Connect with us

EVENIMENT

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva

Publicat


Flaviu Udrea, candidat Primăria Florești

Flaviu Udrea, candidat din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI la funcția de primar al comunei, ne vorbește despre nemulțumirile sale legate de prestația actualei administrații locale și propunerea pe care o face floreștenilor care vor merge la vot pe 9 iunie.

Știri din Florești: Cine este omul Flaviu Udrea? Cum v-ați caracteriza și ce experiență aveți?

Flaviu Udrea: Sunt un om obișnuit, ca majoritatea celor care locuiesc în această comunitate. Am ales Floreștiul să-mi fie acasă în anul 2016, cand am achiziționat aici o proprietate, prin credit, la fel ca mulți alți români.

Aici mi-am întemeiat o familie și aici s-a născut fiica mea. Am o experiență de peste 15 ani ca manager de vânzări în domeniul IT & Telecomunicații, în managementul resurselor umane și în managementul obiectivelor și al performanței.

Știu că doar munca în echipă te face să ajungi la un rezultat foarte bun, iar ca primar nu poți realiza nimic dacă nu faci echipă cu cetățenii care așteaptă condiții de viață mai bune de la autoritatea locală.

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva

Știri din Florești: Care sunt concluziile dumneavoastră după ce ați fost în rol de consilier local?

Flaviu Udrea: Sunt consilier local din luna noiembrie 2023, atunci am intrat în Consiliul Local în locul colegului meu, Sergiu Leuce, care s-a retras din motive personale și căruia îi mulțumesc pentru activitatea avută. Am fost însă alături de colegii mei consilieri încă din prima zi de mandat și am participat alături de ei la întâlnirile de pregătire a ședințelor de Consiliu Local.

Din păcate, orice propunere a USR pentru a schimba ceva în bine în Florești a fost respinsă de cei care au majoritatea în Consiliul Local. Ne-am lovit practic de un zid politic din partea actualei majorități locale pentru care interesul cetățeanului nu este deloc important.

Ca să vă dau doar câteva exemple, USR a propus înființarea Centrului de permanență medicală, programul „Vinerea Verde”, proiectul transportului de noapte între Florești și Cluj-Napoca ori amendamente la buget care vizau creșterea siguranței cetățenilor, lărgirea trotuarelor și multe altele. Bineînțeles, unele proiecte, deși respinse inițial, au fost preluate de cei de la PNL și asumate de aceștia.

„Prosperitatea nu se vede în serviciile publice”

Știri din Florești: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar al comunei Florești?

Flaviu Udrea: Floreștiul trebuie să fie o comună modernă, cu o calitate a vieții ridicată pentru toți cetățenii săi. O comună unde infrastructura urbană susține dezvoltarea durabilă și unde serviciile publice sunt eficiente și accesibile.

Am decis să candidez pentru funcția de primar al Floreștiului din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru că, deși a devenit una dintre cele mai bogate comunități din România, prosperitatea nu se vede în serviciile publice.

„Am văzut în ultimii 3 ani și jumătate proiecte realizate pe jumătate”

Știri din Florești: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Flaviu Udrea: Actuala administrație îmi lasă impresia că fie nu știe să rezolve problemele floreștenilor, fie e lipsită de interes pentru a se ocupa de acestea. Oricum, ce așteptări putem avea de la un primar care atunci când era consilier local și viceprimar ridica mâna disciplinat în ședințele de Consiliu, în dreapta lui Șulea, la tot ce a însemnat dezastrul urbanistic din Florești?

E unul din principalii responsabili, nu putem avea așteptări prea mari. Am văzut în ultimii 3 ani și jumătate proiecte realizate pe jumătate, cum e celebra „Strâmtoarea Terra”. Actualul primar este un primar al jumătăților de măsură, iar floreștenii merită mai mult!

Cele mai mari probleme: traficul și haosul urbanistic

Știri din Florești: Care considerați că sunt principalele probleme ale comunei și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Flaviu Udrea: Comuna Florești se află astăzi într-un punct de cotitură. Cele mai mari probleme cu care ne confruntăm sunt traficul și haosul urbanistic. Ori le rezolvăm acum, ori riscăm ca Floreștiul să devină de nelocuit.

Cei mai mulți floreșteni lucrează în Cluj-Napoca și asta devine o problemă majoră atunci când vorbim despre trafic. Sunt zile când pe șoseaua care leagă Florești de Cluj-Napoca se stă în trafic de la zeci de minute la ore întregi. Nu e normal să îți petreci 2 sau 3 ore pe zi în trafic, în loc ca acest timp să îl dedici familiei sau altor activități.

O problemă pe care au ridicat-o floreștenii cu care am stat de vorbă în ultimele săptămâni este și cea a lipsei trotuarelor în anumite zone ale comunei și pe unde ca pieton nu poți merge fără să îți pui viața în pericol. La fel, lipsa pistelor pentru bicicliști. Extinderea rețelei de transport public, inclusiv cu servicii de noapte, constituie, de asemenea, o problemă pentru cei care folosesc autobuzele CTP.

Foarte mulți floreșteni își doresc să își poată duce copiii la creșe, grădinițe și școli în Florești. În acest moment, infrastructura educațională existentă nu face față cerințelor comunei, iar mulți dintre aceștia își duc copiii la școli și licee din Cluj-Napoca.

Totodată, în micro-cartierele Floreștiului nu sunt destule spații verzi, parcuri sau locuri de joacă. Nu există un echilibru între nevoile rezidenților și dezvoltarea imobiliară, de aceea avem nevoie de o reconfigurare urbană strategică.

În Florești s-a construit foarte mult, dar fără să se țină cont de nevoile locuitorilor. Avem blocuri noi, dar avem probleme cu rețeaua electrică sau canalizarea, iar serviciile de salubritate sunt ineficiente.

Mulți floreșteni își doresc să participe la deciziile pe care le ia administrația locală și care le afectează viața în mod direct și acuză lipsa de transparență și de informare. Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor de către Primărie nu poate fi decât în beneficiul comunității.

„Nu mă tem că voi fi taxat politic”

Știri din Florești: Ce viziune de viitor aveți pentru Florești? Spre ce ar trebui să se îndrepte comunitatea? Există un model de urmat?

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva. Spre deosebire de actuala conducere locală, nu mă tem că voi fi taxat politic, pentru că nu vreau să ies la pensie din politică. Vreau să fac ceva pentru comuna în care am ales să trăiesc și să îmi întemeiez o familie.

Floreștiul trebuie să devină o comună în care cetățeanul contează și este respectat. Vreau ca floreștenii să aibă acces la educație de calitate și la servicii medicale în comuna lor. Vreau o comună în care nimeni să nu se mai plângă de serviciile publice nefuncționale, de canalizarea care refulează sau de străzile inundate când plouă sau de haosul din trafic.

Floreștiul trebuie să se schimbe și asta înseamnă, în primul rând, o schimbare a conducerii locale. Avem modele de urmat, cum ar fi de exemplu administrația din Oradea, o administrație care a știut să prioritizeze și să implementeze proiecte în interesul cetățenilor. Până la urmă, faptul că avem aproape de noi exemple de bune practici e un semnal clar că se poate, e nevoie doar de oameni competenți în funcții publice.

„Floreștiul merită mai mult”

Știri din Florești: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Flaviu Udrea: În primul rând – Hristos a înviat! – și un mesaj de bucurie și speranță tuturor floreștenilor care au sărbătorit Învierea Domnului în aceste zile. Apoi, Floreștiul merită mai mult și vă provoc să îndrăzniți să credeți că acest lucru e posibil!

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj sărbătorește pasagerul cu numărul 3 milioane în 2024, a doua oară în istorie

Publicat

aeroport cluj avram iancu

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sărbătorește pentru a doua oară în istoria sa pasagerul cu numărul 3 milioane, o performanță unică pentru un aeroport regional din România.

Evenimentul aniversar este programat luni, 25 noiembrie, când pasagerul este așteptat să sosească la Cluj-Napoca cu o cursă a companiei elvețiene Swiss Air de la Zurich.
”Acest succes subliniază importanța strategică a aeroportului în conectarea Clujului cu numeroase destinații din Europa și din întreaga lume și consolidează, astfel, poziția aeroportului în rețeaua internațională de transport aerian.

Anul trecut, primul pasager cu numărul 3 milioane a ajuns pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj în ziua de 24 noiembrie.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Grav accident la Bucea, cu un microbuz implicat. Doi bărbați transportați la spital

Publicat

accident

Pompierii din cadrul Detașamentelor Huedin și 2 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute la un grav accident rutier petrecut pe drumul DN1E60, în localitatea Bucea, comuna Negreni.

La fața locului au ajuns o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Județean Cluj. Echipajele operative au găsit un autocamion și un microbuz avariate, precum și un bărbat încarcerat în ultimul dintre acestea.
”Salvatorii au folosit echipamentele din dotare pentru a asigura accesul către victimă, precum și pentru extragerea acesteia fără agravarea leziunilor suferite. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, prezenta mai multe traumatisme, era în stare de conștiență și era cooperant. Ulterior a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Totodată, alți doi bărbați au mai fost consultați la fața locului de către echipajele SMURD și SAJ, dintre care un tânăr, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost transportat la spital pentru investigații medicale”, arată pompierii de la ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se STRICĂ vremea în toată țara. Frig și PLOI în următoarele săptămâni

Publicat

iarna

ANM anunță că urmează patru săptămâni mai reci decât normalul perioadei, cu temperaturi scăzute în toate regiunile țării, dar mai ales în sud-vest. Precipitațiile vor fi abundente în prima săptămână, în special la munte, apoi vor scădea semnificativ. La jumătatea lui decembrie, acestea vor reveni.

Săptămâna 25 noiembrie – 2 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Se STRICĂ vremea în toată țara. Frig și PLOI în următoarele săptămâni

Săptămâna 25 – 2 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 2 – 9 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Săptămâna 9 – 16 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Citește mai departe

EVENIMENT

Premieră la alegerile prezidențiale. STS: Rezultatele votului, în timp real, după închiderea secțiilor de votare

Publicat

Alegeri prezidențiale STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat lansarea unei noi funcționalități a site-ului prezenta.roaep.ro, odată cu alegerile prezidențiale de duminică. Astfel, pentru prima dată vor fi prezentate centralizarea voturilor și grafice ale rezultatelor provizorii, parțiale și finale, după închiderea secțiilor de vot.

„Astfel, toți cei interesați vor putea urmări centralizarea voturilor și o serie de reprezentări grafice ale rezultatelor provizorii, parțiale și finale, după închiderea secțiilor de votare.

Pe site-ul prezenta.roaep.ro, pentru prima dată, vor fi prezentate grafic, în mod continuu, rezultatele voturilor obținute de către candidați, pe măsură ce președintele și membrii secțiilor de votare transmit digital procesele-verbale cu voturile exprimate”, se arată într-un comunicat al STS, citat de Mediafax.

Hartă interactivă

Cei care vor accesa site-ul vor putea selecta diverse criterii pentru afișarea rezultatelor: în funcție de candidat, județ sau localitate, pe țară sau în străinătate. Este o hartă interactivă ce permite diferite filtre.

De asemenea, la fel ca la procesele electorale anterioare, vor fi publicate în timp real datele statistice cu privire la prezența alegătorilor în secțiile de votare, fotografiile proceselor-verbale și alte date de transparență.

Atât site-ul prezenta.roaep.ro, cât și site-ul voting.roaep.ro vor fi disponibile începând cu deschiderea oficială a votării.

Zeci de mii de persoane instruite

„STS asigură suportul IT&C pentru buna desfășurare a proceselor electorale și a instruit personalul desemnat de către AEP să utilizeze aplicațiile și sistemele informatice.

De asemenea, echipele de specialiști ai STS sunt pregătite să intervină pentru remedierea unor situații de natură tehnică și să răspundă adecvat la evenimente de securitate cibernetică, precum și pentru a acorda asistență personalului din secțiile de votare, premergător și pe timpul alegerilor”, transmite STS.

Instituția a precizat că pentru alegerile prezidențiale și parlamentare a instruit peste 46.000 de persoane care vor face parte din secțiile de votare.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax