Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Un nou pensionar de lux angajat de Boc la Primăria Cluj-Napoca. E general de armată în rezervă

Publicat


blaiu

Un nou pensionar de lux, în vârstă de 58 de ani, a fost angajat începând cu 1 septembrie în Primăria Cluj-Napoca în funcția de consilier al primarului Emil Boc.

Este vorba despre generalul-maior în rezervă Dorin Blaiu, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, care a ieșit la pensie la sfârșitul lunii martie.

Potrivit surselor Cluj24, Blaiu se va ocupa, din postura de consilier, de problemele Poliției Locale, direcție din Primărie care îl are ca director pe Marcel Bonțidean, un fost chestor de poliție, trecut în rezervă și angajat, de asemenea, în Primărie în urmă cu 5 ani.

Citește și Comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” iese la PENSIE. Ministrul Apărării, prezent la predarea comenzii

Întrebarea care se pune este de ce avea nevoie primarul Clujului de un consilier care să se ocupe de Poliția Locală câtă vreme a angajat pentru conducerea acestei structuri un fost polițist, care cumulează și el pensia cu salariul de director în Primărie?

Noul consilier este, deja, extrem de important, încât, luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” s-a aflat pe același rând cu primarul Emil Boc, cu viceprimarul Dan Tarcea și șefa ISJ Cluj, Marinela Marc, în timp ce Marcel Bonțidean a avut rezervat un loc în rândul al doilea, alături de 2 agenți de poliție de la Secția 5…

blaiu

Dorin Blaiu (stânga), Marcel Bonțidean (în uniformă albă) și Emil Boc (dreapta)

Bonțidean, pensie + salariu= 255.105 lei pe an (21.258 de lei pe lună)

Potrivit declarației de avere completată în 13 aprilie 2022, Marcel Bonțidean a încasat în anul 2021 o pensie de la MAI în sumă de 132.948 de lei, la care se adaugă salariul de director în Primăria Cluj-Napoca, de 122.157 de lei.

Pensia și salariul îi aduc lui Bonțidean un venit lunar net de 21.258,75 de lei.

Blaiu, pensionar de 5 luni

În 31 martie 2022 a avut loc ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu (58 de ani), care a asigurat comanda Diviziei 4 Infanterie „Gemina” începând cu data de 2 aprilie 2020.

Acesta a trecut în rezervă, în conformitate cu prevederile legale, la împlinirea vârstei standard de pensionare, pentru limită de vârstă, la sfârșitul unei cariere militare de aproape 40 de ani, pe durata căreia a ocupat importante funcții de conducere, atât la nivelul forțelor cât și în structurile centrale ale Ministerului Apărării Naționale.

Sursele Cluj24 susțin că Blaiu ar încasa o pensie de peste 15.000 de lei pe lună.

Așteptăm un răspuns oficial și din partea Primăriei Cluj-Napoca să vedem și cu cât își rotunjește pensia din bani publici noul pensionar de lux…

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. tudy

    septembrie 7, 2022 la 8:55 am

    Acest Boc se crede prim ministru de isi angajeaza consilieri, CE S-A RUPT RELATIA CU MILITIANUL COMUNIST ..de are nevoie de consilieri ..si TOTUL PE FATA SI PE BANII NOSTRII….acest individ reface UTC la primarie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Jungla urbană a Clujului. Vegetația invadează TROTUARELE. Ce măsuri a luat Primăria

Publicat

vegetatie 6

Acum câteva luni, Cluj24 trăgea un semnal de alarmă în ceea ce privește faptul că există porțiuni de trotuare, din ce în ce mai multe, invadate de vegetație, pietonii fiind astfel obligați să circule pe carosabil, expunându-se accidentelor. Cine trebuie să se ocupe de această problemă? RADP sau proprietarii terenurilor lăsate în paragină ori care nu-și toaletează copacii de pe proprietate?

vegetatie 1

vegetatie 2

vegetatie 3

Citește și: Atunci când NATURA își cere drepturile. Un trotuar din Cluj, INVADAT de vegetație. Pietonii în PERICOL

Cluj24 s-a adresat Primăriei Cluj și a primit următorul răspuns:

„Ca urmare a solicitării dvs. vă comunicăm următoarele:

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 191/2009, privind buna gospodărire a municipiului
Cluj-Napoca, Art. 5, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei
„neefectuarea lucrărilor de curățenie și întreținere a terenurilor, spațiilor verzi, căilor de acces,
parcărilor, zonelor din preajma garajelor din imediata apropiere a imobilelor pe care le dețin sau își desfășoară activitatea, astfel încât acestea să fie în permanență curate, cu un aspect corespunzător și îngrijit” și Art. 7, pct.23, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei ,,neluarea măsurilor de menținere în perfectă stare de curățenie a terenurilor pe care le dețin sau le utilizează sub orice formă.”

vegetatie 4

vegetatie 5

vegetatie 7

Precizăm că în perioada 01.01.2022 – 25.09.2023 polițiștii locali din cadrul Serviciului
Control protecția mediului au întocmit 765 de înștiințări (somații) cu termene de conformare pentru
neîntreținerea terenurilor în stare corespunzătoare prin luarea măsurilor de cosire și toaletare a
vegetației, iar pentru neconformare la măsurile dispuse, au aplicat un număr de 193 de procese-
verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 91.050 lei”, a transmis Primăria Cluj.

Având în vedere că pe anumite străzi situația nu s-a schimbat de ani de zile, întrebarea este dacă nu cumva amenzile sunt prea mici, având în vedere că nu generează nicio  reacție din partea unor proprietari?

Citește mai departe

EVENIMENT

Ziua Mondială a Inimii. Aproape 3.000 de pacienți cu probleme cardiace, internați în 2023 la Spitalul de Urgență Cluj

Publicat

De

medici cluj cardio spitalul de urgenta

Aproape 3.000 de pacienți cu boli ale inimii au fost tratați în regim spitalizare continuă în clinicile de specialitate ale Spitalului Clinic de Urgență din Cluj-Napoca în ultimul an. Medicii clujeni au făcut 1.113 de tratamente intervenționale, iar 6.366 de pacienți au fost investigați în Ambulatoriul de Specialitate Cardiologie al spitalului.

29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, iar autotitățile atrag atenția că bolile cardiovasculare sunt responsabile pentru jumătate din decesele înregistrate în România.

Ziua Mondială a Inimii. Aproape 3.000 de pacienți cu probleme cardiace, internați în 2023 la Spitalul de Urgență Cluj

Spitalul Clinic de Urgență din Cluj-Napoca tratează pacienți cu boli ale inimii în două secții de specialitate, respectiv Cardiologie I și II, care au în componență Unitatea de Supraveghere și Terapie Avansată a Cardiacilor Critici și, Laboratorul de Cardiologie Intervențională și un ambulatoriu.

Potrivit reprezentanților spitalului, acestea acoperă 30% din cazurile de specialitate din județ.

În cifre, activitatea celor două secții în ultimul an, însemnă și 2.969 de pacienți tratați pe spitalizare continuă și 1.113 tratamente intervenționale. În ultimul an, 6.366 pacienți au fost investigați în Ambulatoriul de Specialitate Cardiologie al spitalului.

„Renovat recent și dotat cu aparatură de ultimă generație, ambulatoriul are și un aparat de diagnostic și individualizare a pacienților hipertensivi unicat în această parte a țării.

Secția Clinică Cardiologie Intervențională reprezintă singurul centru din zonă în care se formează specialiști în cardiologie intervențională și gestionează cu succes două programe naționale de sănătate: Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, prin care pacienții beneficiază de tratament prin procedeul angioplastiei primare și Programul de dilatări coronariene și arteriale periferice”, au precizat reprezentanții spitalului clujean.

La fiecare 30 de minute un român moare de infarct

România ocupă locul 1 în Europa ca mortalitate a populaţiei din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100.000 de locuitori, faţă de media UE de 44 de decese la 100.000 de locuitori.

Bolile cardiovasculare reprezintă astfel cauza numărul 1 de deces în ţara noastră, cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct.

Specialiștii cardiologi consideră că există factori de risc pentru boala cardiovasculară care nu pot fi controlați, printre care vârsta și moștenirea genetică.

În schimb, pot fi controlați alți factori de risc, precum fumatul, inactivitatea, obezitatea, colesterolul ridicat, diabetul de tip 2 și, desigur, stresul.

Mai mult decât atât, pentru sănătatea inimii este necesar să ne informăm corect și complet, să fim consecvenți unui stil de viață sănătos și să apelăm întotdeauna la specialiști atunci când avem nevoie de sprijin calificat, au mai transmis medicii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fum la o grădiniță din Cluj-Napoca. 12 copii au fost EVACUAȚI. Au intervenit pompierii

Publicat

pompieri incendiu bun bun

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca au intervenit, vineri, la o grădiniță de pe strada 11 Octombrie, după ce s-a raportat fum la panoul electric al unității.

”Până la sosirea noastră, cadrele didactice au reacționat exemplar, evacuând în siguranță 12 copii. Niciunul dintre aceștia nu a necesitat îngrijiri medicale. Echipajele noastre au constatat faptul că au ars două fire de la respectivul panou electric. Din fericire, nu există alte pericole”, au spus pompierii.

Forțele ISU se întorc în unitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în octombrie: Toamnă blândă, cu temperaturi peste medie și ploi puține. Prognoza METEO pe 4 săptămâni

Publicat

toamna cluj12

Și în a doua lună de toamnă va fi o vreme frumoasă, cu temperaturi generoase, spun meteorologii. Se anunță o toamnă blândă, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar, scrie Alba24.ro.

ANM a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor în următoarele patru săptămâni, în intervalul 2 octombrie – 30 octombrie.

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, extrem de importantă, se anunță ploi puține, excepție face ultima săptămână din octombrie.

Vremea în weekend 29 septembrie – 1 octombrie 2023

Se anunță temperaturi mai ridicate decât cele normale, cu maxime care pot atinge 27 de grade Celsius. Duminică, în prima zi a lunii octombrie se mai răcește puțin, maximele nu vor mai trece de 25 de grade Celsius.

Vremea până la sfârșitul lunii octombrie. Săptămâna 02 – 09 octombrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice.

Vremea până la sfârșitul lunii octombrie. Săptămâna 09 – 16 octombrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

Vremea până la sfârșitul lunii octombrie. Săptămâna 16 – 23 octombrie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

Vremea până la sfârșitul lunii octombrie. Săptămâna 23 – 30 ocrombrie 2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice,

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână la nivelul întregii țări.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax