Connect with us

Clujul de altădată

FOTO. Palat din centrul Clujului, scos la vânzare cu 7,5 milioane de euro. Se zice că are 500 de ani. 48 de încăperi şi 6 băi

Publicat


palat vanzare 1

Una dintre casele-palat din Centrul Clujului este scos la vânzare contra sumei de 7,5 milioane de euro, de către Sotheby’s International România. Palatul este situat pe bulevardul Regele Ferdinand, la nr 5, şi se spune că ar avea o vechime de 500 de ani, deşi în zonă există doar clădiri de prin secolul XIX.

palat vanzare 0

Scos la vânzare cu 7,5 milioane de euro

„Despre palat cu elemente renascentiste. Amplasarea acestei proprietăți se enumeră printre punctele sale de interes, fiind amplasată pe cea mai veche stradă din orașul Cluj.

palat vanzare 6

Bulevardul Regele Ferdinand, fost denumit Strada Podului, deoarece ducea până la Someș, legând astfel piețele Unirii cu Mihai Viteazul, mai apoi intitulat în perioada comunistă Gheorghe Doja, iar mai apoi numit Regele Ferdinand din 1999, este situat în centrul orașului Cluj și servește ca stradă comercială, deși adăpostește edificii din secolele XVIII – XIX”, anunţă Sotheby’s International România.

palat vanzare 5

Preţul de vânzare este de 7,5 milioane de euro.

Se zice că are 500 de ani

„Clădirea amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1450 mp suprafața utilă, este invecinată cu edificii din epoca romană și medievală, acestea fiind clasificate ca monumente istorice de importanță națională și listate ca atare de Ministerul Culturii din România: Piața Muzeului, de care o desparte un zid comun. Zidul despărțitor – zidul cetății orașului a fost construit în perioada romană și delimitează prima cetate a Clujului fortificat.

palat vanzare 2

Zidul este un adevărat deliciu pentru vizitatorii și turiștii care ajung în curtea imobilului, atunci când aceasta este redată circuitului turistic, în trecut funcționând un bistro la parterul clădirii.

palat vanzare 4

Proprietatea are 48 de incăperi si 16 băi, este un monument istoric definită în lista monumentelor istorice ca fiind „casa cu elemente renascentistice din secolul XVI – XVIII„. Este de apreciat construirea casei în jurul anilor 1500, date fiind arcadele romane existente și azi în subsol.

palat vanzare 1

Aceasta are o destinație mixtă, având posibilitatea și de locuire, oferind un apartament de 300m amplasat la ultimul nivel, dar și birouri, aceasta desfășurând activitate notarială la parterul și etajele sale, fiind ocupate de Societatea Notarială Gorun & Asociații, societate înființată în anul 2007, fiind cea mai mare societate notarială ca număr de notari asociați din România”, se mai arată în anunţ.

foto: Florin Pepene



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a condus o mașină fără anvelope la Cluj, internat la Psihiatrie. Bărbatul din Mureș a primit și AMENDĂ

Publicat

fara roti

Polițiștii clujeni l-au interceptat în trafic pe bărbatul care, luni, conducea o mașină care nu avea anvelope, în apropiere de localitatea Gârbău.

Bărbatul are 37 de ani, este din județul Mureș, și a fost amendat și pentru că nu a putut prezenta un certificat de înmatriculare. De asemenea, el a fost internat în spital.

Șoferul, amendat cu peste 1.600 de lei

Polițiștii Secției 8 Rurală Huedin au fost sesizați, luni, cu privire la faptul că un autovehicul este condus în afara localității Gârbău, prezentând defecțiuni tehnice semnificative, respectiv lipsa anvelopelor.

Echipajul de poliție a interceptat autoturismul pe DJ108C, constatând că la volan se afla un bărbat de 37 de ani, din județul Mureș. Acesta a fost testat atât cu aparatul etilotest, cât și cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.

Bărbatul, internat involuntar la Psihiatrie

Pentru deficiențele tehnice majore constatate și pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, respectiv certificatul de înmatriculare, polițiștii i-au aplicat două sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.620 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare în lipsă.

Având în vedere circumstanțele, bărbatul a fost internat involuntar la o unitate medicală pentru investigații de specialitate. De asemenea, sunt efectuate demersurile necesare privind verificarea îndeplinirii condițiilor medicale pentru menținerea dreptului de a conduce autovehicule

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Cluj-Napoca, pe harta arhitecturii mondiale! Proiectul malurilor Someșului, lăudat într-o prestigioasă revistă de arhitectură

Publicat

Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului din Cluj-Napoca, realizat de firma spaniolă de arhitectură PRÁCTICA, a fost lăudat într-un articol publicat de prestigioasa revistă de arhitectură ArchDaily.

Proiectul de reamenajare a malurilor Someșului a fost recunoscut internațional și a apărut în ArchDaily, una dintre cele mai prestigioase reviste de arhitectură. Articolul evidențiază impactul pozitiv al intervenției asupra orașului, transformând râul într-un coridor verde ce conectează diverse spații publice prin piste de biciclete, alei pietonale și poduri.

Plaja de pe malurile Someșului Cluj

Cluj-Napoca, pe harta arhitecturii mondiale!

Prin acest model de bună practică, municipiul Cluj-Napoca devine un reper pe harta arhitecturii mondiale.

„Sunt mândru că am coordonat concursul internațional de soluții împreună cu OAR Concursuri  și că am fost manager de proiect în perioada în care am lucrat la Primăria Cluj-Napoca. Acesta este Clujul care privește spre viitor! Felicitări tuturor celor implicați!”, a transmis deputatul PNL Ovidiu Cîmpean, fost director de dezvoltare în Primăria Cluj-Napoca.

parc armatura (3)

Ce a însemnat reamenajarea malurilor Someșului?

Proiectul de revitalizare a malurilor Someșului, dezvoltat de firma spaniolă de arhitectură PRÁCTICA, urmărește regenerarea și renaturalizarea acestora pe o lungime de 15 km în Cluj-Napoca.

  • Someșul a fost repus în valoare printr-un proiect inovator, sustenabil și centrat pe oameni;
  • O viziune conturată printr-un concurs internațional – soluția câștigătoare fiind semnată de talentata echipă PRÁCTICA;
  • Fonduri europene investite inteligent pentru un oraș mai verde și mai prietenos;

somes 3

Inițiativa a pornit dintr-un concurs internațional de soluții, organizat în 2017, și a fost implementată cu fonduri europene. Proiectul transformă râul într-un coridor verde, conectând diverse spații publice prin piste de biciclete, alei pietonale și poduri.

Intervenția renaturalizează malurile prin terase vegetale, promovând biodiversitatea și îmbunătățind microclimatul. Someșul devine astfel un spațiu social și ecologic, oferind acces mai ușor locuitorilor și integrându-se armonios în viața urbană a orașului.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Observatorului din Cluj-Napoca. O mașină s-a înfipt în sensul giratoriu

Publicat

De

Accident pe strada Observatorului

Un accident de circulație a avut loc în această dimineață la sensul giratoriu de pe strada Observatorului, de lângă Sigma.

În accident au fost implicate două mașini. Din fericire nu sunt victime.

ACCIDENT pe strada Observatorului din Cluj-Napoca

Un echipaj al ISU Cluj a intervenit la accident. Din primele informații, este vorba despre o tamponare. Una dintre mașini a zbura în sensul giratoriu și a rămas acolo. Mașina este avariată.

Foto: Info Trafic jud.Cluj, Paul Suciu

Revenim cu amănunte.

 

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Alin Tișe: Copilăria, ultima care moare în noi

Publicat

copillăria Tișe

Un gând frumos, care-i aparține fascinantului Octavian Paler: ”Ultima care moare în noi este memoria. Ultima care moare în memorie e copilăria”.

Memoria noastră pare adesea neascultătoare, uneori chiar căpoasă, care își amintește selectiv momente ale vieții, părând să scape din vedere anumite aspecte. Eu cred, însă, că nu memoria ne salvează de la acesta pierdere.

Mai degrabă copilăria, care rămâne vie în memoria noastră, este capabilă să ne salveze amintirile esențiale. Și asta pentru că, întotdeauna, copilăria rămâne acea lume de început pe care o ducem permanent cu noi și o purtăm chiar și în cele mai ascunse locuri din interiorul nostru.

Când oamenii adună luminile și umbrele vieții, iar timpul își încetinește pașii, copilăria este acea lumină vie, care refuză să apună. Este primul pas, primul soare admirat la răsărit și primul cer senin văzut prin ochii inocenți și curioși. În copilărie totul părea mare și impresionant. Asemeni unei magii, pe care o chemăm mereu în amintirea noastră, ca pe o rugăciune.

Copilăria nu se uită

Octavian Paler a înțeles asta: ultima care moare în noi e memoria, dar copilăria e inima care bate în memorie.

Poți uita drumurile, poți uita fețele, dar niciodată nu vei uita cum te-a făcut să te simți copilăria: infinit, liber, fericit fără motiv. Atunci înțelegem că adevăratul sens  al vieții e să rămânem în armonie cu acel copil care a crezut mereu în minuni.

Deși anii vieții trec, anii copilăriei nu pleacă. Aceasta rămâne adânc înfiptă într-un colț al sufletului, așteptând să fie regăsită.

Atunci când închidem ochii și plecăm către o stea nu vedem doar întunericul. Vedem copilăria. Prima lumină!

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate