Connect with us

De toată clujena

FOTO. Dezastru la Jazz in the Park. Nereguli descoperite de Protecţia Consumatorilor. Amenzi de 180.000 de lei şi alte sancţiuni

Publicat


opc 1

Comisarii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest au descoperit mai multe nereguli la firme care și-au desfășurat activitatea în cadrul Festivalului Jazz in the Park.

opc 7

„Ca urmare a unor apariții în spațiul public, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj s-a autosesizat și a desfășurat, în perioada 01-02.07.2023, prin CJPC Cluj, sub coordonarea comisarului sef al Regiunii, Lucian Rus, au desfășurat 2 acțiuni de control în municipiul Cluj-Napoca la operatori economici care și-au desfășurat activitatea în cadrul Festivalului ”Jazz in the Park”, și nu numai.

opc 4

Verificările s-au derulat în cadrul campaniei Academia Comisarilor – în care sunt implicați tinerii noștri colegi – și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

opc 3

Operatorii economici sancționați sunt :
-SC Atelier TRP SRL ( Treponti)
-Asociatia Fapte, organizatorul Festivalului
-SC African Tropical Shop SRL.

opc 2

În urma verificărilor, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:
diferențe importante de gramaj față de greutatea preparatului menționată în lista meniu
vânzare condiționată a unor produse în raport cu altele
lipsa documentului de înregistrare sanitar-veterinar
lipsa traducerii în limba romană a produselor de import
comercializarea unor produse și preparate cu data limită de consum depășită sau pentru care nu se putea stabili încadrarea în aceasta
modificarea stării termice a produselor sau neasigurarea temperaturilor recomandate de producător
folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare
utilizarea veselei din plastic și a ustensilor de bucătărie neprofesionale
depozitarea pe paviment a băuturilor răcoritoare sau apei plate și minerale direct sub razele solare
existența unor pardoseli insalubre
folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri fără capace, în zona de preparare.

opc 6

utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, cu chedere cu mucegai, îmbâcsite cu praf, depuneri de conținut, cu rugină improprii depozitarii produselor, sau preparatelor
folosirea unor legume și fructe cu mucegai,
comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate, cu întreruperea lanțului frigorific
comercializarea unor produse care nu respectă etichetarea conform prevederilor legale.

opc 5

Ținând cont de neregulile constatate, echipele de control au aplicat 8 amenzi contravenţionale în cuantum de 180.000 lei.
Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:
oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme in valoare de circa 2.500 de lei
oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor in cazul unui operator economic.

opc 8

Cei doi operatori economici care activau în festival au remediat abaterile în timpul acțiunii de control, iar cel de-al treilea rămâne cu măsura opririi temporare pană la remedierea deficiențelor.

opc 1

Comisarii CJPC Cluj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.
Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate atât în timpul controlului inițial, cât și după remedierea deficiențelor”, informează CRPC RNV Cluj



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

O fundație a UDMR a cumpărat o vilă de lux, cu vedere la Parcul Central din Cluj-Napoca, cu peste 9 milioane de euro

Publicat

Fundația pentru Școală a UDMR (Iskola Alapítvány) a plătit 9,1 milioane de euro pentru o impozantă vilă din centrul Clujului, cu vedere spre Parcul Central.

Publicația maghiară Átlátszó Erdély scrie că Fundația pentru Școală fondată de UDMR a achiziționat o vilă pe patru niveluri, cu o suprafață utilă de 1280 mp și o curte de 1767 mp, de pe strada Cardinal Iuliu Hosu din Cluj-Napoca. Potrivit sursei citate, aici va funcționa Biroul Președintelui Uniunii, Kelemen Hunor, care se găsește, în prezent, pe strada Republicii, la Prezidiul Executiv.

Etalare de forță: UDMR cumpără o vilă de lux în centrul Clujului

Contactat de Cluj24, purtătorul de cuvânt al UDMR, deputatul Csoma Botond, nu a dorit să răspundă la întrebările privind recenta achiziție, spunând că nu cunoaște detaliile, responsabilă de aceasta fiind fundația amintită. El nu a dorit nici să confirme dacă biroul liderului Uniunii, Kelemen Hunor, ar urma să fie mutat aici, motivând că nu este în măsură să răspundă în numele acestuia.

Potrivit unui răspuns oferit publicației Átlátszó Erdély de Nagy Zoltán Levente, reprezentantul Fundației pentru Școală, achiziționarea acestei clădiri a fost necesară pentru a oferi un spațiu de lucru celor circa 20 de angajați din Cluj ai fundației, pentru care sediul deținut anterior a devenit neîncăpător.

Potrivit acestuia, casa, construită la începutul secolului XX, a fost modernizată complet, extinsă și amenajată pentru a funcționa ca o clădire de birouri. El a confirmat și că o parte a conducerii executive a UDMR ar urma să folosească, de asemenea, acest spațiu.

Tranzacție neobișnuită, sursa fondurilor – necunoscută

Publicația maghiară arată că nu este clar dacă pentru achiziționarea vilei s-au folosit fonduri guvernamentale maghiare sau din alte surse.

Publicația mai semnalează o mișcare neobișnuită în tranzacția realizată de Fundația pentru Școală: în loc să achiziționeze doar vila de lux din centrul Clujului, fundația a cumpărat întreaga firmă de dezvoltare imobiliară, Adalgo Mirus SRL, deși compania nu are o situație financiară prea grozavă: în 2023, firma a raportat pierderi de peste 300.000 de euro și datorii de 3 milioane, iar anterior aparținea fraților Sorin și Raul Gadola, fiii cunoscutul om de afaceri clujean Ștefan Gadola.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

George Simion la Cluj, la dezbaterea UBB: Candidez pentru a asigura revenirea la democrație

Publicat

De

George Simion la UBB Cluj

George Simion, liderul AUR, a fost prezent miercuri, la prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale organizată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în Aula Magna.

George Simion se află acum pe primul loc în sondaje și creditat să ajungă astfel în tutul doi al alegerilor prezidențiale din luna mai.

Dezbatearea Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cea mai mare comunitate academică a țării, și ReThink România, un think tank al mediului socio-economic

George Simion la Cluj, la dezbaterea UBB: Candidez pentru a asigura revenirea la democrație

George Simion a salutat inițiativa UBB și spune că este timpul ca universitățile să se implice mai mult în viața socială din România. Din păcate, a spus Simion, nicio universitate din România nu este în topul 1000 Shanghai.

”Trăim o perioadă extraordinară, avem de-a face cu crize suprapuse și eu candidez pentru a asigura revenirea la democrație…cetățenii români au fost privați de dreptul de a alege”, a spus George Simion, care a mai precizat că va participa la orice dezbatere.

  • Relațiile cu principalul nostru partener strategic, SUA, sunt în cel mai dificil punct în ultimii 30 de ani.
  • Trebuie să încetăm să ne mai jignim, din orice tabără am face parte… Fiecare cetățean contează și are rolul bine definit într-o construcție comună.
  • Din punct de vedere economic, în opinia mea, avem mult prea mulți angajați în sectorul public. Mă refer aici la administrația publică locală și centrală, care este înțesată cu membri de partid care îngreunează funcționarea statului român.
  • Din păcate oamenii au sărăcit, iar acest lucru este valabil și pentru Cluj-Napoca.
  • În ciuda imaginii care a fost creată de unele televiziuni, George Simion și AUR nu vor ca România să părăsească UE sau NATO. Din contră, eu cred că trebuie să întărim alianțele din care facem parte.
  • Cei care au condus România până acum ar putea fi etichetați ca populiști. Nu au făcut ce au promis. Actualele partide de guvernare se comportă ca niște grupuri de interese, legitime sau nelegitime, care se preocupă să îî angajeze pe apropriați.
  • Îmi iau un angajament că, în calitate de președinte, voi pleda pentru o reformă administrativă care să reducă substanțial numărul instituțiilor locale și centrale, lăsând oamenii buni la locul lor.

Despre blocarea capacității de apărare a țării

Aur a votat împotriva posibilității ca România să doboare dronele străine care ajung în spațiul aerian românesc

  • Actualele legi permiteau doborârea oricărui obiect zburător. Ne-a deranjat un articol care preda comenzile operative către alte forțe armate. Avioanele puteau fi doborâte, dar pentru drone trebuia o lege speciale. Mi se pare periculoasă ideea de a avea o armată comună europeană.

Simion a fost întrebat despre drepturilor studenților și elevilor LGBT

  • Aș vrea să înțelegeți raportarea noastră care este la realitățile științifice. Am învățat la bilologie că există doar bărbați și femei, deci din punctul nostru de vedere sunt doar bărbați și femei. Înțelegem democrația ca o formă de dialog, dar nu consider că școlile reprezintă un loc unde să ne etalăm sexualitatea.

Despre Uniunea Europeană

  • Văd Uniunea Europeană ca un spațiu economic comun și aș menține asta…
  • Dar asta nu înseamnă că trebuie să transformăm UE într-un stat federal și vrem ca deciziile să fie luate de fiecare țară în parte

Despre proiecte pentru tineri

  • De când este primarul în funcție la Cluj-Napoca s-au făcut sub 200 de apartamente ANL.
  • Avem de lucrat la soluții accesibile pentru ca tinerii să poată rămâne în marile orașe, iar cei plecați să se întoarcă în țară. Noi vrem cartiere pentru tineri la prețuri accesibile.

Despre Republica Moldova și ”sorosisti”

  • Republica Moldova are nevoie de noi, nu noi de Republica Moldova
  • Îi asigur pe frații de peste Prut că în mine au un partener pe care pot să se bazeze
  • Vorbesc despre un sprijin condiționat care să meargă către cetățeni
  • O parte din zona ONG, din mediul universitar în SUA, în Europa, dar și România, aparțin unui curent ideologic pe care îl respingem. E ceea ce cunoaștem generic ca fiind ”fenomenul Soros”, dar asta nu înseamnă că respingem democrația.
  • Nu voi încuraja alocări de fonduri pentru schimbarea sexului copiilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se fac plățile pentru pensii, alocații și alte beneficii sociale în mai. Ministerul Muncii a anunțat calendarul oficial

Publicat

De

Plată pensii luna mai

Chiar dacă va fi minivacanță de 1 Mai, autoritățile dau asigurări că toate drepturile sociale vor fi plătite la timp.

Astfel, pensiile, alocațiile, indemnizațiile, dar și alte plăți vor ajunge la beneficiari conform unui calendar oficial stabilit de Ministerul Muncii.

Când se fac plățile pentru pensii, alocații și alte beneficii sociale în mai

„În aprilie, drepturile au fost plătite mai devreme pentru ca românii să se poată pregăti pentru Paști. 1 Mai, Ziua Muncii, este zi liberă pentru toți românii. Banii aferenți alocațiilor pentru copii, pensiilor și celorlalte prestații sociale vor ajunge la beneficiari în timp util, calendarul plăților fiind deja stabilit în acest sens”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii.

Calendarul plăților pentru luna mai:

Alocații și indemnizații – Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

  • Alocația de stat pentru copii: 8 mai în cont, 13 mai prin poștă
  • Indemnizația de creștere a copilului: 8 mai în cont, 13 mai prin poștă
  • Stimulentul de inserție: 8 mai în cont, 13 mai prin poștă
  • Alocația de plasament: 8 mai în cont, 13 mai prin poștă
  • Drepturi pentru persoane cu dizabilități: 12 mai în cont, 14 mai prin poștă
  • Hrană pentru persoane cu HIV/SIDA: 20 mai în cont și prin poștă
  • Hrană pentru bolnavii de TBC: 20 mai în cont și prin poștă
  • Ajutor pentru susținerea familiei (VMI): 20 mai în cont și prin poștă
  • Ajutor de incluziune (VMI): 20 mai în cont și prin poștă

Pensii – Casa Națională de Pensii Publice

  • Prin poștă: începând cu 2 mai
  • În cont bancar: 12 mai
  • Pensionari din străinătate (Citi Bank): 20 mai

Plata ajutorului de șomaj se va face între 14 și 16 mai, atât pe card cât și prin poștă

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Campanie ambițioasă de plantare, la Cluj. Primarul Emil Boc a luat lopata și a pus umărul la treabă

Publicat

Primăvara vine în forță, la Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a anunțat o campanie ambițioasă de plantare de arbori în tot orașul.

În total, 3.800 de copaci cu balot urmează să fie plantați până la finalul anului 2026, în toate colțurile Clujului, de la asociații de proprietari, la școli, grădinițe, creșe și pe aliniamentele stradale.

„Începem o nouă plantare de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca. Până în 2026, la sfârșitul anului, vom planta 3.800 de arbori cu balot, cu o dimensiune cuprinsă între 18 și 35 de centimetri. Facem asta pentru a avea un Cluj mai curat, pentru un Cluj mai verde, pentru un Cluj cu mai multă verdeață și, evident, cu mai multă sănătate.

Acești arbori cu balot îi plantăm la asociații de proprietari, pe aliniamente stradale, în parcuri, la școli, creșe, grădinițe, adică oriunde este nevoie. Arborii nu sunt doar peisaj, sunt filtre naturale, scuturi împotriva prafului, zgomotului, căldurii excesive și a poluării în general”, a declarat primarul Emil Boc.

100.000 de arbori plantați până în 2030

Campania are și un obiectiv pe termen lung: plantarea a nu mai puțin de 100.000 de copaci până în 2030.

„Un oraș cu mai mulți copaci e un oraș cu mai puține boli respiratorii, un oraș cu mai mult aer curat, un oraș cu o viață de calitate. Dimensiunea verde înseamnă sănătate, aer curat și echilibru cu natura. Înseamnă să construim nu doar orașe moderne, ci și orașe respirabile, prietenoase cu oamenii și cu planeta.

Am început și nu ne oprim până ce nu plantăm 3.800 de arbori cu balot în tot Clujul până la finalul anului 2026 și 100.000 de copaci plantați până în 2030. Să fie într-un ceas bun!”, a mai spus edilul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate