EVENIMENT
Garden PARTY cu Ad Libitum Voices, la restaurantul Rodizio, în Cluj-Napoca

Restaurantul Rodizio din Cluj-Napoca îi invită pe clujenii amatori de mâncare și muzică bună la un Garden Party, în data de 22 august de la 19.30. Invitați vor fi cei de la Ad Libitum Voices.
Grupul Ad Libitum Voices este unul dintre cele mai cunoscute grupuri pop-opera din sud estul Europei. Grupul s-a făcut remarcat atât în țară cât și în străinătate prin coloristica vocală bine echilibrată a celor patru membri, dar și prin personalitățile lor puternice. Cele patru figuri ce întrunesc acest grup au creat de-a lungul anilor o legătură puternică și asta conturează sunetul coeziv și atmosfera caldă din momentele artistice.
Garden PARTY cu Ad Libitum Voices, la restaurantul Rodizio, în Cluj-Napoca
Ad Libitum Voices este singurul proiect muzical din România care îmbină muzica pop cu cea clasică intr-o manieră cool, inedită și de succes. Prin aparițiile spectaculoase pline de emoție și culoare muzicală, în decursul anilor momentele Ad Libitum Voices au atins sute de mii oameni atât la TV, fiind prezenți la emisiuni cu audiențe largi ca X Factor sau Eurovision, pe internet pe platformele Facebook, Instagram, Tiktok, sau Youtube, numeroase festivaluri și evenimente, cât și prin Concertele marca Ad Libitum Voices.
Modul de abordare diferit, cu un stil de interpretare aparte au atras un public specific: un public educat, cu vârste cuprinse în general între 25 – 60 ani, cu preponderență familii, care apreciază muzica clasică și influențele de operă.
Focusul în concerte este pe zona de entertainment într-un stil original.
Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică.
Bilete pentru eveniment, aici.
Sursa: Ad Libitum Voices
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Carrefour recheamă de urgență 12 sortimente de paste din cauza ALERGENILOR nedeclarați, inclusiv la Cluj

Carrefour a început o amplă campanie de retragere și rechemare de la consumatori a 12 sortimente de paste alimentare marca Carrefour Classic, fabricate de Ghigi 1870 S.p.A., indiferent de lot sau termen de valabilitate.
Măsura a fost luată după ce s-a constatat că produsele nu aveau menționat pe etichetă posibilul conținut de muștar, un important alergen care poate provoca reacții severe persoanelor sensibile.
Carrefour recheamă de urgență 12 sortimente de paste din cauza ALERGENILOR nedeclarați, inclusiv la Cluj
Produsele au fost vândute în principalele orașe din țară, inclusiv București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Ploiești, Arad, Oradea și Galați, în cele peste 300 de magazine ale rețelei.
Sortimentele retrase includ diverse tipuri de paste, atât obișnuite cât și integrale: Fusilli, Farfalle, Conchigliette, Penne Rigate, Spaghetti, Mezze Penne, Mezze Maniche și Tortiglioni.
Consumatorii care dețin aceste produse sunt sfătuiți să nu le consume, în special persoanele alergice la muștar, și să le returneze în orice magazin Carrefour din rețea. Contravaloarea va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.
EVENIMENT
Vântul puternic a produs stricăciuni la Cluj. Pompierii au îndepărtat table desprinse de pe acoperișuri, dar și copaci

Vântul deosebit de puternic a produs stricăciuni în Cluj-Napoca, dar și la Turda.
Echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta în special elemente de pe acoprișuri, care reprezintă pericol pentru trecători, dar și copaci.
Vântul puternic a produs stricăciuni la Cluj
Mai multe localități din județul Cluj sunt sub avertizare de vânt puternic. Rafale de vânt au afectat în această după-amiază mai multe clădiri, dar și copaci.
Echipajele ISU Cluj au fost solicitate să intervină în mai multe locații pentru îndepărtarea unor elemente de construcție sau arbori care prezentau risc de prăbușire.
Până în acest moment, s-au înregistrat următoarele intervenții:
- Calea Victoriei, municipiul Turda – degajare elemente de acoperiș (dolii desprinse)
- Piața Abator, Cluj-Napoca – intervenție pentru tencuială căzută; acțiune desfășurată de Detașamentul 2 Cluj-Napoca și Detașamentul 1 Cluj-Napoca
- Str. Vasile Lupu 21, Cluj-Napoca – degajare tablă desprinsă de pe acoperiș
- Str. Burian, municipiul Turda – îndepărtare stâlp de lemn căzut
- Str. Bună Ziua 35, Cluj-Napoca – intervenție pentru acoperiș din tablă desprins
- Str. Tăbăcarilor 2, Cluj-Napoca – tablă desprinsă de pe acoperiș; echipajele urmează să intervină
- Str. Einstein 2, Cluj-Napoca – intervenție pentru degajarea unui element de construcție aflat în pericol de prăbușire
Echipajele ISU Cluj acționează în continuare pentru gestionarea situațiilor de urgență semnalate și monitorizarea acestora prin dispeceratul comun ISU-SAJ, au mai transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.
EVENIMENT
O clujeancă, „Raportor” în cadrul conferinței europene care analizează „Clean Industrial Deal” – planul UE de reindustrializare

Clujeanca Dana Novăcescu a fost desemnată „Raportor” în cadrul conferinței europene care analizează „Clean Industrial Deal” – noul plan al UE de reindustrializare.
Aceasta a fost desemnată „Raportor” pentru sesiunea de lucru pe tema Strategiei Bioeconomiei (Bioeconomy Strategy), parte integrantă a „Clean Industrial Deal”, în cadrul Conferinței Anuale a Platformei Europene pentru Economia Circulară (European Circular Economy Stakeholder Platform), care se desfășoară, joi, la Bruxelles.
Conferința intitulată „Circular Economy Stakeholder Dialogue” are ca principal obiectiv să prezinte și să analizeze noul plan european de industrializare – „Clean Industrial Deal” – plan propus de Comisia Europeană, la sfârșitul lunii februarie, pentru revitalizarea industriei europene prin decarbonizare curată și promovarea economiei circulare.
„Clean Industrial Deal” este menit să înlocuiască și să înlăture efectele „Green Deal”, plan ideologizat și înțesat de reglementări și restricții, care a afectat gravindustria, economia și competitivitatea UniuniiEuropene.
Discurs la Bruxelles
Dana Novăcescu a susținut și un discurs în plenul Conferinței, în calitatea ei de reprezentantă de tineret a Rețelei Europene pentru Dezvoltare Durabilă– (ESDN Youth Network). Ea este singurul tânăr prezent în panelul dedicate analizării planului UE – „Clean Industrial Deal”.
Clujeanca va susține implicarea și participarea tinerilor în cadrul acestui plan de reindustrializare al Uniunii Europene și va prezenta o propunere concretă prin care Uniunea Europeană să folosească cea mai puternică, curată și inepuizabilă energie pe care o are continentul nostrum și anume energia și creativitatea tinerilor.
Conferința reunește la Bruxelles lideri din industrie, factori de decizie politică, membri ai Comisiei Europene din Direcția Generală Mediu (DG ENVIRONMENT) și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta despre prioritățile cheie ale economiei circulare ale UE pentru mandatul 2024-2029.
CLUJ24 TV
VIDEO. Profesorul Ciprian Mihali despre acceleraționismul lui Trump și progresismul cel bun

Pe profesorul Ciprian Mihali l-am invitat la podcast ca susținător al progresismului și al lui Nicușor Dan. Până la urmă a ieșit un dialog despre doctrina, câtă o fi, din spatele gesturilor administrației Trump, dar și despre progresism, de unde vine și ce vrea el. A fost ca la școală, didactic și lămuritor. Mai jos câyeva extrase din podcastul ”Contraste” de pe Cluj24.(Florin Danciu)
„Sigur că Statele Unite își doresc mai multă autonomie economică, vor să dea mai multă putere și mai multă prosperitate cetățenilor americani, dar nu e sigur că asta e calea. Iar cred că Statele Unite au suficienți anticorpi democratici care să permită temperarea acestui avânt pe care administrația Trump l-a luat, un avânt foarte voluntarist, foarte triumfător în declarații, dar care e contrazis de cifrele economice.”
„Există inclusiv teama că Statele Unite s-ar putea să-și piardă din ceea ce este vocația ei democratică. Am văzut câteva acțiuni în ultima vreme care sunt contrare spiritului democratic și mai ales spiritului american tradițional care datează de la 1776. Dar, încă o dată, eu cred că este doar un moment și că Statele Unite au instituții puternice, au o cultură democratică, au o sensibilitate populară, care nu va permite democrației americane să se prăbușească sau să se diminueze.”
„Eu n-aș crede că ne îndreptăm înspre un război, n-aș fi atât de pesimist sau de apocaliptic, deoarece cred că, cel puțin în administrația americană, există nivelurile 2-3, acolo unde sunt oameni experimentați, oameni care cunosc valorea riscului.”
„Un risc pe care îl văd este cel al incompetenței. Din nefericire, Donald Trump a promovat în jurul său niște oameni foarte loiali, care în același timp sunt foarte bogați, dar care sunt foarte puțin pregătiți pentru a conduce o societate de complexitatea societății americane și care să gestioneze nu numai problemele sociale, ci și problemele financiare sau problemele militare.”
„S-ar putea ca multe dintre acțiunile lui Trump însuși și ale celor foarte apropiați lui să n-aibă nimic ideologic, să fie doar o pulsiune și un joc speculativ. Dar aceste elemente ideologice sunt, într-adevăr, foarte interesante pentru că se bazează pe o filozofie care trebuie să ne până pe gânduri. Iar această filozofie este aceea a acceleraționismului.”
„Este o treabă foarte neliniștitoare, pentru că, așa cum bine ați spus, se îmbină cea mai înaltă tehnologie cu modelul de guvernanță al corporațiilor. Și asta se întâmplă de ce? Pentru că și-a făcut loc în ultimii 10-15 ani această doctrină pe care unii o numesc acceleraționistă, pe care o studiez și eu și care are, sigur, are unele virtuți, dar are foarte multe inconveniente și foarte multe riscuri colaterale.”
„Această dezvoltare economică dorește să funcționeze într-un ritm pe care nu-l pot urma celelalte structuri ale societății, bunăoară structurile democratice.”
„Noi nu putem să funcționăm într-o societate de la care să avem pretenții de drepturi, de libertăți, de egalități, sub formă de cliențisau sub formă de acționari. Faptul de a fi cetățean într-o societate este cu totul altceva decât a fi clientul unei firme sau decât a fi acționarul ultraminoritar al unei firme. Chit că asta poate să ofere pe moment oarecare bogăție sau iluzia unei bogății.”
„Dacă ne uităm bine într-un asemenea model, evident, câștigurile se duc către oligarhie și nu este deloc întâmplător că tot acest model este promovat de oameni extraordinari de bogați. Multimiliardari.”
„Da, e un fel de darwinism social până la urmă, pentru că cei puternici, cei bogați, cei care obțin profiturile mai mari, ei au făcut bine că s-au îmbogățit, în vreme ce cei săraci au greșit ceva. Da? Și după aceea, sigur, etica protestantă a venit și a mutat asta și a spus nu, îmbogățirea nu e un păcat cu condiția ca ea să se facă după niște reguli etice respectând morala creștină.”
„Pe de o parte avem deci această dreptate sau această virtute a celui puternic, pe de alta parte avem o masă mare de oameni săraci care sunt săraci pentru că merită să fie săraci, care sunt bolnavi pentru că merită să fie bolnavi, care nu s-au descurcat în viață, nu au reușit să devină miliardari așa cum a devenit Trump sau cum a devenit Musk!”
„Progresismul în varianta 1.0 este progresismul care a dat naștere cetățeanului modern și statului națiune modern. Valul al doilea al progresismului este cel determinat de luptele sociale pentru drepturi sociale și economice. Bunoară copiii să nu mailucreze 14 ore înmina!”
„Al treilea val este valul care începe în anii 1960 cu afirmarea drepturilor sau cu revendicarea drepturilor pentru minorități.”
„Datorăm progresismului în istoria modernă, toate libertățile de care noi ne bucurăm astăzi. Nu doar progresismul a făcut asta. Pentru că putem să avem un progresism de stânga, putem să avem un progresism liberal. Putem să avem, de asemenea, o comunicare foarte bună între progresiști și conservatori.”
„Vă dau un singurexemplu pe care eu îl cunosc bine. Regele Belgiei, Leopold II. Dacă mergeți la Bruxelles, toată Belgia este un elogiu adus acestui rege modernizator, care, într-adevăr, a construit Bruxelles-ul așa cum îl știm. A dezvoltat Belgia. Dar el a făcut-o ucigând 8 milioane de congolezi în condiții oribile. Și exploatând resursele de cauciuc și de fildeș în niște condiții atroce. Primul genocid modern este genocidul congolezilor, care a fost trecut sub tăcere până de foarte curând.”
„Este figural ui Cecil Rhodes, marele explorator englez care a dat numele țării Rhodesia și care a jefuit fără milă teritoriile din Africa de Sud și din Nordul Africii de Sud, acolo unde astăzi avem aceste țări.”
„E foartegreu să convingi astăzi un evreu din România care și-a pierdut familia la Auschwitz că Mircea Vulcănescu este un erou. Deci, noit rebuie să fim foarte echilibrați și foarte inteligenti.”