Connect with us

ACTUALITATE

GALERIE FOTO/ Emil Boc spune că lucrările la skatepark-ul din Parcul Rozelor sunt „aproape de finalizare”, dar nu spune când

Publicat


Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat, miercuri după-masa, pe contul său de Facebook, că lucrările la skatepark-ul din Parcul Rozelor, cartierul Mănăștur, sunt „aproape de finalizare”, însă în postarea sa nu spune și când se va întâmpla asta. 
„Skateparkul Rozelor este unul dintre cele mai moderne parcuri de acest profil din țară. Lucrările actuale vizează extinderea zonei de agrement de la 1050 de mp la 2157 mp astfel încât facilitățile oferite celor ce practică sporturi urbane precum skateboardingul sau bikingul să se plieze mult mai bine pe nevoile lor. Skateparkul extins va fi capabil să găzduiască evenimente și competiții sportive de talie internațională și oferă clujenilor pasionați de aceste sporturi un loc ideal pentru petrecerea timpului liber. Proiectul propune și reabilitarea ariei existente a parcului. La finalizarea lucrărilor, parcul va beneficia de facilități moderne – zone de ședere, sistem de iluminat inteligent, sistem de irigare sau grupuri sociale automate”, a afirmat, în postarea sa, Emil Boc.
Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2018.
În noiembrie 2019, reprezentanții municipalității clujene anunțau că skatepark-ul din Parcul Rozelor, din apropierea Someșului, va fi refăcut din temelii.
Foto: Primăria Cluj-Napoca
Ei au explicat faptul că „Parcul Rozelor are arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (skateparkul existent este învechit și demodat, rampele de skateboard prezentând multiple fisuri, bănci deteriorate) care nu mai are nicio estetică urbană”.
Foto: Primăria Cluj-Napoca
Potrivit autorității locale, valoarea totală a investiției se ridică la 3,6 milioane lei, iar durata de realizare a investiției este de 15 luni. Finanțarea este făcută din bugetul local.
Foto: Primăria Cluj-Napoca



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alexandru Pop

    iulie 1, 2021 la 8:40 pm

    Ar fi și absurd să se știe exact când din moment ce există factori incerți care pot prelungi lucrările…, se va publica atunci după ce se vor termina lucrarile data deschiderii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Clujul a CÂȘTIGAT două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Iași

Publicat

proiecte de mediu

Clujul a câștigat două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Muncel-Iași. Este o activitate educativă extrașcolară, cuprinsă în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Naționale al Ministerului Educației.

„Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu desfășurat în perioada 15-20 iulie 2024 a adus două premii județului Cluj.

proiecte de mediu

FOTO. Clujul a CÂȘTIGAT două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Iași

Elevii Vâju Ștefania și Nemeș Eduard de la Școală Gimnazială Tureni, coordonați de prof. Brașovan Andreea, Giurgiu Gabriela și Pop Nicușor au obținut Premiul al II -lea la gimnaziu.

Elevele Iosof Raluca și Amaxinoaei Nicoleta de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, coordonate de prof. Mînican Ligia și Iosof Gabriela au obținut Premiul al III-lea la liceu.

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori”, a transmis IȘJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

Publicat

leeds

Duminică, autorităţile britanice au informat cu privire la reţinerea a nouă cetăţeni români implicaţi în incidentele din seara de 18 iulie din Leeds, ulterior opt dintre aceştia fiind eliberaţi, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, prin misiunile diplomatice, a continuat comunicarea cu familia cetăţenilor români vizată de măsurile de preluare a minorilor şi cu reprezentanţii comunităţii şi ai cultelor religioase, precum şi demersurile pe lângă autorităţile locale britanice, scrie Agerpres.

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

MAE menţionează că, la acest moment, este în desfăşurare o anchetă a autorităţilor locale de poliţie, fiind esenţială clarificarea tuturor aspectelor cu privire la incident.

Consulatul General din Manchester menţine situaţia din Leeds în atenţie prioritară şi este pregătit să continue acordarea asistenţei consulare, conform competenţelor deţinute, cu respectarea legislaţiei britanice în vigoare, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

„Ministrul britanic de interne, Yvette Cooper, a cerut aplicarea forţei depline a legii”

Mai mulţi români au fost implicaţi, joi seară, la Leeds, în incidente violente, declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului.

Vineri, ministrul britanic de interne, Yvette Cooper, a cerut aplicarea „forţei depline a legii” asupra celor responsabili pentru incidentele violente care au avut loc pe străzile oraşul Leeds în urma unei acţiuni a autorităţilor de protecţie a copilului, în timp ce Consiliul Local al acestui oraş a anunţat că este „de acord să realizeze o examinarea urgentă a cazului şi să colaboreze cu organizaţiile conduse de români şi de romi, cu bisericile şi consulatul onorific al României şi cu alţi reprezentanţi ai familiei, în interesul familiei şi al comunităţii mai largi de romi”, relatează BBC.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mega concert de manele la Gilău. Vedete care au urcat pe scenă

Publicat

manele

Mare concert de manele, duminică, la târgul de la Gilău, unde au urcat pe scenă, printre alții, Florin Salam sau Tony de la Brașov.

Concertul ”S-au unit legendele” i-a adus alături și pe Monik de la trupa Angels, puștiul minune Jammar, Julia de la trupa Sexxy și Axinte de la Vacanța Mare.

Evenimentul a fost organizat de Partida Romilor ”Pro Europa”.

La eveniment au fost prezenți și deputatul romilor, Cătălin Manea, subprefectul Florentin Burz și primarul din Gilău, Gelu Țopan.

romi

romi

Pe scenă au urcat și dansatori romi în costume tradiționale.

salam

salam

salam

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Publicat

galerie u

Universitatea Cluj a întâlnit, duminică seara pe Cluj Arena, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 2-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau după un egal e terenul campioanei în timp ce sibienii au remizat acasă cu CSU Craiova. După o primă repriză excelentă, „U” învinge cu 3-1, goluri marcate de Blănuță (min.7 și 37), Nistor (min.20 – pen.), respectiv Bejan (min.41).

Echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Ov.Popescu, Bic – Rață, Nistor, Tchassem – Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Ștefan, Mitrea, Simion, Codrea, Moraru, Silaghi, Șfaiț, Suciu, Thiam, Kis
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

u

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Hermannstadt (4-4-2): Căbuz – Căpușă, V. Găman, Bejan (cpt.), Goncalves – Balaure, Murgia, Biceanu, I.Stoica – R.Deaconu, Neguț
Rezerve: I.Pop, V.Muțiu – P.Iancu, I.Gandila, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Luca, Ivanov, Chițu, Markovic
Absent: Selimovic (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion Cluj Arena
Arbitru Horia Mladinovici. Asistenți Adrian Ghinguleac, Cosmin Vatamanu (toți din București)
Arbitru VAR Marcel Bîrsan (București). Asistent VAR George Roman (Timișoara)

u

u

Clujenii încep foarte bine meciul și în min.7 era deja 1-0, prin golul marcat cu capul de Blănuță, după un corner executat bine de Nistor.

Al doilea gol vine în min. 20, după un penalty acordat pentru un henț în careu și executat perfect de Nistor.

În min.37, Blănuță face dubla, împingând în poartă o minge respinsă de Căbuz la un șut al lui Bic. „U” – Hermannstadt, 3-0.

În min.41, Bejan reduce din handicap, înscriind cu capul pentru 3-1.

Practic, povestea acestei partide s-a spus în prima repriză, pentru că în cea de-a doua, clujenii au redus turația, neavând nicio ocazie clară iar lui Hermannstadt nu i-a ieșit mai nimic.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax