Connect with us

ACTUALITATE

EXCLUSIV. ISU Cluj cere UNTOLD să implementeze un sistem de numărare a spectatorilor care intră pe Cluj Arena

Publicat


untold

ISU Cluj a cerut organizatorilor festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca să implementeze un sistem de numărare a spectatorilor care intră pe Cluj Arena, ca măsură de prevenire a situațiilor de urgență și pentru a nu se repeta înghesuiala și problemele de anul trecut.

Reamintim că la concertul trupei Imagine Dragons au fost blocate căile de acces de către spectatori, care stăteau inclusiv pe scările de la intrările în stadion, iar mii de persoane nu au putut intra în Cluj Arena.

ISU Cluj a amendat atunci organizatorii UNTOLD cu 2500 de lei, o sumă infimă, dar atât e prevăzut de lege.

Să suplimenteze personalul propriu

Reprezentanții ISU Cluj au declarat pentru Cluj24 că, până la această oră, a avut loc o singură ședință cu organizatorii Festivalului UNTOLD, în data de 17 iunie 2024.

”Cu această ocazie, reprezentanții instituției noastre le-au pus în vedere organizatorilor necesitatea suplimentării personalului propriu, astfel încât căile de evacuare să fie în permanență libere.

De asemenea, reprezentanții instituției noastre au adus în atenția organizatorilor necesitatea implementării unui sistem de numărare a persoanelor care au acces în incinta Cluj Arena.

Ulterior, aceste aspecte au fost transmise organizatorilor și printr-o notificare scrisă. Totodată, facem mențiunea că îndeplinirea recomandărilor transmise revine exclusiv organizatorilor”, a transmis ISU Cluj.

Capacitatea maximă va fi stabilită ulterior

În ceea ce privește capacitatea maximă admisă pe stadionul Cluj Arena, aceasta va fi stabilită în funcție de amenajările pe care le va face organizatorul.

Cluj24 a solicitat și un punct de vedere organizatorilor UNTOLD referitor la solicitarea ISU Cluj pe care îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 8-11 august.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    iulie 10, 2024 la 5:31 pm

    hai mă lași!! alooo ISU de ce nu te duci la PREMIER VALCELE-PISCINA OXYGEN….unde firele de înaltă tensiune trec pe deasupra proprietății..motel și sala de nunți sa vezi acolo incendiu dacă cade un fir..ca la FERMA DACILOR……sau pompierii merg pe acolo numai la haleala ca și polițiștii de altfel și niște magistrați mai săraci..care îl tin în brațe pe acest patron…….SE AUDE??? ca lumea știe cine sunteți și cât de des frecventați pe acolo…….EXISTA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PE ACOLO…..Lumea zice ca nu!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Europarlamentarii AUR au votat împotriva Ursulei von der Leyen!

Publicat

aur von der Leyen

Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene.

În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de distrugere a economiei naționale pe care Ursula von der Leyen le-a promovat în mandatul său.

De ce a fost vot împotrivă

De ce AUR a votat împotriva Ursulei von der Leyen?

Pentru că aceasta a dovedit în mandatul său de cinci ani că disprețuiește drepturile individuale ale cetățenilor europeni, ale românilor, libertățile acestora și a constrâns populația Uniunii Europene să se injecteze cu seruri netestate.

Sunt câteva elemente cheie prin care poate fi rezumat mandatul său și pe care le vom regăsi și în cel viitor, iar ele se învârt în jurul următoarelor cuvinte cheie: sărăcie, foame, moarte, tiranie, globalism și depravare morală.

Apocalipsa după Ursula

În discursul de astăzi, Ursula von der Leyen a anunțat, practic, apocalipsa pe care o va aduce în al doilea mandat la conducerea Comisiei.

Ea vrea să schimbe Tratatele de funcționare ale Uniunii Europene, astfel încât să transforme UE într-un suprastat federal, polițienesc și condus autoritar, inclusiv cu mijloace totalitare precum cenzura.

Mai mult, prin poziționarea sa, aceasta amenință să ducă la un alt nivel Pactul Verde European/Green Deal, un program de distrugere a economiei UE și care afectează România în cel mai înalt grav deja.

Achiziții de vaccin

Înainte ca Ursula von der Leyen să vină să ceară, cu tupeu, un nou mandat în fruntea șefiei Comisiei Europene, aceasta ar fi trebuit să răspundă cu privire la acuzațiile ce țin de deciziile pe care le-a luat în timpul pandemiei, despre achizițiile uriașe de vaccinuri făcute.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Ursula von der Leyen a încălcat legislația europeană privind transparența în procesul de achiziție de vaccinuri Covid-19.

Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii. Europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, așa cum au votat și împotriva alegerii Robertei Metsola ca președinte al Parlamentului European.

Vocea românilor

AUR va duce în Parlamentul European aceeași politică pe care a dus-o și în Parlamentul de la București, unde am fost singurul partid care a scos la iveală tot jaful din pandemie, jaful din perioada în care eram ținuți în casă.

La fel se va întâmpla acum și în Parlamentul European, acolo unde vom face opoziție puternică față de toate politicile globaliste promovate de cei care o susțin pe Ursula von der Leyen și care ne-au distrus economia națională obligându-ne să închidem termocentralele, să închidem minele.

Vom fi vocea românilor din Parlamentul European! Ursula von der Leyen trebuie să ne dea socoteală!

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Legile SCUMPESC energia verde

Publicat

energie

Facturile umflate de criza energetică au determinat apariția comunităților (cooperativelor) de energie, care sunt o asociere de persoane fizice și/sau juridice care produc energie verde. Ele au drept scop obținerea unui preț corect pentru energia electrică produsă, care să permită noi investiții, de care să beneficieze toți membrii comunității.

Conform Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) în România existau la sfârșitul primului trimestru din acest an mai mult de 120.000 de prosumatori, din care peste 92.000 sunt persoane fizice. Puterea instalată cumulată a instalațiilor este de circa 1.600 de MW, mai mare decât a celor două reactoare nucleare de la Cernavodă.

Legile SCUMPESC energia verde

Deși Comisia Europeană a emis o directivă care prevede că toate țările din UE trebuie să creeze cadrul legal pentru înființarea de comunități de energie curată și să se asigure că acestea pot consuma, depozita și vinde energia pe care o produc, România nu și-a aliniat legislația la aceste standarde.

Din acest motiv, „numărul cooperativelor de energie din România este redus, în timp ce la nivel european numărul acestora trece de 9.000! Cele existente sunt afectate de faptul că prețurile nu sunt stabilizate și atrag atenția asupra situației serviciilor de transport și distribuție, care nu sunt încă pregătite pentru a face față cerințelor actuale și viitoare ale pieței”, explică dl Daniel Burduhos, administrator al cooperativei de energie roenergie.ro.

„Reprezentanții cooperativei roenergie.ro au declarat că vor menține prețul de 22 bani/kWh pentru energia produsă”

S-a ajuns la situația în care una dintre cele mai importante cooperative se confruntă cu dificultăți majore în asigurarea unor prețuri pentru energia obținută la valori juste pentru membrii săi.

Reprezentanții cooperativei roenergie.ro au declarat că vor menține prețul de 22 bani/kWh pentru energia produsă, asigurându-se că prosumatorii sunt remunerați la un nivel sustenabil.

„Situația actuală din sectorul energetic al României necesită intervenții urgente și măsuri concrete din partea autorităților pentru a stabiliza piața și pentru a asigura un cadru legislativ care să susțină dezvoltarea sustenabilă a acestui sector crucial. Fără acestea, riscul unor perturbări majore și al unei crize energetice extinse devine din ce în ce mai real. Este necesar un sistem centralizat de gestiune în timp real ale producției și consumului, care ar asigura reducerea cu 30% a facturilor plătite de români”, precizează dl. Marius Pavelea, director al cooperativei.

O altă provocare pentru prosumatori o reprezintă legea care prevede necesitatea instalării de baterii pentru stocarea energiei până în 2027, măsură care necesită cheltuieli suplimentare.

În acest sens, Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) a solicitat recent Preşedinţiei României, să trimită spre reexaminare legea, care conține un amendament „otrăvit” susținut de câteva companii de distribuție a electricității. Se atrage atenția asupra faptului că, deşi dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice în baterii este un pas natural şi esenţial pentru tranziţia către un Sistem Energetic Naţional flexibil, inteligent şi eficient, aceasta nu poate fi realizată doar prin exploatarea prosumatorilor.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum să reduci căldura din mașină pe caniculă. Atenție, șoferi. Temperaturile extreme pot dăuna sănătății unui vehicul

Publicat

De

Cum reduci căldura din mașină

Temperaturile extreme afectează negativ orice mașină. Vara aceasta se anunță a fi una dintre cele mai călduroase din istoria înregistrată a României, cu temperaturi care depășesc în anumite zone limita de 40 de grade Celsius.

Căldura extremă, care nu ocolește nici Clujul, poate dăuna sănătății unui vehicul, ducând la reparații costisitoare și la o valoare reziduală mai mică. De aceea este important să reduci căldura din mașină.

Cum să reduci căldura din mașină pe caniculă. Atenție, șoferi. Temperaturile extreme pot dăuna sănătății unui vehicul

Având în vedere aceste lucruri, experți din cadrul companiei de date auto carVertical vin cu sfaturi utile despre cum să poți minimiza riscul de supraîncălzire a mașinii ca să o menții în formă optimă pe tot parcursul verii.

Parchează la umbră

Dacă este posibil, nu lăsa niciodată mașina direct în razele soarelui pentru perioade lungi de timp. Căldura poate distruge interiorul din piele până în punctul în care acesta începe să crape. Ca să nu mai vorbim de faptul că soarele afectează vopseaua mașinii și orice piese din plastic.

Desigur aceste daune nu se întâmplă de pe o zi oe alta, dar dacă vrei să-ți păstrezi mașina într-o stare bună pe o perioadă lungă de timp, parchează-o la umbră sau într-un garaj. Până și să te urci într-o mașină încinsă este neplăcut și vei consuma multă energie ca s-o răcești.

Matas Buzelis, expert auto din cadrul carVertical, sugerează să parchezi mașina în așa fel încât să nu fie cu fața la soare.

„Nu este nimic mai neplăcut decât să intri într-un vehicul și să te așezi pe scaunele din piele neagră care au fost expuse direct la razele soarelui preț de câteva ore.

Asigură-te că mașina este poziționată în așa fel încât soarele bate din spate până în momentul în care trebuie să te sui la volan, astfel încât scaunele și volanul să nu se încălzească prea tare”, explică domnul Buzelis.

Deschide puțin toate ferestrele

Dacă păstrezi geamurile laterale deschise câțiva centrimetri, chiar și atunci când mașina este parcată afară, direct la soare, temperatura din cabină nu va fi insuportabilă.

„Aerul cald urcă și se evaporă prin geamurile deschise. Mai mult, dacă există chiar și cea mai mică urmă de vânt, interiorul mașinii va fi mult mai răcoros decât în cazul în care geamurile ar fi fost lăsate complet închise”, spune Buzelis.

Asigură-te că aerul condiționat funcționează la capacitate optimă

Înainte să înceapă vara și temperaturile să urce vertiginos, este important să vezi care este starea sistemului de aer condiționat. Dacă încă n-ai mers cu mașina la service, poate ar fi cazul s-o faci.

Un filtru de aer murdar, un termostat defect sau gurile de ventilație blocate te vor face să te simți ca și cum ai fi într-o saună când îți conduci mașina. Asigură-te că aparatul de aer condiționat funcționează așa cum trebuie și că-ți poate oferi confortul pe care-l meriți.

Nu aștepta până în ultimul minut pentru a remedia eventualele probleme de AC, coada de așteptare la service este mai lungă decât crezi pe timp de vară.

Monitorizează presiunea în anvelope

Vremea caldă duce la creșterea presiunii în anvelope, fenomen care în cazuri rare poate provoca o explozie. Pentru fiecare creștere de 10°C a temperaturii, presiunea în anvelope crește și ea cu 0,1 bar, chiar și atunci când mașina stă pe loc.

Verifică regulat presiunea în anvelope ca să fii sigur că sunt umflate respectând cu strictețe recomandările producătorului.

Căldura poate duce și la o uzură prematură, așa că fii atent la grosimea cauciucului. În caz contrar, riști să-ți fie afectate manevrabilitatea și frânarea mașinii, punându-te în situații periculoase când conduci.

„Presiunea crescută face ca segmentul de mijloc al anvelopei să se uzeze mai repede decât părțile exterioare sau cele laterale. Dacă nu inspectezi presiunea la fiecare câteva mii de kilometri, anvelopele se pot uza și prin urmare vor avea o aderență slabă pe un carosabil umed”, explică expertul auto al carVertical.

Verifică nivelul antigelului/lichidului de răcire

Majoritatea motoarelor auto funcționează optim în intervalul de temperatură cuprins între 90°C și 105°C. Prin urmare, dacă nu este suficient lichid de răcire, motorul se poate supraîncălzi. Când afară este extrem de cald, aceste procese sunt accelerate.

Verifică toate furtunele și vezi dacă există fisuri, deoarece ultimul lucru pe care-l vrei într-o zi fierbinte de vară este să ai de-a face cu o scurgere de lichid. Dacă nivelul lichidului de răcire este insuficient, completează-l cât mai repede ca să-ți protejezi motorul.

Folosește parasolare

Parasolare reflectă lumina soarelui, păstrând interiorul mașinii mai răcoros. Dacă în timpul verii trebuie să parchezi vehiculul în spații deschise, parasolare mențin temperatura din interior la un nivel mai scăzut.

Estimările spun că te poți aștepta la o reducere de până la 25% a temperaturii interioare a mașinii atunci când folosești un parasolar.

Menține un nivel adecvat al uleiului de motor și a celorlalte lichide

Căldura reduce vâscozitatea uleiului de motor – devine mai subțire și nu lubrifiază atât de bine piesele autoturismului. Gradul crescut de frecare duce, de asemenea, la un consum mai mare de combustibil. Este important să schimbi uleiul la timp, altfel vei afecta sănătatea mașinii.

Asigură-te că ai suficient ulei de motor pe tot parcursul verii și verifică toate celelalte lichide ale mașinii (de frână, transmisie și servodirecție).

Verifică bateria

În timp ce mulți șoferi cred că doar temperaturile scăzute afectează sănătatea bateriei și vara are un impact mare asupra acesteia.

Căldura extremă poate face ca electroliții bateriei să se evapore, să crească coroziunea și să provoace sulfatare. Bateriile folosite în țările cu climă caldă au de obicei o durată de viață mai scurtă decât cele utilizate în zone cu climă blândă.

Dacă nu ai mai verificat starea bateriei de câțiva ani de zile, este o idee bună să o faci acum ca să nu te trezești într-o zi că nu mai poți să pornești mașina.

Răcorește-ți mașina înainte s-o conduci

Când ai intrat într-o mașină încinsă te simți ca și cum mergi printr-un câmp de lavă. Cel mai bun sfat – nu face asta!

Înainte de a porni la drum, deschide toate ușile și pornește aerul condiționat, astfel încât mașina să se răcească. Nu doar că este neplăcut să conduci într-o mașină fierbinte la interior da-i și riscant, având în vedere că poți ameți sau ți se poate face greață.

Când pornești la drum, ține geamurile deschise câteva minute ca să iasă tot aerul cald rămas în interior. Închide geamurile numai când sistemul de aer condiționat începe să scoată aer rece.

Depui ceva mai mult efort să-ți întreții mașina vara, dar nu atât de mult încât să-ți dea dureri de cap. Cu ceva planificare și dacă faci lucrări mici de rutină regulat, te asiguri că mașina ta va fi în cea mai bună stare pentru a rezista chiar și în zilele fierbinți de vară.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cât costă mâncarea la Electric Castle? 48 de lei porția de mici vegetali, la fel costă un burger. 18 lei e o doză de bere

Publicat

De

mâncarea

Prețurile la mâncare în cadrul festivalului Electric Castle de la Castelul Banffy din Bonțida fac greu de acoperit costurile pentru gurmanzi pentru toată perioada festivalului.

O masă costă în jur de 60 de lei pentru o persoană. Pentru o bere sau un suc, festivalierii mai scot din buzunar 14-18 lei lei, iar pentru un desert, între 20 și 35 de lei.

Un burger – 48 de lei, la fel cât o porție de mici vegani

O porție de trei mici costă 24 de lei, în timp ce patru mici vegetali ajung să coste 48 de lei. Un burger fără cartofi prăjiți costă 48 de lei, iar un steak de vită 70 de lei.

O ciorbă de burtă e 25 de lei. Un bol cu falafel și garnituri este 42 de lei, iar o porție de nuggets vegetale cu cartofi dulci – la 48 de lei.

Felia de pizza

Un hot dog cu cașcaval și diverse topping-uri costă 30 de lei.

O porție de nachos este 39 de lei, iar trei tacos costă 42 de lei. O porție de spaghete vegane costă 48 de lei.

Un wrap de vită este 48 de lei, iar unul de pui – 43 de lei. O felie de pizza se vinde cu 19 lei, iar un sandwich cu jamon, cu 55 de lei.

Minimarket în incinta festivalului

O ofertă mai accesibilă e adusă în cadrul festivalului de Lidl, atât prin minimarket-ul amenajat în incinta Electric Castle, de unde festivalierii pot cumpăra produse de patiserie, lactate sau fructe și dulciuri, cât și prin taraba din foodcourt cu prețuri mai accesibile decât la celelalte.

O porție de paste costă aici între 20 și 22 de lei, un burger, 25 de lei, iar o porție de cartofi prăjiți – 9 lei.

35 de lei, un pahar de înghețată

O waffa cu înghețată, nutella și fructe ajunge la 40 de lei, în timp ce o waffa pe băț cu diverse topping-uri costă 35 de lei.

Un pahar de înghețată handmade de de 150 de grame costă 35 de lei.

O plăcintă cu ciocolată sau cu gem costă 20 de lei.

O porție de churros (5 bucăți) costă 28 de lei. O clătită cu înghețată și fructe costă 37 de lei.

Cât costă băutura la Electric Castle?

mancarea

La capitolul băuturi, festivalul oferă o varietate de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Un pahar de vin costă în 24-29 de lei, o apă plată sau minerală, 9 lei, iar o doză de bere de 500 ml costă 18 lei.

O doză de suc de 330 ml este 14 lei, iar o apă cu vitamine, 17 lei.

Participanții la festival pot încerca și o gamă largă de bere artizanală, însă la un preț mai mare. O halbă de bere costă în 18-27 de lei.

Cocktail la 48 de lei

Pentru cei cu gusturi rafinate, prețurile sunt pe măsură. Festivalul oferă un cocktail bar sofisticat, unde un pahar de 180 ml poate ajunge la 48 lei.

Cei care dispun de un buget mai redus au oferte din plin și în afara festivalului.

Localnicii de pe strada principală și din zona festivalului oferă porumb fiert, iar alți producători cu rulote fac kurtos kalacs, burgeri sau grătare.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax