Connect with us

EVENIMENT

FOTO / Casele de peste 1 milion de euro ale Clujului. Au crame, piscine și teren de sport

Publicat


Ce face o vilă să merite peste 1 milion de euro? Am încercat să aflăm răspunsul la această întrebare prin analizarea anunțurilor publicate pe site-urile de profil și discuții purtate cu agențiile imobiliare din Cluj. Uneori este vorba despre dotările casei, dar în același timp sunt de mare preț și priveliștea sau valoarea de monument istoric.

În general, pentru că vorbim de sume foarte mari, acestor proprietăți le e făcută o evaluare. Prețul final e gândit atât din perspectiva costurilor efective de construcție, cât și a costurilor existente pe piață pentru niște case similare.

”La noi abia acum începe să se dezvolte o nișă cu asemena proprietăți. Desigur, și nișa de clienți e foarte îngustă, iar gradul de adresabilitate e în același context. Unii clienți vor o zonă mai retrasă, mai liniștită, alții – cât mai spre centru, în zone accesibile. Nu se pot trage niște concluzii generale. La asemenea valori discutăm de multe aspecte, inclusiv pretențiile legate de aspectul clădirii”, a declarat Stelian Popescu, de la Remax Imobiliare, pentru Cluj24.

Dacă unii clienți au dorit suprafețe mari de teren verde și au fost deosebit de atenți la vecinătăți, alții au acordat atenție actelor existente și dotărilor mai speciale precum filtre pentru apă, crame, piscine.

Printre zonele prospectate de milionarii clujeni se află și strada Cireșilor, considerată o zonă de top, aproape de Grădina Botanică.

Mihaela Keller este renumită pentru intermedierea unor asemenea tranzacții.

„Din punctul meu de vedere, absolut orice persoană care își dorește o casă (și asta indiferent de bugetul propus pentru achiziția ei) caută fix același lucru: o locație bună, o construcție de calitate, vecinătăți așezate și prietenoase, toate acestea adunate să poată fi numit acel  „acasă” a fiecăruia. Acum, că pe unii îi costă mai puțin, iar pe alții mai mult, ține de puterea financiară a cumpărătorului”, a declarat aceasta pentru Cluj24.

Care sunt cele mai scumpe case din Cluj-Napoca, scoase la vânzare:

995.000 de euro, în Făget

Capital Imobiliare propune spre vânzare, fără comision din partea cumparatorului, un complex de lux în zona Sunny Hill Făget din Cluj-Napoca. Complexul se întinde pe o suprafață de 3021 mp și este alcătuit din 3 clădiri rezidențiale de 840mp utili (D+P+2+M), respectiv 273 mp utili  (D+P+1+M) și o bucătărie de vară de 60 mp utili, un teren de sport și grădină amenajată de 2500 mp.

Casa principală a fost edificată în anul 2000, pe 4 nivele, și la parter are o piscină acoperită. Casa 2 (necesită renovare) are la demisol: 2 garaje, hol, 2 camere multifuncționale; la parter: 2 camere, baie , balcon; la etaj: cameră, bucătărie cu living, balcon, baie. iar la mansardă: 2 camere, baie.

1.100.000 de euro, în zona Semicentrală, str. Cireșilor

Liniștea. Localizarea. Terenul generos. Pârâul. Sunt câteva dintre atuurile acestei proprietăți. E fascinant să locuiești aproape de inima unei metropole cum e Clujul și totuși să ai atâta liniște și pace. Accesul se face pe o alee privată din strada Cireșilor până la casă. Casa este amplasată central pe parcelă, fiind înconjurată de vegetație matură, elegant amenajată peisagistic și pomi fructiferi în partea de sud.

În partea de est a proprietății și pe toată lungimea aleii de acces curge un pârâu natural care conferă un plus de naturalețe acestui peisaj aproape rural aflat în mijlocul orașului, chiar lângă Grădina Botanică.

Proprietatea este una elegantă, cu o arhitectură modernă, dispusă pe 5 nivele.

La demisol găsim sala de sport, sauna, baie, dressing, spălătorie, pivniță, cramă, spații tehnice și garaj cu 2 locuri.
Parterul găzduiește zona de zi cu un living grandios deschis până la primul nivel, zona de dining, bucătăria, 2 birouri, baie și 3 terase.

La etaj avem dormitor matrimonial cu dressing, terasă și baie, un al doilea dormitor și încă o baie.
Mansarda are 3 dormitoare, 2 băi și o terasă, iar pe nivelul ”pod” găsim o cameră de oaspeți și biblioteca.

1.100.000 de euro, în Zorilor

Habitas Imobiliare oferă spre vânzare o vilă nouă situată într-o zonă frumoasă, de case, semicentrală, stradă cu asfalt, cu o panoramă deosebită asupra Clujului.

Construcția solidă are dispunerea: D+P+E+M, momentan fiind repartizată în 7 apartamente, după cum urmează: 3 apartamente cu suprafață de 55 mp formate din doua dormitoare, living-bucătărie, baie și terasă de 14 mp, plus 4 apartamente cu suprața de 43 mp formate din dormitor, living-bucătărie, baie și terasă de 14 mp.

Toate apartamentele sunt finisate modern, mobilate și utilate.

Suprafata utilă: 420 mp + 100 mp de terase; Suprafața terenului 434 mp.

Casa se închiriază cu 6000 Euro/lună.

1.200.000 de euro, în Centru

Clădirea este situată în zona centrală, pe str. Nicolae Cristea. Suprafața terenului este de 1600 mp, suprafața utilă a clădirii 1.500 mp (demisol+parter) cu 26 de camere. Clădirea se poate și mansarda.

1.300.000 de euro, în Centru

Blitz oferă spre vânzare o vilă de excepție cu arhitectură deosebită, cu aspect de conac. Se află în zona centrală, la 800 m de Piața Avram Iancu. Construcția este clasificată ca și clădire cu valoare artistică ambientală și este situată în zona contruită protejată.

Cladirea are suprafața de 1550 mp utili, regim de înălțime demisol înalt și parter. Suprafața totală a terenului este 1600 mp. Clădirea este compartimentată în 28 de încăperi, dispuse pe cele două nivele. Este dotată cu sobe de teracotă. Un corp de clădire beneficiază de 2 garaje mari și spații tehnice. Construcția este solidă și necesită renovare.

1.500.000 de euro, în Grigorescu

Zona de case oferă acces facil către toate punctele de interes ale orașului. Pentru finisaje s-a păstrat o tendință modernă cu influențe clasice, cu bun gust și cu materiale de cea mai bună calitate, astfel încât să eficacizeze spațierea și să ofere luminozitate. Dispune de 6 camere, 4 toalete, 2 terase și 1 balcon.

Aceasta se vinde mobilată și utilată de lux, este prevăzută cu: sistem de alarmă, videointerfon, porți automatizate cu acces din garaj, sistem de aer condiționat, sistem subteran automatizat pentru irigarea spațiilor verzi și plante exterioare, instalație de filtrare și încălzirea apei pentru piscina exterioară, zona pentru barbeque.

1.800.000 de euro, în Grigorescu

Welt Imobiliare aduce în atentie o proprietate de excepție, construită în anul 2008, la distanță de câteva minute de plimbare față de BT Arena. Certificat energetic clasa A.
Suprafața construită: 552 m², Suprafața utilă: 480 m², Numarul de camere: 7, Suprafața teren: 1 079 m².
Cea mai scumpă casă: 2.750.000 de euro, în Făget

RE/MAX Grup de Lux oferă la vânzare în Făget, o vilă proiectată în stil modern, riguros, dar surprinzător în acelasș timp prin îmbinarea elementelor moderne cu cele Art Deco. Poziția în care este amplasată proprietatea este deosebită, iar compartimentarea, vecinătățile și liniștea din zonă îi aduc plus valoare.

Cu regim de înălțime P+E, cu o compartimentare bine gândita și funcțională, cu încaperi generoase și bine vitrate, cu spații de relaxare (teren de tenis cu nocturnă, piscină exterioară, foișor, cramă, sală de sport, barbeque), cu caracteristici constructive la standarde înalte și cu finisaje de înaltă calitate, proprietatea este acel „acasă” dorit care ne duce în zona de confort și de tihnă.

Construcția, cu o suprafață utilă de 290 mp, a fost realizată pe un teren în suprafață de 4041 mp. Grădina este una matură, în care se poate vedea implicarea și plăcerea cu care actualii proprietari au gândit-o și au îngrijit-o.

Parterul este impresionant prin spațiile deschise și generoase și prin proporțiile bine alese, și se compune din holul de acces, livingul în care piesa de rezistență este șemineul, sufrageria cu ieșire pe terasă, bucătăria cu mobilier personalizat din lemn masiv cu cornișe și ornamente din lemn de nuc, cămară, o cameră depozit, cameră loisir, baia, camera tehnică, spălătoria și casa scării. Zona de zi este de tip open-space, cu trecere fluidă de la o funcțiune la alta.

Pentru rudele venite în vizită există un apartament cu acces separat compus dintr-un hol, 1 dormitor, o baie și o bucătărie.

Pentru achiziționarea acestei proprietăți nu se percepe comision.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Decizia CCR de a anula turul întâi al alegerilor prezidențiale, considerată bună de 35% dintre români – sondaj

Publicat

CCR

Un sondaj al IRES dat, sâmbătă, publicității, la finalul anului 2024, arată că politicienii rămân pe ultimul loc în topul categoriilor profesionale în care românii au încredere, iar 35% cred că decizia CCR de anulare a primului tur al alegerilor prezidențiale a fost bună.

Decizia Curții Constituționale a României de a anula turul întâi al alegerilor prezidentiale este considerat de cei mai mulți dintre respondenți (28%) drept evenimentul anului în România, în timp ce intrarea completă a României în Schengen de la 1 ianuarie 2025 și clasarea lui Călin Georgescu pe locul  întâi în turul întâi al alegerilor prezidențiale sunt, la egalitate, indicate de câte 18% dintre participanții la sondaj.

De asemenea, decizia CCR este considerată bună de puțin peste o treime (35%) dintre participanții la sondaj, în timp ce peste șase din zece români consideră că a fost o decizie proastă.

Votanții AUR și POT, decizia a fost proastă

Vârstnicii, respondenții cu studii superioare, cei care locuiesc în mediul urban sau în Moldova, persoanele care au o perspectivă optimistă asupra direcției în care merge România, dar și votanții PSD, PNL, USR sau cei care ar fi votat cu Elena Lasconi în turul al doilea al prezidențialelor sunt în proporții mai ridicate favorabili deciziei CCR.
În schimb, respondenții cu vârste de cel mult 50 de ani, persoanele cu educație scăzută sau cel mult medie,  votanții AUR și cei ai POT, dar și intervievați care l-ar fi votat pe Călin Georgescu în turul doi consideră proastă decizia CCR, în proporții mai ridicate decât media.

Atunci când sunt întrebați despre sentimentul pe care l-au resimțit în urma deciziei CCR de anulare a turului întâi al alegerilor, aproape un sfert dintre respondenți au menționat „ușurare”, în timp ce 17% au indicat „furie”, 16% „revoltă”,15% „regret”, iar 15% „teamă”. 5% spun că au simțit „fericire”, 3% „dezamăgire”, 1% „indiferență” și 1% „nesiguranță/îngrijorare”.

Georgescu ar fi câștigat alegerile

Întrebați care ar fi fost opțiunea lor de vot pentru turul al doilea alegerilor prezidențiale, în cazul în care turul întâi nu ar fiost anulat de CCR, 7% dintre cei chestionați spun că nu s-ar fi prezentat la urne, 5% declară că ar fi anulat votul sau ar fi votat în alb, iar unul din 10 respondenți nu știu ce ar fi făcut sau nu răspund. Alți 29% ar fi votat cu Elena Laconi, candidatul USR, în timp ce 48% i-ar fi dat votul candidatului independent Călin Georgescu.

Votanții Elenei Lasconi sunt preponderent persoane cu studii superioare, care locuiesc în orașe, în Moldova, care au o percepție pozitivă cu privire la direcția României, și care,la alegerile parlamentare, votează cu USR, PNL și PSD.

Lui Călin Georgescu i-ar fi acordat votul, în proporții mai ridicate decât media, tinerii și cei cu vârste de cel mult 50 de ani, persoanele cu educație scăzută, cei care locuiesc în mediul rural, respondenții care au o percepție negativă cu privire la direcția actuală a României, dar și cei care votează AUR și POT.

Sondajul IRES a fost realizat pe un eșantion de 964 respondenți în perioada 17 – 20 decembrie 2024.

Eroarea maximă tolerată este de ± 3,2%.

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Hoț reținut de polițiștii clujeni după ce a furat saci cu haine de 20.000 de euro din Florești

Publicat

hoț

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au desfășurat, sâmbătă, o percheziție domiciliară în municipiul Satu Mare în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. A fost vorba despre un hoț de haine.

În urma percheziției efectuate la locuința unui bărbat de 47 de ani, bănuit de complicitate la comiterea faptelor, au fost identificate și ridicate bunurile sustrase, constând în mai mulți saci cu haine în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Furt de noapte

”Cercetările în acest dosar au fost inițiate la data de 20 decembrie 2024, când polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați de către un reprezentant al unei societăți comerciale din comuna Florești, sat Luna de Sus.

Acesta a reclamat faptul că, în perioada 26 noiembrie – 11 decembrie a.c., pe timpul nopții, un angajat al societății, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi comis patru acte materiale de furt calificat, sustrăgând bunurile din depozitul firmei și transportându-le cu mai multe autoutilitare.

În urma investigațiilor desfășurate, la aceeași dată, bărbatul a fost identificat și condus la sediul poliției, unde s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore”, arată UIPJ Cluj.

Activitățile desfășurate în acest caz au permis documentarea întregii stări de fapt și identificarea tuturor persoanelor implicate, contribuind astfel la soluționarea dosarului și la recuperarea prejudiciului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Când ar putea avea loc alegerile prezidențiale anul viitor. Decizia coaliției de la guvernare

Publicat

prezidențiale

Coaliția PSD-PNL-UDMR ar fi stabilit, sâmbătă, în principiu, data organizării alegerilor prezidențiale. Turul 1 ar putea avea loc pe 23 martie 2025, iar turul 2 pe 6 aprilie. Campania electorală ar putea începe pe 23 februarie 2025, potrivit surselor politice citate de Mediafax.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie a fost anulat de CCR după ce s-au constatat ingerințe externe în campania electorală și promovare agresivă pe rețea TikTok a candidatului independent Călin Georgescu care a avut darul de a vicia rezultatul scrutinului.

De asemenea, s-ar fi decis adoptarea ordonanței „trenuleț” în ședința de guvern programată pentru luni.

Conform surselor, bugetul pentru anul viitor va fi finalizat și adoptat de guvern în prima săptămână din ianuarie și va fi supus aprobării Parlamentului într-o ședință extraordinară.

Un alt punct important convenit a fost reducerea cheltuielilor statului cu 1% din PIB.

Prognoze penntru guvernare

Discuțiile au avut în vedere și stabilirea clară a trei piloni esențiali de abordare a guvernării pentru anul 2025:

1. Stoparea cheltuielilor nejustificate.
2. Creșterea veniturilor existente.
3. Generarea de venituri noi prin măsuri economice sustenabile.

Față de bugetul inițial, guvernul a cheltuit în anul 2024 o sumă suplimentară de 69 de miliarde de lei, reprezentând 3,92% din PIB, pentru diverse măsuri, inclusiv:

• Susținerea programelor sociale.
• Investiții în infrastructură.
• Sprijinirea categoriilor vulnerabile.
• Creșterea finanțării pentru sistemul de sănătate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără din Republica Moldova, dispărută la Cluj-Napoca din 10 decembrie. Este căutată de Poliție. Dacă o vedeți, sunați la 112

Publicat

De

disparuta

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată, sâmbătă, de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Republica Moldova, cu privire la faptul că nu a mai reușit să ia legătura cu fiica sa, Victoria Coleșnic, în vârstă de 27 de ani, din data de 10 decembrie a.c., aceasta locuind în municipiul Cluj-Napoca.

SEMNALMENTE: Înălțime aproximativă – 1,60 m, greutate aproximativă 50 de kg, ochii căprui, părul șaten.

Nu se cunoaște vestimentația de la momentul plecării.

”Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânăra plecată voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, transmit polițiștii clujeni

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate