Connect with us

EVENIMENT

FOTO Victory Cluj s-a clasat pe locul al treilea la prima ediție a Master Cup Romania la tenis cu piciorul

Publicat


Campioanele celor două stiluri, Comexim R. Lupeni (fotbal-tenis) și Tengo Salonta (futnet) au disputat finala turneului Master Cup Romania la tenis cu piciorul organizat în premieră la Salonta de către Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor în parteneriat cu clubul Tengo și Primăria municipiului bihorean.

Având ca motto: „Doar fileul ne desparte”, turneul a avut ca principal scop creșterea nivelului de joc al participantelor și implicit dezvoltarea tenisului cu piciorul, dar și apropierea diferitelor stiluri în cadrul unei gale sportive. Totul s-a desfășurat cu respectarea normelor severe de combatere a pandemiei de coronavirus.

Din cauza faptului că jocurile s-au desfășurat fără spectatori, condiție impusă de protocolul medical, organizatorii au transmis turneul în direct pe canalul youtube al Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor si a strans peste 2000 de vizualizari.

Inițial s-a mizat pe prezența a 8 echipe, dar, din motive obiective, la startul competiției s-au aliniat doar 2 echipe din Campionatul Național de Fotbal-Tenis (campioana Lupeni și medaliata cu bronz Cluj), alături de primele 4 formații din cadrul Campionatului României la Tenis cu Piciorul (Tengo seniori și juniori, Timișoara și Dumbrăvița).

S-a jucat în sistem cel mai bun din 5 jocuri (simplu și dublu după regulament fotbal-tenis, triplu, respectiv dublu futnet, iar în caz de egalitate, echipa cu setaverajul mai bun ar fi putut alege proba decisivă), mai întâi pe grupe, apoi în semifinale și finale.

Spectacol la fileu

Conform așteptărilor cele două campioane, Tengo și Comexim au câștigat grupele din care au făcut parte, trecând și de adversarii din semifinale (disputa dintre Comexim și Victory a a vut nevoie de 5 meciuri, fiind decisă de a doua probă de triplu), astfel, ultimul act al competiției a oferit un spectacol al celor mai bune formații din România.

A rezultat un joc viu disputat, cu dese răsturnări de situație și cu un spectacol de nivel internațional. Tengo și-a creat avans după proba de simplu, dar Comexim a restabilit egalitatea prin victoria de la dublu.

Au urmat două dispute extrem de echilibrate, la triplu, apoi la dublu futnet, în care Tengo a câștigat la limită, adjudecând primul loc. În finala mică, clujenii de la Victory au trecut cu 3-1 de juniorii clubului Tengo, cei care în grupe au reușit să devanseze formația din Dumbrăvița.

Fotbal-Tenis Timișoara s-a luat la trântă cu Tengo și Victory, ratând cu puțin prezența în careul de ași. Festivitatea de premiere a fost oficiată de invitatul de onoare al turneului, Frederico Tavares, președintele Fedrației Române de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene.

Jocuri demonstrative

Profitând de prezența campioanelor naționale, dar și Europene respectiv Mondiale de la Lupeni, în frunte cu Anamaria Gherghel, componentele echipei feminine Tengo salonta au disputat un joc demonstrativ în compania acestora. Foști jucători emblematici ai clubului salontan, Georgel Bobiș și Páljános Zoltán, alături de arădeanul Tabarcea Petre, au oferit și ei un spectacol agreabil înainte de finale, demonstrând faptul că nu și-au pierdut abilitățile cu care s-au remarcat de-a lungul anilor.

Turneu util

„Le mulțumesc echipelor din campionatul FRFT pentru prezență, la fel și colegilor din campiontul de tenis cu piciorul pentru contribuția la succesul acestui eveniment. Chiar dacă practicăm stiluri diferite, cu toții avem o pasiune comună” – a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo și președintele Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor, care nu și-a ascuns speranța că pe viitor, turneul ar putea beneficia de participare internațională.

„Acest turneu a oferit meciuri bune din punct de vedere calitativ, demonstrând faptul că cele două campionate au echipe bine pregătite. Consider că a fost un test util pentru toți și sper să mai avem competiții comune de acest gen” – a precizat Frederico Tavares, președintele FRFT.
O prezență inedită a fost cea a lui Gabriel Marinescu, un om de sport originar din București, care actualmente locuiește în Franța unde este ambasador al futnetului. Acesta s-a declarat încântat de cele văzute la Salonta.

Înregistrarea competiției

Rezultate consemnate:

Grupa A (Sala Sándor Péter)

  • Tengo Salonta – Fotbal-Tenis Timișoara 3-1 (2-0, 2-0, 0-2, 2-0)
  • Victory Cluj – Fotbal-Tenis Timișoara 0-3 (0-2, 1-2, 0-2)
  • Tengo Salonta – Victory Cluj 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)

Grupa B (Sala Nicolae Talpoș)

  • Comexim R. Lupeni – Tengo juniori 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
  • Dumbrăvița Timiș – Tengo juniori 0-3 (0-2, 1-2, 1-2)
  • Comexim R. Lupeni – Dumbrăvița Timiș 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Semifinale

  • Tengo Salonta – Tengo juniori 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
  • Comexim R. Lupeni – Victory Cluj 3-2 (2-0, 1-2, 2-0, 1-2, 2-1)

Finala mică

  • Victory Cluj – Tengo juniori 3-1 (2-1, 2-1, 1-2, 2-0)

Finala mare

  • Tengo Salonta – Comexim R. Lupeni 3-1 (2-0, 0-2, 2-0, 2-0)

Loturile echipelor participante:

Tengo Salonta: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Vasile, Sorean Alex, Denis Purja, Illyés Gergö. Antrenor: Vasile Sorean sr.
Comexim R. Lupeni: Marius Stoenica, Purice Szel Lucian, Răzvan Vornicu, Daniel Popovici. Antrenor: Didi Druncea.
Victory Cluj: Alin Bălan, Florin Bozga, Alexandru Bota.
Tengo juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Suciu David, Kádár Imre Péter. Antrenori: Alex Sorean și Vasile sorean jr.
Futnet Timișoara: Gabriel Voicu, Denis Trifoi, Tomy Andrei Ciucă, Darius Oltean, Alex Macedolean.
Dumbrăvița Timiș: Alexandru Ogășanu, Costel Ogășanu, Cătălin Olariu, Augustin Anghel, Csösz Krisztián.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Scandalul dintre fanii lui „U” Cluj și Ciprian Marica. „Numai niște idioți și-ar permite să comenteze o decizie a unei instituții vitale a statului”

Publicat

Ciprian Marica a răspuns acuzațiilor fanilor lui „U” Cluj, afirmând că „numai niște idioți și-ar permite să comenteze o decizie a unei instituții vitale a statului”. Reprezentanții Șepcilor Roșii au spus că el s-ar fi înțeles cu DSP Constanța, pentru a nu efectua deplasarea în Ardeal. Astfel, echipa de la malul mării a obținut victoria la „masa verde”.

Declarația fostului atacant al naționalei Românei

„În condiții normale nu aș răspunde unui «comunicat» neoficial, neasumat, aruncat așa public. Dar nu trăim vremuri normale, ci de-a dreptul dramatice. Nu pot accepta sa fie pusă sub semnul întrebării o situație de criză profundă.

Numai niște idioți și-ar permite să comenteze o decizie a unei instituții vitale a statului, DSP, poate cea mai importantă instituție în această perioadă critică!

Mor oameni, stau bolnavii întinși pe holurile spitalelor așteptând o șansă la viață și noi ne permitem să semănăm neîncredere în mințile oamenilor și așa afectați de nesiguranță, de teamă. Păcat!”, a afirmat Ciprian Marica, conform GSP.

Ce spun reprezentanții Șepcilor Roșii?

„Ciprian Marica, patronul FC Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța, a pus în scenă o piesă de teatru de prost gust, care trădează josnicia, lipsa de caracter, de bun simț, de demnitate și de fair play….Motivația acestei decizii a fost faptul că în urma testelor regulamentar efectuate au reieșit 6 rezultate pozitive, nu se știe în ce masură este afectat stafful, jucatorii, personalul auxiliar.

În condițiile în care, conform informațiilor publice, lotul Farului este compus din minim 24 de jucatori, dintre care 4 portari, ne vine greu să credem că toți cei șase infectați sunt jucători, iar 4 dintre ei sunt portarii!

Este evident că Farul Constanța, cu complicitatea DSP Constanța și cu aprobarea lui Ciprian Marica, se folosesc de această situație, o exploatează interpretând regulamentul după bunul plac și propriul interes: dobândirea celor 3 puncte la masa verde din culpa Universității Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul de pe pagina de Facebook Șepcile Roșii.

„U” Cluj a ajuns la al patrulea eșec consecutiv

Vă reamintim că FC Universitatea Cluj a ajuns la al patrulea eșec consecutiv în Liga secundă a României, după ce Federația Română de Fotbal a decis ca „studenții” să piardă la „masa verde” restanța din etapa a 11-a împotriva Farului Constanța.

Direcția de Sănătate Publică nu a avizat deplasarea formației de la malul mării, întrucât au fost confirmate 6 cazuri de coronavirus la nivelul jucătorilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 7 morți la Cluj în ultimele 24 de ore. Marți erau 212, miercuri sunt 219

Publicat

SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

– Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, ISU și SAJ) – 613

– Persoane verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse – 2.067

– Societăți comerciale/PFA verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse – 128

Total sancțiuni contravenționale aplicate în ultimele 24 de ore, în context COVID/valoare: 165/20.000lei;

– Persoane verificate – 1.732 din care : în izolare – 1.119 , în carantină – 338 și în trafic zi/noapte- 275.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

– În ultimele 24 de ore, 270 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

Total număr de teste 694 din care 547 diagnostic grupe de risc și 147 teste efectuate la cerere. Până în acest moment s-au realizat 279.613 de teste, la nivelul județului Cluj.

– 69 persoane internate în ATI;

Total vindecați și externați 1.658, din care 1.349 din județul Cluj;

Total decedați 219, din care 181 din județul Cluj.

În acest moment sunt internați 662 de pacienți, din care 638 din județul Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 4.916 cazuri noi de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Publicat

Până astăzi, 2 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

371.231 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,  822 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 11.665 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 01.12.2020 (10:00) – 02.12.2020 (10:00) au fost raportate 135 de decese (84 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 41 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 49 decese la categoria de peste 80 de ani.

123 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 5 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529. Dintre acestea, 1.260 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.137.893 de teste. Dintre acestea, 15.701 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.246 la cerere.

Pe teritoriul României, 39.652 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.860 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.957 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiuni în vederea respectării măsurilor anti-COVID la Cluj. Au fost aplicate amenzi de aproximativ 10.000 lei

Publicat

La data de 1 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, precum și de polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au acționat pe raza municipiului Cluj-Napoca în vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirii și combaterii faptelor antisociale în sectorul stradal, dar și pentru combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, în intervalul orar 19.00 – 21.00, echipele mixte au urmărit verificarea zonelor susceptibile de a forma aglomerări de persoane, respectarea măsurilor impuse operatorilor economici, precum și a măsurilor de protecție sanitară aplicabile persoanelor.

Au fost verificați 29 de operatori economici, nefiind constatate abateri ale prevederilor incidente în contextul stării de alertă, toate locațiile fiind închise sau funcționând cu respectarea prevederilor legale .

Totodată, au fost legitimate 65 de persoane și verificate 38 de autovehicule.

În total, în această etapă au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri privind portul măștii de protecție. Alte 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002 R, iar alte 3 pentru abateri ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cea de-a doua etapă, desfășurată între orele 23.00 – 01.00, forțele angrenate au legitimat 155 de persoane și au verificat în trafic 98 de autovehicule.

Nerespectarea interdicției de circulație a persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 a condus la sancționarea a 15 persoane, conform Legii 55/2020.

Acțiuni ale polițiștilor gherleni

În vederea intensificării respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor negative generate de virusul Covid-19, dar și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au desfășurat o acțiune preventiv-reactivă pe raza de competență.

În acest context, au fost legitimate peste 185 de persoane și verificate în trafic un număr de 115 autovehicule.

Ca urmare a neregulilor constatate de polițiști, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.080 de lei, 14 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale normelor de protecție prevăzute de Legea 55/2020 cu modificările și completările ulterioare,

Alte 12 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002R, fiind reținute 2 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate, o persoană a fost sancționată în conformitate cu Legea 61/1991 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

*

Totodată, la data de 27 noiembrie a.c., precum și la data de 1 decembrie a.c., polițiștii Secției Rurale Gherla au acționat pe raza de competență pentru prevenirea faptelor antisociale și verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul stării de alertă.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 176 de persoane, verificând 128 de autovehicule în trafic.

De asemenea, aceștia au verificat 57 de operatori economici.

În total, polițiștii au aplicat un număr de 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.435 de lei. Astfel, 16 persoane au fost sancționate conform Legii 55/2020 și alte 10 pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991.

Pentru abateri aduse OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice au fost aplicate 6 sancțiuni, iar în conformitate cu O.U.G. 34/2008 alte 2 sancțiuni.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate