ACTUALITATE
FOTO. UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.
Încă de la început, s-a pus accent pe respectarea unui set de valori etice pentru că UTILBEN se dorește a fi un model antreprenorial demn de urmat, cu un impact pozitiv în societate.
UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
Așadar, aniversarea a 18 ani de istorie a fost dedicată oamenilor care au cu adevărat nevoie de ajutor și susținere.
Pentru a sărbători această zi specială, echipa UTILBEN s-a angajat în mai multe acțiuni de voluntariat. Angajații companiei au făcut bine à la UTILBEN prin mai multe activități de implicare socială, ca mulțumire pentru succesul înregistrat în cei 18 ani de experiență în industria utilajelor.
5 asociații au fost ajutate de echipele UTILBEN
Colectivul UTILBEN de la cele două sedii din Cluj a fost împărțit în 5 grupe, care au ajutat următoarele asociații: Fundația Pas cu Pas, Organizația Arca lui Noe, Organizația Ecouri Verzi, Organizația Homes of Hope și Organizația Teen Challenge.
Pentru echipa UTILBEN, aceste organizații au reprezentat o oportunitate de a le oferi o mână de ajutor oamenilor care încearcă să facă lumea mai bună și, totodată, de a experimenta o zi atipică de lucru. Așa că acest articol vorbește mai puțin despre UTILBEN și mai mult despre cele 5 asociații care au beneficiat de ajutorul companiei clujene.
Ajutor pentru Fundația Pas cu Pas
Fundația Pas cu Pas sprijină copiii instituționalizați, orfani sau aflați în situații defavorizate și îi ajută să își găsească un loc al lor într-o comunitate.
Fundația are sediul într-o clădire construită în natură, în comuna Borșa, județul Cluj.
Principalele activități ale voluntarilor UTILBEN au constat în montarea de suporturi pentru plantația de zmeură, șlefuirea și vopsirea unui foișor, a unor mese, scaune și bănci, amenajarea locului de joacă pentru copii și diverse activități de peisagistică.
Ajutor pentru Organizația Arca lui Noe
Organizația Arca lui Noe se ocupă cu protecția animalelor, realizează programe de sterilizare a acestora, îngrijește câini fără adăpost, intervine în cazuri de urgență și promovează adopția de animale.
În cadrul acestei asociații, principalele activități au fost igienizarea țarcurilor, curățarea recipientelor pentru hrană, perierea câinilor, precum și alte activități specifice îngrijirii animalelor.
Ajutor pentru Organizația Ecouri Verzi
Organizația Ecouri Verzi reprezintă o inițiativă de ecologizare a mediului înconjurător și de protejare a naturii.
Ca urmare, voluntarii UTILBEN s-au implicat în igienizarea potecilor montane din zona Rimetea, județul Alba.
Ajutor pentru Homes of Hope
Homes of Hope este o asociație care schimbă radical destinele oamenilor nevoiași prin faptul că le oferă un acoperiș deasupra capului. Construirea unei case este o inițiativă nobilă care aduce lumină și bucurie pe fața celor mai puțin norocoși dintre noi.
Echipa UTILBEN i-a ajutat pe voluntarii organizației Homes of Hope la izolarea termică a unei case, finisajele interioare și lucrări de amenajare.
Ajutor pentru Teen Challenge
Teen Challenge este o asociație ce se implică în reabilitarea tinerilor care se confruntă cu diverse adicții. Organizația îi ajută pe tinerii aflați în dificultate să ducă o viață liberă și frumoasă, lipsită de dependențe.
Prin urmare, câteva din activitățile pe care UTILBEN le-a realizat în cadrul zilei de voluntariat au fost igienizarea, toaletarea și curățarea terenului unde urmează a fi construit un nou centru al organizației.
18 ani de experiență în domeniul utilajelor agricole și de construcții
Compania UTILBEN are 18 ani de experiență în domeniul utilajelor agricole și de construcții, 4 sedii și 120 de angajați.
Din dorința de a le oferi clienților posibilitatea de a găsi tot ceea ce au nevoie într-un singur loc, UTILBEN a creat un ecosistem unic de produse, servicii și tehnologie.
Astfel, portofoliul de produse și servicii UTILBEN include utilaje noi și second-hand, atașamente și accesorii, piese de schimb, service, închiriere de utilaje și soluții de finanțare.
Pe site-ul UTILBEN, sunt peste 30.000 de produse de la brand-uri de renume internațional.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ADMINISTRAȚIE
Consiliul Județean Cluj dă startul înscrierilor pentru finanțări nerambursabile. Cea mai mare sumă merge către culte

Consiliul Județean Cluj dă startul perioadei de depunere a cererilor pentru finanțări nerambursabile. Începând din acest an, cererile pot fi depuse exclusiv online, prin aplicația Ghișeul Unic.
Consiliul Județean Cluj a publicat pe site-ul propriu informațiile pentru obținerea fondurilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2025. Organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii, precum și a cultelor religioase, sunt invitate să pregătească și să depună cererile de finanțare.
Cererile pot fi depuse exclusiv online
Pentru sesiunea de finanțare din acest an cei interesați vor derula întregul proces de depunere a cererilor exclusiv online, accesând aplicația Ghișeul Unic (https://public.cluj.archi).
Depunerea solicitărilor de către entitățile eligibile se poate face într-un interval de 30 de zile, începând cu ziua de marți, 1 aprilie 2025 și până în ziua de miercuri, 30 aprilie a.c., ora 24.00, în aplicația Ghișeul Unic.
„Pentru a face un nou pas înainte în direcția digitalizării tuturor serviciilor pe care le oferim clujenilor, ne-am propus ca în această sesiune întregul proces de alocare a finanțărilor nerambursabile să se deruleze exclusiv în format digital, în platforma Ghișeul Unic. Este un pas important pe care îl realizăm, având toată convingerea că avantajele acestuia vor fi resimțite de ambele părți. Îi încurajez pe cât mai mulți clujeni să acceseze platforma și să descopere numeroasele facilități oferite de aplicație”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Sumele alocate fiecărui domeniu, în 2025
În ceea ce privește sumele alocate pentru susținerea inițiativelor, acestea sunt
- 4.100.000 lei – unități de cult aparținând cultelor religioase recunoscute legal în România
- 1.600.000 lei – structuri sportive
- 1.200.000 lei – programele și proiectele din sfera tineretului și socio-educaționale
- 1.200.000 lei – proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural
Documentația necesară finanțării nerambursabile, respectiv formularele tip, documentele care trebuie anexate acestora, precum și regulamentele pe baza cărora se realizează evaluarea și selecția proiectelor poate fi consultată prin accesarea site-ului oficial al instituției www.cjcluj.ro.

Luni seara pe Cluj Arena, „U” Cluj a întâlnit CFR în ultima partidă din etapa a 2-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Este primul derby al orașului din istorie ce s-a disputat în play-off. În cele două meciuri din sezonul regulat, „U” a câștigat cu 3-2. După un meci dominat total de „feroviari”, „studenții” înving cu 1-0, gol marcat de Blănuță în min.43.
Echipele de start:
„U” Cluj (4-3-1-2): Gertmonas – Boboc, Masoero, Van der Werff, Chipciu – Simion, Artean, Nistor – Thiam – Macalou, Blănuță
Rezerve: Lefter, Oancea, Mitrea, Codrea, Rață, Silaghi, Fabry, Bettaieb, Miranyan, D. Moldovan
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău
VIDEO FOTO. „U” Cluj – CFR Cluj, 1-0. Unii cu RATĂRILE, alții cu GOLUL
CFR Cluj (4-3-3): Hindrich – Graovac, Bolgado, M. Ilie, Rocha – Fică, Djokovic, Korenica – Păun, Munteanu, Kamara
Rezerve: M. Popa, Camora, Abeid, Sinyan, Name, Emerllahu, Tachtsidis, Nkololo, Deac, Sfaiț, Postolachi, Juric
Absenți: –
Antrenor Dan Petrescu
Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Radu Petrescu // Asistenți: Sebastian Gheorghe, George Neacşu
Arbitru VAR: Sorin Costreie // Arbitru AVAR: Romică Bîrdeş
CFR începe meciul sus și agresiv, așa cum anunța Dan Petrescu. „U” s-a mulțumit să se apere pe două linii și să-ncerce contraatacul, ceea ce nu prea i-a ieșit.
Ocaziile i-au aparținut CFR-ului. Louis Munteanu îl încearcă pe Gertmonas în min.6, 13 și 31, iar Păun și Fică au și ei câte o ocazie bună. Dar, contrar cursului jocului, cei care înscriu sunt „studenții”. În min.43, Hindrich respinge în față un șut al lui Macalou și Blănuță înscrie pentru 1-0.
Repriza a doua începe cu un iureș la poarta lui Gertmonas. CFR șutează din toate pozițiile, fără efect, însă, pe tabela de marcaj. În min.52, Kamara ratează dintr-o poziție excelentă, apoi, în min.54, Rocha șutează în bară. În min.87, Bolgado trimite cu capul peste poartă.
Meciul se încheie cu cea de-a treia victorie din acest sezon a Universității Cluj. CFR a fost cu posesia și ratările, în timp ce „U” a fost cu golul.
Notele Cluj24:
„U”: Gertmonas 6 – Boboc 6, Masoero 5, Van der Werff, Chipciu 8 – Simion 6, Artean 7, Nistor 6 – Thiam 6 – Macalou 6, Blănuță 7, Oancea 6, Mitrea, Codrea 7, Rață, Silaghi 6
CFR: Hindrich 6 – Graovac 6, Bolgado 7, M. Ilie 7, Rocha 7 – Fică 6, Djokovic 6, Korenica 6 – Păun 6, Munteanu 6, Kamara 6, Abeid 6, Emerllahu 6, Tachtsidis, Nkololo, Postolachi 5
EVENIMENT
Mircea Abrudean, întâlnire la Paris cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher: 145 de ani de parteneriat româno-francez!

Președintele interimar al Senatului României, Mircea Abrudean, s-a întâlnit luni, la Paris, cu omologul său francez, Gérard Larcher, pentru a marca 145 de ani de relații diplomatice între România și Franța și pentru a consolida parteneriatul strategic dintre cele două țări.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat teme precum securitatea regională și cooperarea economică, subliniind necesitatea unei colaborări mai strânse în actualul context geopolitic. Un subiect esențial pe agendă a fost susținerea aderării României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv pe care România își propune să-l atingă până în 2026.
„145 de ani de prietenie și parteneriat româno-francez! Astăzi, la Paris, am avut onoarea să mă întâlnesc cu președintele Senatului francez, Gérard Larcher, pentru a consolida relațiile noastre diplomatice și strategice.
România și Franța împărtășesc aceleași valori intr-un context internațional în continuă schimbare. Am discutat despre securitatea regională, esențială pentru dezvoltarea unei cooperări economice mai puternice. Un punct esențial pe agendă a fost susținerea aderării României la OCDE, un obiectiv național pe care ne dorim să-l atingem până în 2026.
De asemenea, am subliniat importanța întăririi cooperării pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră, confirmând angajamentul solid al Parteneriatului Strategic româno-francez, vizibil și prin excelenta colaborare parlamentară”, a transmis Mircea Abrudean.
ADMINISTRAȚIE
Certificatele de naștere, căsătorie, divorț și deces, emise în format digital în județul Cluj, de astăzi

Consiliul Județean Cluj anunță un nou pas în direcția digitalizării actelor de stare civilă. Începând de azi, locuitorii județului Cluj pot beneficia de certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces emise în format digital.
Consiliul Județean Cluj informează persoanele interesate că, începând cu data de 31 martie 2025, Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (SIIEASC) devine operațional în județul Cluj pentru documentele de naștere, căsătorie, divorț și deces.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Am o mare satisfacție văzând că facem un nou pas în direcția digitalizării și simplificării serviciilor pe care le oferim clujenilor. Începând de azi, locuitorii județului Cluj pot beneficia de certificate de naștere, căsătorie, divorț și deces în format digital.”
Înregistrarea certificatelor de naștere, căsătorie, divorț și deces, exclusiv digital
Astfel, începând de luni, 31 martie 2025, înregistrarea acestor evenimente se va face exclusiv în format digital. Informațiile vor fi completate electronic de către ofițerii de stare civilă, iar eliberarea certificatelor se va face digital sau, la cerere, în format tipărit.
În caz de forță majoră (calamități naturale, dezastre, mobilizare la nivel național, etc) sau în cazul unor disfuncționalități de ordin tehnic care fac imposibilă completarea în sistem informatic, actele de stare civilă exemplarul I se completează olograf urmând ca după încetarea uneia dintre situațiile menționate, acestea să fie completate informatic și validate în Registrul de stare civilă exemplarul II.
Reamintim faptul că Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică de interes județean aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a implementat proiectul „Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă” (S.I.I.E.A.S.C.) în cadrul căreia au fost digitalizate 19.000 de volume de registre de stare civilă (naștere, căsătorie, deces), cuprinzând 8 milioane de acte înregistrate între 1921 și 2020.