Connect with us

ACTUALITATE

FOTO/ Documentarul „Colectiv”, despre politicianismul românesc și drama unei generații

Publicat


Discuția purtată de criticul de film, Ionuț Mareș, alături de principalele persoane  care au realizat documentarul „Colectiv”, a fost una dintre cele mai interesante care au avut loc în cadrul evenimentului „TIFF Talks”. Printre cei care au participat la întâlnire s-au numărat Alexander Nanău, regizorul filmului, scenarista Antoaneta Opriș, medicul Camelia Roiu, fostul ministru al sănătății – Vlad Voiculescu și Mihai Grecu, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv.

Subiectul documentarului

Documentarul „Colectiv” urmărește povestea incediului din clubul bucureștean care a avut loc în noapte de 30 octombrie 2015. Acesta a izbucnit din cauza unor artificii care au aprins plafonul din burete poliuretanic. Tragedia soldată cu 64 de decese și cu demisia premierului de la acea vreme, Victor Ponta, a arătat incapacitatea sistemului medical românesc de a manageria un accident de un asemenea calibru. Unul dintre cele mai captivante documentare românești, „Colectiv” reușește să prezinte povestea din două perspective diferite, cea a jurnaliștilor și a fostului ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

Incediul din clubul Colectiv, sursa foto:Digi 24

De ce documentarul nu este politizat?

„Vlad Voiculescu nu era un politician la momentul respectiv, era un om venit din afara sistemului, nu era în niciun partid. Practic, era un tehnocrat care a venit acolo să facă meserie. Dacă el era politican, vă dau în scris că el nu m-ar fi lăsat să intru acolo pentru că partidul i-ar fi luat gâtul.

Filmul arată un ONG-ist care a intrat să vadă cum poate ajusta un sistem, într-un timp foarte scurt. Vedem care sunt opreliștile, ce se întâmplă în spatele ușilor închise”, dezvăluie regizorul.

Înțelegerea dintre Vlad Voiculescu și Alexander Nanău

„Am încercat o săptămână să dau de tine și nu răspundeai. Cred că Claudiu Micu a intervenit și ne-am văzut într-un final. Tu mi-ai spus: Transparența este unul din punctele pe care vreau să le implementez. Am făcut această înțelegere că niciodată nu o să-mi spui să sting camera și că totul va fi la latitudinea mea”, explică Alexander Nanău.

Vlad Voiculescu și Alexander Nanău

Pactul cu jurnaliștii Gazeta Sporturilor

„A fost important să păstram acest aspect observațional și să fim foarte corecți față de toată lumea, să funcționăm în ambele tabere, dar fără să ducem vreodată informația dintr-o parte în alta.

În film, există acel moment în care Camelia vine ca whistleblower la jurnaliști cu viermii (n.r.: care îl mănâncă pe unul dintre pacienții de la Spitalul de Arși din București) și (n.r.: presa) îi bubuie în cap a doua zi (n.r.:  lui Vlad Voiculescu).

Evident, eu știam ce se va întâmpla, iar Vlad nu știa. Am vrut să văd cum se comportă acest ministru de bună credință. Era mai important atât pentru mine, cât și pentru spectatorii unui film, să înțeleagă cum se comportă un om dimineața, când îi cade tavanul în cap, pentru că niște jurnaliști scot ceva”, afirmă Alexander Nanău.

Vlad Voiculescu alături de Alexander Nanău

A schimbat filmul sistemul medical din România?

„Filmul nu a provocat cutremure nici în sistem, nici la mine în spital. Sistemul este la fel de distrus ca acum 4 ani, poate chiar mai rău”, a afirmat doamna doctor Camelia Roiu.

Colaborarea cu Mihai Grecu, unul din supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv

„Știam că Mihai a fost în Colectiv, că era pe moarte, nu mai știam dacă își revenise sau nu. L-am întâlnit în biroul lui Dan Perjovschi, după ce ieșise din comă, și îi povestea prin ce a trecut. Eu stăteam cuminte într-un colț, l-am ascultat și l-am întrebat dacă vrea să facă parte din echipa proiectului. Mihai a început să învețe sunet și a devenit sunetist la film”, subliniază Alexander Nanău.

Dorința supraviețuitorului care a vrut să spună adevărul despre Colectiv

„În spital, după ce am reușit să depășesc acea perioadă foarte grea, evident că văzând că au murit foarte mulți prieteni în club, am vrut să aflu ce s-a întâmplat. Mă gândeam la un documentar. După 2 luni, s-au aliniat astrele și am reușit să facem o echipă bună. Dimineața mergeam la recuperare medicală, nu puteam să-mi strâng mâinile, să țin foarte multe lucruri fine în mână. În fiecare zi, cam șase ore mergeam la kinetoterapie și după-amiaza aveam filmare”, a afirmat Mihai Grecu.

Mihai Grecu alături de Vlad Voiculescu

Mihai Grecu: „mai mulți oameni au curaj să vorbescă cu presa”

„Pentru mine e îmbucurător că sunt mai mulți oameni care au curaj să vorbească cu presa. Cred că asta este cel mai mare câștig. Știu asta de la jurnaliștii cu care sunt în contact. Sunt multe anchete foarte bune în presa românească după 2016, cu informații venite de la whistlebloweri, avertizori de integritate. După apariția filmului, au fost mulți care au afirmat că au prins curaj”, a explicat supraviețuitorul incendiului din clubul „Colectiv”.

„Sistemul nu ne va salva”, spune doamna doctor Camelia Roiu

„Știam că noi nu putem face față în timp de pace, dapăi în timp de război. Exact în martie, a fost o proiecție în București, când începuseră în Italia cazurile de Covid-19, și domnul Tolontan m-a întrebat foarte speriat: Ce facem? Ce se întâmplă? și eu, destul de resemnată, i-am spus: Nu vă așteptați că vă va salva sistemul. Nu vă faceți această iluzie. Ne va salva doar gena și Dumnezeu. Concluzia este că sistemul nostru este la pământ!”, a explicat medicul anestezist de la Spitalul de Arși din București.

Antoaneta Opriș și medicul Camelia Roiu

Cum a trăit debutul pandemiei fostul ministru al Sănătății?

„Cred că  a fost un noroc teribil că nu a venit valul mare de îmbolnăviri care se ducă foarte mulți pacienți în Terapie Intensivă, știind și cum funcționează spitalele românești și care e nivelul serviciului, dar și capacitarea de coordonare și de planificare la nivel central. Eu vedeam foarte negru.

Ce se întâmplă zilele ăstea ar trebui să ne dea fiori. Cred că lunile următoare o să vedem cum o să treacă România peste criza asta. Tragedii se întâmplă în fiecare zi, în spitalele noastre. Frica oamenilor de a ajunge la spital ne-a salvat”, a povestit Vlad Voiculescu.

Mihai Grecu și Vlad Voiculescu

O abordare obiectivă

„Nu s-a discutat doar cu Bănicioiu. S-a discutat cu absoluți toți oamenii care au fost într-un fel sau altul actorii zilelor ălora. Vorbim despre manageri de spitale, șefi de secție, despre toate fețele pe care nu le-ați văzut în film. Toți oamenii ăștia au cântat aceeași partitura în fața noastră. Abordarea noastră a fost una de a investiga toate părțile implicate în această poveste. Nu a fost părtinică pe o parte sau cealaltă”, afirmă Antoaneta Opriș.

De la stânga la dreapta: Mihai Grecu, Vlad Voiculescu, Alexander Nanău, Antoaneta Opriș, Camelia Roiu și Ionuț Mareș

Motivele deciziei de a reduce numărul de victime și familii îndurerate din film

„Decizia de a doza în film prezența victimelor a fost foarte dificilă și până la urmă, am hotărât că cea mai bună decizie e cea mai grea. Am subțiat lucrurile la maximum. Cu cât am fi prezentat mai multe fațete, există zeci de povești care au un același miez.

Astfel, am ales-o pe Tedy (n.r.: Mariana Oprea) care îi reprezintă pe toți supraviețuitorii inciendiului de la Colectiv. Drama și trauma ei este cu foarte mici elemente plus/minus aceeași cu a tuturor, iar familia Hogea este orice familie care a pierdut un copil, un apropiat. Am ales lucrurile astea pentru că am considerat că se ajunge mult mai direct la spectator pentru a spune o poveste pentru un colectiv”, afirmă scenarista documentarului „Colectiv”.

Antoaneta Opriș

Primul documentar românesc selecționat la Festivalul Internațional de la Veneția

„Când am fost selecționați la Festivalul de la Veneția, știam că am făcut un film puternic, pentru că aveam reacții de la oameni. Pentru noi era foarte important să avem un film care funcționează la un public internațional, pentru că ne-am dat seama pe parcursul producției că în timp ce filmam era acel an 2016 care ne-a dat ciocane în cap tuturor zi de zi, începând cu Brexit, Trump, Bolsanero.

De fapt, ce se întâmpla la noi, în România, se întâmpla în același timp, în toată lumea. Am sperat că reușim să facem un film în care se pot identifca oamenii din mai multe societăți care se pot identifica cu condiția cetățeanului din România”, a clarificat regizorul.

Echipa filmului la Festivalul de la Veneția, Sursa foto: Benedetta Bressani

„Colectiv” la Oscar

„Presa internațională a numit Colectiv unul dintre favoriții care ar putea fi  nominalizați. Este un drum foarte lung până acolo. Oscarurile de anul acesta au fost amânate, deci mai avem încă un an până atunci. Suntem unul dintre documentarele internaționale cu una dintre cele mai mari atenții în media și în presa de specialitate.

Totuși, concurența este cu alte zeci de filme. Suntem foarte norocoși că filmul nostru a fost într-adevăr achiziționat de 2 dintre cei mai puternici playeri din America, Magnolia Pictures și Participant. Cea din urmă este o companie care a fost în spatele unor filme precum Roma, The Green Book, Spotlight, ei cu asta se ocupă. Totul este o ghicitoare în acest moment!”, a concluzionat Alexander Nanău.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

picnic

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argo

Iulius Parc se transformă în acest weekend într-un „laborator în aer liber”, unde va avea loc Festivalul Științific ARGO. Sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12.00 – 17.00, întreaga familie este așteptată să vadă cum funcționează levitația supraconductoare, ce sunt cristalele de sare, dar și experimente cum ar fi: „Flacără Magică”, „Trenulețul magnetic”, „Tensiune superficială”, „Pasta de dinți a elefantului”, „Cameleonul chimic” și multe altele. Intrarea la Festivalul Științific ARGO este gratuită. Dacă ai acasă un mic pasionat de știință vrei să afli principiile din spatele experimentelor, te așteptăm în Iulius Parc, sâmbătă și duminică!

iulius parc

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Și Street FOOD Festival revine la Cluj-Napoca cu prima ediție de Street FOOD Picnic, care va avea loc în perioada 26 – 28 aprilie 2024, în Iulius Parc. Pe lângă deliciile culinare, te vei bucura și de trei zile de dans, la DJ Stage. Află programul celor care vor urca pe scenă, pe pagina de Facebook dedicată evenimentului! În cadrul festivalului va fi amenajată și o zonă specială dedicată copiilor, unde vor avea parte de activități interactive și jocuri pline de distracție.

iulius parc

Ca să fii mereu la curent cu noutățile și evenimentele care au loc în Iulius Mall Cluj-Napoca, ne poți urmări pe pagina de Facebook!

iulius parc

Vino în acest weekend la Iulius Mall Cluj și lasă-te purtat de experiențe senzoriale!

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

u cluj

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de locurile din subsolul clasamentului. Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău a pierdut teren în fața celorlalte echipe și părea în cădere liberă până la meciul de miercuri, venind după înfrângeri împotriva echipelor Oțelul Galați și Petrolul Ploiești, dar în urma victoriei obținute miercuri, „șepcile roșii” păstrează șanse să încheie play-out-ul pe prima poziție.

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

FCU Craiova 1948 traversează o perioadă de criză și se află pe ultima poziție din play-out cu patru partide rămase din actualul campionat. Echipa lui Eugen Trică are doar trei puncte obținute în cele șase partide disputate în play-out și este în pericol de retrogradare, dar cu o victorie pe teren propriu împotriva Universității Cluj, echipa craioveană poate scăpa de ultimele poziții din clasament și să reintre în calcule pentru salvarea de la retrogradare.

„U” Cluj a obținut două victorii în cele două întâlniri cu FCU Craiova 1948

Partida din turul campionatului regular s-a desfășurat la 28 iulie pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova unde ambele echipe au oferit spectacol, în respectiva partidă marcându-se șapte goluri și „U” Cluj s-a impus cu scorul de 4-3 cu o revenire de senzație în ultimele 10 minute când gazdele conduceau cu un gol, dar căpitanul clujenilor, Alexandru Chipciu a reușit o dublă în minutele 80, respectiv 86 și a adus victoria echipei sale, astfel oaspeții au reușit să obțină cele trei puncte.

În returul disputat la 3 decembrie pe Stadionul Cluj Arena, gazdele s-au impus cu 2-1, golurile fiind marcate de Ianis Stoica și Daniel Popa pentru gazde, iar pentru oaspeți a marcat Bahassa, astfel FC Universitatea Craiova a obținut toate punctele în înfruntările directe împotriva echipei U Craiova 1948.

Dacă va câștiga partida din deplasare împotriva echipei FCU Craiova 1948, „U” Cluj se va salva matematic de la retrogradare. Echipa lui Neluțu Sabău se află pe a patra poziție în play-out cu 29 de puncte, în timp ce adversare ei de mâine de seară se află pe ultimul loc din campionat care duce în Liga a II-a a României.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

cordos

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în prezent consilier județean, acesta explică în podcastul ”Test de sinceritate”, realizat de Vasile Măgrădean, la Cluj24 de ce a decis să treacă la nivelul următor și să vizeze câștigarea funcției de președinte al CJ Cluj.

Alexandru Cordoș spune că PSD este în opoziție la nivelul județului Cluj și că electoratul de stânga vrea o schimbare.

”Cred că o să vedeți lucruri interesante, o să vedeți multe schimbări în județul Cluj, în comunitățile în care Partidul Social Democrat are șanse foarte mari de a câștiga alegerile și eu cred că o să vadă o schimbare foarte bună și la nivelul județului Cluj”, a spus Cordoș.

Proiectele lui Cordoș

Candidatul PSD a prezentat și o serie de proiecte pe care dorește să le implementeze dacă va fi ales, printre care înființarea unei companii de transport public de călători în județul Cluj, în partneriat public-privat, dar și a unui parc industrial pentru produse fructe de pădure și produse montane în zona Huedinului.

De asemenea, Alexandru Cordoș propune și înființarea unei reprezentanțe a județelor din Transilvania la Bruxelles.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

Publicat

tachtsidis

La finalul meciului CSU Craiova – CFR Cluj 0-1, mijlocașul grec al clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a avut un discurs dur la adresa lui Adrian Mutu, fostul lui antrenor.

Tachtsidis nu crede că va mai continua la formația din Gruia din sezonul viitor și a avut un discurs dur la adresa fostului antrenor, Adrian Mutu. Tehnicianul îl criticase după ce a luat roșu în 0-4 cu Corvinul, în Cupa României, declarând: „Cu Tachsitidis nu m-am mai întâlnit și nu mai vreau să mă întâlnesc niciodată”, scrie GSP.

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

„Văd că se vorbește mult despre mine. Nu ştiu cine spune lucruri urâte despre mine și nu-mi pasă, deoarece ştiu cum este în fotbal. S-a văzut calitatea mea în teren, ştiu ca sunt unul dintre cei mai buni jucători din campionat. Nu dau explicaţii celor care m-au criticat după acel cartonaş roşu. Știu că am făcut o greşeală mare.

Nu ştiu ce a spus acest tip (n.r – Adrian Mutu) despre mine. Nici măcar nu-mi pasă, pentru că ne-a lăsat într-un moment foarte dificil pentru noi, după acel 0-4. A lăsat echipa şi a plecat. Pentru mine nu are caracter! A vrut să se salveze.

Când echipa este într-un moment greu trebuie să stai să lupţi alături de echipă. Nu să pleci”, a spus Tachtsidis, potrivit OrangeSport.

Apoi a dezvăluit că are șanse mici să mai joace și din sezonul viitor în Gruia: „ Nu cred că voi rămâne la acest club deoarece nu cred că cei din club mă doresc. Mai am câteva jocuri la acest club și voi da 100% în teren. După aceea vedem ce se întâmplă.

Toţi au spus că sunt terminat și că nu mai joc nimic, dar le-am arătat tuturor că am dat totul în fiecare meci. Le-am demonstrat că sunt un jucător de mare calitate”, spune Tachtsidis.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax