Connect with us
"

ECONOMIE

Farmec Cluj şi alte 60 de companii produc biocide împotriva coronavirusului. 24 fabrică măşti chirurgicale

Publicat


Aproximativ 60 de companii din România produc biocide. Printre ele se numără mari producători, precum Farmec Cluj. Iar 24 de firme produc măşti.

“Economia României nu a fost într-un lockdown, într-o închidere totală cum a fost economia altor state europene. Noi am avut un lockdown parţial, am avut deschise investiţiile publice. Practic, s-a lucrat peste tot acolo. S-a lucrat la drumuri, s-a lucrat în energie, s-a lucrat în industria de apărare, s-au pus investiţii noi în companii care au început să producă din industria sanitară.

Să nu uităm că, dacă la începutul epidemiei nu producea nimeni biocide în România, nu producea nimeni măşti chirurgicale în România, într-un timp foarte scurt, cu ajutorul Ministerului Apărării, s-a reuşit să nu mai avem absolut nicio problemă cu producerea de biocide, să fie mari producători precum Farmec Cluj, Antibiotice Iaşi, OMV Petrom, Chimcomplex Borzeşti, firme foarte mari şi foarte mulţi privaţi.

Vreo 60 de companii produc biocide, ceea ce, după părerea mea, suntem campioni la acest lucru şi bine facem că nu mai importăm biocide şi 24 de companii produc măşti”, spune ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ECONOMIE

Salariul minim NU se va mări în funcție de studii. Legea este neconstituțională, spune CCR

Publicat

Pe 3 iunie, Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, Legea privind stabilirea coeficienților minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului la nivel național. Curtea Constituţională a decis, marţi, că Legea pentru stabilirea coeficienţilor minimi de ierarhizare pentru salarizarea la nivel naţional este neconstituţională.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecția de neconstituționalitate și a constatat că Legea privind stabilirea coeficienților minimali de ierarhizare privind salarizarea personalului la nivel național este neconstituțională, fiind încălcate prevederile art.111 alin.(1) și art.138 alin.(5) din Constituție”.

Citește articolul integral AICI. 

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Apare o nouă taxă pentru firme? 1% pentru alimentarea unui fond de locuințe

Publicat

Un număr de 12 senatori și deputați de la PSD și ALDE au propus o lege în Parlament prin care firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an vor fi taxate cu 1% pentru alimentarea unui fond prin care tinerii ar urma să fie susținuți să-și cumpere locuințe.

Propunerea de lege privind înființarea și utilizarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru Tinerii Români” vrea să instituie un sprijin prin care persoanele căsătorite, cu vârste sub  35 de ani, să-și cumpere locuințe în rate.

Tinerii vor beneficia de plata avansului de până la 15% din valoarea locuinței la cumpărarea acesteia, dar nu mai mult de 15.000 de euro. Vor avea prioritate cuplurile de medici, profesori, zootehniști, agronomi, absolvenți de teologie care se mută la sate, precum și cuplurile cu copii, conform propunerii de lege.

Beneficiarii vor returna sumele primite din fond, începând cu anul 6 de la obținerea sprijinului, în 10 ani, în rate egale. Aceste rate, împreună cu ratele de la credit, nu vor depăși o treime din veniturile familiei.

Fondul ar urma să fie administrat de Ministerul Lucrărilor Publice și alimentat dintr-o taxă specială de la firmele din România.

Propunerea de lege a fost depusă la Senat abia săptămâna trecută. Pentru a intra în vigoare, textul legislativ are nevoie să treacă prin comisiile competente ale Senatului, apoi de plen, iar apoi, la fel, la Camera Deputaților. Ulterior, trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: Hotnews

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul propune să crească plafonul la „Noua Casă”. Până la 140.000 de euro credit

Publicat

Până acum plafonul de creditare pentru programul „Noua Casă” este de 70.000 euro. Guvernul propune majorarea plafonului la 140.000 de euro.

„Noua Casă”, fost „Prima casă”, este un program care permite achiziționarea unei locuințe cu credit de până la 70.000 euro. Guvernul a discutat joi despre majorarea plafonului de la 70.000 de euro la 140.000 de euro. Acest lucru înseamnă că şi valoarea garanţiei va creşte de la 50% la 80%.

Măsura poate fi considerată ca o restartare a programului, deoarece în ultimul an, peste 70% dintre creditele acordate au fost cele standard. Este totodată și o mână de ajutor întinsă dezvoltatorilor imobiliari.

Programul poate duce și la o creștere a prețurilor generată de creșterea numărului de clienți care vor putea accesa facilitățile acestuia.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru pentru garantarea creditelor companiilor mari. Anunţul premierului

Publicat

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, actul normativ pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, a anunţat premierul Ludovic Orban.

“Am primit aprobarea de la Comisia Europeană pentru schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari, care nu sunt IMM-uri, şi vom adopta, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, actul normativ”, a spus Ludovic Orban, duminică seara, la B1 Tv.

El a mai spus că Guvernul pregăteşte un act normativ important care vine în sprijinul companiilor şi al angajaţilor.

“La nivel european a fost adoptat programul SURE care finanţează anumite categorii de cheltuieli de măsuri active, în special ceea ce este cunoscut în Germania sub numele de Kurzarbeit, pe care noi îl traducem în România – program flexibil de muncă. Dacă o companie are probleme, i s-au redus comenzile, i s-a redus cifra de afaceri să zic cu 70% ca să nu dea afară oamenii (…) în situaţii de criză declanşate de nişte factori care vor dispărea în timp pe perioada crizei respective dacă un angajator nu are nevoie de un angajat 20 de zile, ci are nevoie de el doar 16 zile, 16 zile îl plăteşte angajatul, sau 14 zile sau 12 zile, restul îl plăteşte statul din fondul de şomaj”, a explicat Orban.

Citește mai departe