Connect with us

EVENIMENT

FOTO Victory Cluj s-a clasat pe locul al treilea la prima ediție a Master Cup Romania la tenis cu piciorul

Publicat


Campioanele celor două stiluri, Comexim R. Lupeni (fotbal-tenis) și Tengo Salonta (futnet) au disputat finala turneului Master Cup Romania la tenis cu piciorul organizat în premieră la Salonta de către Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor în parteneriat cu clubul Tengo și Primăria municipiului bihorean.

Având ca motto: „Doar fileul ne desparte”, turneul a avut ca principal scop creșterea nivelului de joc al participantelor și implicit dezvoltarea tenisului cu piciorul, dar și apropierea diferitelor stiluri în cadrul unei gale sportive. Totul s-a desfășurat cu respectarea normelor severe de combatere a pandemiei de coronavirus.

Din cauza faptului că jocurile s-au desfășurat fără spectatori, condiție impusă de protocolul medical, organizatorii au transmis turneul în direct pe canalul youtube al Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor si a strans peste 2000 de vizualizari.

Inițial s-a mizat pe prezența a 8 echipe, dar, din motive obiective, la startul competiției s-au aliniat doar 2 echipe din Campionatul Național de Fotbal-Tenis (campioana Lupeni și medaliata cu bronz Cluj), alături de primele 4 formații din cadrul Campionatului României la Tenis cu Piciorul (Tengo seniori și juniori, Timișoara și Dumbrăvița).

S-a jucat în sistem cel mai bun din 5 jocuri (simplu și dublu după regulament fotbal-tenis, triplu, respectiv dublu futnet, iar în caz de egalitate, echipa cu setaverajul mai bun ar fi putut alege proba decisivă), mai întâi pe grupe, apoi în semifinale și finale.

Spectacol la fileu

Conform așteptărilor cele două campioane, Tengo și Comexim au câștigat grupele din care au făcut parte, trecând și de adversarii din semifinale (disputa dintre Comexim și Victory a a vut nevoie de 5 meciuri, fiind decisă de a doua probă de triplu), astfel, ultimul act al competiției a oferit un spectacol al celor mai bune formații din România.

A rezultat un joc viu disputat, cu dese răsturnări de situație și cu un spectacol de nivel internațional. Tengo și-a creat avans după proba de simplu, dar Comexim a restabilit egalitatea prin victoria de la dublu.

Au urmat două dispute extrem de echilibrate, la triplu, apoi la dublu futnet, în care Tengo a câștigat la limită, adjudecând primul loc. În finala mică, clujenii de la Victory au trecut cu 3-1 de juniorii clubului Tengo, cei care în grupe au reușit să devanseze formația din Dumbrăvița.

Fotbal-Tenis Timișoara s-a luat la trântă cu Tengo și Victory, ratând cu puțin prezența în careul de ași. Festivitatea de premiere a fost oficiată de invitatul de onoare al turneului, Frederico Tavares, președintele Fedrației Române de Fotbal-Tenis Cluburi și Asociații Județene.

Jocuri demonstrative

Profitând de prezența campioanelor naționale, dar și Europene respectiv Mondiale de la Lupeni, în frunte cu Anamaria Gherghel, componentele echipei feminine Tengo salonta au disputat un joc demonstrativ în compania acestora. Foști jucători emblematici ai clubului salontan, Georgel Bobiș și Páljános Zoltán, alături de arădeanul Tabarcea Petre, au oferit și ei un spectacol agreabil înainte de finale, demonstrând faptul că nu și-au pierdut abilitățile cu care s-au remarcat de-a lungul anilor.

Turneu util

„Le mulțumesc echipelor din campionatul FRFT pentru prezență, la fel și colegilor din campiontul de tenis cu piciorul pentru contribuția la succesul acestui eveniment. Chiar dacă practicăm stiluri diferite, cu toții avem o pasiune comună” – a concluzionat Vasile Sorean, conducătorul CS Tengo și președintele Asociației Județene de Fotbal-Tenis Bihor, care nu și-a ascuns speranța că pe viitor, turneul ar putea beneficia de participare internațională.

„Acest turneu a oferit meciuri bune din punct de vedere calitativ, demonstrând faptul că cele două campionate au echipe bine pregătite. Consider că a fost un test util pentru toți și sper să mai avem competiții comune de acest gen” – a precizat Frederico Tavares, președintele FRFT.
O prezență inedită a fost cea a lui Gabriel Marinescu, un om de sport originar din București, care actualmente locuiește în Franța unde este ambasador al futnetului. Acesta s-a declarat încântat de cele văzute la Salonta.

Înregistrarea competiției

YouTube video

Rezultate consemnate:

Grupa A (Sala Sándor Péter)

  • Tengo Salonta – Fotbal-Tenis Timișoara 3-1 (2-0, 2-0, 0-2, 2-0)
  • Victory Cluj – Fotbal-Tenis Timișoara 0-3 (0-2, 1-2, 0-2)
  • Tengo Salonta – Victory Cluj 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)

Grupa B (Sala Nicolae Talpoș)

  • Comexim R. Lupeni – Tengo juniori 3-1 (2-0, 1-2, 2-0, 2-1)
  • Dumbrăvița Timiș – Tengo juniori 0-3 (0-2, 1-2, 1-2)
  • Comexim R. Lupeni – Dumbrăvița Timiș 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)

Semifinale

  • Tengo Salonta – Tengo juniori 3-0 (2-0, 2-0, 2-0)
  • Comexim R. Lupeni – Victory Cluj 3-2 (2-0, 1-2, 2-0, 1-2, 2-1)

Finala mică

  • Victory Cluj – Tengo juniori 3-1 (2-1, 2-1, 1-2, 2-0)

Finala mare

  • Tengo Salonta – Comexim R. Lupeni 3-1 (2-0, 0-2, 2-0, 2-0)

Loturile echipelor participante:

Tengo Salonta: Bagosi István, Nagy Darius, Sorean Vasile, Sorean Alex, Denis Purja, Illyés Gergö. Antrenor: Vasile Sorean sr.
Comexim R. Lupeni: Marius Stoenica, Purice Szel Lucian, Răzvan Vornicu, Daniel Popovici. Antrenor: Didi Druncea.
Victory Cluj: Alin Bălan, Florin Bozga, Alexandru Bota.
Tengo juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Suciu David, Kádár Imre Péter. Antrenori: Alex Sorean și Vasile sorean jr.
Futnet Timișoara: Gabriel Voicu, Denis Trifoi, Tomy Andrei Ciucă, Darius Oltean, Alex Macedolean.
Dumbrăvița Timiș: Alexandru Ogășanu, Costel Ogășanu, Cătălin Olariu, Augustin Anghel, Csösz Krisztián.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Un căprior s-a întors în sălbăticie cu ajutorul jandarmilor clujeni, după ce a ajuns în curtea unei firme din Mărăști

Publicat

De

Căprior salvat de jandarmii din Cluj

Jandarmii clujeni au eliberat în sălbăticie un căprior găsit în curtea unei societăți comerciale din cartierul Mărăști. Animalul nu a fost rănit.

Prezența căpriorului în curtea unei societăți comerciale din cartierul clujean Mărăști a fost sesizată, vineri, printr-un apel la 112.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a intervenit la fața locului și a imobilizat animalul pentru a nu-i provoca leziuni.

Ulterior, căpriorul a fost eliberat în mediul natural, în afara zonei locuite, arată reprezentanții IJJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Creștere uriașă a furturilor de mașini, în 2023, la Cluj. Mai multe accidente pe drumurile din județ, anul trecut

Publicat

De

mașini

În 2023, în județul Cluj a crescut numărul de furturi de mașini, cu aproape o treime, însă s-au înregistrat mai puține furturi din locuințe sau din magazine.

Numărul infracțiunilor sesizate în județul Cluj în anul 2023 a fost de 17.659, cu circa 5% mai mare decât în anul anterior, se arată într-un raport al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj.

În 2023, s-a înregistrat o creștere ușoară a numărului de infracțiuni contra persoanei, dar și a celor de lovire și alte violențe. De asemenea, au fost sesizate 5 infracțiuni de omor și 6 tentative de omor.

Cele mai multe infracțiuni sesizate (8.167) se referă însă la fapte de criminalitate contra patrimoniului (circa 46% din totalul infracțiunilor sesizate). Dintre acestea, majoritatea au fost furturi (4.037 de infracțiuni).

A crescut numărul furturilor din și de autoturisme

De-a lungul anului 2023, a scăzut numărul infracțiunilor de furt din locuințe, din societăți comerciale și din buzunare, poșete şi genți. S-a  înregistrat însă o creștere a infracțiunilor de furt de autovehicule (+29,79%) și din autovehicule (+1,79%).

Totodată, a crescut ușor numărul infracţiunilor stradale (+3,96% față de 2022). 40,15% dintre acestea sunt infracţiuni de furt, iar 21,18% sunt infracțiuni de distrugere.

Peste 1.200 de accidente de circulație, mai multe decât în 2022

În ceea ce priveşte riscul rutier, în 2023, pe raza judeţului Cluj au fost înregistrate 1.216 (+7) accidente de circulaţie, 206 (+5) dintre acestea fiind raportate ca accidente rutiere grave.

Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 206 accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 46 persoane (+2) și rănirea gravă a 184 de persoane (+10).

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Rezultate de excepție pentru ELEVII clujeni la concursul Conference of Young Scientists din Izmir

Publicat

De

Elevi clujeni premiați la concursul Conference of Young Scientists din Izmir

Elevii clujeni care au participat la concursul interdisciplinar ,,Conference of Young Scientists”, care a avut loc la Izmir, în Turcia, s-au întors acasă cu premii și medalii.

România a participat la această competiție de excelență, care promovează formarea abilităților de cercetare științifică și dezvoltarea creativității, cu un lot de elevi de la mai multe licee din Cluj-Napoca.

Rezultate de excepție pentru ELEVII clujeni la concursul Conference of Young Scientists din Izmir

Elevii clujeni au obținut trei medalii de aur, două de argint, două de bronz și șapte premii la secțiunea postere, dintre care trei premii I, trei premii II și un premiu III la cometiția care a avut loc în perioada 21-26 aprilie.

Elevii și profesorii lor coordonatori au fost inspirați de pasiunea pentru cercetare, aducând idei inovative în proiectele prezentate, apreciate la cel mai înalt nivel de juriul internațional, arată Consulatul General al României la Izmir.

Elevii premiați învață la mai multe licee clujene

Echipa a fost formată din:

  • David-Bogdan Condor, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (medalie de aur și premiul I la postere),
  • Copaciu Bianca și Alexandra Zeicu, de la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” (medalie de aur și premiul III la postere),
  • Irina Adam, de la Liceul Teoretic ELF (medalie de argint),
  • Irina Todea, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” (medalie de bronz și premiul II la postere),
  • Balog Dorka și Vegh Ervin, de la Liceul Teologic Reformat (medalie de bronz și premiul II la postere),
  • Maria Cassandra Rus, de la Colegiul Național „Gheorghe Şincai” (medalie de argint și premiul II la postere),
  • Tudor Ioan Pop, de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (medalie de aur și premiul I la postere),
  • Alexandru Neag și Victor Neag, de la Colegiul Național „George Coșbuc” (premiul I la postere).

Cea de a 30-a ediție a ICYS, care a avut loca la Izmir a fost coordonată de prof. dr. Adelhaida Kerekes, inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, președintele Steering Commmitte of ICYS pentru un mandat de patru ani.

Din coordonarea lotului României au făcut parte prof. dr. Felicia Boar, inspector școlar la ISJ Cluj și prof. dr. Lavinia Mureșan.

Foto: Consulatul General al României la Izmir

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

De

agenti de politie

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus jurământul au participat familiile și apropiații acestora. La festivitate a participat Romeo Simionescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Șeful promoției școlii clujene de poliție, cu media 9,80, este Petroaie Radu-Mihai, din județul Suceava. Acesta este urmat de Mateiu Mihnea-Ionuț, din județul Arad, cu media 9,71, și de Rucărean Cristina, tot din județul Arad, cu media 9,68.

Înființată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 6.000 de agenți de poliţie.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax