Connect with us

ACTUALITATE

Hoț „specializat” în FURTURI din mall-uri ARESTAT la Cluj. A ajuns 30 de zile după gratii. Prins în FLAGRANT delict

Publicat


Polițiștii de la Secția 3 din Cluj-Napoca au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cu vârsta de 30 de ani care este acuzat de furt calificat în formă continuată.

Din cercetările derulate a reieșit faptul că la data de 9 ianuarie, acesta ar fi sustras din incinta mai multor magazine aflate într-un centru comercial din Cluj-Napoca, mai multe parfumuri și un articol vestimentar.

În urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie, polițiștii au depistat bărbatul în flagrant delict, fiind reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

Magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au emis pe numele acestuia mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Primăria promite că viitorul culoar de mobilitate Nord va fi o cale bună să ieși din oraș. Dan Tarcea: Va fi o stradă serioasă

Publicat

De

culoarul verde

Miercuri, la Centrul de Inovare și Imaginație Civică va avea loc o dezbatere publică miercuri, începând cu ora 18, pe tema „Culoarului de mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile adiacente”.

Proiectul urmează calea Masterplanului supus dezbaterii publice și este menit sa susțină viitoarele dezvoltări imobiliare din zona Bulevardului Muncii, precum și crearea a doi poli noi de atracție, cultural și sportiv.

Noul culoar de mobilitate va fi amenajat începând de la Podul Răsăritului, în construcție, va lega strada Oașului de Răsăritului, și va ajunge până la Podul IRA.

Va fi o stradă serioasă

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, marți, că acest culoar va fi o alternativă bună să ieși din oraș „pe o stradă serioasă, cu ampriza serioasă”, dotată inclusiv cu piste de biciclete.

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune: modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban; modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare; instalarea unui sistem de management al traficului; amenajări dedicate funcțiunilor urbane pe categorii de trafic (pietonal, velo+standuri, auto, parcare/garare, transport public cu toate facilitățile aferente, pasaje, poduri, traversări), spații verzi, terenuri de joacă, loisir, areal canin, soluționarea rețelelor edilitare integrate în subteran / peisaj urban (distribuții, utilaje de câmp, hub-uri, PT, stații de reglare), colectare ape meteorice, asigurarea condițiilor optime de exploatare și mentenanță.

Broșura proiectului poate să fie citită aici:

https://files.primariaclujnapoca.ro/2022/05/18/2022-05-16-CMN-brosura-CIIC-1.pdf

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, anunță începerea lucrărilor la strada Eroilor

Publicat

De

strada eroilor floresti

Lucrările de modernizare la strada Eroilor vor reîncepep. Predarea amplasamentului către executant va avea loc în data de 26.05.2022, anunță primarul Bogdan Pivariu.

„După ani de tergiversări privind lucrările de modernizare a străzii Eroilor contractul de execuție a fost atribuit, iar lucrările se vor relua.

Administrația PNL a reușit deblocarea unui proiect de importanță majoră în comuna noastră, așa cum spuneam proiectul a fost modificat, lucrările de execuție vor putea începe odată cu predarea amplasamentului, iar proiectul se va finaliza anul acesta”, declară primarul Floreștiului.

Indicatori tehnici:
– 3 benzi de circulație cu lățimea de 3,25m fiecare;
– pistă de biciclete cu lățimea de 2,20m;
– trotuare cu lățime variabilă pe ambele sensuri;
– mobilier urban (coșuri de gunoi, băncuțe);
– spații verzi și arbuști.

”Mă bucur că am semnat contractul de execuție pentru strada Eroilor și vom avea prima stradă smart… termenul de execuție este de 7 luni” a adăugat Bogdan Pivariu.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cazul femeii DISPĂRUTE. Poliția clujeană în alertă. Prietenul, un bătăuș

Publicat

De

disparuta1

Poliția Cluj a anunțat luni dispariția unei femei de 30 de de ani din Târgu Mureș care ar fi plecat sâmbătă, împreună cu prietenului ei, un bărbat de 43 de ani, înspre comuna Mărgău, localitatea Răchițele, județul Cluj.

Surse aproapiate femeii au declarat pentru Cluj24 că prietenul ei se numește Bone Ferenc, a fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, bărbatul având antecedente de violență.

”În urmă cu vreo doi ani, acesta și-a bătut fosta prietenă în plină stradă, în centrul Clujului. El este sub tratament și a urmat un program de reabilitare, dispus de instanță”.

Din informațiile Cluj24, polițiștii au efectuat luni o percheziție la domiciliul lui Bone Ferenc din Cluj-Napoca, căutând indicii privind localizarea celor doi.

”Beata a făcut sâmbătă o fotografie la Răchițele, deci au ajuns până acolo, dar de atunci nu se mai știe nimic de soarta lor. Ne temem de ce e mai rău”, au mai spus sursele respective.

Citește și AȚI VĂZUT-O? Tânără de 30 de ani, căutată de familie. A dispărut și ea, și prietenul ei, în drum spre Mărgău

Polițiștii clujeni au transmis pentru Cluj24 că se fac cercetări în acest caz, pentru depistarea femeii dar și a prietenului acesteia.

Telefonul bărbatului este deschis iar anchetatorii încearcă localizarea sa, dar acesta nu răspunde.

Se pare că sunt plecati cu o Dacia Logan cu numere de înmatriculare de Arad, proprietatea lui Bone Ferenc.

Ce s-a întâmplat în 2020?

bone

Polițiștii clujeni transmiteau în 2020 că în 30 iulie, o femeie de 30 de ani din Cluj-Napoca a sesizat Politia municipiului Cluj Napoca – Sectia 1 Politie  cu privire la faptul ca ”in noaptea de 29/30 iulie, in urma unor discutii in contradictoriu cu fostul sau concubin, un barbat de 41 ani, din judetul Arad,  acesta ar fi agresat-o fizic”.

Bătaia a avut loc în centrul Clujului.

”Având în vedere aspectele sesizate şi în conformitate cu prevederile OMAI 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu. De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violente, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 3 august a.c., în urma activităţilor de cercetare, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a luat faţă acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, anunța atunci IPJ Cluj.

După acest scandal public, Bone Ferenc a fost dat afară de la Universitatea Sapientia.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Petiție online. Se cere TOALETĂ PUBLICĂ în Florești

Publicat

De

wc public

O petiție online a fost lansată pentru construirea unei toalete publice în Florești, iar inițiatorii speră să adune 3000 de semnături pe care să le trimită Primăriei.

”Pentru că avem o comună mare,cu o populație în creștere, și loc de tranzit spre și dinspre Cluj, cred că este necesară și utila o toaletă publică, să nu fie nevoie să te rogi la un bar, restaurant, magazin, în caz de nevoie!

Așadar, dacă mai sunt care gândesc ca mine, vă invit să semnați și să dați mai departe. Cu cât suntem mai mulți cu atât putem schimba situația! Vă mulțumesc!”, a scris inițiatoarea petiției.

Petiția poate fi semnată AICI.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate