Connect with us

ACTUALITATE

Focar de COVID la Primăria Gilău. Secretara comunei e în carantină, e revoltată de cum e tratată de 112

Publicat


Un focar de COVID a fost înregistrat la Primăria Gilău, iar mai mulți angajați sunt infectați. Secretarul comunei, Cristina Mănăstireanu, aflată în carantină, se declară revoltată de modul în care a fost tratată de operatorii de la 112.

”Simt nevoia sa imi exprim public, indignarea si revolta fata de modul in care Serviciul 112 gestioneaza dreptul meu la viata si sanatate, garantat de Constitutie! Sunt in carantina de 4 zile, intre timp am toata simptomatologia descrisa de patologia Covid, iar evolutia nu este una buna. Sub tratamentul medicamentos indicat de catre medicul de familie, temperatura, febra nu scade, dimpotriva, creste. Am sunat, atat eu cat si doamna doctor de medicina de familie la 112, dar nu vine nimeni”, a spus Mănăstireanu.

Aceasta a sunat luni seara din nou la 112 vazand ca febra este ridicata.

”Raspunsul, deosebit de obraznic, a fost <<urmati tratamentul indicat de medicul de familie, nu este obligatoriu sa fiti consultata de un medic!>>. Pai mai 112, nu ti-e rusine sa dai astfel de raspunsuri?

Inteleg ca nu sunam daca ne lovim la un deget, dar am sunat cu framantarea omului care, este posibil, sa nu-si mai apartina! Daca febra creste peste pragul critic si intru in starea de inconstienta? Cum imi este mie garantat dreptul constitutional de acces la sanatate? N-am sunat sa ma plang ca stranut sau ca ma doare in cot, am sunat pentru ca ma simt rau”, a mai spus secretarul comunei Gilău.

Ar fi trebuit o investigație medicală

Aceasta a precizat că poate fi de acord cu tratamentul indicat telefonic pana la un punct, daca evolutia este buna, dar in caz contrar, nu se impune o investigatie la spital?

”O radiografie pulmonara, poate sunt microleziuni. Sa va fie rusine, doamnelor si domnilor de la 112 pentru modul inuman in care puneti problema!”, a mai spus Cristina Mănăstireanu.

Primarul din Gilău, Gelu Topan, ne-a declarat că sunt mai mulți angajați confirmați cu COVID și unii care prezintă simptome și care sunt acasă în izolare.

”Activitatea instituției nu este afectată, am stabilit alte persoane care să preia sarcinile celor care sunt în izolare. Duminică am făcut o dezinsecție totală a sediului Primăriei Gilău iar zilnic, după program, mai dezinfectăm”, a spus Topan.

Și viceprimarul are COVID

Surse din Primăria Gilău ne-au declarat că focarul de COVID din instituție ar fi izbucnit după ce viceprimarul Okos Carol care trebuia să stea în izolare după ce soția sa a fost depistată pozitiv cu COVID, umbla prin Primărie și avea întâlniri cu diverși funcționari.

Și Okos este pozitiv și se află, acum, în izolare.

 

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Întreruperi de curent în județul Cluj

Publicat

DISTRIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMANIA, Sucursala Cluj-Napoca, anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică, astfel:

Data întreruperii: 27.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Localitatea Dej, str. 1 Mai, str. Avram Iancu, str. Crişan
Intervalul orar: 09:00-13:00

Data întreruperii: 28.01.2021
Adresa/Localitatea: Comuna Măguri Răcătău, sat Măguri, str. Principala
Intervalul orar: 09:00-16:00

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reacții alergice la vaccinul MODERNA! Compania americană cercetează cazurile

Publicat

Mai mulți oameni sunt tratați la un centru din San Diego pentru posibile reacţii alergice la vaccinul Moderna pentru Covid-19 dintr-un anumit lot, informează departamentul pentru sănătate din California, transmite Reuters, citată de news.ro.

Cel mai important epidemiolog din California a publicat duminică un comunicat prin care recomandă oprirea vaccinărilor cu vaccinuri din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacţii alergice care sunt investigate.

„A fost raportat un număr neobişnuit de mare de posibile reacţii alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puţin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

Compania lucrează împreună cu autorităţile de reglementare în domeniul sănătăţii pentru înţelegerea cazurilor şi dacă ar trebui oprită utilizarea lotului. Aproape un milion de doze din lotul respectiv au fost deja distribuite la circa 1.700 de centre de vaccinare din 37 de state, potrivit companiei.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendarul zilei, altfel: 20 ianuarie (pamflet)

Publicat

În 1390 s-a încheiat tratatul de la Lublin dintre Mircea cel Bătrân, domnul Țării Românești (1386 – 1418), și Wladislaw al II-lea Jagello, regele Poloniei (1386-1434). Prin acest tratat Mircea se angaja să nu se mai apropie de cort îmbrăcat necorespunzător iar Wladislaw să nu mai aducă vorba de iarbă, numai de frunză…

În 1840, exploratorul francez Jules Dumont d’Urville conduce o expediție prin care a descoperit Adélie. În realitate se retrăgea din fața inamicului și s-a oprit doar în Antarctica…

În 1928 are loc premiera filmului “Năpasta”, după I.L. Caragiale. Filmul e de mult în arhive, năpasta însă s-a mutat la conducerea țării…

În 1975 s-a născut Pavel Bartoș, actor român Cred că azi tot îi numa-un Smiley…

În 1984 a murit Johnny Weissmuller, înotător și actor american, născut la Timișoara (n. 1904). A fost cel mai apreciat Tarzan. Celebrul strigăt i-a aparținut unui tâmplar care și-a dat cu tesla-n cojones…

În 2004, președintele Ion Iliescu i-a decernat Regelui Mihai I Marele Premiu al Institutului Cultural Român. Ce nu s-a observat a fost faptul că toată ceremonia, Iliescu a ținut degetele de la mâna stângă încrucișate la spate…

În 2009, democratul Barack Obama devine cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite. Primul ”fade to black” în președinția americană. Azi avem, tot în premieră, ”fool’s ouverture”…

În 2016, NASA și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică au anunțat că anul 2015 a fost cel mai cald an din istorie de la începutul înregistrărilor meteorologice în 1890. Românii au fost rugați să nu mai iasă toți odată la grătare…

Marius Aciu

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de vânt în zona montană din județul Cluj

Publicat

ANM a emis, miercuri dimineaţa, o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zona montană a judeţului Cluj.

Avertizarea este valabilă până la ora 11:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, unde se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate