Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Cât costă mâncarea și băutura la Untold 2024? 19 lei paharul de bere, 49 de lei un burger și 39 de lei o clătită!

Publicat


La Untold 2024, o masă completă, formată din fel principal, băutură și desert, va costa, în medie, în jur de 100 de lei de persoană.

Pentru iubitorii de mâncare asiatică, o porție de noodles cu carne și sos costă între 46 și 49 de lei, în timp ce un wrap vegetarian cu falafel este disponibil la prețul de 37 de lei.

49 de lei pentru un burger de vită

Prețul unui burger din carne de vită variază între 42 și 49 de lei, în funcție de topping-uri, iar o porție de pui crispy cu cartofi prăjiți ajunge la 47 de lei.

Un cârnaț bavarez la baghetă cu sosuri și topping-uri costă 45 de lei, iar un hot dog simplu, cu ketchup și muștar, este 30 de lei.

Pentru o pita grecească cu șnițel de pui, participanții vor plăti 38 de lei. Prețul unei porții de paste se situează în jurul a 39 de lei, în funcție de sosul ales. O quesadilla de pui ajunge la 48 de lei.

Cei care preferă sushi proaspăt preparat pot achiziționa o singură bucată la prețuri cuprinse între 4 și 12 lei, în funcție de tipul de umplutură ales. O porție de cartofi prăjiți cu sos la alegere costă 29 de lei.

Deserturi delicioase la prețuri pe măsură

La capitolul deserturi, oferta este variată. O plăcintă cu Nutella sau gem costă aproximativ 22 de lei, iar o clătită cu diverse umpluturi, inclusiv înghețată și fructe, ajunge la 39 de lei. De asemenea, o porție de churros cu ciocolată costă 29 de lei.

În ce privește băuturile, un espresso costă 12 lei, iar un cappuccino, 19 lei. O halbă de bere costă tot 19 lei, o sticlă de băuturi carbogazoase costă 13 lei, iar long drink-urile, 35 de lei.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Simion, discurs emoționant în prima zi de școală: „Toți copiii ar trebui să aibă șanse egale”

Publicat

simion

Aflat la deschiderea noului an școlar în comuna Ștorobăneasa, județul Teleorman, liderul AUR, George Simionm a vorbit despre inechitățile din sistemul de educație, dar și despre nevoia de a avea șanse egale atât copiii din mediul rural, cât și cei de la oraș.

„Să știți că fiecare copil are dreptul la șanse egale. Și copiii din mediul rural, și copiii din mediul urban, și copiii din Ștorobăneasa, și copiii din Alexandria sau București. Iar voi, aici în Ștorobăneasa, aveți cu ce să vă mândriți. Nu sunteți un neam de traistă, cum ar vrea unii să credem.

(…) Foarte multe autorități, de-a lungul vremii, au spus că nu e atât de important să ai note bune la școală. Eu vă zic altceva: țineți-vă de școală, învățați cât de mult, ascultați-i pe profesori pentru că este singura noastră șansă ca țară și singura voastră șansă ca viitori cetățeni, pentru a avea un viitor sigur și pentru a progresa. Altfel o să rămânem în mediocritatea unde ne vor unii și alții ținuți.

E timpul să creștem, să înălțăm capul cu mândrie pentru cine suntem, pentru ce reușim să acumulăm pe parcursul celor opt ani de școală”, a spus George Simion, la deschiderea noului an școlar.

Meseria este brățară de aur

Președintele AUR le-a vorbit copiilor despre cât de important este să înveți o meserie, urându-le succes în noul an școlar.

„Vă doresc cât mai multora dintre voi să reușiti, să terminați cele opt clase, cele 12 clase, să vă dați bacalaureatul la timp, este foarte important, și să aveți o carieră pe măsura vocației voastre. Unii dintre voi vor merge la un liceu filologic, alții vor urma cursurile unei universități, fiecare dintre voi să învețe o meserie.

Meseria este brățară de aur. Vă doresc mult succes în noul an școlar. Vă doresc vouă și părinților voștri răbdare să faceți față la atâtea reforme, mai mult sau mai puțin reușite. Vasile Racottă, aici, la Ștorobăneasa, a luat parte la reforma educației a lui Alexandru Ioan Cuza și a întemeiat această școală. E important, cu mic cu mare, să lăsăm ceva în urma noastră. Doamne ajută! Vă doresc succes în noul an școlar!”, a conchis Simion.

În urmă cu o săptămână, președintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidențiale, a prezentat Planul Simion pentru educație, care vine cu o salarizare adecvată a cadrelor didactice, dar și cu alte măsuri, precum introducerea disciplinei în școli sau finanțarea corespunzătoare a universităților.

Citește mai departe

ECONOMIE

Leul începe săptămâna cu STÂNGUL. Ușoară DEPRECIERE pentru moneda națională

Publicat

leu plasament

Scăderea încrederii investitorilor din zona euro în privința direcției pe care o va lua economia, a pus presiune pe moneda unică care s-a depreciat față de cea americană. La rândul lor, valutele de la marginea zonei au suferit modificări negative.

Chiar dacă, deficitul balanţei comerciale în primele şapte luni a crescut la 18,039 miliarde de euro, mai mult cu +15,6% decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, conform datelor prezentate de INS, efectul asupra cursului a fost unul limitat, semn că BNR controlează eficient evoluțiile din piață.

Leul începe săptămâna cu STÂNGUL. Ușoară DEPRECIERE pentru moneda națională

Media euro a urcat de la 4,9728 la 4,9741 lei, în timp ce transferurile se realizau în culoarul 4,973 – 4,975 lei.

Până în data de 4 octombrie, când este programată penultima ședință de politică monetară din acest an,  nu este de așteptat ca indicii ROBOR să cunoască modificări semnificative, în condițiile în care ei se află foarte aproape de nivelul dobânzii pentru facilitatea de depozit practicată de BNR, care se află la 5,50%.

Lunea aceasta, indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 5,55%, cea mai mică valoare începând cu 17 mai 2022. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a consolidat la 5,61% iar cel la 12 luni la 5,65%, valori comparabile cu cele de la jumătatea lui mai 2022.

Euro, care a atins vineri un maxim de 1,1155 dolari, s-a depreciat la 1,1044 – 1,1092 dolari, cu trei zile înainte de ședința de politică monetară a BCE, de la care se așteaptă o tăiere de un sfert punct procentual a dobânzilor. În piața locală, cursul dolarului a urcat de la 4,4760 la 4,4986 lei.

„Bitcoin a urcat lunea aceasta la 54.616 – 55.549 dolari”

Evoluția perechii euro/dolar ar putea cunoaște modificări pe termen mediu în funcție de rezultatul dezbaterii dintre candidaţii la preşedinţia SUA Kamala Harris şi Donald Trump, care se va desfășura miercuri.

Media francului elvețian a scăzut la 5,3071 lei iar cea a lirei sterline la 5,8889 lei.

Retragerea metalului galben la 2.484,50 – 2.500,40 dolari/uncie, după atingerea vineri a unui nou record de 2.530,30 dolari, a condus la scăderea prețului gramului de aur la 361,0585 lei.

Monedele din regiune se depreciau marginal față de euro, la 394,88 forinți, respectiv 4,2818 zloți.

După scăderile suferite săptămâna trecută, bitcoin a urcat lunea aceasta la 54.616 – 55.549 dolari iar ethereum la 2.285 – 2.337 dolari.

Radu Georgescu

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Accident GRAV pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Femeie lovită de o motocicletă

Publicat

Un accident rutier grav a avut loc luni seara pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. O femeie a fost lovită de o motocicletă. A intervenit ISU Cluj. Traficul este îngreunat.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un grav accident rutier petrecut pe Calea Turzii, spre comuna Feleacu. Din primele date, în accident a fost implicată o motocicletă, rezultând două victime. Mai exact, o femeie de aproximativ 30 de ani a suferit multiple traumatisme și primește îngrijiri medicale de urgență, urmând a fi intubată de către echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă. Totodată, motociclistul a fost preluat de către echipajul SAJ, fiind conștient și cooperant. La misiune mai ia parte o autospecială cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.

VIDEO FOTO. Accident GRAV pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Femeie lovită de o motocicletă

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 21.15, pe DN1 E60, urcare înspre localitatea Feleacul, cu implicarea a unui motociclist si a unui pieton.

Traficul se desfășoară alternativ, pe un sigur sens”, a comunicat IPJ Cluj.

Update:

Ambele persoane au fost transportate la spital.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. 400 de ghiozdane cu rechizite OFERITE de primărie elevilor din familii marginalizate, la Cluj-Napoca

Publicat

boc

400 de ghiozdane cu rechizite au fost oferite de către primărie elevilor din familii marginalizate, la Cluj-Napoca. Pentru aceasta a fost alocată suma de 60.000 de lei.

„Nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat! 400 ghiozdane cu rechizite oferite elevilor din familii marginalizate sau în risc de marginalizare pentru că la Cluj Educația a fost, este și va rămâne pe primul loc.

boc

FOTO. 400 de ghiozdane cu rechizite OFERITE de primărie elevilor din familii marginalizate, la Cluj-Napoca

Primăria continuă programul prin care comunitatea noastră asigură ghiozdane și rechizite pentru elevii proveniți din familii cu o situație financiară și socială dificilă, aflate în evidențele DASM Cluj-Napoca.

boc

Desfășurăm anual acest program de sprijin pentru copiii care încep școala, pentru a facilita accesul la educație. În acest an, a fost alocată suma de 60.000 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală în vederea achiziționării de ghiozdane și rechizite pentru 400 elevi. Astfel, contribuim la combaterea riscului de excluziune socială, dar și la promovarea unor măsuri de intervenție pentru diminuarea abandonului școlar în rândul copiilor.

boc

Transportul public gratuit pentru elevi, autobuzele școlare dedicate, ,,O masă caldă la școală”, vouchere culturale și sportive, acțiunile DASM pentru sprijinirea familiilor aflate în nevoie sunt alte exemple de inițiative ale Primăriei prin care educația este susținută și promovată.

boc

Investiția în educație și în copii este cea mai sigură investiție pentru societate și pentru viitor”, a scris Emil Boc pe Facebook.

boc

boc

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax