Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Și-au turat BOLIZII pe autostrada Transilvania. Tânăr prins de polițiștii clujeni conducând cu 226 km/h. „TOP” viteze

Publicat


viteza autostrada (5)

Roadpol Speed Marathon, o acțiune a polițiștilor rutieri clujeni, care a avut loc pe tronsoanele de autostradă Câmpia Turzii-Nădășelu, respectiv Târgu-Mures-Chețani, s-a lăsat cu amenzi de peste 99.700 de lei. 18 șoferi au rămas fără permis de conducere.

Acțiunea a avut loc în 21 aprilie. Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au scos radareleși au dat nu mai puțin de 162 de amenzi. Dintre acestea 126 au fost pentru depășirea vitezei maxime admise, context în care au fost reținute 13 permise de conducere.

În total au fost reținute 18 permise de conducere, dar și 4 certificate de înmatriculare. Valoare totală a sancțiunilor aplicate este de 99.710 lei.

viteza autostrada (1)

FOTO. Și-au turat BOLIZII pe autostrada Transilvania. Tânăr prins de polițiștii clujeni conducând cu 226 km/h. „Top” viteze

De departe, cel mai grăbit, a fost un tânăr de 27 de ani, cetățean străin, care a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu viteza de 226 de kilometri pe oră. Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioada de 120 de zile și aplicată o amendă în valoare de 2.900 de lei.

viteza autostrada (6)

De asemenea, polițiștii clujeni au oprit și un conducător auto din județul Argeș, în vârstă de 35 de ani, care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 201 kilometri pe oră. În cauza s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioada de 120 de zile și aplicarea unei amenzi, tot în valoare de 2.900 de lei.

viteza autostrada (4)

Polițiștii rutieri clujeni au amendat și un șofer de 35 de ani din județul Mureș. Mașina acestuia a fost înregistrată cu aparatul radar, iar viteza a fost de 191 kilometri pe oră. Și acesta a rămas fără permis de conducere pentru o perioada de 90 de zile și s-a ales cu o amendă de 1.305 lei.

viteza autostrada (2)

De asemena, alți 7 conducători auto au fost depistați conducând cu viteze cuprinse între 181 de kilometri pe oră și 186 de kilometri pe oră, depășind limita maximă admisă pe respectivul sector de drum cu mai mult de 50 de kilometri pe oră.

Foto: IPJ Cluj



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Rețea de traficanți de droguri, destructurată la Cluj. Vindeau CRISTAL și 2MMC cu sume între 70 și 100 de lei gramul

Publicat

De

Traficanâi droguri prinși la Cluj

9 persoane, 6 bărbați și 3 femei, cu vârste între 19 și 34 de ani sunt cercetate la Cluj pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

6 traficanți au ajuns 30 de zile după gratii, iar alți 3 sunt arestați la domiciliu.

Rețea de traficanți de droguri, destructurată la Cluj

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a 9 persoane (6 bărbați și 3 femei) cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a rezultat că, la începutul anului 2024, patru dintre persoanele cercetate ar fi constituit un grup infracțional organizat în scopul obținerii unor sume importante de bani din comercializarea de droguri și substanțe psihoactive.

Vindeau droguri cu sume cuprinse între 70 și 100 de lei gramul

Astfel, una dintre persoanele cercetate, de 31 de ani, lider al grupării de criminalitate organizată ar fi avut rolul de a procura și depozita substanțele interzise, precum și de a coordona membri angrenați în vânzarea și încasarea sumelor de bani aferente. Ulterior, la grupul infracțional organizat ar fi aderat alți membri care ar fi acționat pe palierul de execuție, ocupându-se de comercializarea substanțelor interzise.

Cercetările au reliefat că, în perioada 2024 – martie 2025, persoanele cercetate ar fi deținut, manipulat și vândut cristal (3-CMC, drog de mare risc) și 2MMC (substanță psihoactivă) cu sume cuprinse între 70 și 100 de lei pentru un gram.

O parte importantă a cantităților deținute a fost indisponibilizată pe parcursul investigațiilor.

Percheziții la Cluj-Napoca, Jucu, Bonțida și Cojocna

În urma a 6 percheziții efectuate, la data de 17 martie 2025, la locuințele persoanelor cercetate, în municipiul Cluj-Napoca și comunele Jucu, Bonțida și Cojocna, au fost descoperite și ridicate cantități de 3-CMC (drog de mare risc) și 2MMC (substanță psihoactivă), obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 17 martie 2025, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor 9 persoane cercetate, pentru 24 de ore.

Au ajuns în arest

La data de 18 martie 2025, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a 6 dintre persoanele cercetate și măsura arestului la domiciliu pentru alte trei persoane, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Gherla, Secției de Poliție Apahida, Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca și lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

 

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc se contrează cu afaceristul Dorin Bob: Metroul de la Cluj este o investiție strategică și nu o ecuație contabilă

Publicat

De

Emil Boc se contreaz[ cu Dorin Bob pe tema metroului

Primarul Clujului, Emil Boc, a venit, marți cu explicații privind rentabilitatea construirii metroului.

Asta după ce, în cadrul unei dezbateri privind construcțiile și infrastructura, Dorin Bob, dezvoltator imobilar, care a construit și la Cluj-Napoca, a pus la îndoială viabilitatea proiectului.

Emil Boc: Metroul de la Cluj este o investiție strategică și nu o ecuație contabilă

Practic, în cadrul Construction & Infrastructure Summit, dezvoltatorul imobiliat Dorin Bob, a ridicat problema rentabilității metroului, spunând că este puțin probabil ca acesta să fie folosit de prea mulți clujeni, spunând că populația este mai mică decât se estima.

”Metroul de la Cluj este o investiție strategică și nu o ecuație contabilă. Dacă ne luăm după această ecuație nu s-ar fi construit nici o autostrad”, a spus Emil Boc la Ziua Live.

Sigur, a spus Emil Boc, nu poți recupera investiția rapid din vânzarea de bilete, dar când judeci un proiect ca metroul trebuie să o faci din peerspectivă strategică. Primarul a mai spus că e vorba de a aduce noi investiții, diminuarea poluării, practiv îmbunătățirea vieții clujenilor.

”Lucrurile în Florești au scăpat de sub control”

Emil Boc a mai spus că înainte de a se decide că este nevoie de metrol, au fost analizate 8 proiecte, printre care inclusiv un monorail sau ca Floreștiul să fie legat de Cluj-Napoca printr-un tramvai.

”Ar fi trebuit 80 de vagoane de tramvai ca să poată prelua capacitatea din Florești spre Cluj-Napoca, cum arăta un zid de 80 de vagoane, s-ar fi circulat cu viteza melcului… Specialiștii au spus că tramvaiul nu mai este o soluție… asta pentru că în Florești, lucrurile au scăpat de sub control”, a spus Emil Boc, referindu-se la ”explozia” numărului de locuitori.

”Primăria putea să nu aprobe ansamblul Wings”

Emil Boc a mai precizat că la ora actuală, în zona Clujului sunt 336.000 de locuitori și că drumul Cluj-Napoca – Florești este mai aglomerat decât București – Otopeni. De asemenea, a mai spus că este nevoie de metrou și pentru ca cei care au nevoie să ajungă la Spitalul Regional de Urgență, care este în construcție acum.

”Dacă vrem în continuare viață de calitate trebuie să scăpăm de pluare, să oferim loucitorilor un confort sporit. Noi nu am pierdut populație. După logica domnului Dorin Bob, ar fi trebuit ca noi să nu-i fi aprobat proiectul Wings… Puteam să-i spunem <<populația nu a crescut, stai acasă, fă în altă parte>>”, a mai declarat  Emil Boc.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Principalele investiții ale CJ Cluj din anul 2025, prezentate de Alin Tișe: „Un buget al echilibrului și al speranței”

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj va avea un buget de 881 milioane de lei în 2025, cu circa 10% mai mare decât anul trecut. Circa jumătate din sumă merge pe dezvoltare.

Principalele investiții din bugetul Consiliului Județean Cluj pe anul 2025 au fost prezentate de președintele Alin Tișe, într-o conferință de presă organizată marți, 18 martie, la sediul instituției.

Buget în creștere în 2025 față de anul trecut

Bugetul județului Cluj este, în 2025, de 881 milioane de lei (circa 177 milioane de euro), cu aproximativ 10% mai mare decât anul trecut. Din acesta, circa jumătate merge pe dezvoltare și jumătate pe funcționare.

În ce privește sursa fondurilor, 514 milioane de lei sunt de la stat, aproximativ 250 milioane este bugetul local propriu, iar 120 milioane de lei sunt fonduri europene – aproximativ 15% din total.

„Avem un buget al echilibrului și al speranței”

„Avem un buget al echilibrului și al speranței. Ne propunem să finalizăm proiecte pe care le-am început. Obligatoriu, trebuie să existe continuitate în proiecte. Este un proiect de buget în care am încercat să echilibrăm cheltuielile cu investițiile. Pe de o parte avem o creștere pe partea de funcționare, prin măriri de salarii impuse prin lege. În momentul de față aproape 50% este un buget de funcționare. Am încercat așadar, prin fondul de dezvoltare, să echilibrăm acest buget.  Sperăm ca bugetele pe anumite finanțări europene să nu se reducă sau să nu se oprească și să susțină proiectele pe care le ducem pe mai mulți ani. Bugetul județului este foarte dependent de mediul de afaceri, care alimentează bugetul”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Investițiile Consiliului Județean Cluj pe 2025

Principalele investiții ale Consiliului Județean Cluj pentru anul 2025 sunt:

  • 80 milioane de lei pentru drumuri județene. Vor fi investiții majore și întreținere, drumul de la Chinteni, drumul de la Topa și mai multe mini-centuri;
  • Spitalul Pediatric Monobloc – 19 milioane de lei pentru organizare de șantier; în câteva săptămâni încep lucrările efectiv, după o muncă de circa 4 ani la pregătirea acestui proiect. Va fi primul spital pediatric monobloc construit în România. 50% dintre pacienți sunt din alte județe, astfel că va fi un spital regional. „Din suma necesară avem prins cu 200 milioane de euro prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027. Diferența de bani va fi obținută prin împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții (BEI) cu dobândă mică, de circa 1-2%. Sumele nu trebuie să le avem toate la momentul T0, o să avem și pe parcurs”, a arătat președintele CJ Cluj.
  • 10 milioane de lei spitalele mari din județ. Doar Spitalul Turda va primi 3 milioane, inclusiv pentru achiziția unui RMN, o investiție de 1 milion de euro;
  • 27 milioane pentru finalizarea lucrării stația de dezintegrare moleculară a deșeurilor. Lucrarea va fi finalizată, potrivit președintelui CJ Cluj, în circa două luni, și pusă în funcțiune;
  • 35 milioane de lei sunt investiții la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

De asemenea, 126 de milioane de lei constituie cofinanțarea unor proiecte europene inclusiv pentru:

– Dotarea școlilor speciale;

– Microbuzele electrice pentru elevi, încă 25 pe lângă 34 care au ajuns deja în localitățile din județ;

– Investiții la Spitalul de Copii, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, etc.

– Reabilitarea complexului muzeal de la Ciucea;

– Recuperarea a jumătate din cele două treimi pierdute din Muzeul de Artă;

– Muzeul Etnografic – Pădurea Hoia – cel mai mare parc natural, o pădure-parc de circa 176 ha

– Velo Apuseni

– Minicentura Topa, lucrări de modernizare și întreținere drumuri județene;

– Studii și proceduri prealabile pentru:

  • proiectul de la Vlădeasa – o stațiune importantă, cu accese din mai multe localități, care presupune modernizarea mai multor pârtii;
  • amenajarea lacului Beliș-Fântânele, cu piste de biciclete, bărci, zonă de agrement, parc aqua în aer liber;
  • un centru de expoziții și congrese în continuitatea proiectului de park&ride de la Aeroport.

Proiectul de buget pe anul 2025 al județului Cluj va fi supus dezbaterii consilierilor județeni în ședința de joi, 20 martie.

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Brâncuși, în Cluj-Napoca. Două mașini implicate. Un bărbat a fost evaluat medical

Publicat

ambulanta

Un accident rutier a avut loc, marți, pe str. Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca. Au fost implicate două mașini. Un bărbat a fost evaluat medical la fața locului.

„Echipajele din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin la un accident rutier, petrecut pe strada Constantin Brâncuși.

ACCIDENT pe Brâncuși, în Cluj-Napoca. Două mașini implicate. Un bărbat a fost evaluat medical

În accident au fost implicate două autoturisme, iar un bărbat de aproximativ 40 de ani este evaluat de către echipajul SAJ. Acesta a refuzat transportul la spital”, a comunicat ISU Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate