Connect with us

EVENIMENT

Focar COVID la Centrul de vârstnici al DGASPC din Câmpia Turzii1

Publicat


Un focar COVID a fost identificat la finalul săptămânii trecute în incinta centrului de vârstnici al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Câmpia Turzii.

Aici au fost confirmate 22 de cazuri.

Capacitatea centrului este de zeci de locuri, însă aici lucrează, printre alții, și 8 asistente medicale, 10 infirmiere și un kinetoterapeut. În total sunt 47 de angajați și 53 de beneficiari.

Dintre cele 22 de cazuri confirmate, 7 au fost înregistrate la persoane vaccinate.

Din rândul angajaților, două persoane sunt cazuri pozitive (unul vaccinat și unul nevaccinat).

O persoană nevaccinată a fost internată în spital, în stare gravă.

Potrivit DSP Cluj, incidența COVID în Câmpia Turzii este de 1,94 la mia de locuitori.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureș, devastat de un incendiu alimentat de materiale inflamabile. 100 de pompieri

Publicat

incendiu

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, colonel Călin Handrea, a declarat, marţi noaptea, că stingerea incendiului izbucnit la Centrul Comercial Transilvania din Târgu Mureş a fost una dintre cele mai dificile misiuni pe care le-a avut în carieră, întrucât în acel depozit, care a fost distrus aproape în totalitate, se aflau numeroase butelii de gaz, alcool, spray-uri şi diverse materiale combustibile în cantităţi mari.

„Încă nu am terminat această misiune foarte dificilă pentru că au fost extraordinar de multe substanţe combustibile în acest depozit.

De asemenea există şi într-o parte şi în cealaltă extinderi ale depozitului în care sunt depozitate alte materiale, iar în depozitul care arde în continuare sunt foarte multe materiale combustibile, inflamabile, diversificate, au fost destul de înalte ca şi stive, deci a fost una dintre cele mai dificile pe care le-am avut în cariera mea.

Ştiam că există multe materiale, dar acum se pare că nici administratorul clădirii nu cunoştea exact, dar erau şi butelii de gaz, alcool, foarte multe spray-uri, materiale combustibile diverse în cantităţi mari. A ars aproape complet hala, iar noi am încercat şi până în acest moment am reuşit să protejăm vecinătăţile pentru că acesta a fost scopul de la bun început.

Când am ajuns, incendiul nu era cu flacără deschisă şi se manifesta mocnit, la interior s-a produs un fenomen de ardere probabil flashover, aşa se numeşte în termeni tehnici, care a dus la incendierea instantanee a întregii clădiri”, a precizat presei colonel Călin Handrea.

Şeful ISU Mureş a spus că, în momentul în care a preconizat că se va întâmpla acest fenomen, a retras servanţii din dispozitiv, a adoptat o tactică defensivă şi, din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul salvatorilor.

În plus, lângă hala afectată de incendiu se află şi un depozit cu substanţe chimice, motiv pentru care pompierii şi-au concentrat misiunea pe împiedicarea flăcărilor să ajungă la acel loc.

Am vorbit cu domnul patron, mi-a confirmat, a fost aici la faţa locului că nu există substanţe care să ducă la o explozie. Am solicitat forţe din alt judeţ.

Există o autospecială de la Bistriţa care e la Sărmaşu acum şi ţine cumva locul colegilor noştri pentru că am adus forţele care erau cel mai apropiate de Târgu Mureş şi am mai solicitat încă una acum să o înlocuiască pe cea care e acum la Sărmaşu, pe care o chemăm înspre locul în care ne aflăm acum. Preconizăm că intervenţia va mai dura. Noi nu ne dorim asta, dar credem că până mâine la prânz probabil că va dura”, a susţinut col. Călin Handrea.

La locul incendiului acţionează şase autospeciale cu apă şi spumă, mai există şi o autospecială de 10.000 de litri care asigură alimentarea de la compania de apă, autoscări, ambulanţe, descarcerare, punct de comandă, punct logistic.

„Suntem undeva la 12 autospeciale, iar ca număr de oameni în jur de 100, dacă nu mai bine. Şi toată comanda Inspectoratului e prezentă”, a precizat Handrea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, locotenent Dan Petru Daniel, a arătat că incendiul a fost semnalat la Dispeceratul 112 la ora 16,20, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Târgu Mureş, apoi au fost solicitate alte autospeciale de la Punctul de lucru Luduş şi Secţia de Pompieri Sărmaşu.

„Întrucât în interior se aflau foarte multe materiale inflamabile, incendiul s-a manifestat cu foarte mare violenţă, iar după patru ore de intervenţie, plafonul depozitului s-a prăbuşit, iar prioritatea pompierilor este de a opri propagarea incendiului la celelalte depozite”, a menţionat lt. Dan Petru Daniel.

Sursa: AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

ESENȚIAL CLUJ24.RO/ Principalele evenimente din ultimele 24 de ore

Publicat

Cluj24.ro prezintă principalele evenimente locale din ultimele 24 de ore:

Lali Gabor: Până când dintre țiganii gabori nu vor fi profesori, doctori, procurori ori avocați, noi vom fi discriminați

Ministrul Mediului oferă Cluj-Napoca drept exemplu de urmat pentru îmbunătățirea calității aerului din oraș

Părinții clujeni pun NUME trăznite copiilor. La fete, VERDE, la băieți, JADOR

Ce proiecte NU s-au făcut din strategia de dezvoltare a Clujului 2014-2020

ACCIDENT rutier între două maşini. Coliziunea a avut loc în localitatea clujeană Viişoara

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină în FLĂCĂRI în Dej. Intervin pompierii de la ISU Cluj

Publicat

De

Un incendiu s-a produs miercuri dimineață la un autoturism din Dej, transmite ISU Cluj.

Potrivit pompierilor care au intervenit cu o auto specială pentru stingerea focului, incendiul a avut loc pe str. Bistritei din Dej.

Von reveni cu detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

SENAT Certificatul verde va fi obligatoriu în toate instituțiile de stat din România. Angajații fără acest act pot fi concediați

Publicat

senatul romaniei

Comisiile Senatului au aprobat marți seara introducerea certificatului verde pentru angajații de la stat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituțiile din România.

Dispozițiile privind certificatul verde se aplică autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.

Angajații care nu au certificat verde pot fi suspendați timp de 30 de zile și ulterior pot fi concediați, potrivit proiectului.

Conform primelor informații, proiectul a fost votat de senatorii PNL, UDMR si USR, în timp ce reprezentanții AUR și PSD s-au opus. Următorul pas este introducerea proiectului în plen.

Sursa: MEDIAFAX

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate