Connect with us

EVENIMENT

Gabriel Tamaș, căpitanul Universității Cluj: „Am programat deja operația marți, dar eu încerc să joc luni, dacă nu mă mai doare așa tare”

Publicat


În vârstă de 36 de ani, fundașul Gabriel Tamaș s-a accidentat în timpul meciului din deplasare împotriva formației Aerostar Bacău, în prima etapă a ligii secunde a României. După ce a șutat puternic, peste poarta gazdelor, a acuzat dureri la piciorul stâng, fiind transportat la spital pentru investigații. Verdictul medicilor a fost ruptură de menisc. În ciuda accidentării, căpitanul Universității Cluj dorește să joace luni, cu Politehnica Timișoara.

„Am ruptură de menisc, da. Am programat deja operația marți, dar eu încerc să joc luni, dacă nu mă mai doare așa tare. Fac tratament, am făcut sală, pentru a-mi crește masa musculară. Nu s-a umflat nici atunci și nici acum nu este umflat. S-a rupt meniscul de tot și-l voi scoate.

Dacă încerc să-l lipesc, voi absenta 4 luni. Așa, lipsesc vreo 3 săptămâni, maxim. M-am sfătuit cu medicii. Nu mi s-a înfipt piciorul, așa cum s-a scris, mi-a trosnit piciorul înăuntru, în aer. N-am mai simțit niciodată așa ceva!”, a declarat Gabi Tamaș la Digi Sport Special.

De-a lungul carierei sale, a jucat în puternicele campionate ale Spaniei, Franței sau Angliei, dar și în Turcia, Rusia și Israel. El a bifat 67 de meciuri în tricoul naționalei României, cu care a participat la Campionatul European din 2008.

În țară, brașoveanul a îmbrăcat tricoul echipelor Dinamo București, FCSB și Astra Giurgiu. De asemenea, fotbalistul a fost sub contract cu CFR Cluj, rivala Universității, în sezonul 2013-2014, dar a fost dat afară de „feroviari”, după doar 6 zile fiindcă a a stat mai mult prin baruri decat pe terenul de antrenament.

Citește și

FOTO/ Universitatea Cluj a realizat un nou transfer! Un atacant crescut de Boca Juniors va îmbrăca tricoul „șepcilor roșii”



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Salina Turda trebuie să dea EXPLICAȚII referitor la ultimele MAJORĂRI de tarife

Publicat

salina

Salina Turda SA a majorat, de la 1 martie 2025, tarifele de acces la obiectivele pe care societatea le gestionează. Acestea sunt Salina Turda, Centrul Spa de la Hotel Potaissa, bazinul de înot și ștrandul Durgău. În urma acestei acțiuni, consilierii locali ai ADU (USR+PMP) solicită explicații de la conducere.

„Consilierii locali ai Alianței Dreapta Unită (USR+PMP) cer explicații conducerii Salinei Turda după mai multe decizii controversate ale acesteia, inclusiv pentru recenta creștere a prețurilor practicate. Anumite tarife au fost majorate cu până la 40%, cum este cazul biletului de intrare pentru adulți, care a crescut de la 50 de lei la 70 de lei, iar altele chiar și cu 83%, precum tariful de intrare pentru seniori, care a fost majorat de la 30 de lei la 55 de lei. Cererea a fost făcută sub forma unei interpelări depuse vineri, 7 martie, în atenția conducerii Salinei Turda și este semnată de toți cei 5 consilieri locali ai ADU.

Salina Turda trebuie să dea EXPLICAȚII referitor la ultimele MAJORĂRI de tarife

”Am cerut să știm ce a stat la baza ultimei majorări de prețuri. Nu putem vedea că pe de o parte s-au aruncat anul trecut bani pe fereastră la evenimente de campanie ale primarului și pe urmă oamenilor li se cer mai mulți bani ca să se acopere golurile rămase. Ori dacă undeva e o problemă de management aceasta trebuie plătită cu funcția de cei responsabili, nu din buzunarul oamenilor, prin tarife mai mari”, declară Țifui Florin, consilier local ADU Turda.

În interpelarea semnată de cei 5 consilieri locali, se solicită conducerii Salinei Turda atât detalii despre modul în care au fost calculate recentele creșteri ale tarifelor, cât și motivele eliminării tarifului pentru categoria pensionari, informații despre numărul de vizitatori din anul 2024, taxele încasate și sistemul de gratuități.

”Avem foarte multe întrebări care în prezent nu au răspuns, privind activitatea conducerii Salinei Turda. Vorbim de o lipsă de transparență ridicată, care nu este deloc firească pentru o companie deținută de administrația locală. E momentul ca toate informațiile necesare să fie aduse în spațiul public, pentru ca turdenii să aibă o imagine clară asupra a ce se întâmplă la Salina Turda. Am spus din campania din 2024 că nu vom accepta să avem companii ale primăriei care să fie stat în stat și să urmărească agende personale nu interesul turdenilor”, adaugă Felezeu Cristian, consilier local ADU Turda.

Conform prevederilor legale, conducerea Salinei Turda trebuie să transmită în maxim 10 zile informațiile solicitate”, se arată în comunicat.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Anunț de la Casa de Pensii Cluj: 48 de bilete de tratament au fost alocate pentru seria 2. Până când se pot ridica

Publicat

De

Bilete de tratament pensionari

48 de bilete de tratament balnear au fost repartizate județului pentru seria 2, anunță reprezentanții Casei de Pensii.

Biletele se ridică de la Casa de Pensii Cluj, de la ghișeul numărul 8.

48 de bilete de tratament au fost alocate la Cluj pentru seria 2

Potrivit reprezentanților Casei de Pensii Cluj, biletele de tratament pentru seria 2 se pot ridica deja, până luni, 17 martie. Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate de către titular prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear.

Redistribuirea biletelor de tratament pentru seria 2, alocate și neridicate, se va face începând cu marți, 18 martie și se acordă în ordinea punctajelor obținute conform Criteriilor de acordare aprobate prin Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special – în original şi în copie – eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se trece la cărțile de IDENTITATE cu cip? Procesul de ELIBERARE va începe în Cluj

Publicat

carte identitate electronica

Cărțile de identitate cu cip, sau buletine cu cip, vor fi eliberate începând cu 20 martie pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani, anunță MAI.

Procesul va începe în judeţul Cluj, unde a fost implementat proiectul-pilot, scrie Alba24.

Când se trece la cărțile de IDENTITATE cu cip? Procesul de ELIBERARE va începe în Cluj

Datele inscripționate pe noile cărți de identitate electronice urmează să fie actualizate, potrivit unui proiect publicat în dezbatere de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Mai exact, adresa de domiciliu a titularului va fi eliminată de pe verso-ul documentului.

Copiii sub 14 ani vor putea primi și ei noile buletine cu cip, însă acest proces este programat să înceapă abia în iunie 2025, după extinderea emiterii la nivel național.

Începând din 20 martie 2025, MAI estimează ca va începe emiterea noilor cărți electronice de identitate cu suport electronic pentru persoanele cu vârste de peste 14 ani.

Începând cu 2 iunie 2025, vor fi emise cărți electronice de identitate și pentru minorii cu vârste între 0-14 ani.

Când se trece la buletinele cu cip

Potrivit art. 17 (52 ) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 97/2005, începând cu data realizării condițiilor tehnice, adresa de domiciliu a titularului nu se va mai înscrie în formatul tipărit al cărții electronice de identitate, ci doar în format electronic, pe suportul de stocare (cip).

De asemenea, actul normativ superior stabilește la art. 17 datele care se înscriu pe cartea de identitate simplă și pe forma tipărită a cărții electronice de identitate.

Conform MAI, punerea în circulație la nivel național a noilor documente de identitate urmează a se realiza gradual, începând cu serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor organizate la nivelul municipiilor reședință de județ și continuând cu celelalte municipii și cu serviciile organizate la nivelul orașelor și comunelor, potrivit specificațiilor.

Forma și conținutul cărții electronice de identitate

Cartea electronică de identitate conține în format tipărit informații înscrise cu privire la:

A. Față

a) denumirea statului emitent;
b) tipul documentului;
c) numele de familie;
d) prenumele;
e) sexul titularului (F pentru feminin sau M pentru masculin);
f) cetățenia;
g) data nașterii;
h) codul numeric personal (C.N.P.);
i) numărul documentului;
j) data expirării valabilității;
k) semnătura olografă a titularului;
l) imaginea facială a titularului.

B. Verso

a) data emiterii și autoritatea emitentă;
b) zona de citire automată cu caractere identificabile optic (MRZ);
c) zona cip.

Cartea electronică de identitate va conține toate elementele de securitate obligatorii prevăzute de Regulamentul (UE) 2019/1157.

Actele de identitate eliberate până la data intrării în vigoare a noilor reglementări sunt și rămân valabile până la data expirării lor.

Citește mai departe

EVENIMENT

De la 1 aprilie 2025 se MAJOREAZĂ plafonul TVA. MODIFICARE importantă pentru firmele mici

Publicat

Bani 1 octombrie

De la 1 aprilie 2025, intră în vigoare o modificare legislativă foarte importantă pentru firmele mici: se majorează plafonul TVA.

Crește plafonul de la care o firmă devine plătitoare de TVA de la 300.000 lei, cât este în prezent, la 395.000 lei, scrie Alba24.

De la 1 aprilie 2025 se MAJOREAZĂ plafonul TVA. MODIFICARE importantă pentru firmele mici

Scutirea de la plata TVA presupune că firmele mici nu colectează TVA pentru livrările de bunuri/prestările de servicii efectuate, dar nici nu pot deduce TVA aferentă achizițiilor.

Modificările sunt prevăzute într-un proiect de ordonanță de urgență (OUG) pus vineri în dezbatere de Ministerul Finanțelor.

De asemenea, potrivit proiectului de OUG, firmele din România vor putea aplica regimul special de scutire pentru firme mici în alte state membre UE dacă îndeplinesc următoarele condiții:

a) cifra de afaceri anuală la nivelul Uniunii Europene a respectivei persoane impozabile nu depășește 100.000 euro în anul în care solicită acordarea scutirii și în anul calendaristic precedent;

b) valoarea livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii efectuate în statul membru în care persoana impozabilă intenționează să aplice scutirea nu depășește plafonul de scutire aplicabil persoanelor impozabile stabilite în acel stat membru.

„Regimul de taxare se aplică începând cu data depășirii plafonului”

Cifra de afaceri anuală la nivelul Uniunii Europene înseamnă valoarea totală anuală a livrărilor de bunuri și a prestărilor de servicii, exclusiv TVA, efectuate de o persoană impozabilă pe teritoriul Uniunii Europene în decursul unui an calendaristic.

Modificările urmează să fie introduse ca urmare a transpunerii unei directive europene. Directiva trebuia transpusă încă din 2024 , conform MFP.

Firmele care aplică regimul special de scutire și a căror cifră de afaceri depășește plafonul de scutire trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA cel târziu la data depășirii plafonului.

Regimul de taxare se aplică începând cu data depășirii plafonului.

Solicitarea de scoatere din evidenţa persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărei luni următoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabilă.

Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA.

Pentru firmele care au depășit, anterior datei de 1 martie 2025, plafonul de scutire de 300.000 de lei, se aplică prevederile referitoare la înregistrare în vigoare începând cu 1 aprilie 2025.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate