ACTUALITATE
FOTO. Clujul ECOLOGIC. 7000 de puieți plantați de o ASOCIAȚIE clujeană. La Campania de ÎMPĂDURIRE au participat și COPII

O nouă ediție „Cert Prinde Rădăcini” a avut loc sâmbătă, 2 aprilie, organizată de asociația clujeană CERT Transilvania cu scopul împăduririi unei zone din satul Nima, județul Cluj.
„7.000 de puieți plantați, 200 de voluntari harnici, familie, prieteni, voie bună, responsabilitate, implicare în comunitate, educație, grijă pentru mediu, preocupare pentru viitor și viață nouă. Acestea sunt detaliile care au transformat acțiunea de împădurire <<CERT Prinde Rădăcini>>, organizată astăzi la Nima, într-un eveniment reușit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ONG-ului.
Campania de împădurire de primăvară a început la ora 8:45, când participanții care au menționat că au nevoie de transport au fost așteptați pentru îmbarcarea în autocare la Expo Transilvania.
Printre participanți, s-au numărat și copii.
Plecarea spre locația evenimentului de împădurire a avut loc la ora 9, urmând ca o oră mai târziu să se țină instructajul privind protecția muncii, precum și tehnica de plantare și împărțirea pe echipe.
La 10.30 a început acțiunea de plantare propriu-zisă, iar între 13 și 14 voluntarii au servit gulaș la ceaun pentru prânz. Aceștia s-au pornit înapoi spre Cluj-Napoca la 14:30
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Banca Transilvania, Steelcase, Siemens, General Membrane, CELOT și Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Transferuri la CFR Cluj pentru sezonul 2025-2026. Dan Petrescu rămâne antrenorul feroviarilor şi vrea să construiască o echipă de forţă cu care să se poată bate cu FCSB la titlu în SuperLiga.
Până acum, clubul din Gruia nu a cheltuit nici un leu pe sume de transfer, conform informaţiilor de pe transfermarkt.ro, dar a semnat cu jucători în valoare totală de peste 7,5 milioane de euro. Iată ce transferuri s-au făcut până acum la CFR Cluj:
VENIRI la CFR Cluj
Kenneth Omeruo – fundaş central, 31 de ani, Nigeria, cotat la 1,2 milioane de euro
Karlo Muhar – mijlocaş, 29 de ani, Croaţia, cotat la 1,5 mil. euro
Antonio Bosec, fundaş dreapta, 27 de ani, Croaţia, cotat la 700.000 de euro
Drilon Islami – mijlocaş defensiv, 24 de ani, Kosovo, cotat la 600.000 de euro
Marko Gjorgjievski – atacant, 25 de ani, Macedonia de Nord, cotat la 500.000 de euro
Daniel Dumbrăvanu – fundaş central, 23 de ani, Moldova, cotat la 50.000 de euro
Tudor Cociș – atacant, 21 de ani, România
PLECĂRI de la CFR Cluj
Moustapha Name – mijlocaş defensiv, 30 de ani, Senegal – la Pafos (final de împrumut), cotat la 700.000 de euro.
Daniel Graovac – fundaş central, 32 de ani, România, la FCSB (liber de contract), cotat la 500.000 de euro
Luka Juricic – atacant, 28 de ani, Bosnia, liber de contract, cotat la 150.000 de euro
Mihai Popa – portar, 24 de ani, România, a la Torino (final de împrumut), cotat la 650.000 de euro
Alexandru Borbei – portar, 22 de ani, România, la Lecce (final de împrumut), cotat la 100.000 de euro
Flavius Iacob – fundaş dreapta, 24 de ani, România, la Corvinul (final de împrumut), cotat la 250.000 de euro
EVENIMENT
Incendiu de vegetație uscată în Someșeni. Focul, extins la un depozit și la o mașină cu remorcă

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit duminică după-amiază pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un depozit, o anexă și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 100mp, pe strada Traian Vuia din municipiul Cluj-Napoca. Totodată, focul s-a extins la un autoturism și o remorcă parcate în apropiere.
La fața locului, au ajuns trei autospeciale care au acționat pentru limitarea și stingerea incendiului, împiedicând propagarea acestuia mai departe de limitele în care a fost găsit.
De asemenea, echipajele operative au protejat de arderea scăpată de sub control aproximativ 20 de autoturisme parcate în apropiere.
Din cercetările preliminare a rezultat faptul că incendiul a izbucnit în urma utilizării focului deschis pentru arderea vegetației uscate, care s-a extins la cele două anexe și vehiculele distruse de incendiu.
Nu au fost înregistrate persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Salvamont România anunță că 23 de persoane au fost salvate din situații de risc din zonele montane, în urma intervențiilor de sâmbătă. De asemenea, echipajele de salvatori montani au recuperat și o persoană decedată.
Dispeceratul Național Salvamont anunță că sâmbătă s-au primit 21 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.
Cele mai multe solicitări, 5, au fost făcute pentru Salvamont Bran, 4 apeluri au fost înregistrate pentru Salvamont Prahova, 3 apeluri pentru Salvamont Județul Brașov și două pentru Salvamont Cluj.
În cazul intervențiilor au fost salvate 23 de persoane. Dintre acestea, 9 au fost transportate cu ambulanțele SAJ, SMURD sau Salvamont la spital și 3 persoane au fost salvate și transportate la spital cu elicopterele SMURD.
O persoană a fost găsită decedată cu ajutorul dronei și predată Serviciului IML.
S-au primit și 30 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.
Foto: Arhivă