Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ DNA, pe firul urbanismului din Cluj-Napoca. Unui clujean i se surpă casa din cauza unui șantier cu autorizații false

Publicat


De șase ani familia Pop – Pâgleșan sesizează toate autoritățile competente cu privire la șantierul unui imobil care s-a ridicat în vecinătatea lor și care a dus la surparea casei pe care au realizat-o cu mari eforturi. Au primit asigurări chiar din partea primarului Emil Boc, aflat în plină campanie electorală, că cei care au comis ilegalități în cazul lor vor fi trași de urechi. După câteva zile, Poliția Locală i-a amendat tot pe ei, cu 50.000 de lei. Sunt disperați de dimensiunea mafiei imobiliare din Cluj, mai ales după ce au văzut ce s-a întâmplat și pe strada Victor Papilian, iar acum și-au pus toate speranțele în Direcția Națională Anticorupție.

Au cheltuit în total, în toți acești ani, peste 70.000 de euro pe avocați și expertize tehnice.

Încă din 2014, Pop Pâgleșan a semnalat neregulile existente la șantierul inițial în pantă, al vecinilor. Terenul a fost nivelat, iar în câteva luni de la săpături au apărut primele fisuri la pereții casei familiei sale.

Sesizările sale s-au îndreptat către Serviciul Control Urbanism şi disciplina în construcţii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, către Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale, a fost în audiență la viceprimarul Dan Tarcea și a cerut să fie primit în audiență și la primarul Emil Boc, în afara campaniei electorale – însă fără succes.

”Locul domnului primar este în pușcărie. Mi-au distrus familia, sănătatea, casa. Sunt 6 ani de viață. Mi-am făcut abonament la experți și la avocați. Tot ce vorbesc este pe bază de probe și chitanțe. Nu merită ei să plătească pentru tot?”, a spus Pop- Pâgleșan.

În primă fază, familia Pâgleșan a intrat în discuții cu experți tehnici în 2015. Popa Augustin a fost pe teren când erau deja făcute săpături în baza unei autorizații false și el stabilea în concluzii că e obligatoriu să se implementeze un zid de susținere pentru protecția casei. Cu acea expertiză a fost înaintat primul dosar în instanță, care a fost suspendat din cauza proceselor care au început pe latura penală, trei în total.

Au fost deschise mai multe acțiuni penale, împotriva familiei Pătcaș, beneficiarul construcției, împotriva firmei care au făcut studiul geotehnic fals, pe numele mai multor angajați ai Poliției Locale.

Sunt 15 experți, doctori ingineri, care au concluzionat ilegalitatea actelor emise de Primăria Cluj-Napoca și necesitatea consolidării versantului pe bază de piloți.

Când săpăturile depășesc 3 metri adâncime, în zonele urbane se impune prima dată să se stabilească care sunt casele care pot fi puse în pericol în urma săpăturilor și să se execute un proiect de zid de sprijin. Trebuie să fie făcute monitorizări la toate construcțiile din zonă, adică expertize de topografie care stabilesc deplasările și tasările.

Nu una, ci trei autorizații de construcție sunt false

Într-un dosar penal deschis pentru distrugere, expertul judiciar Elena Cârcoană a arătat neregulile existente în documentațiile de urbanism urmărite de Primăria Cluj-Napoca. Și sunt multe. Complicitatea funcționarilor Primăriei este evidentă.

Avizul de la Electrica nu este valabil, avizul Comisiei de Urbanism a Primăriei este dat pentru altă stradă (Salviei), avizele de la salubritate, gaz și Agenția de Protecție a Mediului nu sunt valabile, s-a cerut avize pentru o casă de dimensiune P+E, dar s-a construit Sp+P+E, nu s-a marcat cota de nivel a terenului ce se va dezmembra pentru accesul pe amplasament…

S-a cerut aprobarea adăugării de lucrări

Complicitatea evidentă a Primăriei Cluj-Napoca

Am pierdut o casă

După tot acest efort depus de către familia Pâgleșan, casa și zidul vecin au fost realizate. Însă o nouă expertiză, din anul 2019, arată că într-un interval de referință de doar 6 luni deplasările și tasările sunt active, lucru care a fost confirmat și prin faptul că vizibil crăpăturile vechi s-au mărit, și au apărut unele noi.

”Nu este la locul lui să vinzi o casă defectă, care în câțiva ani de zile se prăbușește. Nu pot nici să îmi asigur locuința. Am chemat trei firme și am cerut asigurare pe locuință, cum am avut înainte. Asiguratorul a refuzat să prelungească contractul. Fără dovada stabilizării terenului, nicio firmă nu îmi face asigurare”, a declarat Pop Pâgleșan pentru Cluj24.

De la complicitate la intimidare

Familia Pâgleșan ne relatează că în mai multe rânduri s-a simțit chiar intimidată de către funcționarii Primăriei. Însuși Emil Boc a semnat o amendă de 50.000 de lei pentru că aceștia și-ar fi amplasat gardul cu 2-12 cm pe terenul vecinilor.

”Adică casa mi se deplasează 8 cm de la săpături, dar gardul să rămână fix? Săpăturile au fost realizate la o adâncime de 6 m, până la limita de proprietate. Gardul vecinului s-a curbat, s-a rupt. Pe o lungime de 80 de m, gardul este, și am arătat că este, pe proprietatea familiei Pătcaș tocmai din cauza deplasărilor de la săpături. Sunt scoase afară niște colțuri de beton și au profitat de acest lucru. Acest proces verbal semnat de Emil Boc a fost fabricat la comanda dlui Pătcaș. Chiar într-o postare pe facebook îi recomandă primarului să îmi aplice cea mai drastică sancțiune, adică tocmai 50.000 de lei, cum am și primit”, afirmă Pop Pâgleșan.

A primit și două amenzi pentru că are fosă septică la casă și nu s-a conectat la canalizare. Între timp și-a făcut credit bancar și a executat și această lucrare. Vecinii lor au la rândul lor fosă septică, dar ei nu au fost sancționați. Mai mult, când a reclamat acest lucru, Pop Pâgleșan a fost din nou amendat de Poliția Locală, cu 350 de lei, pentru că ”i-ar fi indus în eroare” cu privire la situația vecinilor.

Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, a primit și o amendă de 10.000 de lei de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că n-ar fi avut diriginte de șantier când și-a ridicat gardul de la limita de proprietate.

FOTO: Pop Pâgleșan alături de Emil Boc, în campania electorală. ”O să verific, o să îi urechez pe cei care sunt vinovați”.

A urmat și un dosar penal din partea familiei Pătcaș pentru Pop Pâgleșan, pe motiv că acesta din urmă ar fi mituit experți judiciari. Aceste acuzații au fost însă clasate.

De cealaltă parte, familia Pătcaș a arătat că această casă se surpă deoarece a fost construită în 2004, în regie proprie, fără proiect, iar acum ar exista pretenția ca ei să deconteze fisurile apărute în timp. Ei ar fi construit totul pe bază de proiect verificat de specialiști, iar zidul de sprijin nu reprezenta un pericol atâta timp cât și în instanță familia Pop a pierdut procesul pentru stoparea lucrărilor prin Ordonanță Prezidențială. Călin Pătcaș a explicat și că acel zid de sprijin necesar a fost realizat la cererea lor, nu pentru că i-ar fi impus familia Pop.

Și Bogart Construct a răspuns la acuzații, arătând că la rândul lor au apelat la un expert tehnic ce a evalaut casa reclamantului.

Vecinii spun că el și-a construit casa necorespunzător, însă un expert tehnic arată că și dacă și-ar fi făcut casa din chirpici nu trebuia să se întâmple nimic.

A și făcut în anul 2016 o expertiză pentru extinderea casei sale, care a concluzionat că totul este în regulă.

Toate speranțele în DNA

După ce a cheltuit o căruță de bani pe expertize și procese, familia Pop își mai pune speranțele doar în Direcția Națională Anticorupție. Li s-ar fi dovedit în timp că nu mai pot să aibă încredere nici măcar în casele de avocatură pe care le-au angajat. Avocați după avocați doar i-au pregătit pentru pierderea proceselor, în timp ce le luau bani.

”Am impresia că DNA este o altfel de instituție. Am văzut că lucrurile se mișcă mult mai repede. Am fost chemați după doar o săptămână la audieri, lucru încurajator. Dar la ceea ce am trăit și pot dovedi de atâția ani, am văzut cum merge partea civilă în România, cum se mușamalizează totul, recomand tuturor celor aflați în situații similare, să nu se bazeze pe instanțele din civil, ci să își strângă probe pentru calea penală, să lupte până la CEDO dacă trebuie”, adaugă Pop Pâgleșan.

Familia Pâgleșan a formulat o plângere penală și împotriva firmei care a proiectat casa vecinilor, SC Bogart Construct SRL, dar și împotriva mai multor membri ai familiei Petrina.

Motivele invocate de Judecătoria Cluj pentru suspendarea procesului pe civil:

,,Potrivit ordonantei emise in dosarul nr. 9468/P/2018 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca s-a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la infractiunile de distrugere prev. de art. 253 alin. 1 NCP si cea prev. de art. 35 alin. 1 si 2 din Legea 10/1995 privind calitatea in constructii. Astfel, potrivit art. 35 din acest act normativ proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei constructii ori executarea de modificari ale acesteia fara respectarea reglementarilor tehnice privind stabilitatea si rezistenta, daca in acest fel este pusa in pericol viata sau integritatea corporala a uneia ori mai multor persoane, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 5 ani si interzicerea unor drepturi.

Conform alineatului 2 fapta prevazuta la alin. 1, daca a produs una ori mai multe dintre urmatoarele consecinte: pierderi de vieti omenesti, vatamare grava a integritatii corporale sau a sanatatii uneia ori mai multor persoane, distrugerea totala sau partiala a constructiei, distrugerea ori degradarea unor instalatii sau utilaje importante ori alte consecinte deosebit de grave, constituie
infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani si interzicerea unor drepturi.

Potrivit ordonantei din data de 22.04.2019 emisa in dosarul nr. 9468/P/2018 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca s-a dispus extinderea urmaririi penale cu privire la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 322 alin. 1 NCP, in considerente retinandu-se de catre organul de urmarire penala ca exista indicii temeinice intrucat fisa incercarilor de laborator executate asupra probelor-care a stat la baza elaborarii, in cursul lunii aprilie a anului 2015, de catre SC GEOTEHNICA PROIECTARE SRL a studiului geotehnic pentru proiectul locuinta unifamiliala Sp+P+E str. Campului, nr. 303A provizoriu, Cluj-Napoca, ai carui beneficiari sunt Patcas Calin si Patcas Irina Ioana, nu a fost intocmita de catre SC GEOTEHNICUM SRL, in concret aceasta societate nu a intocmit niciodata vreun studiu geotehnic pentru Patcas Calin si Patcas Irina Ioana, nu a executat foraje, nu a prelevat probe de pamant pentru casa familiei Patcas.

Prin ordonanta din data de 23.04.2019 emisa in dosarul nr. 9468/P/2018 al Parchetului de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca s-a dispus extinderea urmaririi penale fata de suspectul persoana juridica SC GEOTEHNICA PROIECTARE SRL.”

FOTO: Săpăturile efectuate pentru șantier

FOTO: Monitorizarea crăpăturilor din casă de către experți. Unii ”martori” au căzut pur și simplu din cauza deplasărilor

Nivelul trotuarului a scăzut



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Fetiță dispărută din Baciu. E căutată de familie și poliție

Publicat

De

Fetiță dispărută din Baciu

Fetiță dispărută din localitatea Baciu, Cluj.

Daria Cocoi are 13 ani și a plecat de acasă joi seara.

Fetiță dispărută din Baciu. E căutată de familie și poliție

La data de 6 septembrie, Secția 3 Poliție Rurală Baciu a fost sesizată despre faptul că minora Daria Alexandra Cocoi, în vârstă de 13 de ani, a plecat în mod voluntar de la locuința din comuna Baciu.

Fetița a plecat în cursul serii de joi, 5 septembrie, în jurul orei 21.00, iar până în prezent nu a revenit.

Sunați la 112 dacă o vedeți

Daria Alexandra Cocoi are 1,58 centimetri înălțime, 40 de kilograme, păr lung de culoare șaten și ochi căprui.

La momentul plecării era îmbrăcată cu o rochie lungă de tip animal print de culoare gri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânără sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit 112!

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sportivul Alexandru Bologa, legitimat la U Cluj, AUR la judo la Jocurile Paralimpice de la Paris

Publicat

De

Alexandru Bologa

Judoka Alexandru Bologa, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, a câștigat medalia de aur la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Alexandru Bologa a devenit campion olimpic la para judo, la categoria 73 de kilograme.

Sportivul clujean Alexandru Bologa, AUR la judo la Jocurile Paralimpice de la Paris

Rezultat senzațional pentru Alexandru Bologa, sportiv legitimat la CS U Cluj.

Judoka român a câștigat vineri medalia de aur la para judo, la categoria 73 de kilograme după ce l-a învins în finală prin Ippon pe kazahul Yergali Shamey, campionul mondial din 2022.

Alex Bologa s-a calificat în finala Jocurilor Paralimpice după două victorii.

În sferturi, Alex a trecut de S. Mamedov din Uzbekistan cu 10-0, iar în semifinale l-a învins pe brazilianul Pereira Arruda, cu 1-0.

Alexandru Bologa este lider al clasamentului mondial, de două ori medaliat cu bronz, la Rio de Janeiro și la Tokyo, și dublu campion european. Este antrenat de Gergely Tamas, și a devenit astfel campion olimpic în premieră, la a treia sa participare la Jocurile Paralimpice.

 

 

Citește mai departe

CULTURA

Stagiunea 232 la Teatrul Maghiar din Cluj. Șapte premiere, Festivalul Interferențe și Săptămâna Comemorativă György Harag

Publicat

De

Gabor Tompa, Teatrul Maghiar Cluj

Teatrul Maghiar din Cluj deschide stagiunea cu numărul 232.

Directorul general al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Gábor Tompa, a anunțat pentru stagiunea 2024/2025 nu mai puțin de șapte premiere.

Stagiunea 232 la Teatrul Maghiar din Cluj. Șapte premiere, Festivalul Interferențe și Săptămâna Comemorativă György Harag

Nu va lipsi nici Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, a anunțat directorul teatrului.

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar Cluj, va avea loc premiera oficială a spectacolului Janovics, pus în scenă de Attila Vidnyánszky jr.

Bazat pe textul scris de Miklós Vecsei H. şi Nikolett Németh, precum și pe improvizațiile echipei de creație, spectacolul se concentrează pe viața și opera celebrului director de teatru clujean, regizor de teatru și film, actor și scenarist, Jenő Janovics.

Festivalul Interferențe va avea loc în luna noiambrie

Anul acesta, publicul clujean se va putea bucura de Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, care va avea loc în perioada 2-17 noiembrie.

Interferențe este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri internaționale de teatru din țară, recompensat de către Senatul UNITER, în anul 2023, cu Premiul de Excelență „Ion Caramitru”.

100 de ani de la nașterea regizorului György Harag

În perioada 2-10 iunie, la 100 de ani de la nașterea regizorului, Teatrul Maghiar de Stat va organiza Săptămâna Comemorativă György Harag.

György Harag a fost personalitate de renume internațional, unul dintre maeștrii teatrului românesc și un apropiat al teatrului clujean.

“I Am the Wind” de Jon Fosse, pus în scenă de Gábor Tompa

În luna octombrie, Istvan Szabó K. va începe repetițiile la adaptarea scenică a romanului “Pornocrație” de Páskándi Géza.

Premiera absolută a scrierii va avea loc pe data de 15 decembrie, în Sala Mare.

De asemenea, Gábor Tompa va pune în scenă un text al scriitorului norvegian contemporan Jon Fosse, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, intitulat “I Am the Wind”.

Muzicalul “Cabaret” pe scena Teatrului Maghiar din Cluj

Zoltán Puskás, binecunoscut publicului clujean, va regiza musicalul “Cabaret” de Masteroff – Kander – Ebb, care va avea premiera pe scena mare a Teatrului.

De asemenea, Mihaela Panainte va pune în scenă adaptarea romanului “Regele alb” de György Dragomán, la Sala Studio.

Va urma comedia absurdă “Tango” de Sławomir Mrożek regizată Attila Keresztes.

Ultima producție a stagiunii, “Orașul nostru” de Thornton Wilder, va fi montată de regizoarea americană Jesca Prudencio, care va lucra pentru prima dată cu trupa clujeană.

Promoție la teatrul clujean

Cu ocazia noului sezo, directorul Teatrului Maghiar din Cluj a anunțat lansarea unei promoții care se adresează celor care iubesc drama istorică, musicalul și spectacolele pentru copii.

Astfel, cine cumpără un bilet la oricare dintre spectacolele “Maria Stuart”, din 20 septembrie, “Privighetoarea”, din 21 septembrie sau “Ferma animalelor”, din 22 septembrie, pe al doilea îl va primi gratuit!

Promoția este valabilă doar în cazul biletelor cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lecția oferită de un băiețel din Turda. A găsit un telefon mobil și l-a predat poliției

Publicat

De

Lecție oferită de un băiețel

Un băiețel din Turda este un exemplu de comportament civic.

Elev în clasa a IV-a, băiatul a oferit o lecție celor care vor să își însușească ceea ce nu le aparține.

Lecția oferită de un băiețel din Turda. A găsit un telefon mobil și l-a predat poliției

Băiatul din Turda a găsit un telefon mobil pierdut în Parcul Tineretului.

Fără să stea pe gânduri, băiatul l-a predat unui echipaj de poliție.

Pentru acest gest, băiețelul a fost felicitat de polițiști și de autoritățile locale.

Foto: Primăria Turda

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax