Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Update. ACCIDENT la ieșire din Gilău, între o motocicletă și o autoutilitară. Bărbat în stare GRAVĂ dus la spital

Publicat


accident gilau (3)

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău intervin la un accident rutier care a avut loc la ieșire din localitatea Gilău spre Căpușu Mare.

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD, unde au găsit o autoutilitară și o motocicletă avariate.

ACCIDENT la ieșire din Gilău, între o motocicletă și o autoutilitară

Conducătorul motocicletei primește primul ajutor calificat de la echipajul SMURD, conform primelor evaluări acesta este conștient și cooperant.

UPDATE

Potrivit ISU Cluj, starea conducătorului motocicletei s-a agravat, fiind suspiciuni că a suferit traumatisme interne.

accident gilau (2)

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost preluat de către echipajul SMURD, de tip Terapie Intensivă Mobilă, a fost intubat și este transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

UPDATE 1

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a constatat că un bărbat de 40 de ani, din comuna Florești, care conducea autoutilitara dinspre Cluj-Napoca, ar fi efectuat un viraj la stânga pentru a pătrunde pe o stradă lăturalnică, fără a se asigura corespunzător, intrând în coliziune cu un motociclu, condus în același sens de mers, de un bărbat de 43 de ani, din Cluj-Napoca, care ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară în acel moment.

accident gilau (1)

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a motociclistului, acesta neputând fi testat cu aparatul etilotest.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a fost produs evenimentului și pentru luarea măsurilor legale.

Foto: ISU Cluj

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Clujul locul 1 în România în IT. Pretențiile salariale au crescut în acest domeniu – conferință

Publicat

hr

Cea ce-a IV-a Conferință anuală Mercer Marsh Benefits dedicată comunității HR din Transilvania a avut loc, marți, la Cluj-Napoca, oraș care, conform rezultatelor recentului studiu Total Remuneration Survey 2024, este liderul național în industria IT și locul în care angajații din domeniu sunt cel mai bine plătiți din Transilvania.

Lansat de Mercer Marsh Benefits și bazat pe o analiză a 55.000 de înregistrări din 15 industrii, studiul include informații de la 140 de companii și peste 800 de posturi. Aceste date esențiale pentru piața muncii din România au fost prezentate și dezbătute în premieră în cadrul acestei conferințe intitulată Workforce 2.0 WorkHuman.

hr

FOTO. Conferința anuală Mercer Marsh Benefits: Clujul este cel mai bine PLĂTIT oraș din Transilvania și locul 1 în România în IT

Conferința Mercer Marsh Benefits a devenit deja un reper anual în cadrul evenimentelor de resurse umane din regiune, adresând noile tendințe care modelează viitorul muncii, cum ar fi evoluțiile tehnologice și strategiile de wellbeing. Sub tema Workforce 2.0 WorkHuman, participanții au explorat, alături de experți în domeniu, noile realități economice și perspectivele de recompensare a angajaților.

„Suntem deja la a IV-a ediție și am depășit 200 de participanți. Conferința noastră reflectă interesul comunității HR din Transilvania pentru studiile și expertiza Mercer Marsh Benefits. Pentru noi, evenimentul de la Cluj are un caracter unic, deoarece ne regăsim într-o dublă ipostază: ca mare angajator în Cluj, cu peste 700 de colegi, și experți în programele de beneficii pentru angajați”, a declarat Horațiu Regep, Area Manager Marsh McLennan.

hr

hr

„Implicarea companiilor private în educație este în creștere”

„Clujul reprezintă un pol esențial de dezvoltare economică în România și ocupă un loc special în prioritățile strategice ale Marsh McLennan. Prin prezența noastră consolidată aici și angajamentul nostru de a sprijini companiile locale, ne propunem să contribuim activ la creșterea sustenabilă a acestei regiuni. Cu un portofoliu extins de soluții în consultanță de risc, beneficii pentru angajați și strategii de wellbeing, integrăm expertiza noastră globală cu o înțelegere profundă a contextului local, pentru a sprijini dezvoltarea organizațiilor locale”, a declarat Cristian Fugaciu, CEO Marsh McLennan, Romania & CEE Central.

„Din păcate, învățământul s-a degradat foarte mult. Implicarea companiilor private în educație este în creștere, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Provocarea pentru 2025, an care se anunță foarte greu din cauza instabilității politico-economice și a contextului geopolitic, va fi comunicarea echilibrată și corectă pentru angajați”, a spus Hunyadi Gyongyi, HR Manager VCST Automotive Production Alba.

hr

„Anul 2025 va fi unul de stagnare pe producție, însă suntem optimiști că 2026 va înregistra o revenire”, a subliniat Sînziana Mureșan, HR Director Emerson.

În cadrul evenimentului fost prezentată și DARWIN, o platformă dedicată gestionării beneficiilor pentru angajați, prin intermediul căreia aceștia au acces facil la tot ce înseamnă un astfel de pachet.

Pe parcursul conferinței, participanții au avut acces la zona de networking din Digital Benefits Lounge unde au putut participa la sesiuni interactive și demonstrații live de soluții inovatoare pentru strategiile de wellbeing.

hr

hr

hr

„Pretențiile salariale au crescut în zona de IT”

Horațiu Regep, Area Manager Marsh McLennan, a declarat pentru Cluj24: „Ne-am dorit să dezvoltăm în Cluj această comunitate, să fim alături de industria din Cluj, o industrie importantă pentru România, din analize se observă că industria IT este foarte dezvoltată aici. Având o experiență foarte mare în domeniul resurselor umane, atât în consultanță cât și în pachetele de beneficii acordate angajaților de către angajatori, am început activitatea în Cluj de peste 18 ani, de 5 ani derulând și seria acestor evenimente, pentru că am sesizat nevoia de cunoaștere tehnică a domeniului.

În ceea ce înseamnă pretențiile salariale în Cluj, tocmai ce s-a discutat de către unul din speakeri faptul că da, pretențiile salariale au crescut în zona de IT și am aflat că unii dintre angajatorii din acest domeniu au ajuns să publice transparent aceste salarii, chiar înainte să apară această cerință în legislația europeană. E o competitivitate mare în ceea ce privește salariile în această zonă.

hr

hr

Fluctuația de personal este, 100%, influențată de beneficiile pe care le oferă angajatorul. Din ce în ce mai mult, la angajare sunt analizate toate beneficiile pe care acesta le oferă pe lângă salariu. Acestea diferă de la industrie la industrie dar, treptat, vor ajunge să devină un element esențial în opțiunea de aplicare pentru un job.”

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Fică (CFR Cluj), EVOLUȚIE spectaculoasă: de la 24 de secunde jucate la „omul meciului”

Publicat

alin fica

Alin Fică, mijlocașul celor de la CFR Cluj, a rămas în analele Ligii 1 ca fiind jucătorul schimbat după 24 de secunde de joc.

S-a întâmplat în martie 2020, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, când a fost folosit doar o jumătate de minut pentru că respecta regula FRF. După mai bine de 4 ani, Petrescu l-a numit cel mai bun jucător de la CFR Cluj.

Fică (CFR Cluj), EVOLUȚIE spectaculoasă: de la 24 de secunde jucate la „omul meciului”

„Când l-am văzut pe teren nu mai puteam de mândrie. Apoi a venit acea schimbare. Nu am înțeles la început ce se întâmpla. Mă gândeam că poate a zis Alin ceva, poate a făcut vreun gest. Cum să îl scoată după nici 30 de secunde?! De ce? Am fost negru de supărare pe Dan Petrescu.

Nici nu m-am mai uitat la meci, ieșeam afară să plâng de ciudă, de furie, dar să nu mă vadă și cei din casă. Eram cu toții dezamăgiți. Mă gândeam ce-o fi în sufletul lui Alin. După meci am vorbit cu el. Mi-a spus că și pentru el a fost un șoc. Că îi spusese Dan că va debuta, că va fi un debut scurt, însă nu se aștepta la așa ceva… Îmi povestea Alin că, atunci când alerga pe teren să iasă, se gândea la cum ne simțim noi acasă, că ne-a dezamăgit.

N-a dormit deloc în noaptea aia, a plâns singur în cameră, să nu-l vadă lumea! A fost tare greu atunci. Totuși, Alin e tare, e puternic, a trecut peste asta. Acum mi-a trecut și mie supărarea pe Petrescu. Știu că îl apreciază și o să-i mai dea șanse”, a spus în 2020 tatăl lui Fică.

Ce a spus „Bursucul”

„În ultimele două deplasări a fost scorul care îmi place, se pare că s-a întors spiritul. Am luat 7 puncte în 3 meciuri în deplasare. Nici clasamentul nu arată rău. Avem pauză acum, apoi un meci greu, cu Rapid.

Noi nu am încercat să ne apărăm, Oțelul ne-a făcut să ne apărăm. Aș fi vrut mai mult în atac, dar nu ne-au lăsat. Cei de la Oțelul au făcut un meci bun, doar că nu au avut multe ocazii.

Fică a fost cel mai bun jucător al nostru. Postolachi a făcut și el un meci foarte bun. Toți merită felicitări! Mie mi-a plăcut spiritul băieților, nu știu cine va mai câștiga la Galați.

Ne mai trebuie ceva. În primul rând, să ne calificăm în play-off, e incredibil ce e acolo! Te trezești afară din play-off dacă pierzi 2-3 meciuri la rând. Toate echipele bune au câștigat în etapa asta.

Trebuie să facem un prim «11» stabil, iar ceilalți să intre de pe bancă. Nu avem acest prim «11» stabil, care să îmi dea încredere. Am jucat foarte bine cu U Cluj, Craiova, FCSB, Sepsi, dar nu am bătut. Acum am jucat mai puțin bine, dar am câștigat. Dacă mai legăm niște victorii, devenim și noi periculoși”, a declarat Dan Petrescu.

Foto: Captură YouTube

Citește mai departe

EVENIMENT

A murit omul de afaceri Silviu Prigoană. S-a născut în Gherla. Ar fi împlinit 61 de ani în decembrie

Publicat

Omul de afaceri Silviu Prigoană, cel care a înființat firma de colectarea a deșeurilor Rosal, dar și posturile de televiziune Realitatea TV, Etno TV și Taraf TV, a murit, marți, după ce s-ar fi înecat cu mâncare în timp ce lua prânzul într-un restaurant din Brașov.

Din primle informații, cei care îl însoțeau au sunat la 112, iar echipajul medical a încercat să îl resusciteze, dar nu a reușit.

Silviu Prigoană s-a născut în  22 decembrie 1963, la Gherla, dar locuia de peste 25 de ani în București. În perioada 2008-2012 a fost deputat de București din partea PDL.

A fost căsătorit cu realizatoarea TV Adriana Bahmuțeanu.

Ce spune Poliția

UPDATE/ IPJ Brașov a transmis, marți, detalii despre decesul lui Prigoană, survenit într-un restaurant din stațiunea Bran.

„În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce o persoană, de 60 de ani, lua masa împreună cu alte persoane, la un restaurant din Stațiunea Bran, a resimțit o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitat sprijin de specialitate.

Echipajul medical sosit la fața locului a întreprins procedurile de resuscitare, însă, în pofida tuturor manevrelor, a fost declarat decesul bărbatului. În cauză, la acest moment, se desfăsoară actvitățile specifice de cercetare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul unității de parchet competente”, au precizat polițiștii brașoveni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Circa 16% dintre români intenționează să cumpere o mașină electrică în următorul an

Publicat

Achiziție mașină electrică

Doar 16% dintre români se gândesc să cumpere o mașină electrică în următorul an, iar o pondere însemnată, circa 26%, sunt nehotărâți și încă explorează ideea, dar majoritatea covârșitoare, aproape 58%, afirmă că nu au de gând să facă o astfel de achiziție, relevă o cercetare sociologică realizată pentru plaromani masini electrice,studiu sssstforma despre-energie.ro, un proiect al companiilor E.ON și Delgaz Grid.

Rezultatele studiului arată că tinerii de până în 35 de ani sunt în mai mare măsură interesați să achiziționeze o mașină electrică în următorul an, 42% dintre aceștia gândindu-se să achiziționeze o astfel de mașină, comparativ cu respondenții din celelalte grupe de vârstă.

Studiu: Circa 16% dintre români intenționează să cumpere o mașină electrică în următorul an

Întrebați în legătură cu motivele pentru care ar cumpăra o mașină electrică, participanții la studiu au indicat, printre altele: reducerea poluării (42%), costurile mai reduse de întreținere și de alimentare față de automobilele cu motoare convenționale (24,7%), performanțele tehnice avansate pe care le înglobează (11,6%), dar și beneficiile fiscale și subvențiile de care se pot bucura prin achiziția unui astfel de vehicul (9,6%).

De cealaltă parte, prețul total ridicat reprezintă pentru 88% dintre respondenți principalul impediment în achiziționarea unei mașini electrice. Doar 12% dintre cei întrebați nu văd în prețul de achiziție un motiv de renunțare.

Aproape 85% consideră că infrastructura de stații de încărcare este insuficient dezvoltată, așa că din acest motiv nu pot decide să devină posesori de electrice, dar acest aspect nu îi intimidează pe alți 15% dintre români, care cred că s-ar descurca cu stațiile existente.

Autonomia scăzută a vehiculelor electrice, indicată de 82% dintre respondenți, și scăderea subvenției acordate de către stat, prin ecotichete, semnalată de aproape 80% dintre cei chestionați, completează lista motivelor pentru care achiziționarea unei mașini electrice se mai lasă așteptată.

Totuși, dacă ar avea o mașină electrică, cei mai mulți ar prefera să o încarce cu ajutorul unei stații instalate la domiciliu (circa 56%), dar o categorie importantă (44%) se declară deschiși să utilizeze la nevoie una dintre stațiile din infrastructura publică.

Despre-energie.ro

Platforma despre-energie.ro, un proiect susținut de companiile E.ON și Delgaz Grid, a fost lansată în anul 2020 cu obiectivul de a deveni, pentru consumatorii de electricitate și gaze, una dintre principalele surse de informare și, în același timp, de explicare, într-un limbaj clar și accesibil, a evoluțiilor relevante și de impact de pe piața de energie, dar și să îi ghideze pe cititori în drumul prin acest univers complex astfel încât să poată lua decizii corecte privind tot ceea ce ține de energia și sursele de energie din propriile gospodării.

Cercetarea sociologică a fost realizată de Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL pentru platforma despre-energie.ro, un proiect al E.ON și Delgaz Grid, în perioada 26.08-11.09.2024, pe un eșantion de 1.004 de utilizatori online, cu o marjă de eroare de +/-3%, fiind considerat reprezentativ pentru populația adultă a României, dar asumând limitările din derularea online.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax