Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Acțiune „Blitz” a polițiștilor în Dej. Amenzi de 24.000 de lei, șoferi sancționați și un cal dus la un adăpost de animale

Publicat


foto 4 dej

Razie cu efecte mărite a polițiștilor la Dej și în comunele arondate. Polițiștii clujeni au căutat prsoane urmărite penal, dar au fost cu ochii și pe șoferi. Acțiunea „Blitz” a poliției vine și după ce un om al legii a fost agresat de un bărbat la Cămărașu.

Potrivit Poliției Cluj, acțiune a avut loc în baza planului de măsuri destinat creșterii nivelului autorității și prevenirii ultrajelor asupra polițiștilor.

Citește și: Focuri de ARMĂ trase la Cămărașu. Polițist clujean LOVIT cu pumnul în față de un tânăr. Acesta a fost prins și băgat după GRATII

În weekend, un polițist a fost lovit cu pumnul în față de un tânăr, în urma unui scandal care a avut loc în comuna Cămărașu. Polițiștii au tras focuri de avertisment și a fost nevoie de intervenția trupelor speciale și a jandarmilor.

Acțiune „Blitz” la Dej

Polițiștii au căutat persoane urmărite, date în consemn, ori care se sustrag cercetărilor și au verificat persoane depistate ca locuind fără forme legale sau cu acte de identitate expirate.

foto 3 dej

Pe linie rutieră s-a acționat cu prioritate în zonele cu risc ridicat de accidente, fiind efectuate verificări și controale în trafic pentru depistarea conducătorilor care se abat de la normele rutiere.

Totodată, au fost efectuate verificări în vederea combaterii faptelor antisociale.

Amenzi și șoferi sancționați și lăsați fără permis

Polițiștii au legitimat 197 de persoane, au verificat 144 de autovehicule, și au aplicat un număr de 124 de sancțiuni contravenționale, dintre care 104 la regimul rutier. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 24.000 de lei.

32 de șoferi au fost sancționați contravențional pentru nefolosirea centurii de siguranță, 25 pentru depășirea regimului legal de viteză, fiind reținute și 2 permise de conducere.

În cazul a 10 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea certificatului de înmatriculare, 5 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și 5 pentru alte defecțiuni tehnice.

Proprietari de animale amendați. Un cal a fost dus la un adăpost de animale

În timpul razieri, în Dej au fost găsiți 11 lăsați în libertate fără supraveghere, dintre care 3 se aflau în zona unui drum public. Cei doi proprietari ai cailor au fost identificați și amendați.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost pentru o cabalină, aceasta fiind transportată în comuna Jucu, proprietarul având dreptul de a revendica animalul după achitarea contravalorii serviciilor de întreținere.

La aceste activități au participat polițiști din cadrul Poliției municipiului Dej și Secția 5 Poliție Rurală Dej împreună cu cei din cadrul Biroul pentru Protecția Animalelor, Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul jandarmilor Detașamentului Dej-Gherla.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Se toarnă asfaltul pe strada Eroilor din Florești. Are trei benzi, trotuare și pistă de biciclete

Publicat

De

eroilor floresti (2)

A început turnarea ultimului strat de asfalt de pe starada Eroilor din Florești, la care se lucrează deja de ani de zile.

„Într-un proiect atât de complex precum cel al modernizării străzii Eroilor, acesta reprezintă un pas deosebit de important”, anunță Bogdan Pivariu, primarul comunei.

eroilor floresti (1)

Se toarnă asfaltul pe strada Eroilor din Florești

Unul dintre cele mai dificile și complexe proiecte de infrastructură din comuna Florești se apropie de final. Lucrările de asfaltare vor fi finalizate miercuri pe toată lungimea acestei străzi.

eroilor floresti (6)

Lucrările vor continua cu trasarea marcajelelor rutiere finale și amplasarea indicatoarelor rutiere și a mobilierului stradal.

De asemenea vor fi plantați în următoarele zile și peste150 de-a lungul străzii.

eroilor floresti (5)

„Va fi o stradă smart, cu coșuri de gunoi inteligente, vor fi patru stații noi de autobuz”, a precizat primarul Floreștiului.

Acesta a mai precizat că este important faptul că s-a reușit că această stradă dă aibă, în final, trei benzi, nu soar două. De asemenea, strada are trotuate generoase și piste de biciclete.

eroilor floresti (4)

Foto: Facebook/Bogdan Pivariu

Citește mai departe

EVENIMENT

Ultima zi în care mai puteți mânca la restaurantul ”Fair Play” din Grigorescu. De joi se închide. După 30 de ani

Publicat

De

fairplay 3

Clujenii pot mânca sau comanda mâncare doar azi de la celebrul restaurant ”Fair Play” din cartierul Grigorescu, recunoscut pentru cea mai bună ciorbă de burtă din Cluj-Napoca, localul urmând să fie închis de joi, 1 decembrie, după o activitate de 30 de ani. Localul a fost scos de vânzare la începutul lunii noeiembrie de proprietari, care cer 1,5 milioane de euro, preț negociabil.

Unul dintre cei doi asociați ai firmei care administrează restaurantul, Kerekes Dobay Dorottya Etelka, a declarat pentru Cluj24: ”Miercuri va fi ultima zi, din 1 decembrie este închis. Restaurantul nu se vinde chiar așa ușor. Așteptăm. Vom avea grijă de angajați, așa este frumos”, a spus aceasta.

”Fair Play” se vinde cu întreaga clădire, cu spațiul și dotările aferente.

”Am scos la vânzare restaurantul, după 30 de ani, pentru că ne-am plafonat ca oameni, și eu și celălalt asociat, și am decis să lăsăm pe alții. Am primit, deja, câteva oferte.

Sper ca viitorul proprietar să păstreze profilul restaurantului”, preciza Kerekes Dobay Dorottya Etelka la începutul lunii noiembrie.

Restaurant din 1992

Potrivit termene.ro firma SC Fair Play Import-Export SRL, care administrează restaurantul, a fost înființată în 27.11.1992 și a avut anul trecut o cifră de afaceri de 916.047 lei și un profit de 121.732 lei.

Firma are un număr mediu de 11 angajați

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Harta României Mari, formată din sute de elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, de Ziua Națională

Publicat

De

img 9176

Harta României Mari a fost formată din 300 de elevi din clasele V-XII ai Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca de Ziua Națională, în curtea unității școlare, în cadrul proiectului ”Uniți sub tricolor”.

După ce au format cu trupurile lor România Mare, ale cărei granițe se aflau trasate pe asfaltul curții, aliniindu-se pe acordurile Imnului „Deșteaptă-te române”, după ce au ascultat Imnul național ”Deșteaptă-te Române!” și au înălțat culorile drapelului, mai mulți elevi, pe rând, au rostit scurte mesaje, au exprimat motivele pentru care își iubesc țara.

„Iubim România pentru că acest pământ pe care am călcat încă de la naștere e binecuvântat cu frumuseți neasemuite”; „iubim România pentru că avem oameni valoroși, români care au făcut înconjurul lumii”.

img 9176

Au fost rostite nume precum Grigorescu, Luchian, Brâncuși, Nadia Comăneci, au fost amintite frumuseți naturale, valori culturale, bogății de tradiție și spiritualitate și a fost amintită credința în Dumnezeu.

Apoi, elevii și profesorii au cântat și au încins Hora Unirii și s-au numit unii pe alții ”frați”.

Liceu înfiițat de episcopul Iuliu Hossu

Liceul „Inochentie Micu” Cluj-Napoca a fost întemeiat în anul 1945 de un artizan al Marii Uniri, Episcopul Iuliu Hossu, cel care a fost și vestitorul Unirii și acum e cinstit ca martir al Bisericii, fiind beatificat de Papa Francisc în 2 iunie 2019 în cadrul slujbei oficiate pe Câmpia Libertății din Blaj.

img 9212

Directorul liceului, Simona-Georgiana Gruian, a declarat: „Iubim România pentru valorile culturii materiale și spirituale strămoșești, pentru figurile unice ale marilor personalități care au purtat numele ei peste hotare! Iubim România pentru că «dorul» românesc este unic. Noica, în «Introducere la dor», afirma că nu există vreo altă limbă pe acest pământ care să poată traduce cuvântul «dor» cu fidelitate.

Pentru că, oriunde am merge în lume, ne va fi mereu dor de toate darurile Patriei noastre pe care azi le-ați spus cu mândrie! Suntem cu adevărat binecuvântați cu aceste valori ale României. Iubim România, pentru că în inima Clujului se află cea de-a doua noastră familie – Liceul nostru Greco-Catolic Inochentie Micu”!

Tradiție de reunire a elevilor

img 9190

Coordonatorul evenimentului, Doru Munteanu, profesor de limba și literatura română, a precizat că proiectul „Uniți sub tricolor” a început în anul 2018, la liceul din Borșa, județul Maramureș.

”Am format o tradiție ca în fiecare an să unim toți elevii sub aceeași hartă”. Cea mai mare <<hartă umană>> a fost în județul Maramureș, creată de peste 700 de elevi.

În curtea liceului din Cluj-Napoca, harta României a fost creată de aproximativ 300 de elevi, din clasele V-XII. Ideea a fost aceea de a reuni elevii, pentru ca împreună cu poată simți bucuria Zilei Naționale, pentru că România este țara în care am copilărit, în care trăim împreună”, a explicat Munteanu.

img 9130

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. INCENDIU la o casă în Apahida. Intervin pompierii ISU Cluj

Publicat

De

apahida 1

Pompierii de la Detașamentul 1 Cluj-Napoca intervin miercuri dimineață la un incendiu de casă pe strada Libertății din comuna Apahida.

”Incendiul se manifestă la o singură cameră, fiind localizat. Se lucrează pentru lichidare. Din fericire, nu sunt persoane care să solicite sprijin medical, iar la misiune iau parte două autospeciale cu apă și spumă”, au spus pompierii ISU Cluj.

La finalul intervenției, urmează să se stabilească și cauza care a dus la izbucnirea incendiului.

apahida 1

apahida 2

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax