Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Titanii snooker-ului, Luca Brecel și Jimmy White, se înfruntă la Cluj-Napoca

Publicat


snooker

Doi dintre cei mai cunoscuți campioni de snooker se vor înfrunta la Cluj-Napoca, într-un eveniment rafinat, organizat de Oberjin Private Members Club powered by Da Pino.

La masa de joc se vor afla campionul mondial en-titre, Luca Brecel, și campionul mondial al seniorilor, Jimmy White.

Demonstrația de snooker se va desfășura în 10 iunie de la 19,30 în Grădina Da Pino și va fi însoțită de o experiență culinară rafinată, orchestrată de apreciatul restaurant.

”Cultura gastronomică pe care o promovăm în cadrul Oberjin Privat Members Club și în restaurantul Da Pino înseamnă mai mult decât mâncare de cea mai bună calitate. Înseamnă și un itinerariu care se adresează spiritului și care le oferă membrilor clubului nostru experințe inedite, inclusiv aceea de a urmări demonstrația de măiestrie a unor campioni mondiali, care au ridicat snooker-ul la nivel artă”, spune managerul PR al clubului Oberjin, organizatorul evenimentului.

Brecel și White

Luca Brecel, un belgian de 28 de ani, cu origini italiene, este primul jucător din Europa continentală care a reușit să pună capăt supremației britanice în snooker. El a devenit campion mondial în acest an, după o carieră construită cu temeinicie, care a început la vârsta de 9 ani.

luca snooker

Jimmy White este un britanic de 61 de ani care a devenit campionul mondial al seniorilor, o categorie care îi grupează pe jucătorii experimentați care au cel puțin 40 de ani. Jimmy White a adunat în carieră șase finale ale competiției mondiale și a câștigat titlul de patru ori. Jimmy White joacă snooker de la vârsta de 8 ani.

jimmy

Da Pino este un hub gastronomic renumit prin experiențele de calitate pe care le oferă pasionaților de gastronomie. Restaurantul i-a avut ca oaspeți de-a lungul timpului pe: Ronnie O’Sullivan, Marc Selby, Steve Davis, Nicholas Cage, Alain Delon, Radu Mihăileanu sau Armand Assante, Loredana Groza, Inna, Pavel Bartoș, Smiley sau Codin Maticiuc.

Prețul biletelor pentru show-ul de snooker din 10 iunie începe de la 500 de lei, iar numărul locurilor este limitat.

Detaliile despre acces vor fi afișate pe platformele Oberjin Club & Da Pino din social media.

Sursa foto. Facebook

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost OPRIT, după ce un instalator de panouri a dat AFM în JUDECATĂ și a câștigat

Publicat

De

panouri foto voltaice bun

Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a unei Hotărâri a Curții de Apel Oradea, anunță Administrația Fondului pentru Mediu. Un instalator de panouri, care nu a fost validat, a acționat AFM în instanță și a avut câștig de cauză.

Astfel, a fost suspendată întreaga procedură de publicare a listei instalatorilor validați, ceea ce a dus la oprirea acestui program.

Administrația Fondului pentru Mediu a mai anunțat că va depune toate eforturile pentru a clarifica situația și pentru a debloca și relua Programul Casa Verde Fotovoltaice în cel mai scurt timp.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost OPRIT, după ce un instalator de panouri a dat AFM în JUDECATĂ și a câștigat

„Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023 prin care se admite cererea formulată de reclamanta DHELECTRIC SYSTEMS SRL, în contradictoriu cu pârâta Administrația Fondului pentru Mediu.

Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluționare a contestației privind respingerea dosarului de validare al reclamantei DHELECTRIC SYSTEMS SRL ca și instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 și suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3167/111/2023”, au transmis reprezentanții AFM.

Aceștia au mai anunțat că vor depune cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea în vederea deblocării și reluării Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp.

„Administrația Fondului pentru Mediu a respectat întocmai toate procedurile privind validarea/invalidarea instalatorilor prevăzute în Ghidul de finanțare a Programului Casa Verde Fotovoltaice, inclusiv în cazul respingerii dosarului depus de DHELECTRIC SYSTEMS SRL.

Astfel, în data de 12 mai 2023, Administrația Fondului pentru Mediu a solicitat prin intermediul aplicației informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice, în conformitate cu art. 12, alin. (2) din Ghidul de finanțare, instalatorului DHELECTRIC SYSTEMS SRL să încarce în aplicație în termen de 5 zile lucrătoare, atestatul emis de ANRE de tip B sau alte atestate care includ competențele de tip B, fiind un document care lipsea din dosarul depus în vederea participării în program. Conform art. 12, alin. (3) din ghid, lipsa acestui document atrage respingerea cererii de validare dacă nu se transmite instituției prin intermediul aplicației informatice aferente Programului Casa Verde Fotovoltaice în termen de 5 zile lucrătoare.

Ca urmare a neîncărcării documentului lipsă în aplicația informatică în termen de 5 zile lucrătoare, dosarul instalatorului DHELECTRIC SYSTEMS SRL a fost respins. Decizia de respingere a dosarului a fost contestată de instalatorul DHELECTRIC SYSTEMS SRL. De asemenea, în urma reanalizei în cadrul Comisiei de soluționare a contestațiilor, s-a confirmat motivul de respingere, decizie ce a fost postată în data de 28 august 2023 pe site-ul AFM”, au mai transmis reprezentanții AFM.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

ECONOMIE

Un clujean care trăiește de 25 de ani la Bruxelles, consilier onorific al ministrului Economiei

Publicat

De

dan luca

Dan Luca, un clujean care trăiește de peste 25 de ani la Bruxelles, a fost numit în funcția de consilier onorific al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea.  

”Cu mare placer vã anunţ cã am onoarea de a lucra direct cu Guvernul României în calitate de consilier onorific al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, domnul Radu Oprea.

Sper ca experiența mea de 25 de ani în lumea afacerilor europene să fie benefică României. Obiectivul declarat al cooperării este de a găsi metode pentru dezvoltarea economică a țării, în special printr-o implicare mai mare la nivelul politicilor sectoriale. Dorim să avem o abordare inclusivă și să lucrăm împreună cu sectorul de afaceri”, a spus Luca.

Acesta a menționat că funcția este onorifică, neremunerată, astfel că activitatea sa principal rămâne la platform Euractiv, în calitate de vicepreședinte pentru Inovații Strategice.

”Voi continua, în parallel, să conferenţiez la diverse universități europene pe subiectele preferate: comunicarea europeană și inovația în media. Desigur, îmi voi prezenta opiniile despre dinamica politicilor europene prin materiale găzduite de media românească, blogul Casei Europei sau cărți de specialitate”, a completat acesta.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Termoficarea a început la Cluj-Napoca umplerea rețelelor de furnizare a agentului termic și probele de presiune pentru iarnă

Publicat

termo 3

SC Termoficare Napoca SA a început operațiunile de umplere a rețelelor de furnizare agent termic
pentru încălzire și efectuarea probelor de presiune în vederea pregătirii instalațiilor pentru sezonul de
iarnă în cazul asociațiilor de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare.

”În acest sens, clujenii au fost informați (prin mass-media și anunțuri afișate la toate imobilele arondate) pentru a se asigura că lucrările efectuate de ei pe perioada verii sunt finalizate, iar instalațiile interioare sunt corect remontate, pentru a evita astfel eventualele inundații ale apartamentelor.

Nici un fel de lucrare asupra instalațiilor interioare de încălzire racordate la rețeaua de distribuție a agentului termic nu mai sunt permise după această perioadă”, au spus reprezentanții SC Termoficare Napoca SA. Umplerea instalațiilor a început în data de 25 septembrie și va continua, conform programului, până în data de 5 octombrie, în medie 12 centrale/puncte termice de cvartal pe zi.

La finalizarea acestor operațiuni, toate instalațiile companiei noastre sunt pregătite pentru a furniza agent termic pentru
încălzire atunci când scăderea temperaturilor exterioare vor cere acest lucru”, precizează reprezentanții societății.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Descoperire excepțională a arheologilor clujeni la castrul roman de la Sutor (Sălaj)

Publicat

De

whatsapp image 2023 09 25 at 18.49.23

O echipă de specialiști coordonată de către dr. habil. Sorin Cociș și dr. Vlad-Andrei Lăzărescu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei Cluj-Napoca a desfășurat, în perioada 15-23 septembrie, cercetări arheologice sistematice în zona castrului roman de la Sutor, comuna Zimbor din județul Sălaj.

Acestea au fost finanțate prin Programul național de finanțare a cercetării arheologice sistematice de către Ministerul Culturii.

Cu toate că primele informații relevante cu privire la acest sit au fost colectate de către K. Torma încă din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, amplasamentul exact al castrului de aici a rămas învăluit în mister până în anul 2001 când au început cercetări arheologice sistematice și au continuat de atunci, cu câteva întreruperi până astăzi.

”Această realitate face ca situl de la Sutor să reprezinte un caz singular al unui castru roman descoperit și cercetat într-o epocă în care arheologia se constituie într-o disciplină matură ce utilizează cu succes metode variate de explorare și documentare pentru a extrage maximum de informații relevante privind patrimoniul național imobil.

4

Un asemenea exemplu de bune practici a fost utilizarea cu succes aici a metodelor geofizice de investigare non-invazivă care au relevat pe lângă dimensiunile și structura internă a castrului de piatră de aici și prezența unui prim castru mai mic din lemn, ce ar fi rămas altfel dacă nu necunoscut în orice caz extrem de dificil de intuit și documentat”, a declarat pentru Cluj24 arheologul Sorin Cociș.

Recent, situl de la Sutor a devenit binecunoscut mediului de specialitate și nu numai ca urmare a cercetărilor de salvare prilejuite de construirea Autostrăzii Transilvania, cercetare desfășurate în două campanii masive, aferente anilor 2021-2022, ocazie cu care a putut fi evidențiată locuirea civilă dezvoltată în jurul fortificației romane de aici.

Cercetări pe 3 hectare

xx

Datorită acestor cercetări ce însumează o suprafață totală de aproximativ 3 hectare, vicus-ul militar de la Sutor a devenit de departe cel mai reprezentativ astfel de sit din Dacia romană.

”Caracterul excepțional al sitului roman de la Sutor a fost revelat și cu ocazia cercetărilor sistematice desfășurate în acest an și care au vizat documentarea realităților arheologice din zona porții de nord a castrului mare de piatră de aici.

Cu această ocazie a putut fi pusă în evidență atât structura porții împreună cu cele două turnuri etajate care apărau și asigurau accesul în interiorul garnizoanei militare. De departe însă, cel mai important element se referă la prefacerile pe care această poartă le-a suferit într-o perioadă extrem de tulbure și greu de documentat a provinciei romane Dacia, respectiv tumultuosul mijloc de secol III p. Chr. și perioada din imediata apropiere a retragerii aureliene.

În această perioadă, pe întreg limes-ul de nord al Imperiului, dar cu precădere în arealul provinciilor dunărene au loc restructurări, Dacia nefiind o provincie străină de asemenea realități.

Zid care blochează intrarea în castru

whatsapp image 2023 09 20 at 16.57.12

Acum, într-o atmosferă de totală insecuritate datorată atât presiunii exercitate de către diverse populații barbare asupra granițelor Imperiului, dar și din cauza numeroaselor schimbări politice din interiorul Imperiului, au loc o serie de reconfigurări ale fortificațiilor romane.

O asemenea situație limită a fost documentată în premieră și în cazul porții cercetată în acest an, prin identificarea unui zid ce blochează intrarea în castrul roman, zid compus din numeroase monumente funerare romane, provenind din necropola ce trebuie să fie pusă în legătură cu cele două artere rutiere identificate de-o parte și de alta a castrului, refolosite în scop constructiv”, a explicat arheologul clujean.

Potrivit acestuia, cu toate că asemenea barări ale porților castrelor mai sunt cunoscute și în alte cazuri, bune analogii în acest sens fiind cunoscute la Brusturi – Romita, județul Sălaj sau la Gilău, județul Cluj spre exemplu, ”cazul de la Sutor reprezintă un unicat în sensul gradului ridicat de documentare, dar și al calității de excepție ale descoperirilor propriu-zise”.

whatsapp image 2023 09 20 at 11.30.00

 

whatsapp image 2023 09 25 at 18.49.23

3

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax