Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Echipa de majorete Eclipse din Cluj-Napoca a CUCERIT scena Campionatului Mondial de Majorete

Publicat


majorete

Echipa de majorete Eclipse, aparținând Clubului Sportiv Voința Cluj-Napoca, antrenată de Nona Virgilia, a demonstrat încă o dată că pasiunea, dedicarea și antrenamentul constant pot aduce succes la nivel internațional. La Campionatul Mondial de Majorete desfășurat în acest weekend în localitatea Crikvenica din Croația, echipa de majorete Eclipse a reușit să se remarce printr-o serie de performanțe extraordinare, obținând nu mai puțin de 10 titluri de campioane mondiale, 6 titluri de vicecampioane mondiale si 4 medalii de bronz.

majorete

majorete

„Majoretele Eclipse au reușit să impresioneze juriul cu coregrafii complexe, sincronizare perfectă și o energie de neegalat, aspecte care le-au adus și premiul special al juriului pentru cel mai mare punctaj la categoria majorete tradiționale cu pomponi, secțiunea junioare, cea mai buna coregrafie la categoria majorete pompom, sectiunea grandsenioare si la categoria open pompom, sectiunea cadete. De asemenea, 3 premii speciale au fost acordate la sectiunea all around solo.

majorete

majorete

FOTO. Echipa de majorete Eclipse din Cluj-Napoca a CUCERIT scena Campionatului Mondial de Majorete

Sportiva Sonia Borz a reușit să își mențină titlul de campioană mondială la categoria open baton junior iar pentru prima dată în România este adus și titlul de campioană mondială la categoria trio flag cadete de către sportivele Balazs Karina, Boariu Erika și Olah Beatrisz.

majorete

Titlul de campioane mondiale la secțiunea duo/trio open pom pom cadete a fost obținut de sportivele Sara Chiorean și Ilinca Lăpuște care au debordat de energie prin coregrafia lor.

Titlul de campioane mondiale la categoria open baton junioare a fost cucerit de duo-ul Sonia Borz și Vajas Jasmina, cu un moment impecabil din toate punctele de vedere.

majorete

„Fiecare titlu câștigat este rezultatul  orelor nesfârșite de antrenament”

În acest an, alaturi de antrenoarea Virgilia Nona fetele au fost susținute și antrenate de veteranele echipei Sonia Borz, Larisa Nyerges, Patricia Vajas și Alexandra Rus. Ele sunt stâlpii care au susținut necondiționat echipele de cadete defille pom pom, cadete open pom, junioare open pom și defille baton.

Fiecare titlu câștigat este rezultatul  orelor nesfârșite de antrenament, a disciplinii riguroase și a unei echipe unite. Aceste succese aduc mândrie orașului Cluj-Napoca și  reprezintă o sursă de inspirație pentru toate fetițele care își doresc sa urmeze acest sport.

majorete

Felicitări tuturor sportivelor și nu în ultimul rând felicitări antrenoarei Nona Virgilia pentru aceste rezultate remarcabile! Multumiri se indreapta catre Liceul Ana Aslan, Scoala Gimnalizala Ioan Bob si Liceul Onisifor Ghibu, care ne-au fost alaturi avand in vedere lipsa unei sali de antrenamente constanta cat si parintilor sportivelor care le sustin neconditionat”, a transmis clubul „Voința”.

majorete

 

 

majoretemajorete

Locul 1 – Open baton junior solo – Sonia Borz

Locul 1 – Open baton junior duo/trio – Sonia Borz, Jasmina Vajas

Locul 1 – Open baton junior stage

Locul 1 – Pompom children stage

Locul 1 – Defile baton cadet stage

Locul 1 – Traditional pompom junior stage

Locul 1 – Traditional pompom cadet stage

Locul 1 – Flag cadet duo/trio – Karina Balazs, Beatrisz Olah, Boariu Erika

Locul 1 – Open baton cadet stage

Locul 1 – Open pompom cadet duo/trio – Ilinca Lapuste, Sara Chiorean

Locul 2 – Open pompom senior duo/trio – Sonia Borz, Patrisia Vajas

Locul 2 – Open pompom senior stage

Locul 2 – Pompom junior stage

Locul 2 – Defile pompom cadet stage

Locul 2 – Pompom cadet stage

Locul 2 – Open pompom cadet solo – Erika Boariu

Locul 3 – Baton cadet solo – Karina Balazs

Locul 3 – Pompom Grandseniors stage

Locul 3 – Open pompom cadet stage

Locul 3 – Pompom cadet duo/trio – Sandra Pop, Iris Melian, Rania Tescar

Locul 4 – Open pompom cadet duo/trio – Karina Balazs, Beatrisz Olah, Boariu Erika

Locul 4  – Open pompom junior duo/trio – Sonia Borz, Larisa Nyerges

Locul 4 – Open pompom junior stage

Locul 5 – Flag cadet solo – Karina Balazs

Locul 5 – Open pompom cadet solo – Beatrisz Olah

Locul 5 –  Pompom junior duo/trio – Sonia Borz, Jasmina Vajas

Locul 6 – Open pompom junior solo – Larisa Nyerges

Locul 7 – Pompom junior solo – Sonia Borz

Locul 7 –  Open pompom junior solo – Raluca Radanta

Locul 8 – Open baton cadet solo – Sandra Pop

Locul 8 – Pompom cadet solo – Karina Balazs

Locul 9 – Baton junior solo – Raluca Radanta

Locul 9 – Pompom cadet solo – Iris Melian

Locul 21 – Pompom cadet solo – Teodora Danciu

Special award – Pompom grandsenior stage

Special award – Traditional pompom junior stage

Special award – Open pompom cadet solo – Erika Boariu

Special award all around cadet – Karina Balazs

Special award all around junior – Raluca Radanta

Special award all around junior – Sonia Borz



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Cruzime fără margini. Câine legat de mașină și apoi tras pe un câmp la Săndulești în Cluj

Publicat

De

Un nou caz de cruzime împotriva animalelor a fost sesizat la Clu

Un nou caz de cruzime împotriva animalelor a fost sesizat la Cluj. Este vorba de un câine chinuit de o persoană, iar imaginile au apărut în spațiul public. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Videoul conține și limbaj licențios.

Cazul a fost prezentat de Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB Cluj și a fost sesizată și Poliția Animalelor.

VIDEO. Cruzime fără margini. Câine legat de mașină și apoi tras pe un câmp la Săndulești în Cluj

Așa cum se vede din imagini, un câine a fost legat de o persoană de o mașină și tras pe un câmp din localitatea Săndulești.

Potrivit celor de la OPMCB Cluj, fapta se încadrează la cruzime și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, conform legii 205/2004.

Vom reveni cu poziția Poliției Animalelor.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Universitarul clujean Ciprian Mihali despre plagiatul lui Geoană: Mediul academic românesc iese din nou slăbit și discreditat

Publicat

mihali c

Universitarul clujean Ciprian Mihali, directorul Departamentului de Filosofie din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a UBB, consideră că, din punct de vedere academic, plagiatul secretarului adjunct akl NATO, Mircea Geoană, este dincolo de orice îndoială.

”Printr-o analiză exigentă și accesibilă celor care doresc să o parcurgă, Emilia Șercan a demonstrat că în teza de doctorat a lui Mircea Geoană cel puțin 78 de pagini din cele 279 care conțin material plagiat, adică material copiat din surse fără indicarea lor și fără utilizarea ghilimelelor.
Dar în România de multă vreme un plagiat nu mai constituie o piedică în calea ambițiilor politice.

Seria lungă de plagiatori dezvăluită de jurnaliști și avertizori de integritate a condus mai degrabă la banalizarea acestui tip de furt.

Tot așa cum dezvăluirile impostorilor realizate prin eforturi foarte mari de Valeriu Nicolae și echipa lui nu au provocat revolta morală a societății ci, dimpotrivă, au generat indiferență, dacă nu de-a dreptul iritare. Nu știu să existe un singur politician care să fi ratat alegerile locale din cauza denunțării matrapazlâcurilor de către Valeriu Nicolae.

Oamenii, obișnuiți cu plagiatul și impostura

Oamenii s-au obișnuit cu plagiatul și impostura, așa încât vinovații par mai degrabă avertizorii de integritate, care, se zice, sunt mânați de interese ascunse, se află în solda unor dușmani care ne vor răul și alte bazaconii de acest fel.

Ne regăsim în situația paradoxală în care suspiciunile de lipsă de integritate se întorc abil, profesionist, tocmai împotriva celor care le denunță.

Nu este însă mai puțin adevărat că acest plagiat al lui Mircea Geoană se adaugă la lista destul de lungă de vulnerabilități ale candidatului la prezidențiale, o listă care riscă să-i slăbească poziția și să arunce asupra lui îndoieli nu doar în privința integrității personale, ci și a capacității sale de a conduce drept o țară.

Vulnerabilitate pentru Geoană

În eventualitatea unei victorii în alegeri, Mircea Geoană va fi expus în permanență de această nouă vulnerabilitate, care nu va mai fi doar a lui, ci va fi a întregii țări.

Pe de altă parte, cu această nouă revelație, mediul academic românesc iese din nou slăbit și discreditat. Felul în care este apărat de unii universitari nu vor salva onoarea mediului academic de la noi, dimpotrivă.

Urgența integrității academice este vitală într-un sistem fragilizat de mult prea numeroasele abateri de la etica cercetării”, a declarat Mihali pentru Cluj24.

Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit în publicația Pressone că Mircea Geoană a plagiat.

Citește mai departe

ECONOMIE

Compania clujeană NTT Data România ar fi fost atacată de hackeri. S-ar fi sustras 230 de GB de date strategice

Publicat

Un grup de hackeri ar fi reușit să penetreze sistemele informatice ale companiei clujene NTT Data Romania și a anunțat că a sustras 230 de GB de date strategice. Hackerii amenință că datele sustrase vor fi publicate în cursul următoarelor zile. Informația a fost publicată marți pe platforma media Cyber Express, care anunța că a fost atacat și Departamentul Sănătății statului american Florida. Hackerii din grupul RansomHub susțin că au furat de aici 100 GB de date și amenință că le fac publice în câteva zile.

În ceea ce privește compania NTT Data Romania, problemele au apărut la mijlocul lunii iunie 2024 și au fost ținute secrete până în prezent. Este posibil ca ngocierile dintre hackeri și NTT Data Romania să fi eșuat, iar aceștia să fi făcut public faptul că au reușit să fure datele acestei companii, arată dorușupeală.ro.

Să nu se afle

Potrivit sursei citate, situația de criză gravă de la NTT Data Romania a fost confirmată de o serie de trei mesaje interne transmise de către Maria Metz, CEO al companiei, în zilele de 17 iunie, 18 iunie și 24 iunie 2024, în care aceasta a confirmar penetrarea și compromiterea mai multor platforme și servicii ale companiei și le cere angajaților să nu se prezinte la birourile firmei, fiindcă nu vor putea accesa rețelele de date.

În același mesaj, Maria Metz le solicită ferm angajaților să nu comunice niciun fel de informații despre această criză către exteriorul firmei, fie că este vorba de clienți, furnizori, parteneri, presă sau alte persoane.

Incident grav de securitate

”Acest incident grav de securitate de la NTT Data Romania poate să afecteze în mod serios nu doar stabilitatea și performanța acestei companii, ci și gradul de încredere și atractivitate al întregului sector de servicii software din România, de vreme ce această firmă este una dintre cele mai mari din țară și are o expunere uriașă pe un spectru larg de clienți de prim rang din întreaga lume.

Ceea ce cred eu că trebuie înțeles din această situație este că a luat deja sfîrșit epoca lui ”dă-i că merge și-așa”, era superficialității, lăcomiei și a profiturilor uriașe făcute din închirierea cu ora a unor oameni.

Acest incident dovedește încă o dată că standardele de lucru ale industriei nu sunt cel mai înalte, iar profesionalismul lasă de dorit în multe arii de managament și își arată slăbiciunile și produce daune uriașe exact în zonele cele mai sensibile și mai strategice ale organizațiilor.

A venit vremea ca industria software din România să priceapă că nu se mai poate continua cu managementul făcut după ureche de niște persoane care cred că tupeul, mitomania și ”talentul” de combinator sau bișnițar ar putea ține loc de școală de business făcută serios”, precizează Doru Șupeală.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Avarie în Piața Avram Iancu. O țeavă de apă a crăpat. Inundație de proporții

Publicat

Inundatie de proporții în Piața Avram Iancu

O avarie la o conductă de apă a dus miercuri dimineață la inundarea unei părți a Pieței Avram Iancu, din Cluj-Napoca, apa revărsându-se și pe Bulevardul 21 Decembrie și pe strada Constanța. 

Traficul rutier este îngreunat, la fața locului fiind prezente mai multe echipaje de Poliție.

Echipele Companiei de Apă Someș au început lucrările de remediere a avariei.

Sursa: Info Trafic Cluj-Napoca – Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax