
Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) de la București a transmis pentru Cluj24 că anul trecut au fost înregistrate 4 reclamații vizând construcții neautorizate care se executau în zona respectivă.
”Cu privire la situația caselor construite în zona Valea Fânațelor, vă comunicăm că în evidențele electronice ale lnspectoratului Județean în Construcții (IJC) Cluj s-au regăsit 105 dosare de obiectiv care dețin autorizație de construire, aferente investițiilor derulate în zona străzii Valea Fânațelor și a străzilor adiacente din Cluj-Napoca, ca urmare a comunicării începerii de lucrări de construcții, respectiv comunicării finalizării lucrărilor de construcții.
Pe parcursul anului 2020 au fost înregistrate la I.J.C. Cluj un număr de 4 reclamații vizând construcții neautorizate care se executau în zona anterior amintită. Aceste petiții au fost redirecționate Primăriei Cluj-Napoca”, arată ISC.
Primăria să își exercite controlul privind disciplina în construcții
Primăria Cluj-Napoca a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcții faptul că, pentru lucrările realizate fără autorizație de construire, au fost întocmite procese verbale de constatare și sancționare a contravenției privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
”De asemenea, ni s-a comunicat dispunerea măsurii complementare de desființare a lucrărilor executate”, au precizat reprezentanții ISC.
Mai mult, I.J.C. Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca exercitarea controlului privind respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții, în zona străzii Valea Fânațelor, conform atribuțiilor autorităților administrației publice locale privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.
ADMINISTRAȚIE
VIDEO/ Clujeni REVOLTAȚI. Mașinile Rosal deranjează somnul oamenilor după miezul nopții

O clujeancă se declară revoltată de angajații companiei de salubritate Rosal acuzând că utilajele deranjează somnul oamenilor după miezul nopții. Aceasta a luat la rost Primăria Cluj-Napoca.
”Primăria Cluj-Napoca, de când ați avizat ca Rosal să ne polueze fonic, începând cu ora 23.00, de mai multe ori? Este ora 00.46 și de jumătate de oră, este a doua oara în noaptea asta cand nu putem dormi. De când este legal să ne poluați fonic și să ne deranjați după ora 22? Poliția Română, oare puteti să aplicați legea și să nu mai permiteți încălcarea ei? Plătim taxe și impozite ca să vă bateți joc de noi? Rușine Primăria Cluj”, a spus Cristina Grigore.
ADMINISTRAȚIE
Emil Boc, despre taxa pe urbanism: Cine face bulevardele, școlile și grădinițele în Sopor?

Primarul Emil Boc a detaliat, vineri, propunerea lansată ieri, în cadrul dezbaterii publice cu tema ”Locuire”, desfășurată sub cupola Centrului de Inovație și Imaginație Civică.
Acesta a menționat că taxa vizează în primă fază doar viitorul cartier Sopor din Cluj-Napoca.
”Este o propunere pentru a fi analizată de toți cei interesați. Ea dorește să ajute, să sprijine investitorii privați, care au terenuri în cartierul Sopor, sau viitoarele zone de extensie a Clujului, de peste 100 de hectare. La Sopor avem 240 hectare de teren, toate private. Primăria a spus că noi facem materplanul urbanistic și spunem unde vor veni școlile, grădinițele, bulevardele, este primul proiect de acest fel din România ultimilor 30 de ani.
Ne apropiem de finalziarea studiului. Dar cine face bulevardele, cine constuiește? Fiecare va veni și va spune că pe terenul lui s-a rezervat teren de parc… cine îl despăgubește? Alții vor spune că să facă vecinii… Fie lăsăm privații să se înțeleagă între ei sau, din ce am propus ca analiză, e ca municipalitatea să își asume pasul următor, să facem și infrastructura de bază. Facem părțile care țin de exproprieri, dar din ce bani facem asta? pentru că nu putem să investim bani publici într-o zonă privată.
Putem lua un credit să facem aceste lucrări, dar primăria trebuie să-și recupereze banii, de la cine? De la investitorii privați. Am propus această taxă de urbanism. Atunci fiecare investitor în funcție de suprafața pe care o are, va achita această taxă de urbanism. Sigur că trebuie să discutăm cu proprietarii privați, să discutăm cu consilierii locali”, a declarat primarul Emil Boc.
Soporul nu trebuie să fie scăpat de sub control
Potrivit primarului Emil Boc, cartierul Sopor este de dimensiunea Mănășturului și n-ar trebui să fie scăpat de sub control.
”Putem și să îi lăsăm să facă ei totul: utilitățile, exproprierile etc. pentru că noi facem PUG-ul. Dar autoritatea locală trebuie să fie proactivă, să intervină.
Altfel totul poată să devină un nou Baciu sau Florești, și să fie afectat și orașul, cum a fost cartierul Grigorescu prin deschiderea fostului drum forestier”, a mai spus Emil Boc, invitat la Ziua Live.