Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV/ Peste 200 de cazuri de bullying și cyberbullying în școlile clujene. IȘJ Cluj a desfășurat activităţi de prevenție și informare a elevilor, a cadrelor didactice și a părinţilor privind acest fenomen

Publicat


Sala de Clasa cu logo Cluj24

Bullying-ul și cyberbullying-ul sunt fenomene grave care afectează  elevii, dar și părinții și profesorii. Majoritatea cazurilor de bullying în rândul copiilor se petrec în cadrul școlii, iar elevii sunt victime fie ale colegilor, fie chiar ale profesorilor.

Cazurile respective implică abuzul fizic, sexual, verbal, psihic sau hărțuirea online – cyberbullying.

Conform unui raport al Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) Cluj, în anul școlar 2019-2020 au fost semnalate în județ un număr de 167 de cazuri de bullying și 52 de cyberbullying.

Documentul relevă că elevii din ciclurile primar și gimnazial sunt cei mai predispuși acestui fenomen.

175 de școli în campania de monitorizare

Cazurile înregistrate provin de la unități școlare ale județului Cluj și fac parte din campania de monitorizare a activităților privind fenomenul bullying în școli, derulată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj în anul școlar precedent.

În cadrul campaniei privind educarea, prevenirea și diminuarea fenomenului bullying au participat 175 de unități de învățământ.

Ce acțiuni de prevenire au fost derulate?

La nivelul școlilor clujene au avut loc în anul școlar 2019-2020 activități și proiecte de prevenție a bullying-ului, adresate elevilor, dar și activități de informare asupra fenomenului, care s-au adresat atât cadrelor didactice, cât și părinților.

Celor două categorii din urmă le-au fost prezentate aspecte ale fenomenului ce țin de legislație, modalități și strategii de prevenire, manifestări sau modalități de intervenție.

Părinții elevilor din Cluj au putut beneficia pe parcursul anului școlar anterior de seminarii, care au avut ca scop informarea acestora cu privire la fenomenul bullying, dar și despre cum poate fi prevenit fenomenul, abordarea temelor precum „identitate online versus offline” sau a celor care prezintă comportamente ale copiilor cu potențial risc de a deveni agresori bullying.

Bullying-ul, în ședințele cu părinții

Totodată, unele școli au susținut în cadrul ședințelor cu părinții prezentări pe această temă, folosindu-se de instrumente precum materiale ori pliante informative, după cum transmite I.ȘJ Cluj.

Conform monitorizării derulate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, au fost raportate de către școli, pe durata anului școlar precedent, 243 de intervenții realizate în cazuri de bullying și cyberbullying.

Acestea au inclus mai multe tipuri de activităţi şi acţiuni printre care activități de informare și educare pentru stoparea bullying-ului la clasa/clasele respective, activități de consiliere la orele de dirigenție susținute de consilierul şcolar, consilierea elevilor cu comportamente de tip bullying și cyberbulling, dar și consilierea părinților elevilor cu comportament de tip bullying și cyberbullying.

Activităţile de intervenţie desfăşurate în cazuri de bullying includ nu doar victimele şi agresorii, ci şi alţi factori care pot influenţa rezolvarea situaţiei cum sunt ceilalţi elevi – martorii, cadre didactice, părinţi.

Activitățile și proiectele desfășurate au implicat parteneriate ale școlilor de pe raza județului Cluj cu instituții precum Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Poliția Locală, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj sau ONG-uri.

Ce acțiuni de prevenție au fost desfășurate?

În școli din întreg județul Cluj au fost derulate acțiuni precum un flash mob intitulat „Stop bullying, stop violenţa”, care a presupus careu în curtea şcolii, dar și campanii de prevenire și lecții deschise cu teme precum „Violența nu este modul de a obține ce vreau!”, ,,Stop! Nu fii victimă!”, ,Polițistul, prietenul meu”, ”Cyber-Bullying- pericolul zilelor noastre”, ”Despre Bullying și practici dăunătoare asupra copiilor”, „Să oprim violența”, ”Fără bullying în şcoala noastră!”, „Stop violenţa în școală”, „Singuri acasă”, “Bullying-ul: cauze, forme, soluții”, “Cyberbullying-ul-internetul și rețelele de socializare”, “Bullying-ul în şcoli și răspunderea penală și contravenționala a minorului”, „Ai grijă de viața ta, Stop Bullying!”.

De asemenea, au avut loc vizite ale elevilor la IPJ Cluj – Centrul de prevenire a Criminalității dar s-au desfășurat și proiecte educaţionale precum „STOP bullying-ului / Spune NU intimidării”, propus de CJRAE Cluj, „Dreptul meu la imagine”, propus ISJ Cluj şi CJRAE Cluj, „19 Zile de activism  pentru prevenirea abuzurilor și violenţelor asupra copiilor și tinerilor”, ,Prevenirea victimizarii elevilor”, “Uniți împotriva bullying-ului și a cyberbulling-ului”(on-line), „Mânuța care nu lovește”, ”Spunem Stop violenței și bullyingului în școală”.

Informări ale cadrelor didactice și profesorilor

I.Ș.J. Cluj a desfășurat activităţi de informare a cadrelor didactice și părinţilor cu privire la fenomenul bullying (legislaţie, modalităţi şi strategii de prevenire, manifestări, modalităţi de intervenţie), deoarece este necesară o intervenţie pe mai multe direcţii pentru ca un program de prevenţie a comportamentelor de tip bullying să fie eficient.

”Conştientizarea de către adulţi – cadre didactice şi părinţi, a fenomenului bullying şi a impactului acestuia este esenţială în condițiile în care reacţia sau, dimpotrivă, lipsa de reacţie a adulţilor semnificativi în viaţa unui copil în cazurile de bullying va influenţa decisiv comportamentul ulterior al acestuia. Adulţii au rolul de a întări, a susţine şi a demonstra atitudinea anti-bullying pe care activităţile de prevenţie din şcoli încearcă să o formeze elevilor”, ne-a declarat inspectorul școlar general al I.Ș.J Cluj, Marinela Marc.

La nivelul școlilor din județul Cluj au fost luate o serie de măsuri de siguranță pentru prevenirea situațiilor de violență. Astfel, s-au instalat sisteme de monitorizare video, s-au împrejmuit curțile școlilor, s-au încheiat parteneriate cu Poliția și Jardarmeria, iar elevii au fost supravegheați de profesori în pauze sau s-au creat grupuri de suport anti-bullying.

Dacă cunoașteți, sunteți martorul sau victima fenomenului bullying (sau cyberbullying) nu ezitați să semnalați problema părinților sau Poliției. De asemenea, așteptăm pe adresa redacției raportarea oricărui caz al acestui fenomen.

Narcisa Corina Bud



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Aberații de România

Destinația anului 2025. Cluj-Napoca concurează la categoria „Orașe care inspiră”. Ce locuri și obicetive din Cluj apar pe listă

Publicat

De

Cluj-Napoca

Competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România, a anunțat cele 167 de destinații calificate în ediția 2025.

Mai multe localități, dar și obiective turistice din județul Cluj au fost nominalizate în categoriile competiției.

Destinația anului 2025. Cluj-Napoca concurează la categoria „Orașe care inspiră”. Cu cine se „luptă”

167 de destinații din 38 de județe și municipiul București s-au calificat în competiția pentru anul 2025. Cluj-Napoca a fost nominalizat la categoria „Orașe care inspiră”. Este vorba de municipiile care se remarcă prin notorietate și investiții în turism.

Competiția este acerbă, având în vedere că orașul se luptă pentru titlu cu Alba Iulia, Bistrița, Brașov, București, Călărași, Constanța, Craiova, Curtea de Argeș, Iași, Lugoj, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Sighișoara, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Jiu și Timișoara, care a fost în anul 2023 Capitală Culturală Europeană.

„Tărâmul fermecat” de la Cluj

O altă categorie unde apare și Clujul se numește „Tărâmuri fermecate” și este vorba de localități sau regiuni de până la 3.000 de kilometri pătrați cu valoare naturală și istorică deosebită.

Printre cele 31 de „tărâmuri” calificate în competiție se află și comuna Mărișel din Cluj. Aflată în Munții Gilău, componenți ai Munților Apuseni, la circa 50 de kilometri de Cluj-Napoca comuna este așezată pe un platou înalt la o altitudine de 1.150-1.250 de metri. Relieful are suprafețe ușor ondulate și culmi rotunjite, dar în partea de nord și de sud sunt și văi adânci, cu versanți abrupți, cu ape repezi și baraje în miniatură.

marisel foto primari marisel

Chiar dacă este de o frumusețe deosebită, Mărișelul are competitori puternici. Este vorba de:

  • Băile Tușnad și împrejurimile, Harghita
  • Banatul Montan
  • Bicaz, Neamț
  • Borgo Pass, Bistrița-Năsăud
  • Bumbești Pițic, Gorj
  • Cetățile dacice din munții Orăștiei
  • Clisura Dunării, Caraș Severin
  • Colinele Transilvaniei, Sibiu, Brașov, Mureș
  • Delta Dunării, Tulcea
  • Geoparcul UNESCO Ținutul Buzăului
  • Grădina Zmeelor, Sălaj
  • Lunca Dunării de Jos, Constanța
  • Maramureșul istoric/ Eco Maramureș
  • Mărginimea Sibiului
  • Munții Vrancei
  • Orașul Bicaz și împrejurimile, Neamț
  • Parcul Național Munții Măcinului, Tulcea
  • Parcul Natural „Balta Mică a Brăilei”
  • Țara Bârsei, Brașov
  • Țara Codrului, Maramureș
  • Țara Dornelor, Suceava
  • Țara Făgărașului
  • Țara Hațegului, Hunedoara
  • Ținutul culelor doljene
  • Ținutul Mănăstirilor din Bucovina
  • Ținutul Zimbrului, Neamț
  • Valea Almăjului, Caraș Severin
  • Valea Argeșului, Argeș
  • Valea Doftanei, Prahova
  • Vorona, Valea Siretului, Botoșani
  • Ținutul Izvoarelor Tămăduitoare, Vâlcea

„Satul de poveste” al Clujului

Clujul are competitor și la categoria „Sate de poveste”. Este vorba de Sâncraiu, un sat care și-a păstrat tradițiile și obiceiurile. Printre acestea colinda, obiceiurile de paști, obiceiurile de nuntă, balul strugurilor sau balul măceșelor care atrage anual mii de turiști. Sâncraiu are și o Asociație Turistică care este alcătuită de 45 de pensiuni.

Foto: sancraiu.ro

Printre „contracandidați”, se află sate cu nume sonore în țară și peste hotare. Sibiul, de exemplu, are mai multe sate nominalizate, printre care Biertan, Hoghilag, Mărginimea Sibiului, Rășinari și Râul Sădului.

La nominalizări mai apar sate precum Altringen, Timiș, Breb, Maramureș, Cacica, Ciocănești și Fundu Moldovei, Suceava, Mila 23 din Tulcea, Saschiz din Mureș sau Viscri din Brașov.

Castelul Banffy din Răscruci și Muzeul Etmografic, nominalizate și ele

La categoria Cultură și educație, au fost nominalizate două obiective din județul Cluj. Este vorba de Castelul Banffy din Răscruci, care a fost modernizat recent, cu ajutorul fondurilor europene.

 

De asemenea, la aceeași categorie a fost nominalizat și Muzeul Etnografic al Transilvaniei, găzduit de Palatul Reduta, recent modernizat, de asemenea, de Consiliul Județean Cluj.

Și la această categorie lupta este acerbă, având în vedere că pe lista de nominalizări apar castelul Bran, castelul Corvinilor sau castelul Peleș, dar și bojdeuca lui Ioan Creangă, Cetatea Devei, Cetatea Făgăraș din Brașov, Cetatea Medievală Enisala din Tulcea, Cetatea Sucevei, Cetatea Sucidava Corabia, din Olt sau Cimitirul Vesel Săpânța din Maramureș.

Destinația Anului” nu este o simplă competiție, ci o platformă care promovează destinațiile turistice din România. Mai mult, proiectul își propune să transforme turismul românesc într-o sursă de inspirație și un motiv de mândrie pentru toți românii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Valencia Basket – U-BT Cluj, 108-80. ÎNFRÂNGERE drastică pentru clujeni în fața liderului

Publicat

u bt cluj

U-BT Cluj a jucat, miercuri seara, pe terenul liderului din grupa B a BKT EuroCup, Valencia Basket. Ibericii au acumulat 10 victorii din tot atâtea posibile. Clujenii au fost învinși categoric, scor 108-80.

Clujenii erau pe un trend ascendent, după ce au învins-o săptămâna trecută pe JL Bourg, finalista sezonului precedent în BKT EuroCup. Alb-negrii au un bilanț de 6 victorii și 5 înfrângeri, situându-se pe locul 5 în clasamentul grupei B.

Valencia Basket – U-BT Cluj, 108-80. ÎNFRÂNGERE drastică pentru clujeni în fața liderului

„Avem oportunitatea să jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din Spania și implicit din EuroCup. Sunt neînvinși în EuroCup, iar în Liga ACB ocupă locul I. Luăm totul ca o provocare mare, pentru a putea juca de la egal la egal cu o asemenea echipă. Vrem să ne luptăm, să evoluăm cu intensitate. Avem mentalitatea potrivită, de învingători, și vom vedea la final dacă vom reuși ceea ce ne propunem”, spunea înaintea partidei Mihai Silvășan, antrenorul echipei.

Prima repriză a fost de coșmar pentru campioana României, care a încasat nu mai puțin de 73 de puncte, un record al competiției. U-BT a arătat un joc individualist, anost, lent și lipsit de idei, în timp ce spaniolii au făcut spectacol.

Jocul colectiv al spaniolilor s-a văzut și în faptul că 8 jucători ai Valenciei au înscris între 10 și 14 puncte, lideri fiind Jean Montero (14 puncte) și Semi Ojeleye (14 puncte).

De partea cealaltă, Sasu Salin s-a remarcat cu 18 puncte, în timp ce Deshawn Stephens a terminat cu 12 puncte și 10 recuperări.

U-BT va reveni în EuroCup la începutul anului 2025, în 3 ianuarie, când va primi vizita lui Hamburg. Până la acel meci, campioana României va mai juca 3 partide în Liga Națională de Baschet Masculin.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): Salutăm poziționarea USR împotriva lui Klaus Iohannis

Publicat

Lulea

„Partidul AUR salută decizia USR de a se poziționa împotriva lui Klaus Iohannis, liderul grupării mafiote care, începând cu 21 decembrie, nu mai are un mandat legitim. AUR consideră că acest gest reprezintă o recunoaștere tardivă, dar necesară, a faptului că Iohannis este vinovatul principal pentru lovitura de stat și anularea alegerilor prezidențiale, acțiuni realizate prin presiuni exercitate asupra celor 9 membri CCR, care au acționat împotriva voinței a 9 milioane de votanți.

Deși USR a susținut inițial partidele loviturii de stat, PSD și PNL, alături de Klaus Iohannis, care a orchestrat capturarea statului, decizia de a se dezice de acest regim ilegitim este un semnal pozitiv. Partidul AUR consideră că această schimbare de poziție reprezintă o recunoaștere a realității și o șansă de a construi o opoziție reală împotriva dictaturii. În acest context, cerem și altor parlamentari din PSD și PNL să se dezică de acțiunile ilegale ale grupărilor mafiote ce le-au capturat.

Marius Lulea (AUR): Salutăm poziționarea USR împotriva lui Klaus Iohannis

AUR reiterează că România are nevoie de o guvernare patriotică și responsabilă, care să pună în centrul său interesul națiunii române. Această guvernare nu poate fi realizată decât de forțe politice care se opun grupării PSD-PNL, partidele vinovate de capturarea statului. Doar printr-o administrație curată și orientată spre binele comun, România poate reveni pe drumul normalității și prosperității.

Partidul AUR invită toate forțele politice și societatea civilă să se alăture în lupta împotriva statului capturat și pentru restabilirea suveranității poporului. Este momentul să punem capăt abuzurilor și să reinstaurăm respectul pentru votul milioanelor de români. România merită un viitor liber și democratic, eliberat de influența grupărilor mafiote”, a spus Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Sepsi: Va avea un AVANTAJ echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță

Publicat

Ioan Ovidiu Sabău, U Cluj

„U” Cluj mai are un meci în acest an, în deplasare, împotriva celor de la Sepsi OSK, meci ce se va disputa vineri de la ora 19:00. În conferința de presă ce prefațează partida, Ioan Ovidiu Sabău a spus la ce se așteaptă de la această întâlnire și a vorbit despre o posibilă clasare a echipei noastre pe prima poziție în Superligă la final de 2024.

„E un meci cu o echipă care joacă fotbal, vor fi două echipe care joacă fotbal. Ne permite cred că și terenul, sper și vremea, să nu fie înghețat terenul, dar cred că nu se va pune problema. Cred că va avea un avantaj echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță, care va fi concentrată, pentru că preocupările noastre, ale antrenorilor sunt cum să-i motivăm, cum să-i ajutăm să își ia vacanța după joc, nu înainte.

Sabău („U” Cluj), înaintea partidei cu Sepsi: Va avea un AVANTAJ echipa care se va gândi mai mult la joc și nu la vacanță

Acele preocupări multe înainte de joc îți iau din energia pe care trebuie să o ai atunci când intri pe teren. Sper să nu se întâmple acest lucru. Cred că se pot face niște sacrificii în momentul de față. Am reușit niște lucruri frumoase și sper ca jucătorii să fie la fel de maturi, la fel de inteligenți. Cei care sunt lideri în vestiar și au o anumită experiență să intervină și să îi facă și pe ceilalți să înțeleagă că mai avem câteva zile și după ne putem gândi la ce înseamnă vacanță.

Dacă Sepsi ar fi avut Cupa drept obiectiv, ar fi folosit jucătorii titulari (cu Oțelul-n.n.), iar apoi am fi jucat a treia zi. Nu știu, nu aș putea să zic că ar fi fost un avantaj pentru noi că ei ar fi jucat din trei în trei zile, dar e posibil, fiind și deplasarea la Galați. Dacă ar fi fost echipa de bază, dacă ar fi jucat cu titularii, ar fi putut interveni o oarecare oboseală, ținând cont că e și sfârșit de an. Cred că echipa care va sta foarte bine mental și fizic și își va dori cu adevărat să câștige, eu cred că va reuși”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Sabău vede meciul cu Sepsi ca unul special.

„Avem și noi orgoliile noastre ca sportivi. Am pierdut o finală de Cupă cu ei, s-au calificat sezonul trecut în play-off. Ei la ultimul joc s-au calificat în play-off, noi am pierdut play-off-ul. Poate să fie și acest lucru un motiv de motivație în plus”, a mai spus Sabău.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax