Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Slalom printre TROTINETE la Cluj-Napoca. Noile parcări SMART. La colț de stradă

Publicat


trotinete (2)

Clujenilor le place să circule cu trotinetele electrice. Doar că la parcare se pare că unii au niște probleme.

Modul în care se parchează trotinetele electrice pare că nu mai poate surprinde pe nimeni. Doar că nu e așa. Totuși, chiar dacă sunt surprinși pietonii s-au văzut nevoiți să se obișnuiască să le întâlnească peste tot în cale.

trotinete (5)

 

Citește și: VIDEO FOTO. Întâlnirea trotinetelor electrice. Au BLOCAT trotuarul pe o stradă din Cluj-Napoca aproape de UNTOLD

Așa s-a ântâmplat și azi când cei care treceau prin centru, în zona Tribunalului Cluj, au fost nevoiți să facă slalom printre ele. Trotinetele erau parcate fix între două semafoare.

trotinete (3)

Citește și: FOTO. Parcări de trotinete a la Cluj: Poate a vrut să o ascundă

„O nouă mostră de parcare inteligentă la Cluj. Cu trotinete, de data asta. Și nu era una, ci trei. E lat trotuarul acolo, dar tot trebuia să le oclolești. Și, mai mult, dacă veneai din cealtă partem unde era altă trotinetă parcată, te puteau lovi de ele dacă <<dădeai colțul>>”, a scris un cititor Cluj24.ro, care ne-a trimis și pozele.

trotinete (4)

 

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Noi MAXIME istorice pentru dolar și francul elvețian

Publicat

dolari bun

Semnarea de către președintele Putin a unui decret de mobilizare parţială a rezerviștilor ruși și afirmația acestuia că dispune de armamentul necesar „pentru a răspunde” ameninţărilor occidentale, a provocat amplificarea aversiunii față de risc și creșterea plasamentelor în active considerate drept sigure, precum dolarul american, francul elvețian sau yenul japonez.

Indicele dolarului american față de un coș al al altor principale şase monede, a urcat la 110,87 puncte, un nou maxim al ultimilor 20 de ani.

Euro a fost una dintre cele mai afectate monede și s-a depreciat la 0,9884 – 0,9978 dolari, ceea ce a făcut ca media monedei americane să atingă un nou maxim de 4,9764 lei.

Vânzările de monedă unică au făcut ca cea elvețiană să se aprecieze până la 0,9534 franci/euro astfel că media ei a urcat de la 5,1035 la 5,1663 lei, care reprezintă un nou record.

Cursul euro a crescut la jumătatea săptămânii de la 4,9313 la 4,9436 lei, în timp ce tranzacțiile s-au realizat în culoarul 4,94 – 4,948 lei.

Este de așteptat ca BNR să apere din nou pragul de 4,95 lei, care reprezintă principalul prag de rezistență începând cu septembrie trecut, când a fost atins maximul de 4,9495 lei.

„Creștere ușoară a dobânzilor interbancare”

Pentru a obține acest rezultat, banca centrală va avea la dispoziție și valuta obținută prin emisiunile de euroobligațiuni cu scadența la 4 ani cu o dobândă de 5,1%/an, respectiv la 7 ani cu o dobândă de 6,7%/an. Finanțele au atras de pe piețele externe o sumă de 1,35 miliarde euro, fiind a patra operațiune de acest tip lansată în acest an.

Perspectiva ca inflația să depășească la sfârșitul anului prognoza BNR de 13,9%/an, a avut ca efect o creștere ușoară a dobânzilor interbancare.

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a crescut de la 7,91%, valoare stabilită vinerea trecută, la 7,92%.

Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, a urcat de la 8,06 la 8,07% iar cel la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase la nivel interbancar, a crescut de la 8,20%, nivel stabilit la începutul acestei săptămâni, la 8,22%.

Lira sterlină a scăzut până la 1,1304 dolari, minim al ultimilor 37 de ani, dar evoluția față de euro a fost de apreciere astfel că media ei a urcat la 5,6466 lei.

Chiar dacă cererea de metal galben nu s-a majorat semnificativ, uncia fiind cotată în culoarul 1.662 – 1.676 dolari, aprecierea monedei americane a făcut ca prețul gramului de aur să urce la 267,8972 lei.

Monedele din regiune aveau o mișcare asemănătoare cu a leului. Media celei maghiare s-a depreciat la 403,14 forinți/euro iar a celei poloneze la 4,7449 zloți/euro.

Bitcoin scădea la 18.806 – 19.275 dolari iar ether la 1.317 – 1.360 dolari.

Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Suporterii ”U” Cluj, bannere la stadionul CFR din Gruia: Când cobori din deal în vale, ai șanse să-ti rupi picioare

Publicat

muu 1

Suporterii ”U” Cluj au afișat miercuri seara două bannere la stadionul din Gruia al rivalei CFR ca reacție la discuțiile privind disputarea unui meci al feroviarilor pe Cluj Arena la 1 octombrie, cu Petrolul Ploiești.

„Someșul vreți să-l traversați/ Grijă mare, să nu vă înecați” și „Când cobori din deal în vale, Ai șanse să-ti rupi picioare”, era scris pe cele două bannere.

Citește și Suporterii ”U” Cluj nu acceptă ca echipa CFR să joace pe Cluj Arena: Ne asumăm orice repercusiune

muu 2

muu 3

Citește mai departe

EVENIMENT

Mobilizare militară în Rusia, prima în 80 de ani. Putin AMENINȚĂ cu armele nucleare. Ce zic AMERICANII

Publicat

Mobilizarea militară parţială anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin va duce la o „enormă tragedie”, a denunţat miercuri cel mai important opozant al acestuia, Aleksei Navalnîi, aflat într-o închisoare de înaltă securitate, calificând ofensiva Rusiei în Ucraina un „război criminal eşuat”, potrivit AFP şi Reuters.

„Este clar că războiul criminal care se desfăşoară în prezent se agravează şi se amplifică, iar Putin încearcă să implice în el cât mai multă lume posibil”, a denunţat Navalnîi, folosind un cuvânt interzis de Kremlin care îşi numeşte ofensiva în Ucraina „operaţiune militară specială”.

Potrivit lui, preşedintele rus, implicând în război încă 300.000 de rezervişti pentru a întări trupele Moscovei, vrea să „păteze cu sânge mâinile a încă sute de mii de persoane”.

Într-un mesaj video din detenţie, înregistrat şi publicat de avocaţii săi, Navalnîi a spus că Putin trimite şi mai mulţi ruşi la moarte pentru un război ratat.

„Totul se face pentru ca un singur om să-şi păstreze puterea şi să o prelungească”, a denunţat principalul opozant al Kremlinului, încarcerat din ianuarie 2021 pentru dosare pe care el le consideră integral fabricate.

„(Putin) spune că este pregătit să utilizeze arma nucleară”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în Rusia după cel de-al Doilea Război Mondial, chiar dacă parţială, şi şi-a exprimat sprijinul pentru anexarea a patru regiuni din Ucraina.

Totodată, el a avertizat Occidentul că „nu blufează” când spune că este pregătit să utilizeze arma nucleară pentru a apăra Rusia.

Opoziţia rusă a chemat la proteste împotriva lui Putin, iar apeluri la manifestaţii în cursul zilei în numeroase oraşe din Rusia sunt distribuite pe reţelele de socializare.

De la declanşarea invaziei în 24 februarie, Putin a reprimat disidenţa şi mass-media independente, cu mii de arestări la manifestaţiile împotriva războiului şi o nouă lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru cei care difuzează „ştiri false” despre armată.

„Statele Unite ”iau în serios” ameninţarea lansată de preşedintele rus”

Televiziunea de stat rusă îi prezintă pe critici ca pe nişte trădători, în solda Occidentului. Putin susţine că ţara sa se află într-o luptă cu Occidentul pentru Ucraina, despre care spune că este folosita de SUA şi aliaţii lor în încercarea de a distruge Rusia.

Statele Unite ”iau în serios” ameninţarea lansată de preşedintele rus Vladimir Putin că ar putea recurge la arma nucleară în războiul din Ucraina, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Casei Albe, care a vorbit despre ”consecinţe severe” dacă liderul de la Kremlin şi-ar pune în practică o asemenea ameninţare, relatează AFP.

”Este o retorică iresponsabilă din partea unei puteri nucleare, dar nu este diferită de modul în care el se exprimă de şapte luni şi noi o luăm în serios”, a declarat la postul ABC purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru securitate naţională a SUA, John Kirby.

”Noi monitorizăm cât putem de bine postura lor strategică astfel încât, la nevoie, să o putem schimba pe a noastră. Dar la ora actuală nimic nu spune că aceasta ar fi necesar”, a adăugat reprezentantul Casei Albe.

Întrebat despre mobilizarea a 300.000 de rezervişti anunţată mai devreme de preşedintele rus, John Kirby a răspuns: ”Ne aşteptam la asta”. ”Ea arată incontestabil că el este în suferinţă” pe plan militar, remarcă purtătorul de cuvânt american, menţionând că Vladimir Putin ”are probleme cu dezertările, forţează răniţii să se întoarcă la luptă, deci clar că el are o problemă cu recrutările” pentru a-şi duce mai departe invazia în Ucraina.

„Scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia”

Într-un discurs preînregistrat, Vladimir Putin a anunţat miercuri dimineaţă mobilizarea a 300.000 de rezervişti.

În faţa ameninţării reprezentate, potrivit lui, de ”regimul nazist de la Kiev”, susţinut militar şi financiar de Occident, ”vom folosi cu siguranţă toate mijloacele la dispoziţia noastră pentru a proteja Rusia şi poporul nostru”, a declarat preşedintele rus, făcând aluzie la armele nucleare.

Acesta ”nu este un bluf”, a insistat Putin, care a acuzat Occidentul, respectiv SUA, UE şi Marea Britanie, că după ce a impus Kievului să nu mai negocieze cu Moscova încearcă acum să încurajeze Ucraina să desfăşoare operaţiuni militare inclusiv pe teritoriul rus, întrucât ”scopul Occidentului este să slăbească, să divizeze şi să distrugă Rusia”.

”În politica sa agresivă anti-rusească, Occidentul a depăşit orice limită. Cei care încearcă să ne şantajeze cu armele nucleare trebuie să ştie că vântul se poate schimba în direcţia lor”, a indicat preşedintele rus.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Marșul bicicliștilor prin centrul Clujului. Critici privind pistele de biciclete din oraș

Publicat

mars bici

O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni, dedicată special Săptămânii Europene a Mobilității (SEM) și Zilei Europene Fără Mașini (ZEFM) va avea loc joi, 22 septembrie, la Cluj-Napoca. Este 150-a editie din seria lunara inceputa in septembrie 2007 (intrerupta in perioada pandemiei si reluata acum) care este in continuarea seriei anuale incepute de Clubul de Cicloturism Napoca în 1998.

Sunt bineveniti orice locuitori ai zonei metropolitane clujene care au bicicleta. Intalnirea participantilor va fi in Piața Unirii, incepand cu ora 17:45. Startul efectiv al marsului va fi la ora 18:00, urmand sa dureze circa o ora.

Traseul marșului

Traseul vizeaza de aceasta data zona centrala si pericentrala, cu plecare si final in p-ta Unirii. Concret, traseul este: Piata Unirii – Bd.Eroilor – p-ta A.Iancu – Cl.Dorobantilor – str. Petofi Sandor – B-dul21  Decembrie 1989 – p-ta Unirii – str. R.Ferdinand – str.G.Baritiu – Parcul Central S. Barnutiu – str. G.Cosbuc – str. Cardinal Iuliu Hossu – str.E.Isac – str.Memorandumului – p-ta Unirii.

”Este o noua ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport in oras, componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul in comun si deplasarea pietonala.

Este o ocazie mai speciala pentru ca aceasta editie a marsului este dedicata Saptamanii Europene a Mobilitatii 2022, care se desfasoara in 16-22 septembrie, culminand in 22 septembrie cu Ziua Europeana Fara Masini, si este si aniversarea a 15 ani de marsuri lunare ale biciclistilor clujeni, o aniversare trista, pentru ca era de dorit sa nu mai fie nevoie de ele, sa o fi luat deja autoritatile locale in directia buna si publicul sa nu mai simta nevoia de proteste”, au anunțat organizatorii.

Critici la adresa pistelor de biciclete din oraș

Participantii isi exprima din nou ingrijorarea fata de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete si fata de calitatea redusa a majoritatii pistelor de biciclete mai vechi si mai noi, existand uneori deficiente calitative grave la noile piste si mentinandu-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la latimea insuficenta la lipsa de continuitate, de la marcaje si indicatoare rutiere lipsa, la cele neclare sau gresit amplasate, ce pun in pericol biciclistii si alti participanti la traficul rutier.

Un exemplu recent este refacerea mai vechilor piste de biciclete de pe bd.Eroilor si de pe malul drept al Somesului in zona Parcului Sportiv Iuliu Hatieganu, unde autoritatile se rezuma la a innoi suprafata de rulaj, pastrand aceeasi latime insuficienta care a fost realizata initial cu multi ani in urma, si ratand astfel o buna ocazie de a corecta erorile trecutului, desi in aceste doua cazuri exista spatiu suficient pentru latirea acelor piste si nu se puteu prevala de pretextul ca nu vor sa deranjeze autoturismele sau alte categorii de participanti la trafic.

Mai mult rău

Actuala latime redusa a pistei de pe Bd.Eroilor nu a permis niciodata circulatia in siguranta a biciclistilro si trotinetistilor electrici in dublu sens, dar autoritatile din 2006 si pana recent au tolerat circulatia in dublu sens pentru ca nu au vrut sa ofere o alternative rezonabila, fiind pe carosabil sens unic pe aceasta artera.

Dupa 15 ani au transformat raul facut in unul si mai mare. Astfel, in loc sa semnalizeze pista ca avand sens unic dinspre P-ta A.Iancu spre p-ta Unirii, ca biciclistii si utilizatorii de trotinete electrice sa poata sa se deplaseze in acest sens pe Bd. Eroilor pe pista, si pentru sensul opus sa circule pe carosabil, ca orice alt vehicul, in lipsa de infrastructura dedicata, au marcat in mod aberant pista in acelasi sens ca si carosabilul, ca sens unic dinspre P-ta Unirii spre P-ta Avram Iancu, astfel ca un biciclist care are de rezolvat ceva in zona de mijloc a Bd. Eroilor, nu e mai poate intoarce spre p-ta Unirii decat ca pieton, pe langa bicicleta, sau trebuie sa faca un mare ocol via p-ta A. Iancu (prin fata Regionalei CFR si apoi a Prefecturii) si apoi pe Bd.21 Decembrie 1989, sau via str. I.C.Bratianu si str. Universitatii, ambele fiind artere aglomerate si cu numeroase semafoare. O aberatie similara au facut si pe Calea Dorobantilor si pe alte strazi.

Nu s-a corectat problema

Insa, lucrarile din ultimele saptamani erau o ocazie de a corecta problema macar pe bd. Eroilor, daca tot se refacea pista, pentru ca era spatiu suficient si tehnic era usor sa fie latita macar putin, nici macar nu ar fi fost obiectiv necesar sa se faca modificari si la mobilierul urban sau locurile de parcare, incat sa fie suficient de lata pentru circulatia in dublu sens, chiar daca sub latimea care ar fi fireasca ( in lipsa unui normativ de profil, pe care Ministerul Dezvoltarii amana de ani de zile sa il aprobe, permitand astfel implicit autoritatilor locale sa realizeze pretinse infrastructuri velo in bataie de joc fata de utilizatori ).

Autoritatile insa au mentinut latimea insuficienta facuta acum 15 ani, inlocuind doar cu un strat nou asfaltul de pe pista, care nici macar nu era foarte degradat fata de situatia altor piste din oras.

La fel se rateaza ocazia de a lati pista de biciclete de pe malul drept al Somesului, de la Parcul Rozelor la Sala Sporturilor, unde dupa ce a fost complet spart si evacuat betonul grosier care forma fosta pista, se toarna unul nou, dar la aceeasi latime, mult prea redusa pentru a avea o pista in dublu sens adecvata pentru utilizarea deja masiva si in scopuri multiple a acelei piste – atat biciclisti si trotinetisti in transit grabit pentru a ajunge la serviciu sau la unitatea de invatamant etc. cat si persoane pedaland lent in scop de promenada / recreere, personae care invata sa circule pe bicicleta, varstnici, copii etc.

Pistă prea îngustă

Deja de multi ani e in anumite intervale orare o mare aglomeratie pe acea pista, mult prea ingusta pentru circulatia in dublu sens, si in urmatorii ani numarul de utilizatori este evident ca va creste puternic, iar spatiu exista arhisuficient pentu latirea la cel putin 4 sau 4,5 metri cat ar fi buna practica la nivel international pentru o pista de biciclete principala, cu dublu sens, sau chiar mai mult avand in vedere si functia recreativa si de promenada si numarul tot mai mare de utilizatori. Insa autoritatile mentin actuala latime insuficienta…

Nemultumirea biciclistilor se mentine desigur si referitor la latimea insuficienta si absenta spatiilor laterale adecvate de siguranta pentru cvasitotalitatea pistelor de biciclete existente in Cluj-Napoca, precum si a majoritatii benzilor comune pentru biciclete si transportul public in comun ( care rareori au latimea minima de 4,5 metri necesara in aceste cazuri de compromis, care oricium nu pot fi o solutie pentru conexiunile principale cum este axa est-vest) dar si la amanarea la nesfarsit a interconectarii pistelor de biciclete existente, in mod efectiv, nu doar la nivel de promisiuni.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax