Connect with us

EVENIMENT

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva

Publicat


Flaviu Udrea, candidat Primăria Florești

Flaviu Udrea, candidat din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI la funcția de primar al comunei, ne vorbește despre nemulțumirile sale legate de prestația actualei administrații locale și propunerea pe care o face floreștenilor care vor merge la vot pe 9 iunie.

Știri din Florești: Cine este omul Flaviu Udrea? Cum v-ați caracteriza și ce experiență aveți?

Flaviu Udrea: Sunt un om obișnuit, ca majoritatea celor care locuiesc în această comunitate. Am ales Floreștiul să-mi fie acasă în anul 2016, cand am achiziționat aici o proprietate, prin credit, la fel ca mulți alți români.

Aici mi-am întemeiat o familie și aici s-a născut fiica mea. Am o experiență de peste 15 ani ca manager de vânzări în domeniul IT & Telecomunicații, în managementul resurselor umane și în managementul obiectivelor și al performanței.

Știu că doar munca în echipă te face să ajungi la un rezultat foarte bun, iar ca primar nu poți realiza nimic dacă nu faci echipă cu cetățenii care așteaptă condiții de viață mai bune de la autoritatea locală.

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva

Știri din Florești: Care sunt concluziile dumneavoastră după ce ați fost în rol de consilier local?

Flaviu Udrea: Sunt consilier local din luna noiembrie 2023, atunci am intrat în Consiliul Local în locul colegului meu, Sergiu Leuce, care s-a retras din motive personale și căruia îi mulțumesc pentru activitatea avută. Am fost însă alături de colegii mei consilieri încă din prima zi de mandat și am participat alături de ei la întâlnirile de pregătire a ședințelor de Consiliu Local.

Din păcate, orice propunere a USR pentru a schimba ceva în bine în Florești a fost respinsă de cei care au majoritatea în Consiliul Local. Ne-am lovit practic de un zid politic din partea actualei majorități locale pentru care interesul cetățeanului nu este deloc important.

Ca să vă dau doar câteva exemple, USR a propus înființarea Centrului de permanență medicală, programul „Vinerea Verde”, proiectul transportului de noapte între Florești și Cluj-Napoca ori amendamente la buget care vizau creșterea siguranței cetățenilor, lărgirea trotuarelor și multe altele. Bineînțeles, unele proiecte, deși respinse inițial, au fost preluate de cei de la PNL și asumate de aceștia.

„Prosperitatea nu se vede în serviciile publice”

Știri din Florești: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar al comunei Florești?

Flaviu Udrea: Floreștiul trebuie să fie o comună modernă, cu o calitate a vieții ridicată pentru toți cetățenii săi. O comună unde infrastructura urbană susține dezvoltarea durabilă și unde serviciile publice sunt eficiente și accesibile.

Am decis să candidez pentru funcția de primar al Floreștiului din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru că, deși a devenit una dintre cele mai bogate comunități din România, prosperitatea nu se vede în serviciile publice.

„Am văzut în ultimii 3 ani și jumătate proiecte realizate pe jumătate”

Știri din Florești: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Flaviu Udrea: Actuala administrație îmi lasă impresia că fie nu știe să rezolve problemele floreștenilor, fie e lipsită de interes pentru a se ocupa de acestea. Oricum, ce așteptări putem avea de la un primar care atunci când era consilier local și viceprimar ridica mâna disciplinat în ședințele de Consiliu, în dreapta lui Șulea, la tot ce a însemnat dezastrul urbanistic din Florești?

E unul din principalii responsabili, nu putem avea așteptări prea mari. Am văzut în ultimii 3 ani și jumătate proiecte realizate pe jumătate, cum e celebra „Strâmtoarea Terra”. Actualul primar este un primar al jumătăților de măsură, iar floreștenii merită mai mult!

Cele mai mari probleme: traficul și haosul urbanistic

Știri din Florești: Care considerați că sunt principalele probleme ale comunei și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Flaviu Udrea: Comuna Florești se află astăzi într-un punct de cotitură. Cele mai mari probleme cu care ne confruntăm sunt traficul și haosul urbanistic. Ori le rezolvăm acum, ori riscăm ca Floreștiul să devină de nelocuit.

Cei mai mulți floreșteni lucrează în Cluj-Napoca și asta devine o problemă majoră atunci când vorbim despre trafic. Sunt zile când pe șoseaua care leagă Florești de Cluj-Napoca se stă în trafic de la zeci de minute la ore întregi. Nu e normal să îți petreci 2 sau 3 ore pe zi în trafic, în loc ca acest timp să îl dedici familiei sau altor activități.

O problemă pe care au ridicat-o floreștenii cu care am stat de vorbă în ultimele săptămâni este și cea a lipsei trotuarelor în anumite zone ale comunei și pe unde ca pieton nu poți merge fără să îți pui viața în pericol. La fel, lipsa pistelor pentru bicicliști. Extinderea rețelei de transport public, inclusiv cu servicii de noapte, constituie, de asemenea, o problemă pentru cei care folosesc autobuzele CTP.

Foarte mulți floreșteni își doresc să își poată duce copiii la creșe, grădinițe și școli în Florești. În acest moment, infrastructura educațională existentă nu face față cerințelor comunei, iar mulți dintre aceștia își duc copiii la școli și licee din Cluj-Napoca.

Totodată, în micro-cartierele Floreștiului nu sunt destule spații verzi, parcuri sau locuri de joacă. Nu există un echilibru între nevoile rezidenților și dezvoltarea imobiliară, de aceea avem nevoie de o reconfigurare urbană strategică.

În Florești s-a construit foarte mult, dar fără să se țină cont de nevoile locuitorilor. Avem blocuri noi, dar avem probleme cu rețeaua electrică sau canalizarea, iar serviciile de salubritate sunt ineficiente.

Mulți floreșteni își doresc să participe la deciziile pe care le ia administrația locală și care le afectează viața în mod direct și acuză lipsa de transparență și de informare. Implicarea cetățenilor în luarea deciziilor de către Primărie nu poate fi decât în beneficiul comunității.

„Nu mă tem că voi fi taxat politic”

Știri din Florești: Ce viziune de viitor aveți pentru Florești? Spre ce ar trebui să se îndrepte comunitatea? Există un model de urmat?

Flaviu Udrea: Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani așteptând să se schimbe ceva. Spre deosebire de actuala conducere locală, nu mă tem că voi fi taxat politic, pentru că nu vreau să ies la pensie din politică. Vreau să fac ceva pentru comuna în care am ales să trăiesc și să îmi întemeiez o familie.

Floreștiul trebuie să devină o comună în care cetățeanul contează și este respectat. Vreau ca floreștenii să aibă acces la educație de calitate și la servicii medicale în comuna lor. Vreau o comună în care nimeni să nu se mai plângă de serviciile publice nefuncționale, de canalizarea care refulează sau de străzile inundate când plouă sau de haosul din trafic.

Floreștiul trebuie să se schimbe și asta înseamnă, în primul rând, o schimbare a conducerii locale. Avem modele de urmat, cum ar fi de exemplu administrația din Oradea, o administrație care a știut să prioritizeze și să implementeze proiecte în interesul cetățenilor. Până la urmă, faptul că avem aproape de noi exemple de bune practici e un semnal clar că se poate, e nevoie doar de oameni competenți în funcții publice.

„Floreștiul merită mai mult”

Știri din Florești: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Flaviu Udrea: În primul rând – Hristos a înviat! – și un mesaj de bucurie și speranță tuturor floreștenilor care au sărbătorit Învierea Domnului în aceste zile. Apoi, Floreștiul merită mai mult și vă provoc să îndrăzniți să credeți că acest lucru e posibil!

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Festivalul UNTOLD

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena îl deranjează pe Gigi Becali.

„Să mai facă ei Untold pe stadioane? Stadioanele sunt pentru fotbal! Nu pentru droguri, staniști! Cocaină, marijuana. Ce să facă statul român? Acolo sunt mii și mii! Cocaină și hașiș.

La ăia n-ai ce să le faci. Dacă ei bagă cocaină pe scenă, direct în nas, ce să le mai faci?”, a declarat Gigi Becali, într-o emisiune de la DigiSport, scrie Pro Sport.

Gigi Becali promite o lege care să interzică concerte de acest gen pe stadioane

Becali a continuat și a spus că am adoptat ce era mai rău din Europa, deși susține că e bine că suntem parte a uniunii.

Citește și: Unde se dispută DERBY-ul Clujului? Festivalul UNTOLD blochează Cluj Arena

„Normal ar trebui să nu mai facem concerte de drogangeală, de cocaină. O să fac eu legea asta!”, a mai spus Gigi Becali.

UNTOLD a ajuns la a noua ediție

Festivalul UNTOLD, care are un buget de câteva zeci de milioane de euro, aduce în România „crema” DJ-ilor internaționali și alți artiști în vogă, dar și mii de turiști la Cluj.

Festivalul naște în ficecare an polemici în rândul clujenilor, în special din cauza zgomotului produs și care se aude tare toată noaptea în proximitatea stadionului, dar și în alte zone din oraș.

În acest an, UNTOLD are loc între 8 și 11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plaja

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

plaja

plaja

plaja

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

plaja

plaja

plaja

Festivalul continuă cu activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

plaja

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

Publicat

mafiot

Procurorii DIICOT anunțau, vineri, că un bărbat, cetățean străin, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină în Cluj-Napoca. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

mafiot

Este vorba de un sicilian, Vito Cocimano, membru al temutei mafii siciliene, care încerca să-și facă o piață de desfacere în România, vânzând cocaină la jumătate de preț.

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

mafiot

Sicilianul a fost depistat de către un polițist sub acoperire pe când încerca să-și piardă urma la Hunedoara. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că italianul a procurat drogul din Italia și l-a introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat.

mafiot

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax