Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Cele mai frumoase atracții din Transilvania: Închiriază o mașină din Cluj și pornește în aventură

Publicat


Transilvania, regiunea încărcată de istorie și peisaje spectaculoase, este o destinație de neocolit pentru călătorii pasionați de descoperiri și aventură. Cu satele sale tradiționale, castelele medievale și peisajele naturale deosebite, Transilvania oferă o varietate de atracții care îți vor lăsa o impresie de neuitat.

De ce închirierea unei mașini din Cluj este cea mai bună opțiune pentru a explora Transilvania

Situat în inima Ardealului, Clujul este punctul de plecare atunci când dorești să vizitezi regiunea Transilvaniei. Serviciile de închirieri auto Cluj oferă oportunitatea perfectă de a te aventura în afara orașului și de a explora împrejurimile, inclusiv satele pitorești, munții impresionanți și peisajele naturale spectaculoase, toate acestea contribuind la o experiență autentică și memorabilă în Transilvania.

Cu o flotă de peste 500 de masini noi, PriceCarz oferă soluții avantajoase atunci când vine vorba de serviciile de inchirieri auto. Poți rezerva rapid, direct de pe platforma online de rent a car și poți alege ce mai bună mașină pentru vacanța ta beneficiind de kilometri nelimitați fără taxă de anulare și fără costuri ascunse. Rezervă în avans pentru a obține oferta perfectă pentru vacanța ta și pornește în aventură în propriul tău ritm.

Cele mai frumoase atracții pe care le poți vizita în Transilvania

Castelul Bran

Cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula”, Castelul Bran este una dintre cele mai iconice atracții din Transilvania. Acest edificiu impunător, așezat pe un pinten stâncos, oferă o priveliște fascinantă și impresionantă. Vizitatorii pot explora incinta castelului, cu încăperile sale bine conservate și expozițiile intrigante despre istoria și miturile legate de Vlad Țepeș.

Transfăgărășanul

Considerată una dintre cele mai frumoase șosele din lume, Transfăgărășanul traversează Munții Făgăraș și oferă vederi panoramice uimitoare.

Cu serpentinele sale spectaculoase și peisajele alpine deosebite, această șosea te va impresiona cu fiecare viraj.

Sighișoara

Orașul natal al lui Vlad Țepeș, Sighișoara, este o bijuterie medievală în inima Transilvaniei. Cu străzile sale pietruite, casele colorate și turnurile de apărare bine păstrate, Sighișoara te va transporta înapoi în timp. Vizitează Turnul cu Ceas, Casa Vlad Dracul și Biserica Mănăstirii, pentru a descoperi bogăția istoriei și culturii locale.

Castelul Corvinilor

Situat în orașul Hunedoara, Castelul Corvinilor este una dintre cele mai impresionante fortărețe medievale din Europa. Cu turnurile sale înalte, curțile interioare și sala gotică, acest castel te va fascina cu frumusețea și grandețea sa. Explorează pivnițele întunecate și turnul de tortură, pentru a afla mai multe despre istoria sa tumultuoasă.

Peștera Scărișoara

Ascunsă în munții Apuseni, Peștera Scărișoara este una dintre cele mai spectaculoase peșteri din România. Vizitatorii pot explora galeriile sale impunătoare, pline de stalactite și stalagmite, și pot admira emblema Munților Apuseni, Ghețarul Scărișoara, un bloc de gheață vechi de peste 10.500 de ani, acesta fiind cel mai vechi ghețar de peșteră din lume.

Explorează fără restricții cu serviciile de inchirieri auto

Transilvania este o destinație extraordinară, plină de atracții fascinante și peisaje spectaculoase. Închirierea unei mașini din Cluj este modalitatea perfectă de a explora această regiune în întregime și de a te bucura de toate comorile sale ascunse. Rezervă acum și pregătește-te pentru o aventură memorabilă în inima României!

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. McDonald’s a investit 8 milioane de lei în modernizarea restaurantului Drive-Thru din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca

Publicat

mcdonalds

Operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, Premier Restaurants, a redeschis, luni, restaurantul din cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca, care a fost în proces de modernizare și digitalizare, pentru a oferi o experiență îmbunătățită clienților. Investiția în noul local s-a ridicat la 8 milioane de lei.

”Noul restaurant întâmpină clienții într-un cadru primitor și cu un design nou, cu o suprafață generoasă de 352 de metri pătrați și o capacitate de 48 de locuri în interior și 104 de locuri pe terasă.

mcdonalds

Ecrane digitale

În urma modernizării, acesta a fost dotat cu inovații tehnologice de ultimă generație, printre care ecranele digitale de afișare a produselor și cele șase kioskuri de comandă, care permit clienților să comande rapid produsele preferate, să revendice oferte din aplicația McDonald’s și să plătească contactless.

De asemenea, noul restaurant respectă standardele de sustenabilitate ale celor mai moderne unități McDonald’s și dispune de coșuri de colectare selectivă, o stație de încărcare pentru vehicule electrice și panouri fotovoltaice, care generează energie pentru consumul propriu”, arată compania.

mcdonalds

Spațiu McCaffe

Clienții au la dispoziție numeroase opțiuni pentru a se bucura de produsele preferate: în restaurant sau pe terasă, la pachet, prin serviciul de McDelivery, prin comandă direct din aplicația McDonald’s și ridicare din restaurant, cu ajutorul funcției Mobile Order and Pay, sau la linia de Drive-Thru.

Noul design al restaurantului include un spațiu McCafé, care oferă clienților o gamă variată de cafele și deserturi de calitate. De asemenea, a fost amenajată o zonă specială pentru McDelivery, pentru a eficientiza fluxul de comenzi.

mcdonalds

Deschis de Paște

Restaurantul Drive-Thru din cartierul Mănăștur va fi deschis zilnic între orele 07:00 – 24:00 și non stop la Drive-Thru. Program special de Paște: 5 mai, 10:00-24:00.

 

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Mesajul de Paști al mitropolitului Clujului: Credința fără fapte bune e moartă. Dragostea adevărată este jertfelnică

Publicat

De

pasti IPS

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, i-a îndemnat pe credincioși să facă fapte bune de Paști spunând că credința fără fapte e moartă. Înaltul ierarh ortodox a făcut referire și la războaiele din Ucraina și Gaza și și-a exprimat speranța că pacea va triumfa în cele din urmă.

”Lucrul acesta îl propunem și noi, acum, în preajma Paștilor încă o dată, ca dragostea noastră față de cei din casă, față de cei din comunitate, față de cei din oraș, față de cei din țară, să fie o dragoste jertfelnică.

Dragostea adevărată este jertfelnică

paști ips

Noi suntem prea mici pentru probleme atât de mari, dar abordez și o problemă mare. Noi, cei mici, ne putem doar ruga. E vorba de cele două războaie, războiul din Ucraina și cel din Gaza.

În Ucraina e războiul dintre două țări creștine. E adevărat că în Gaza nu sunt toți creștini, dar sunt puțin creștini. Acolo întrebarea este unde e dragostea creștină atunci când vrei să-l pui la punct pe celălalt cu bombe, cu arme?

Dragostea adevărată este jertfelnică.

Lucrurile mici pe care noi le putem pune în practică trebuie să le facem, să iubim nu numai cu cuvântul pe cei din jurul nostru, ci cu fapta.

Lucrurile pe care le putem face pentru ei să le facem întotdeauna, și acum cu prilejul Paștilor, să le facem când au nevoie.

Sărbătoare frumoasă

Tuturor creștinilor noștri le dorim o sărbătoare frumoasă și nouă înșine și lor sfatul acesta li-l dăm, ca dragostea lor față de cei din jur să fie una jertfelnică, concretă, prin fapte bune.

Credința fără faptă este moartă, zice Sfântul Iacob, și atunci dacă așa gândim putem cu tot sufletul la sfârșitul slujbei Învierii, să cântăm <<unul cu altul altul să ne îmbrățișăm, să zicem fraților și celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere>>”, a spus mitropolitul Clujului.

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? Tânără de 26 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Cluj-Napoca. Sunați la 112

Publicat

cioban tarcea elena

„La data de 28 aprilie 2024, în jurul orei 20.00, Secția 4 Poliție Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că CIOBAN TARCEA ELENA, în vârstă de 26 de ani, în cursul zilei de 26 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, a plecat de la imobilul din municipiul Cluj-Napoca, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 60 de kilograme, păr blond, lung, prins în coadă, ochi căprui, ten deschis.

AȚI VĂZUT-O? Tânără de 26 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Cluj-Napoca. Sunați la 112

La momentul plecării aceasta purta un tricou de culoare gri cu inscripție “Adidasˮ, pantaloni negri cu inscripție “Adidasˮ și pantofi sport de culoare roz.

cioban tarcea elena

Aceasta are un tatuaj pe antebrațul mâinii drepte reprezentând 2 trandafiri și un tatuaj în zona gâtului, reprezentând o inimioara și numele EMANUEL.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre aceasta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Trasee DEVIATE cu ocazia slujbei de Paște de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul de pe Fabricii

Publicat

autobuze ctp

CTP Cluj anunță trasee deviate cu ocazia slujbei de Paște de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul de pe str.Fabricii de duminică 5 mai 2024, în intervalul orar 9:30 – 12:30.

„Din cauza restricțiilor de circulație impuse, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 14 (Str. Bucium – Bd. Muncii) – troleibuze:

TUR: Bd. 21 Decembrie 1989 – str. Paris – str. Campul Painii – str. Fabricii – B-dul Muncii;

RETUR: B-dul Muncii – Str. Fabricii – str. Campul Painii – str. Paris – str. Bucuresti – str. Traian – P-ta M. Viteazul – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului.

CTP Cluj: Trasee DEVIATE cu ocazia slujbei de Paște de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul de pe Fabricii

Linia 48 (Al. Baisoara – Bd. Muncii)- autobuze:

TUR: Str. A. Vlaicu – Bd. 21 Decembrie – str. Buftea – str Gorunului – str. Bucuresti – str. Fabricii– B-dul Muncii;

RETUR: B-dul Muncii – Str. Fabricii – str. Bucuresti – str. Gorunului – str. Buftea – bd. 21 Decembrie – str. A. Vlaicu.

Autobuzele si troleibuzele companiei de transport public vor opri in toate statiile de pe traseul deviat”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax