EVENIMENT
FOTO. Iubitorii zăpezii, așteptați la Winter Tour, pe pârtia de la Buscat (Cluj)

A 11-a ediție Winter Tour se va desfășura între 17 februarie și 10 martie 2023, timp de 4 weekenduri, pe 4 pârtii din România. Deși inițial, anul 2024 a fost gândit ca un an sabatic, în care Winter Tour să ia o pauză, timp în care organizatorii să regândească întregul concept după care a funcționat în ultimii 10 ani, caravana distracției revine pe pârtiile din România, cu o mini-ediție, formată sub sloganul ”Winter players unite!”.
Iubitorii zăpezii, așteptați la Winter Tour, pe pârtia de la Buscat (Cluj)
”Motivul pentru care apărem doar acum pe pârtiile noastre dragi este că începutul de an a fost marcat de un alt eveniment extrem de drag și de important pentru noi, Transylvania Open, minunatul turneu de tenis premiat pentru al doilea an consecutiv ca fiind cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250.
Suntem aceiași oameni care asigurăm logistica la ambele evenimente (Bazații), iar turneul s-a mutat din toamnă, în iarnă. Și nu putem să îi lăsăm să scrie istorie fără noi. Așa-i în tenis!”, a spus Tiberiu Pop, fondatorul Winter Tour.
Programul Winter Tour
Însă iubitori de iarnă și zăpadă fiind, organizatorii nu au putut sta departe de pârtii, așa că au pus la cale această mini-ediție. Dacă vremea e prietenoasă și va fi zăpadă, programul Winter Tour 12 cuprinde:
1. Transalpina: 17 – 18 februarie (alături de Fischer Romania)
2. Buscat: 24 – 25 februarie
3. Borșa: 2 – 3 martie
4. Cavnic: 9 – 10 martie
”A fost tare greu să alegem pârtiile pe care să mergem anul acesta, mai ales că avem doar 4 weekenduri la dispoziție. Și deși toate pârtiile pe care am fost în ultimii ani (Arena Platoș, Arieșeni – Vârtop 1, Arieșeni – Piatra Grăitoare, Azuga, Borșa, Buscat, Bușteni Kalinderu, Cavnic, Cozla -, Piata Neamț, Icoana, Mărișel, Muntele Mic – Borlova, Parâng, Poiana Brașov, Predeal, Prislop, Rarău, Sinaia, Straja, Șuior, Șureanu, Transalpina, Vatra Dornei – Parc, Vatra Dornei – Veverița) ne-au fost extrem de dragi, anul acesta am ales să mergem ACASĂ. Transalpina, Buscat, Borșa și Cavnic au fost mereu acasă pentru noi. Și abia așteptăm să ne întâlnim cu toți cei care le simt la fel. Și Charlie abia așteaptă!”, a adăugat Tiberiu Pop, fondatorul Winter Tour.
Winter Players Unite!
Pentru a sărbători comunitatea mare și frumoasă creată în jurul Winter Tour, mini-ediția a 11-a, din 2024 vine cu mesajul: Winter Players Unite! După 10 ani, această ediție îi încurajează pe oameni să facă din iarnă o experiență trăită la intensitate maximă, adică #FullyAlive.
Schiorii și snowboarderii prezenți pe pârtie vor putea participa la concursuri cu premii, dar și multe alte provocări de iarnă, se vor bucura de glume, muzică, voie bună și apres-ski party în după-amiezele de sâmbătă.
Accesul la toate activitățile Winter Tour este gratuit.
Winter Tour – cel mai vechi eveniment de iarnă din România
Winter Tour este cel mai vechi eveniment de iarnă din România, ajuns anul acesta la cea de-a 11-a ediție. S-a născut din dorința unor pasionați de munte de a promova pârtiile din România și de a aduce oamenii mai aproape de sporturile de iarnă și de natură.
A devenit repede un eveniment de anvergură pe pârtiile de schi, marcând parteneriate cu cele mai frumoase stațiuni de iarnă din țară. An de an, în fiecare weekend, din ianuarie până în martie, gașca Winter Tour se află pe o altă pârtie din România, cu jocuri de iarnă, distracție, muzică, lecții de schi gratuite și concursuri.
Ediția din 2023 a fost aniversară, a 10-a, așa că a fost sărbătorită prin celebrarea celor 10 pârtii pe care am ajuns, prin câte o bandană personalizată cu fotografia munților respectivi și numele pârtiei. Bandanele din colecția ”Poartă munții dragi la gât” au fost oferite ca premii la concursurile de pe pârtie.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit miercuri dimineață la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, la kilometrul 11.
Apelul de urgență a venit la ora 04.08, iar la misiune au luat parte o autospecială cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
În accident au fost implicate o autoutilitară și un autoturism, însă nu au existat victime încarcerate. În cele din urmă, doi bărbați de aproximativ 30 de ani, conștienți și cooperanți, au fost transportați la spital.
EDUCATIE
Olimpiada voluntarilor la UBB. Liceenii care obțin premii sau mențiuni își pot crește nota de admitere la FSAS

Aplecarea către voluntariat îi poate ajuta pe liceenii care vor să devină studenți ai Facultății de Sociologie și Asistență Socială (FSAS) a UBB Cluj să-și crească semnificativ media de admitere participând la Olimpiada voluntarilor.
Organizată anual încă din anul 2015 de Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Olimpiada voluntarilor se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din întreaga țară.
Olimpiada voluntarilor la UBB
Concursul are ca temă descrierea, într-un eseu redactat în limbile română maghiară sau o limbă de circulație internațională, a unor activități de voluntariat în domeniul psihosocial, realizate de elevi în cadrul unor programe de voluntariat organizate de școli, servicii sociale, ONG-uri sau organizate și conduse chiar de ei, arată reprezentanții UBB.
Participanții care obțin premii sau mențiuni își pot crește media obținută la admitere și șansele de a obține bursă în primul an de facultate, iar toți participanții, indiferent de calificativul obținut la concursul de eseuri, primesc o diplomă de participare.
”Concursul încurajează participarea elevilor la activități de voluntariat, acumularea de experiențe privind modalitățile de întrajutorare a semenilor și reflecția la aceste activități. Voluntariatul adolescenților este o formă importantă de participare la viața cotidiană, iar noi, prin acest concurs încercăm să creăm o formă de recunoaștere a activităților de voluntariat, de popularizare, de valorificare dar și de creditare a experiențelor rezultate prin implicarea în acțiuni de voluntariat”, a declarat decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (FSAS), lect. univ. dr. Anca Simionca.
Data limită de înscriere la Olimpiada voluntarilor din acest an este 14 aprilie 2025. Mai multe detalii găsiți AICI.
EVENIMENT
Campionatul Mondial al Măcelarilor de la Paris, câștigat de Franța.Au participat, în premieră, și măcelarii de elită ai României

Echipa Măcelarii de Elită a României a participat, în premieră, în perioada 28-31 martie la World Butcher’s Challenge, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, unde s-a întrecut cu alte 14 echipe.
Festivitatea de premiere a avut loc, marți seara, și a început cu premierea ucenicilor, categorie la care a participat clujeanul Paul Cordea, care nu a prins podiumul, câștigător fiind un măcelar francez.
Tot un francez a câștigat trofeul pentru cel mai tânăr măcelar.
Câștigătoare și campioană mondială a fost desemnată echipa gazdă, Franța, locul 2 a fost ocupat de Germania, iar pe locul 3 s-a clasat Australia.
Participarea, pentru prima oară, a echipei României a fost posibilă grație demersurilor lui Cosmin Moldovan, CEO al Carmangeriei Moldovan din Cluj-Napoca, acesta fiind și jurat al World Butcher’s Challenge.
De altfel, ”măcelarii de elită” ai României s-au antrenat la Cluj-Napoca pentru campionatul de la Paris.
EVENIMENT
Categoriile de pensii care se acordă în sistemul public. NU mai trebuie depuse copii după documente

Obligativitatea prezentării sau depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii a fost eliminată.
Astfel, potrivit prevederilor Legii nr.9/2023, fotocopierea gratuită a documentelor originale este asigurată de Casa de Pensii Cluj.
Categoriile de pensii care se acordă în sistemul public
Conform noi legislații, care a intrat anul trecut în vigoare, există mai multe categorii de pensii care se acordă în sistemul public. Atenție! O persoană poate beneficia de o singură categorie de pensie în sistemul public.
Categoriile de pensii care se acordă în sistemul public:
- pensia pentru limită de vârstă;
- pensia anticipată;
- pensia de invaliditate;
- pensia de urmaş.
Dreptul la pensie, se acordă, la cerere, în condiţiile prevăzute de lege, arată reprezentnații Casei de Pensii.
Astfel, pensia se acordă în următoarele cazuri:
- persoanelor asigurate obligatoriu, prin efectul legii, cât și celor asigurate voluntar;
- elevilor, ucenicilor şi studenţilor care au capacitatea de muncă diminuată din cauza bolilor profesionale sau accidentelor de muncă survenite în timpul şi din cauza practicii profesionale;
- persoanelor care, la data solicitării drepturilor de pensie, nu mai au calitatea de asigurat;
- urmaşilor persoanelor susmenționate, respectiv copiii şi soţul supravieţuitor.