Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Pârtiile de SCHI din Cluj și împrejurimi vin cu OFERTE în noul sezon. Nocturnă, conexiune la internet și mâncare caldă

Publicat


schi sapte

Când vine vorba de sporturile de iarnă, județele Cluj, Alba și Maramureș promit experiențe deosebite pentru turiștii pasionați de schi. Ofertele se adaptează condițiilor pandemice, dar aduc și noutăți în ceea ce privește variantele de distracție în zona montană.

Pârtia Feleacu

Pârtia Feleacu se situează pe Dealul Feleacului, la 12 km de Cluj-Napoca și se va deschide în data de 23 decembrie 2021, începând cu ora 14:00.

„Pentru moment, deschidem pârtia de inițiere, banda de urcare, centrul de închirieri, școala de schi, tubing și rotondo. Pârtia aferentă teleschiului este în curs de amenajare, vom anunța momentul deschiderii cât de curând”, precizează Radu Mureșan, administratorul pârtiei Feleacu, pentru Cluj24.

Până atunci, turiștii se pot bucura de pârtia de inițiere, banda de urcare și de școala de schi, având acces și la zonele pentru tubing și rotondo, respectiv la centrul de închirieri, în fața căruia este amenajată o zonă specială, destinată echipării.

„Tubingul este un traseu cu colaci, ca un tobogan, urcarea se face pe banda rulantă, această activitate fiind potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Rotondo este un traseu rotativ cu colaci, pentru cei mici”, afirmă Mureșan.

schi 1

Echipa a anunțat pe pagina oficială de Facebook că a luat toate măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19, motiv pentru care turiștii trebuie să respecte distanța minimă de 2 metri unul față de celălalt și să poarte masca de protecție.

schi 2

Tarifele la urcări sunt: 1 urcare – 5 lei, 10 urcări – 45 lei, 15 urcări – 65 lei și 20 urcări – 80 lei.

Pârtiile din Mărișel

S-au deschis și pârtiile din Mărișel, situate la 50 de km de oraș.

„Momentan, ne folosim de instalația de zăpadă artificială pentru a o mixa cu cea naturală, care nu este suficientă pentru desfășurarea activităților de iarnă”, transmite administratorul pârtiilor pentru Cluj24.

Acestea sunt clasificate în funcție de gradul de dificultate.

Astfel, pârtia albastră e destinată începătorilor, având o lungime de aproximativ 2000 de metri, iar la capătul acesteia se află telescaunul T3 cu 4 locuri. Există și varianta în care turiștii pot lua teleschiul T1 cu 2 locuri după 750 de metri.

schi trei

Pârtia roșie are 1600 de metri lungime și un grad de dificultate mai ridicat prin prisma faptului că este mai înclinată, începând de la cota 1240. Primii 450 de metri au o dificultate mai redusă, punând la dispoziție urcarea cu teleschiul T2.

Pârtia neagră, de 1400 de metri, are un început facil de 450 de metri, distanță după care dificultatea ajunge în cel mai înalt punct, promițând creșterea adrenalinei.

La cele 3 pârtii se adaugă și o pârtie de săniuș, la care au acces persoanele de orice vârstă.

Pârtiile din Mărișel dispun, de asemenea, de instalație de nocturnă și de o parcare special amenajată pentru vizitatori.

schi patru

Resortul Buscat din Băișoara

Buscat este un resort din Băișoara, în cadrul căruia turiștii se pot plimba în aer curat, pot servi o masă în Apreski-ul Cota 1600, sau se pot bucura de pârtiile de schi care, asemenea celor din Mărișel, sunt împărțite în funcție de dificultate.

Pârtia pentru începători este dotată cu sistem Babylift, restul fiind clasificate după cum urmează: pârtia albastră, pârtia verde, pârtia roșie și pârtia neagră, prima având cel mai ușor traseu, iar ultima, cel mai dificil.

schi cinci

În prezent, este deschisă pârtia albastră și cea pentru săniuș, de 1300, respectiv 200 de metri.

Doritorii se pot caza la cabana de la cota 1600, care dispune de conexiune la internet și de restaurant. Cele 7 camere pot găzdui 14 persoane, prețul fiind de 150 de lei pe noapte.

Abonamentul la schi all-day pentru adulți este 140 de lei iar pentru copii este 110 lei.

schi sase

Pârtia Șuior, din Maramureș

În Șuior, se află 7 pârtii amenajate pe diverse niveluri de dificultate, care vor fi deschise începând cu data de 26 decembrie.

„Pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă, cu o instalație nocturnă, avem și un parc de distracții, dar cu petrecerile nu ne putem lăuda momentan, din cauza condițiilor pandemice”, menționează directorul de marketing Horia Buhan pentru Cluj24.

schi sapte

Pe lângă acestea, există și un telescaun, cu o capacitate de 1200 de persoane pe oră, dar și un centru modern de închiriere a echipamentelor de schi și snowboard, dotat cu peste 250 echipamente.

O călătorie dus-întors cu telescaunul costă 20 de lei pentru adulți și 17 lei pentru copii. Schiorii pot apela și la abonamente.

suior

Domeniul schiabil Șureanu din județul Alba

În Alba, toate pârtiile sunt deschise în cadrul domeniului schiabil Șureanu. Sezonul a început devreme, din data de 10 decembrie 2021. Programul este normal și de sărbători.

„Spre deosebire de alte domenii schiabile din țară, la noi veți găsi trei apres-ski-uri cu structuri constructive inedite ca forme arhitecturale, situate pe versanți diferiți, pentru a percepe vizual perspective deosebite asupra întregului ansamblu al domeniului schiabil unde, dacă poposiți, veți avea parte de odihnă plăcută și o servire ireproșabilă”, punctează echipa domeniului schiabil pe pagina de Facebook.

schi noua

Anul acesta turișii se pot aștepta la 3 instalații de ridicare pe cablu, 11 pârtii și 4 bretele de legătură care însumează 14 km de pârtii, 3 apres-ski-uri și un restaurant de tip autoservire.

”Avem acum peste 60 de cm de zăpadă bătută pe pârtii și peste un metru de zăpadă în zonele de freeride”, au spus aceștia.

sureanu

În plus, la baza pârtiei s-a deschis un restaurant pentru schiorii obosiți de la sportul de iarnă, unde pot servi mase calde. Tot din acest sezon, domeniul dispune de semnal Vodafone, Orange și Digi, iar certificatul verde nu este obligatoriu pentru schi.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

CTP Cluj-Napoca a suplimentat numărul de mijloace de transport pe mai multe linii

Publicat

De

Autobuze Cluj

Numărul de mijloace de transport în comun a fost suplimentat înceăând de vineri, 1 martie, anunță CTP Cluj-Napoca.

Reprezentanții Companiei de Transport Public au precizat că vor suplimenta numărul de mijloace de transport pe câteva linii și în weekenduri.

CTP Cluj-Napoca a suplimentat numărul de mijloace de transport pe mai multe linii

Astfel, începând cu 1 martie a crescut numărul mijloacelor de transport în zilele lucrătoare pe liniile 30, 24B, 46B, 35, 21, 50, 1, 6, 25 și 102.

Liniile 30, 24B, 6 și 25 vor fi suplimentate și în zilele de weekend.

Noile programe de circulație vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro și în aplicația gratuită de mobil “Tranzy”.

Citește mai departe

ECONOMIE

FOTO. Bursă de locuri de muncă la Câmpia Turzii. 147 de persoane au fost selectate pentru angajare

Publicat

De

Bursă de locuri de muncă

O bursă de locuri de muncă a fost organizată joi la Câmpia Turzii. Peste 21 de angajatori au fost prezenți, iar aceștia au oferit 300 de locuri de muncă.

Bursa de locuri de muncă a fost organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă cu scopul de a oferi o prima intervenție pe piața muncii locală.

Asta  ca răspuns la situația generată de disponibilizările efectuate de către 2 angajatori din această zonă, unul fiind Industrial Steel Wires, fostul combinat Industria Sârmei Câmpia Turzii .

Bursă de locuri de muncă la Câmpia Turzii. 147 de persoane au fost selectate pentru angajare

Astfel, AJOFM a invitat la Câmpia Turzii mari angajatori din domenii de activitate similare și conexe. Această abordare a asigurat un număr mare de persoane selectate în vederea angajării.

Rezultatele busrei de locuri de muncă:

  • 21 angajatori prezenți;
  • 300 locuri de muncă vacante;
  • 56 meserii în ofertele de angajare;
  • 525 participanți;
  • 147 persoane selectate selectate în vederea angajării.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Se INTRODUCE linia de transport M81 ce va lega Cluj-Napoca de Săvădisla

Publicat

autobuze ctp

Răspunzând cerințelor de dezvoltare a accesibilității și mobilității locuitorilor din Zona Metropolitană Cluj, Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Primăria Săvădisla, informează asupra faptului că UAT Săvădisla a devenit membră a Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj. Ca atare, CTP Cluj va introduce linia de transport M81 ce va lega Cluj-Napoca de Săvădisla.

„Începand cu data de 04.03.2024, Compania de Transport Public Cluj Napoca S.A. in calitate de operator transport ,va efectua serviciu de transport persoane pe ruta Savadisla – Cluj Napoca, cu linia M81.

Traseul Liniei M81:

Tur: Savadisla (statie Savadisla 02), Vlaha (statie Vlaha 04, statie Vlaha 02), DJ103 (statia Stolna 02), Luna de Sus (statia Scoala Luna), comuna Floresti (statie Primaria Floresti Sud, statie Oncos Sud, statie Metro Sud, statie Vivo Sud), Cluj Napoca strada Bucium (statie Colina).

CTP Cluj: Se INTRODUCE linia de transport M81 ce va lega Cluj-Napoca de Săvădisla

Retur: Cluj Napoca strada Bucium (statia Bucium), Calea Floresti (statia Nodul N Nord), Floresti (statia MetroNord, statia Oncos Nord, statia Primaria Floresti Nord), Luna de Sus (statia Scoala Luna Nord), DJ103 (statia Stolna 001), Vlaha (statie Vlaha 01, statie Vlaha 03), Savadisla  statie Savadisla 02).

Programele de circulație au fost stabilite de UAT-Savadisla. Acestea vor fi ajustate în timp, în funcție de fluxul de călători și solicitări, pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor. Programul de transportpoate fi consultat si pe siteul ctpcj.ro sau pe aplicatia Tranzy.

Plecari din Savadisla in zilele lucratoare: 06:05, 06:45, 08:30, 11:50, 13:20, 15:10, 17:00, 20:20, 21:45.

Plecari din Cluj Napoca / Bucium in zilele lucratoare: 05:30, 06:05, 06:45, 11:05, 12:35, 14:10, 15:00, 16:00, 19:35, 21:05.

Plecari din Savadisla in zilele nelucratoare:07:45, 10:45, 15:15, 20:45

Plecari din Cluj Napoca / Bucium in zilele nelucratoare: 07:00, 10:00, 14:30, 20:05.

Tarife

Biletele electronice se vor putea achizitiona cu cardul bancar de la POS-urile din mijloacele de transport, prin aplicatia pentru telefoane mobile “24Pay”, prin SMS la numarul 7479 si pe cardul de calatorie ConnectCluj.

Biletele de hartie vor fi disponibile la chioscurile din statiile CTP- si diversi operatori economici de pe raza comunei Savadisla.

Abonamentele se pot achizitiona in format electronic pe cardul de calatorie ConnectCluj de la Centrul de vanzare carduri din statia CTP-Bucium.

Mentionam faptul ca toate abonamentele conțin și o linie în Cluj-Napoca, la alegere”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert Placido Domingo. Legendarul tenor anunță când va urca pe scenă la Cluj-Napoca

Publicat

De

Placido Domingo concert reprogramat

După ce marele tenor a fost nevoit ca, din motive medicale, să-și anuleze călătoria în România, organizatorii anunță un concert Placido Domingo la Cluj-Napoca.

Concertul de la BT Arena al tenorului Placido Domingo a fost inițial programat pentru data de 23 februarie. În 26 februarie, marele tenor urma să urce pe scenă la București.

Concert Placido Domingo. Legendarul tenor anunță când va urca pe scenă la Cluj-Napoca

Organizatorii au anunțat că aceste concerte vor fi reprogramate, iar Placido Domingo va încânta publicul de la Cluj-Napoca în 7 noiembrie. Concertul de la București a fost reprogramat pentr data de 4 noiembrie.

„Din păcate, din cauza unei bronșite acute cu care s-a confruntat maestrul Placido Domingo, starea de sănătate nu i-a permis să își onoreze angajamentele pentru aceste date. Înțelegem dezamăgirea pe care această veste o poate cauza și ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat.

Dorim sa oferim un concert memorabil la cele mai înalte standarde, dar având în vedere agenda extrem de încărcată a artistului pentru acest an și lipsa de disponibilitatea celor două săli, după numeroase discuții și încercări, am reuşit să stabilim noile date pentru concertele reprogramate”, au precizat organizatorii.

Biletele cumpărate rămân valabile

Cei care dețin bilete pentru datele inițiale trebuie să șrie că acestea rămân valabile pentru noile date. În cazul în care noile date nu sunt convenabile, deținătorii de bilete pot solicita rambursarea a sumelor achitate, accesand iabilet.ro/retur.

Placido Domingo va concerta alături de invitații speicali.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax