Connect with us
Advertisement
Advertisement

ADMINISTRAȚIE

FOTO. S-a lansat licitația de execuție pentru Podul Porțelanului din Cluj-Napoca. Arată spectaculos

Publicat


porte 1
Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația de execuție pentru Podul Porțelanului, fiind găsită și o soluție tehnică pentru stratul de sare din zonă, care a întârziat proiectul. 
”Soluția tehnică propusă pentru pod prevede o grinda cu zabrele tip Warren, cu calea jos, având o singură deschidere de 54 m, simplu rezemat pe infrastructuri.

porte 2

Infrastructura cuprinde două culee de tip cadru din beton armat având stâlpii de secțiune dreptunghiulară, poziționați sub nodurile suprastructurii, încastrați în radiere din beton armat fundate indirect prin intermediul pilotilor metalici de indesare în stratul de argilă, la cca. 2 m deasupra stratului de sare interceptat.
Durata de execuție este de 7 luni”, arată CVBP Infrastructură.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

porte 3

porte 5



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicu

    februarie 11, 2022 la 10:24 pm

    Superb. Asa si trebuie pentru un Municipiu și capitala Ardealului.!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Accident cu două mașini între Apahida și Cojocna. Un copil de 4 ani a fost transportat la spital

Publicat

De

Accident între Cojocna și Apahida

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp între localitățile Apahida și Cojocna.

Un copil a fost dus la spital pentru investigații medicale.

Accident cu două mașini între Apahida și Cojocna. Un copil de 4 ani a fost transportat la spital

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca sunt cei care au intervenit la accident.

Forțele ISU Cluj au găsit la fața locului două autoturisme, dintre care unul ieșit în afara părții carosabile.

Din fericire, nu au existat victime încarcerate.

Un copil de 4 ani a fost preluat de la echipajul Serviciului de Ambulanță Județean, în vederea evaluării medicale și a transportului la spital.

La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Jucu.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Munții Apuseni, într-un top realizat de CNN cu cele mai frumoase trasee de drumeție pe dinstanțe lungi din Europa

Publicat

De

Munții Apuseni, care se întind și pe teritoriul județulul Cluj, apar într-un top realizat de CNN.

Clasificarea făcută a laut în calcul cele mai frumoase trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa.

Munții Apuseni, într-un top realizat de CNN cu cele mai frumoase trasee de drumeție pe dinstanțe lungi din Europa

În top sunt incluse și zone turistice din Finlanda, Italia, Elveția, Grecia, scrie Alba24.

Astfel, pentru cei care caută o modalitate de relaxare prin drumeții pe distanțe lungi, care le ofeă posibilitatea să se reconecteze cu natura, peisajele spectaculoase ale Apusenilor sunt o variantă interesantă.

„Zona sălbatică a Munților Apuseni din vestul României, parte din lanțul Carpaților, oferă oportunitatea de a descoperi o parte a Europei unde timpul se scurge pe îndelete, iar tradițiile se împletesc cu viața de zi cu zi”, notează CNN.

Pe lângă peisajele frumoase, este remarcată și fauna bogată: urși, lupi, șoimi, printre alete.

Top cele mai bune trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa, potrivit CNN

Topul făcut de televiziunea americană:

  • Traseul Hyssna, Suedia
  • Traseul Karhunkierros, Finlanda
  • Poteca de coastă Regele Charles III, Anglia
  • Traseul montan în Slovenia
  • Ruta John Muir, Scoția
  • Cheile Vikos și muntele muntele Gamila, Zagoria, Grecia
  • Munții Apuseni
  • The Camino Frances (Calea franceză), Franța și Spania
  • Alta Via Uno (Traseul 1 al Dolomiților), munții Dolomiți, Italia
  • Traseul Panorama Engadine, Elveția
  • Turul Mont Blanc, Franța, Italia, Elveția
  • Traseul pescarilor Rota Vicentina, Portugalia
  • Traseul Laugavegur, Islanda
  • Calea Sheep’s Head, Cork, Irlanda.

„Atracțiile clujene” ale Apusenilor

Munții Apuseni sunt un lanț muntos din Transilvania, parte a Carpaților Occidentali. Cel mai înalt vârf este Vârful Bihor, din munții Bihor cu o altitudine de 1.849 de metri.

În Munții Apuseni se află peste 400 de peșteri.

Parcul Natural Apuseni, administrat de Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Cheile Turzii și Vârful Vlădeasa, zonele Beliș și Mărișel sunt doar câteva dintre atracțiile Apusenilor în județul Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. AUR își prezintă candidații la europarlamentare în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca

Publicat

Prezentare candidați AUR Cluj

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează, sâmbtă, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, evenimentul de prezentare a candidaților pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie.

”Alegerile din 9 iunie 2024 imprimă direcția pe care românii o doresc pentru România.

Ele nu vor reprezenta o luptă între stânga și dreapta, între AUR și PSD și PNL, ci una între suveraniști și progresiști, între patrioți și globaliști.

Europeni egali

Vrem în Europa, dar vrem să fim europeni egali cu toți ceilalți, nu de mâna a doua.

Românii trebuie să fie demni în Europa și în lume!

Prezentarea candidați AUR la Cluj

Vocea poporului român trebuie să se facă auzită în plan extern și să fie orientată către interesele națiunii noastre. Pentru asta, avem nevoie de cei mai buni reprezentanți în Parlamentul European și la nivelul comunităților locale”, au transmis inițiatorii evenimentului.

AUR își prezintă candidații la europarlamentare în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca

La prezentarea candidaților, au venit și membri și simpatizați, cu pancarte, din Gherla, Jucu, Băișoara, Fizeșu Gherlii, Ploscoș, Mihai Viteazu, Iara, Săvădisla, Căpușu Mare, Călărași, Mica, Petreștii de Jos sau Cătcău.

Pe scenă a fost amplasat un jilț de lemn pe care au fost puse piei de oaie.

Pe jilțul de pe scenă s-a așezat un bărbat care îl personifica pe Mihai Viteazu.

Alături de el și alte personaje are au jucat o scenetă cu tema Unirii. În mai 1600, domnitorul Mihai Viteazul a înfăptuit prima Unire a trei principate române, Muntenia, Ardealul şi Moldova.

Apoi au fost invitați pe scenă candidații AUR la alegerile locale, dar și la cele europarlamentare, după care a fost intonat imnul României.

Pe scenă a urcat președintele partidului, George Simion.

„Noi suntem aici azi pentru a spune: fără moguli, fără baroni și fără grofi”, a spus George Simion, care a susținut că partidul său nu are și nu spune idei antieuropene.

„Am venit să declar public război sistemului care a ținut țara în pământ. Și pe noi au vrut să ne îngroape, dar nu au știut că suntem semițe… Sunt la Cluj să mă lupt cu capetele de Hidră ale partidului comasat și cu Grupul de la Cluj, cu Boc, Alin Tișe, Ucu Rus și profesorul Vasile Dîncu”, a spus președintele AUR.

Simion a mai spus că „partidul comasat” există de mult la Cluj, încă din 2004 și că „trebuie să se lupte cineva cu el”.

Apoi, Simion a luat în mână a barda (de recuzită) lui Mihai Viteazu si a spus: „Cu asta după Boc, după Alin Tișe”.

Apoi, tot cu barda în mână, George Simion a prezentat camdidații la primăriile din județul Cluj.

Membri și candidați AUR au vorbit apoi pe scenă la Cluj-Napoca.

Călin Cozma, președinte executiv al AUR, candidatul la Primaria Cluj-Napoca, a vorbit și el celor prezenți.

Călin Cozma, candidat la funcția de primar al Clujului: M-am săturat să fiu mințit

El a spus că va candida pentru că s-a săturat sa fie mințit.

„M-am săturat să mi se spună că acest oraș e de 5 stele… Tot ce e important pentru cetățeanul clujean a fost lăsat deoparte”, a spus el, susținând că actualul primar nu se gândește la clujeanul care nu-și mai permite să bea o limonadă în centrul orașului.

„Vreau să văd clujeni fericiți, că zâmbesc pentru că își permit să iasă în oraș, să meargă la spoectacole”, a mai spus Cozma.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. PSD Cluj și-a lansat candidații la alegerile locale. Dîncu: Clujul coboară la vale, putem schimba caii

Publicat

psd cluj

PSD Cluj și-a lansat, sâmbătă, candidații pentru alegerile locale 2024 la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca, pe scenă fiind ținute discursurile acestora. 

La eveniment au fost prezenți sute de membri ai filialei județene și candidații pentru primari, consilieri locali și județeni din județ.

Aurelia Cristea: Uniți pentru Cluj

psd cluj

Aurelia Cristea, candidat pentru funcția de primar al Clujului, a declarat că prin proiectul pentru oraș, PSD își propune să îndrăznească mai mult și s-a declarat încrezătoare că echipa pe care o are în spate va duce social democrația clujeană mai departe.

”Suntem uniți pentru Cluj. (…) Ne aflăm într-un moment de cotitură, pentru Cluj, Clujul merită mai mult.

Niciodată prăpastia dintre oameni și viziunea administrației nu a fost mai mare aici. Pentru tot mai mulți clujeni, orașul nostru a devenit tot mai scump și mai ostil.

Tinerilor le este tot mai greu să trăiască în Cluj-Napoca din cauza costurilor mari, a prețurilor exagerat de mari ale locuințelor, e neprietenos pentru tinerele familii, nu sunt suficiente creșe și grădințe în proximitatea lor.

Vârstnicii sunt tratați ca cetățeni de mâna a doua. (…) Orașul este blocat în trafic, de birocrație și de betoanele excesive și a devenit un oraș irespirabil.

Un Cluj mai bun

Orașul nostru nu mai poate continua așa, e timpul să trecem la un alt nivel. Vrem un Cluj mai bun.

Pentru mine, Clujul este calitate, calitate umană, aer mai curat și o economie modernă, transport public eficient, bazat pe energie verde. Suntem un oraș al oamenilor cu bun simț.

Primarul Clujul trebuie să fie caracterizat prin consecvență, civism și curaj, iar acest primar este o primăriță”, a spus Cristea în discursul său.

Alexandru Cordoș:

Candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș, a afirmat că în ultimii ani s-au pierdut legăturile dintre oameni și administrațiile publice.

Acesta a susținut că județul Cluj are nevoie de o companie publică de transport în comun în parteneriat public-privat, dar și de centre medicale și farmacii în sate, centre de recoltare pentru analize de sânge, de parcuri industriale, care vor crea locuri de muncă.

”Clujul este confiscat de orgolii politice și noi avem misiunea să construim comunități. Putem reda Clujul oamenilor, dar trebuie să o facem împreună. Putem construi un Cluj mai bun. Vom fi învingători”, a transmis Cordoș.

Vasile Dîncu: Clujul coboară la vale, putem schimba caii

Președintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu, candidat la europarlamentare, a ținut să îi dea replica lui Emil Boc, care spunea vineri, la lansarea candidaților PNL Cluj, ”să nu fie schimbați caii când urcă dealul”, precizând că, în prezent, Clujul nu mai urcă la deal. ci coboară la vale, astfel că la vale se pot schimba caii.

”Caii a devenit mârțoage deja, așa că mai avem un motiv să schimbăm caii”, a arătat Dîncu.

Acesta a arătat că trebuie să fie reconstruită România, ca un zid de apărare față de războiul din vecinătate, dar și ca o mare putere regională.

”Nu cred că România este o țară mică, nu suntem o putere de mâna a doua și trebuie să ne câștigăm dreptul de putere regională importantă. (…) Trebuie să mergem înainte cu reforma statului, este nevoie de regionalizare, de desccentralizare. România nu se rupe prin faptul că refacem puterile locale.

(…) Va trebui să transformăm România într-un subiect important al politici internaționale, să renegociem cotele APIA, pentru țăranii noștri, să renegociem fonduri de coeziune și deficitul bugetar.

Transilvania este locomotiva României

Mă interesează să reprezint Transilvania, care este într-o continuă agresiune din partea iliberalismului lui Orban și altora care văd un paralelism etnic. Transilvania este parte a României, este locomotiva României, mă interesează să fiu ambasadorul Clujului la Bruxelles”, a mai spus Dîncu.

Potrivit acestuia, Clujul simte, prin noua generație. nevoia de stânga, oamenii nu mai vor să vadă sărăcie în jurul lor și a și-a exprimat încrederea că stânga va recâștiga Transilvania.

Liderul PSD Cluj s-a referit și la Grupul de la Cluj despre care a spus că era vocea conștiinței împotriva celor care foloseau politica doar pentru sine, vocea constiinței împotriva lașității din politică.

”Cât timp politica românească va avea oameni slabi și demagogi, acest lucru va naște atitudini care seamănă cu ceea ce a însemnat Grupul de la Cluj”, a conchis Vasile Dîncu.

La eveniment au mai luat cuvântul, printre alții, Răzvan Ciortea, candidat la Primăria Turda, Mircea Biban, la Dej, Petre Pop, la Câmpia Turzii, Vasile Băgăcean, la Gherla.

Liderul PSD Cluj a primit un pix din partea președintelui organizației de pensionari, Nati Ariton, dar și un coș cu produse tradiționale, din partea vicepreședintelui ANSVSA, Ioan Oleleu, candidat pentru CJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax