Connect with us

Clujeni de 5 stele

EXCLUSIV video. Andrei Şerban: Văd o piesă ÎNGROZITOARE în Ucraina. CEASUL al 12-lea pentru a ne TREZI. Nu văd bine Occidentul

Publicat


Joi, la 17:15. Aceasta era ora pe care Andrei Şerban a fixat-o pentru interviu. Anterior, trebuia să meargă şi să se întoarcă de la aeroport prin traficul clujean, aşa că 17:15 a devenit 17:29. La 17:30 avea programat un alt interviu pentru o televiziune din Ungaria, care trebuie să dea ştirea la 18:00, şi tot de la 18:00, Andrei Şerban era musai să înceapă repetiţia pentru avanpremiera din aceeaşi seară, 10 martie, ora 20:00, a spectacolului Oedipus, pe care îl regizează la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Aşa că, au rămas doar 10 minute de discuţie, într-o oală sub presiune, în care, foarte politicos şi răbdător, Andrei Şerban încerca să-şi adune gândurile în cuvintele pe care i le ceream. Iată-le:

Văd o piesă îngrozitoare în Ucraina

MaAv: Să ne ocupăm locurile în fotolii, cum se spune, şi să privim spectacolul lumii. Cum vede regizorul şi profesorul de artă dramatică Andrei Şerban acest spectacol, în general? Şi, în particular, privind spre o scenă din apropiere, Ucraina, cum vedeţi această piesă aflată în derulare?

Andrei Şerban: Văd un teatru de o cruzime odioasă, de o absurditate şi de o nedreptate faţă de acest popor, care este dusă la absurd. Este o piesă îngrozitoare, pe care n-aş dori niciodată să o pun în scenă, ca regizor.

andrei serban interviu 2

MaAv: Din punct de vedere uman, dacă vă uitaţi şi la scena aceasta din prim plan, care se derulează în apropiere de noi… E semn că se alterează esenţa spiritului uman? E, până la urmă -nu?- un război fratricid? Cain, Abel…

AŞ: E un război condus de un nepot al lui Hitler. Şi acest om a reuşit să convingă o armată întreagă să pornească la acest măcel. Iar spiritual vorbind este, sigur, întuneric. În general în lume e un moment întunecat, pentru că oriunde există războaie de tot felul, care, în fiecare zi devin din ce în ce mai neliniştitoare. Şi asta se datoreşte faptului că trăim viaţa conduşi de nişte oameni care sunt iresponsabili, care vor să ne manipuleze şi ne lăsăm manipulaţi.

E ceasul al 12-lea pentru a ne trezi

MaAv: E o situaţie, o boală de care suferim doar acum sau e mai veche? Se cangrenizează sufletul uman? Se cancerizează ADN-ul spiritual?

AŞ: Da, toate astea. Şi, în acelaşi timp, în loc să ne lăsăm duşi la vale cu o sanie care merge, tăvălugul aproape, ar trebui să ne trezim şi să găsim fiecare dintre noi o alegere individuală de a spune NU, de a refuza, de nu fi duşi, hipnotizaţi, la fel cum Lenin şi Stalin au hipnotizat mase şi mase de oameni şi care au creat societatea cea mai îngrozitoare a secolului XX. Şi atunci se spunea: „suntem victimele comunismului”. Suntem victime, dar, în acelaşi timp, ce depinde de noi, ce putem noi face fiecare… Pentru că, într-un fel, e foarte uşor să ne plângem, e foarte uşor să ne socotim victimizaţi, dar nu ajunge. Şi e ceasul al 12-lea pentru a ne trezi ca indivizi, de a ne trezi ca societate şi de a spune NU! A spune NU prostiei şi răutăţii umane.

andrei serban autograf

MaAv: Ce credeţi că i-ar fi spus Tarkovski, de exemplu, lui Putin? Sau ce ar fi crezut despre ceea ce se întâmplă?

AŞ: Tarkovski i-ar fi spus lui Putin STOP!, opreşte-te! E tot ce putem spune. Un faimos regizor rus, Lev Dodin, a scris un articol extrem de emoţionant într-o revistă de teatru din Rusia, acum o săptămână, în care era un fel de apel disperat al artiştilor ruşi pentru a ajunge pe masa lui Putin, ca să vadă că artiştii, care mai au încă conştiinţă, tot ce pot să-i spună e „opreşte-te”, „opreşte-te”!

Nu văd bine nici Occidentul

MaAv: V-aţi referit acum în special la est, la Rusia, în particular, la Lenin, la Putin… Dar din ce am văzut că aţi spus în ultima vreme, nu aveţi o părere bună nici despre Occident. Chiar d-voastră aţi trecut printr-o experienţă neplăcută, când aţi demisionat de la Universitatea Columbia din SUA, pentru nişte lucruri care nu vi s-au părut potrivite. Urma să fie angajat un profesor, iar conducerea universităţii v-a cerut să fie de culoare, să fie gay…

AŞ: Da, dar, cum să spun, nu acesta a fost motivul pentru care am plecat. Motivul a fost că universităţile din America au devenit foarte politizate şi problemele sociale, injustiţia socială, care este foarte adevărată, există, au devenit însă temele principale de studiu, care au înlocuit studiul. Deci, dacă mergem la şcoală, mergem să învăţăm carte în primul rând, nu să facem politică, nu să facem proteste.

Dacă cei care doresc să vină să plătească sumele imense care se cer unui candidat la studenţie, la Columbia, este obligat să plătească aceşti bani în speranţa că va putea primi o educaţie, o educaţie solidă, care să îl pregătească pentru o viitoare viaţă profesională. Scopul meu de a fi la Columbia a fost să-i pregătesc pe aceşti tineri actori şi regizori spre o carieră în teatru. Aceasta este meseria mea. Dintr-o dată, dacă nu mai pot să-mi fac meseria de a preda acest curs, atunci, nu mai are rost să fiu în şcoală, rolul meu de profesor încetează. Deci, acesta a fost motivul, nu altul.

MaAv: Cum vedeţi, totuşi, în comparaţie cu estul, Occidentul de astăzi?

AŞ: Nu-l văd deloc mai bine. America de azi este foarte divizată între cele două partide, între stânga şi dreapta. Extrema stângă este foarte periculoasă, foarte activă şi foarte radicală, călcând peste cadavre, ca să-şi impună ideologia lor. Este o ideologie care a pornit de la un adevăr, că există clase de oameni care au fost exploatate şi continuă să fie exploatate – foarte just! Dar felul în care s-a dezvoltat şi a evoluat această ideologie este foarte periculos.

Iar pe partea dreaptă, extremiştii lui Trump nu sunt deloc mai înţelepţi. Deci, cum am spus, prostia, ignoranţa şi orbirea acestor fanatici face ca lucrurile în America, astăzi, să fie într-o stare de advărat cutremur. E o situaţie foarte degradantă, aş spune; nu mai este deloc America pe care am cunoscut-o acum jumătate de secol, când am descoperit un pământ al făgăduinţei. Acest pământ nu mai este al făgăduinţei.

L-aş ruga pe Dumnezeu să mă înlocuiască, să-mi regizeze el moartea

MaAv: Ziceaţi într-un interviu cu Matei Vişniec: „simt un aer de nebuloasă finală a lumii pe care o ştiam”. Detaliaţi un pic, vă rog…

AŞ: Da, pentru că lumea nouă a acestui secol nou nu este deloc clar înspre ce se îndreaptă. Sunt lucruri, potenţial mare în tineret, descoperiri pe care eu nu le cunosc, nu particip la ele, pentru că e momentul celor tineri să se exprime, să găsească o cale nouă, să spună un adevăr care este al lor. Dar, până una-alta, ceea ce văd în jur este extrem de multă ignoranţă, extrem de multă confuzie şi lipseşte ceea ce se numeşte common sense, bunul simţ al unui om care vede lucrurile într-un fel de echilibru şi ia decizii care au o notă de înţelepciune şi de adevăr.

MaAv: Sunteţi presat de timp, sunteţi aşteptat în mai multe locuri, dar aş avea măcar o curiozitate şi iertaţi-mă dacă e o întrebare prostească: cum v-aţi regiza moartea?

AŞ: L-aş ruga pe Dumnezeu să mă înlocuiască.

Mare profesor la marile universităţi ale lumii

Andrei Șerban (n. 21 iunie 1943), regizor de teatru și de operă româno-american, profesor de artă teatrală la mai multe universități americane, fost profesor de artă teatrală, timp de 30 de ani, la Columbia University School of Arts, SUA. Tată ardelean şi mamă grecoaică. Tatăl său, Mihai George Visarion Şerban, cu rădăcini într-o veche familie românească din Chioar, studiase Dreptul la Leipzig, fusese director al Băncii Regale şi apropiat al lui Iuliu Maniu. Mama sa, Elpis, profesoară de limba română, provenea dintr-o familie de negustori greci din Tulcea.

andrei serban interviu

În anul 1968, a absolvit Institutul de Teatru şi Cinematografie din Bucureşti, secţia Regie, la clasa Radu Penciulescu. Debutează la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ cu spectacolele „Arden of Feversham”, de un autor englez anonim din secolul al XVI-lea, „Iulius Cezar” de Shakespeare, „Omul cel bun din Siciuan” de B. Brecht, iar la Bucureşti, s-a remarcat cu montarea spectacolului „Iulius Cezar”, de Shakespeare, la Bulandra – o piesă care îi va aduce numeroase premii la concursurile internaţionale de teatru.

La Teatrul Nottara a debutat cu piesa „Omul care s-a transformat în câine”, după Osvaldo Dragun, un spectacol fără decor, complet revoluţionar, fiind pentru prima dată când s-a jucat pe o scenă românească fără vreun decor, fără elemente de butaforie.

În anul 1969 este invitat de Ellen Stewart, director al companiei „La MaMa”, în SUA, la New York, cu o bursă Ford. Andrei Şerban avea să înceapă o spectaculoasă carieră, cu succese răsunătoare pe cele mai mari scene ale lumii. Ca regizor, a pus în scenă spectacole de teatru şi operă în circa 40 de ţări.

În SUA, timp de 20 de ani, a fost asociat cu Robert Brustein”s American Repertory Theatre Company. A lucrat, de asemenea, cu La MaMa Theatre, the Public Theatre, Lincoln Centre, Circle in the Square, Yale Repertory Theatre, the Guthrie Theatre, A.C.T. si cu New York City, Seattle şi Los Angeles Opera.

În Europa, a lucrat pentru Operele din Paris, Geneva, Viena şi Bologna, cu Welsh National Opera, Covent Garden, Théâtre de la Ville, Helsinki Lilla Teatern, Teatrul Naţional Bucuresti, La Comédie Française, iar în Japonia a pus în scenă spectacole pentru Shiki Company of Tokyo.

A revenit în România după evenimentele din decembrie 1989, în 1990 a regizat „Trilogia Antică”, piesă considerată drept cea mai originală punere în scenă a tragediei greceşti a sfârşitului de secol XX, iar între anii 1990-1993 a ocupat funcţia de director general al Teatrului Naţional din Bucureşti.

Andrei Şerban a fost şi este şi profesor la universităţi de prestigiu din întrega lume, precum Yale School of Drama, Harvard University, Le Conservatoire de Paris, Stockholm Dramatic School, Theatre School of Tokyo, University of California din San Diego, Pittsburgh Theatre Institute and San Francisco State University, Carnegie-Mellon, Sarah Lawrence, A.R.T. Institute for Advanced Theatre Training Director al Oscar Hammerstein Centre for the Performing Arts at Columbia University, New York, din 1992, sau Paris Conservatoire d”Art Dramatique.

A fost invitat la numeroase festivaluri internaţionale de teatru, precum cele de la Milano, Paris, Sao Paolo, Salzburg şi Edinburg, a condus workshopuri în întreaga lume, i s-au dedicat cărţi şi studii serioase, emisiuni tv, la posturi prestigioase.

A fost recompensat cu numeroase premii, disticţii şi onoruri, printre acestea fiind de menţionat Premiul „Best Performance” cu piesa „Şeful sectorului suflete”, scrisă de Alexandru Mirodan, cu ocazia Festivalului Internaţional Studenţesc de la Zagreb – în 1965, Obie Awards ori Tony Award. A obţinut Premii la Festivalurile de la Avignon, Shiraz şi Belgrad, în anul 1977 a fost nominalizat la premiile „Tony“ pentru spectacolul „Livada cu Vişini“, după textul lui Anton Cehov, şi cu Meryl Streep, în rolul „Duniaşa“, iar în 1999 a fost laureat cu premiul Societăţii Regizorilor de Teatru şi Coreografilor „George Abbott“, pentru impactul major avut în teatru în ultimii 20 de ani.

În decembrie 2008, a primit Ordinul Steaua României în Grad de Mare Cruce, la Paris, distincţia fiindu-i înmânată de ambasadorul României de atunci, Teodor Baconschi, cu ocazia prezentării spectacolului „Spovedanie la Tanacu” în capitala Franţei.

A fost onorat cu trei titluri de Doctor Honoris Causa, printre acestea aflându-se cel acordat de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, la 26 octombrie 2012 şi cel al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT pe Fagului, în Cluj-Napoca. Un TIR și un autoturism implicate

Publicat

accident fagului

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, pe str. Fagului din Cluj-Napoca. Au fost implicate un TIR și un autoturism.

VIDEO FOTO. ACCIDENT pe Fagului, în Cluj-Napoca. Un TIR și un autoturism implicate

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cea mai așteptată zi la Electric Castle: Massive Attack, Chase and Status și Khruangbin pe scena principală

Publicat

De

 Cu Massive Attack, Chase and Status (live), Khruangbin, DJ Shadow, Carlita, Hernan Cattaneo și alți zeci de artiști în programul zilei de sâmbătă, Electric Castle așteaptă record de participanți pentru cea de-a patra zi a ediției.

Cel mai mare număr de mosh pit-uri simultane din istoria Electric Castle a fost marcat, vineri seara, la concertul britanicilor de la Bring Me The Horizon. Fani veniți din toată Europa au primit exact ce s-au așteptat: un spectacol vizual și sonor extravagant. Chiar și natura a ținut să fie parte din show: ploaia a început să cadă pe hit-ul Teardrops pentru a completa atmosfera.

DJ Diesel, la pupitru în hangar

La scena Hangar, a fost show la înălțime cu Shaquille O’Neal în rolul său de DJ Diesel.

Superstarul american și-a cucerit din prima secundă publicul apărând în maioul campioanei României la baschet, U BT Cluj, salutându-și fanii în română, invitându-i să danseze lângă pupitru și împărțind doar energie pozitivă.

67.000 de participanți, vineri

Alte sute de momente unice pe toate scenele din festival au făcut ziua a 3-a de Electric Castle memorabilă pentru cei 67.000 de festivalieri prezenți, vineri, pe domeniul Banffy.

2024 marchează revenirea Massive Attack în circuitul de concerte, iar România are privilegiul de a fi printre puținele țări ce găzduiesc legendara trupă, sâmbătă, la Electric Castle.

Două premiere, sâmbătă seară

Două premiere pe scena principală: prima dată în România,  Khruangbin, trupa ale cărei albume au depășit 800 de milioane de difuzări pe streaming și varianta de live show a Chase & Status, duo-ul ce deține titlul de „producătorului anului 2023” în Marea Britanie.

Cei care și-au planificat deja să prindă răsăritul dansând au de ales între legendarul DJ argentinian Hernan Cattaneo, senzația house Carlita sau Ricardo Villalobos, genialul producător ce promite să nu-și încheie set-ul înainte de prima cafea de duminică dimineața.

Programul complet pentru ziua de sâmbătă, 20 iulie

MAIN STAGE

 • IRINA RIMES – 18:00 – 19:00
 • KHRUANGBIN – 19:30 – 20:30
 • MASSIVE ATTACK – 21:10 – 22:55
 • CHASE & STATUS LIVE – 01:20 – 02:50

HANGAR STAGE by Banca Transilvania

 • E-AN-NA – 14:25 – 15:15
 • THE MONO JACKS – 15:55 – 16:55
 • BYRON – 17:25 – 18:25
 • YUNÈ PINKU LIVE – 18:55 – 19:40
 • WARGASM – 20:15 – 21:15
 • DJ SHADOW – 22:40 – 23:40
 • MARC REBILLET – 00:25 – 01:25
 • HERNAN CATTANEO B2B SASHA – 01:35 – 06:00

BOOHA STAGE by Glo

 • ZO – 13:30 – 15:30
 • DETOUR – 15:30 – 16:30
 • AZOTIX – 16:30 – 17:30
 • DWLS – 17:30 – 18:30
 • P MONEY, WHINEY – 18:30 – 19:30
 • VOLTAGE, INJA – 19:30 – 21:00
 • ANDREEA VEDER – 21:00 – 22:30
 • AKOS – 22:30 – 00:00
 • AHMED SPINS – 00:00 – 02:00
 • CARLITA – 02:00 – 03:30
 • FRANCIS MERCIER – 03:30 – 05:30
 • BROSS – 05:30 – 07:30

BACKYARD STAGE by Mobiladalin

 • EC TALKS: ADELA SZENTES & CARMEN NEMEŞ – 12:00 – 12:45
 • EC TALKS: VLAD VISKI – 13:00 – 13:45
 • EC TALKS: OVIDIU ȘANDOR – 14:00 – 14:45
 • EC TALKS: VLAD ZAHA, ALINA DUMITRU – 15:00-15:45
 • SNAILS – 17:00 – 17:50
 • ANA COMAN – 18:30 – 19:30
 • LOV3LESS – 20:00 – 21:00
 • SABABA 5 – 21:45 – 22:45
 • L’ÉCLAIR – 23:35 – 00:35

HIDEOUT STAGE  by #unlockwonder

 • FEATHERED SUN – 17:00 – 20:00
 • MARWAN DUA – 20:30 – 22:30
 • MOBLACK – 22:30 – 00:30
 • CAIIRO – 00:30 – 02:30
 • DJUMA SOUNDSYSTEM – 02:30 – 04:30
 • DJ OPTICK – 04:30 – 06:30

THE BEACH STAGE

 • COOK – 10:00 – 12:00
 • ESAUNUE & XAKIS – 12:00 – 14:00
 • VIO – 14:00 – 16:00
 • ALT OM – 16:00 – 18:00
 • BIANCA OANCE – 18:00 – 20:00
 • K-LU – 20:00 – 22:00
 • BULLY – 22:00 – 00:00
 • PHILIPPE COHEN SOLAL – 00:00 – 02:00
 • FRANC MOODY DJ SET – 02:00 – 04:00
 • FRANC MOODY DJ SET 02:00 – 04:00
 • NIPPLES DELIGHT – 04:00 – 06:00

DANCE GARDEN

 • GESCU – 10:00 – 12:00
 • CALLY – 12:00 – 14:00
 • SUBLEE – 14:00 – 16:00
 • BILA – 16:00 – 18:00
 • MISS I – 18:00 – 20:00
 • EMI – 20:00 – 22:00
 • MIHIGH – 22:00 – 01:00
 • PRÂSLEA – 01:00 – 04:00
 • RICARDO VILLALOBOS – 04:00 – 08:00
 • CEZAR – 08:00 – 11:00

DRIP STAGE by Burn Energy

 • CIUPE – 17:00 – 18:30
 • N3POT – 18:30 – 20:00
 • MARA OGNEA – 20:00 – 21:00
 • XENO – 21:15 – 22:00
 • ARIS & EDI – 22:15 – 23:00
 • AZTECA – 23:15 – 00:00
 • ANDY PURNELL – 00:10 – 02:10
 • TOUCH THE WOOD DJ SET: MARCO G & MR. KITE – 02:10 – 03:10
 • ON THE BLOCK DJ SET: PRADA DORADA – 03:10 – 04:25

RADIO STAGE by OMV

 • ROXANA SEKSI – 12:00 – 14:00
 • DOBRICĂ – 14:00 – 16:00
 • SORIN LUPAȘCU – 16:00 – 20:00
 • GABRIELA ATANASOV & HORIA STAN – 20:00 – 21:00
 • ANDI MOISESCU – 21:00 – 23:00
 • FUNKYDROP – 23:00 – 01:00
 • MELOMENUȚII – 01:00 – 03:00

ROOTS STAGE

 • SELECTA L45 – 13:00 – 16:00
 • LOOSE B2B D-FUSE – 16:00 – 18:00
 • GENMAICA – 18:00 – 20:00
 • BASS HEALING Hi-Fi – 20:00 – 22:00
 • SERIOUS DUB – 22:00 – 00:00
 • MAICĂ-TA – 00:00 – 02:00
 • LOW FREQ – 02:00 – 04:00
 • MI-TZU – 04:00 – 06:00

STABLES COMEDY & FILM CLUB

 • GAMES WITH COMEDY BOX TEAM – 11:00 – 13:00
 • FILM: STUDIO 54 (2018) – 13:15 – 14:55
 • FILM: NO FESTIVAL (2020) – 15:00 – 16:30
 • FILM: AC/DC: FOREVER YOUNG (2023) – 16:45 – 17:45
 • LIVE BY COMEDY BOX: STAND-UP COMEDY – 18:00 – 20:00

CAMPING STAGE

 • REV- 13:00 – 16:00
 • SURPRISE ACT – 16:00 – 17:00
 • SURPRISE ACT – 17:00 – 18:00

Citește mai departe

EVENIMENT

A trecut canicula, au început VIJELIILE. Acoperișuri smulse de vânt, gospodării INUNDATE în Cluj și Florești

Publicat

inundatii 13

După zilele de caniculă în care ne doream puțină ploaie, iată că aceasta a venit, cu vânt cu tot. Care vânt a plecat cu acoperișuri și ploaia a inundat gospodării. Dar măcar nu ne mai topim…

Pompierii de la ISU Cluj au fost solicitați pe str. Titulescu și pe str. Tulcea pentru niște bucăți de tablă smulse de vânt. Aceștia au intervenit pentru fixarea acestora.

A trecut canicula, au început VIJELIILE. Acoperișuri smulse de vânt, gospodării INUNDATE în Cluj și Florești

Deasemenea, a fost inundat un garaj în Borhanci și o gospodărie în Florești, pe str. Tăuțiului.

Un copac a căzut peste un autoturism pe str. Constantin Brâncuși, un altul pe str. Horticultorilor din Cluj-Napoca.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Fostul baschetbalist din NBA, Shaquille O’Neal a mixat la Electric Castle în tricoul echipei clujene U-BT

Publicat

De

Shaquille O’Neal, cunoscut în lumea muzicii sub numele de DJ Diesel, a oferit un spectacol de neiutat la Electric Castle 2024, care a transformat scena Hangar într-un loc de petrecere vibrant și plin de energie. DJ-ul, fost baschetbalist în NBA, a purtat tricoul celor de la U-Banca Transilvania.

Cortul de la Hangar a devenit neîncăpător vineri noapte, pe măsură ce mulțimea de fani s-a adunat pentru a vedea spectacolul pregătit de DJDiesel. Cu un show captivant, DJ Diesel a reușit să mențină publicul în priză, făcându-i să danseze și să sară fără oprire pe durata întregului spectacol.

Shaquille O’Neal, în tricoul U-BT

Shaquille O’Neal, cunoscut și ca Shaq, a avut o carieră de baschetbalist legendară în NBA, fiind considerat unul dintre cei mai dominanți jucători din istoria acestui sport.

Debutând în 1992 la Orlando Magic, Shaq a impresionat rapid prin combinația sa rară de mărime, forță și agilitate. În timpul carierei sale de 19 ani, a jucat pentru șase echipe, printre care Los Angeles Lakers și Miami Heat, cu care a câștigat patru campionate NBA.

A fost desemnat de 15 ori în All-Star și a primit numeroase premii individuale, inclusiv MVP în 2000 și trei premii MVP în finalele NBA​. Vineri noapte, starul baschetului american a mixat în tricoul celor de la U-BT Cluj-Napoca.

De pe teren, la pupitrul de DJ

După ce și-a încheiat cariera în baschet, Shaquille O’Neal a explorat diverse domenii, inclusiv muzica. Sub numele de DJ Diesel, el a intrat în lumea muzicii electronice, unde a câștigat rapid popularitate.

Shaq a fost pasionat de muzică încă din tinerețe, iar tranziția la o carieră de DJ a fost alimentată de dorința sa de a menține o legătură strânsă cu fanii și de a-și exprima energia creativă. A început să mixeze la festivaluri de muzică importante și cluburi din întreaga lume, oferind spectacole electrizante care combină abilitățile sale de showman cu o selecție diversificată de muzică electronică​.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax