Connect with us

EVENIMENT

EXCLUSIV/ Clujeanul care e plătit să bea la serviciu. Știe tot ce trebuie despre bere

Publicat


Nu mulți se pot lăuda că au un job la care merg cu mare plăcere. Puțini sunt și cei care pot spune că slujba pe care o au e aproape perfectă: șefii nu-i bat la cap, programul e flexibil, weekend-urile sunt weekend-uri, adică zile libere, bașca mai pui niște cursuri la o cabană de munte și un training pe trimestru în Poiană.

Dar și mai puțini sunt cei care pot să bea la serviciu. Iar pentru asta sunt plătiți. Și nici vorbă de alte consecințe.

Cluj24.ro l-a găsit pe cel care se potrivește „fișei postului”. Flaviu Odorhean are 36 de ani și lucrează la o fabrică de bere din Cluj. E somelier de bere.

Flaviu Odorhean, la o prezentare de bere. Foto: Arhivă personală

Adică acel om care gustă, bea un pic de bere și dă un verdict. Cam ca degustătorul de vinuri. Cu marea diferență că în România sunt foarte mulți somelieri de vinuri și extrem de puțini cei de bere.

Când Flaviu și-a luat certificatul de calificare, erau doar trei în toată țara.

cluj24.ro: De ce somelier de bere? Ești atât de pasionat de băutura asta încât ai vrut să-ți faci un job din ea?

Flaviu Odorhean: Eu, ca formare, sunt barman. Am început să lucrez în bar din 2009 și am parcurs toate etapele.

La început am fost ajutor la bar, barman, șef de bar, apoi am făcut management și consultanță pentru bar.

În 2011, când mi-am luat calificarea de barman, am început să studiez despre băuturile pe care le vindeam în bar și cu care mă jucam, că făceam cocktailuri și alte cele.

Am studiat whisky și gin: asta însemna lectură și cam tot ceea ce implică mici cursuri, prezentări ori seminarii făcute de branduri. Plus filmulețe pe youtube.com.

Ca exemplu: imaginează-ți că vine un mare producător de whisky la Cluj și are o sesiune de prezentări. Ei, eu n-am ratat nicio sesiune. Și, crede-mă, au fost multe la Cluj!

Și mi-a plăcut foarte mult să studiez despre lichid, despre produsul în sine, să studiez ingredientele, modul de procesare și cum ajungem la produsul finit.

Iar în 2013, am început să-mi pun întrebări despre bere. Și-atunci mi-am dat seama că n-am cui să pun aceste întrebări, pentru că domeniul era mort în România.

Nici măcar brandurile mari nu făceau traininguri pe bere sau de educare a barmanilor. Și-atunci am căutat singur. Iar după un an-doi, colegii de breaslă au început să-mi pună întrebări.

Și ce întrebări îți puneau?

Cum diferă o bere de alta, de ce una e așa și alta e așa, de ce o bere e dulce și alta e amară, de ce una e mai corpolentă și alta e mai apoasă, de ce una e filtrată și alta e nefiltrată …

Tot felul de întrebări legate de produs și cum se traduce asta în experiența de a bea bere. Adică ce face berea să fie așa. Și odată cu dezvoltarea sectorului de bere artizanală la noi în țară, a început și atenția mea să fie focusată în direcția aia.

Pe de altă parte, erau locații care aveau beri de specialitate și care căutau specialiști care să vorbească despre ele. Și a fost cumva o creștere concomitentă.

Eu ajutam locațiile, iar acestea veneau spre mine cu solicitări de training pentru barmani, ba cu o prezentare de produs pentru un brand mai mic, mai o seară de degustare, ba o cină gastronomică de food-pairing cu bere pentru oaspeți.

Erau tot felul de evenimente din astea, iar oamenii au început să mă cunoască. Sigur, cei din industria asta ne știm, ne cunoaștem, ca barmani, dar au început să mă cunoască și ca „băiatul acela care știe despre bere”.

Ai urmat niște cursuri în domeniu?

Am studiat, în perioada asta, tot ce am prins: cărți, cursuri online, iar seminariile le „mâncam pe pâine”, vorba aia. Iar în 2016, m-am gândit că trebuie să trec la nivelul următor, adică să fac lucrurile oficiale.

În România nu exista, pe vremea aceea, nicio formare pe bere. Doar dacă vrei să studiezi producție de bere și asta se poate face la orice facultate de Alimentație publică din țară.

Atunci am făcut niște cursuri online la cicerone.org (Programul Cicerone certifică și educă profesioniștii berii pentru a crește experiența berii pentru consumatori – n.r.).

E un site din SUA și e cel mai renumit pe acest domeniu. Au un singur modul online și astfel mi-am luat prima acreditare de la ei: Certified Beer Server.

Practic, este o certificare pentru a servi berea în local cu tot cu poveste. Apoi am mers în Londra unde am făcut cursuri care au fost cu prezență fizică.

Studii despre ingrediente, procesul de producție, modul de servire și despre analiza berii (miros, gust, arome). Iar în iulie 2017, am avut examenul cu ei în Londra și mi-am luat calificarea de „somelier de bere” de la Beer Academy, membră IBD.

Atunci eram doar trei persoane în România cu certificarea asta. De atunci am, practic, patalamaua asta de somelier de bere. Și asta fac: prezentări, meniuri de specialitate, pairing, seminarii, work-shop-uri, cine asociate cu bere etc.  

Dacă tot ești zilnic aproape de băutura asta, ba ești și plătit să guști și să bei din ea, ce bere îți place ție cel mai mult?

E greu de spus. E de departe cea mai variată și mai complexă băutură. În nomenclatorul internațional sunt înregistrate peste 120 de tipuri de bere, ceea ce o face să fie de-a dreptul complexă.

E variată în opțiuni și gama de arome pe care le poate dezvolta, e mult mai variată decât la un vin, o cafea, un whisky sau o șampanie.

Nu zic că ceea ce se-ntâmplă într-un pahar cu bere e mai complex decât un vin, un whisky sau o șampanie.

Însă dacă pun toate berile la un loc și toate cafelele la un loc, în lumea berii o să avem mult mai multe arome decât în cea a cafelei, a vinului sau a whisky-ului.

Și ca să răspund la întrebare, e destul de complicat să spun care e cea mai bună, pentru că depinde foarte mult de momentul în care e băută.

Una e când te afli la o terasă cu prietenii, alta e când ești acasă și vrei să te relaxezi, alta când ești pe plajă la mare, alta e când ai mâncat ceva anume și, să nu mai zic, alta e atunci când e să faci o analiză a berii.

Sunt momente diferite la care aș prefera un anumit tip de bere. N-aș putea spune că berea asta îmi place cel mai mult și oricând aș putea bea marca asta.

Bei bere din magazin?

Da.

Făcută artizanal sau industrial?

Și, și. Sunt multe exemple în comerț și sunt foarte bune. Pe de altă parte, e important să cunoști un tip de bere, ca să nu fii neplăcut surprins când o bei. Pentru că diferă și tipul de ingrediente, și procesul de fermentare.

Ce trebuie să faci tu la locul tău de muncă? Pentru ce ești plătit, cu alte cuvinte? Să guști berea și mai apoi…

Eu nu sunt implicat direct în rețeta berii, pentru că e vorba de biochimie, chimie alimentară și aici sunt implicați berarii. Eu dau direcția: cum să fie produsul.

Avem un departament în firmă unde eu și colegi de-ai mei ne gândim ce bere vrem să facem.

Și vine oarecum în sarcina mea să fac brief-ul de produs și să le spun berarilor: uite, avem nevoie de o bere care să aibă aroma asta, textura și corpolență asta și culoarea asta.

Și împreună cu ei, berarii, discutăm și ei alcătuiesc o rețetă.

Te-ai îmbătat vreodată de bere?

Ohoho, numai o dată? Am fost și eu cândva student… 

Revenind la chestii serioase, ce înseamnă o prezentare de bere?

Diferențele între stilurile de bere sunt mult mai evidente decât la vin. Într-o prezentare le povestesc oamenilor despre aceste diferențe.

Unde suntem noi, ca țară, la consumul de bere?

Ca varietate de consum, departe! Ca volum, nu suntem chiar așa departe, cred că undeva pe 7-8 în Europa. Germania, Cehia și Anglia sunt în top.   

Ce înseamnă jobul tău? Cât trebuie să bei pentru asta?

Consum zilnic, dar asta nu înseamnă că beau câte un pahar de bere pe zi. Sunt cinci tipuri de bere la noi și iau din fiecare câte o mostră. Da, am făcut acest compromis cu mine și pentru mine.

Mi-am adaptat și dieta pentru așa ceva. În plus, țin legătura cu un medic care îmi spune ce să fac și cum să fac. Una e când îmi bag nasul în pahar să văd ce e acolo și iau o gură de bere să văd ce în lichidul respectiv, și alta este când vrei să-l consumi. 

Ne poți spune o rețetă de bere? Sau e secret?

Nu e neapărat un secret. Practic, o rețetă bună e formată dintr-un tip de mix de malțuri de hameiuri și o anumită tulpină de drojdie de bere. Noi, oamenii, facem mustul, că așa îmi place mie să spun. Iar drojdia produce berea prin fermentare.

Nouă ne ia o zi de lucru, 7-8 ore, după care drojdiei îi ia 3-4 săptămâni să fermenteze. Ăsta e procesul. Însă o rețetă de bere nu reprezintă doar mixul și cantitățile de ingrediente, ci și procesul de producție. Următorul pas – planificarea și îmbutelierea. Iar de acolo, berea se-ncarcă în camioane și ajunge pe rafturile din magazine.

 

Flaviu Odorhean este născut în Bistrița, are 36 de ani, a absolvit Facultatea de Geografie (secția Turism) în Cluj în 2008, după care a urmat un masterat în Geografie. E în Cluj din 2004 și e un mare pasionat de munte.     

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

TELENOVELA construirii Spitalului Regional de Urgență – happy end după mai bine de 10 ani

Publicat

psd

Astăzi au fost demarate, simbolic, lucrările pentru construirea Spitalului Regional de Urgență – cel mai important proiect de sănătate al județului Cluj.

psd

Despre necesitatea construirii unui mare spital în Cluj s-a vorbit de la începutul anilor 2010: dintotdeauna clinicile universitare din Cluj-Napoca au fost neîncăpătoare pentru fluxul mare de pacienți care vin din toată regiunea de Nord-Vest, atrași fiind de renumele și profesionalismul specialiștilor de aici. În plus, multe dintre aceste clinici funcționează în clădiri vechi, neprietenoase solicitărilor și standardelor actuale.

psd

TELENOVELA construirii Spitalului Regional de Urgență – happy end după mai bine de 10 ani

Următorul episod a fost în 2014, când Spitalul Regional de Urgență a ajuns oficial pe agenda autorităților naționale, în timpul guvernării PSD. Proiectul spitalului a fost inclus în Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 pentru finanțare. Dar au mai trecut încă 8 ani până când s-a mai întâmplat ceva concret.

Între timp, la nivelul județului Cluj, lucrurile s-au mișcat greu: au fost nenumărate discuții legate de locația viitorului spital. Decizia finală a fost la Alin Tișe, președintele Consiliului General, care a tărăgănat lucrurile nedrept de mult, în ciuda presiunilor constante din partea consilierilor județeni din opoziție, în frunte cu cei de la PSD, care voiau deblocarea situației. Într-un final, Tișe a hotărât să cedeze Floreștiului un teren la 10 km de Cluj-Napoca, lângă mall. În 2022 a început, în sfârșit, proiectarea propriu-zisă a spitalului.

rafila

Trebuie să menționăm că finanțarea de peste 500 mil. de euro pentru acest spital se face din fonduri guvernamentale și europene, nicidecum de la Consiliul Județean, așa că pare de neînțeles de ce Alin Tișe a pierdut atâția ani în care spitalul putea fi deja gata!

„Spitalul Regional de Urgență Cluj contribuie la modernizarea sistemului de sănătate din România”

După obținerea de la administrația locală a tuturor autorizațiilor și avizelor legale (care, apropos, a mai durat un an), la începutul lui 2024, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a lui Vasile Dîncu – senator PSD de Cluj, s-a semnat contractul pentru prima etapă a construirii Spitalului Regional.

Salutăm așadar demararea simbolică a lucrărilor de construire a celei de-a doua clădiri din România ca mărime, după Casa Poporului din București. Spitalul Regional de Urgență din Cluj va deservi anual un număr mare de pacienți, cu estimări de 45.000 de internări continue, 100.000 de urgențe și 260.000 de servicii ambulatorii în primul an de funcționare​ (conform informațiilor oficiale de pe site-ul spitalregionalcluj.ro)​.

psd

Acest proiect este văzut ca un catalizator pentru dezvoltarea economică și socială a județului Cluj, dar și întregii regiuni. Tocmai de aceea pare greu de înțeles de ce administrația PNL din Cluj l-a amânat atâta!

psd

Spitalul Regional de Urgență Cluj contribuie la modernizarea sistemului de sănătate din România. Cu sprijinul ferm al liderilor politici și finanțarea europeană, acest spital va deveni un reper important în asigurarea serviciilor medicale de calitate superioară pentru întreaga regiune. Pentru mai multe informații și actualizări, vizitați site-ul oficial al Spitalului Regional de Urgență Cluj (www.spitalregionalcluj.ro).

cmf: 21240002

Citește mai departe

CULTURA

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

Publicat

noaptea muzeelor

Sâmbătă, în intervalul orar 20:00 – 01:00, biletele la spectacolele imersive din cadrul MINA POP-UP, „Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”, sunt reduse cu 50%. În Iulius Mall poate fi admirată și expoziția fotografică Etnostory, ce aduce în prim-plan lumea satului românesc. Vino în Iulius Mall Cluj și bucură-te de artă sub toate formele sale!

etnostory

MINA (Museum of Immersive New Art) POP-UP aduce mai aproape de publicul clujean cele mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse în muzee renumite din întreaga lume, ce vor putea fi admirate în același spațiu. Sâmbătă, 18 mai 2024, în intervalul 20:00-01:00, biletele la toate reprezentațiile din cadrul MINA sunt reduse cu 50% și pot fi achiziționate online sau de la fața locului. MINA POP-UP se află în proximitatea Iulius Mall, în parcarea Hotelului Univers T.

iulius

Bilete REDUSE cu 50% în acest weekend pentru spectacolele imersive de la MINA POP-UP, la Iulius Mall Cluj

„Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii” cuprinde reprezentări ale unor picturi semnate de Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt și Van Gogh. În cadrul MINA, mai puteți participa la show-urile imersive „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatica” și „Inner Constellations”. Proiectul itinerant marca MINA, Museum of Immersive New Art, prezintă arta digitală și noile tehnologii într-un spațiu senzorial pentru toate vârstele.

iulius

Dacă ești pasionat de fotografie, vino la etajul Iulius Mall Cluj, în zona Nike, unde poți să admiri expoziția de fotografie etnografică – Etnostory! Fiecare imagine expusă spune câte o poveste despre obiceiuri străvechi, meșteșuguri păstrate doar în anumite sate sau despre bucuria oamenilor de a duce mai departe moștenirea transmisă. Până pe 26 mai, poți „călători” prin lumea satului românesc, prin intermediul Etnostory, proiect realizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Iulius Mall Cluj-Napoca. Fotografiile expuse sunt premiate în prestigiosul proiect clujean F-DE (Fotografia-document etnografic), concurs național organizat din 2004 de CJCPCT Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență Cluj

Publicat

spitalul regional

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate organizează, sâmbătă, pe amplasamentul Spitalului Regional de Urgență Cluj din comuna Florești ceremonia de spargere a solului, care înseamnă și începerea lucrărilor la acest obiectiv.

La eveniment participă, printre alții, fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PSD Cluj Vasile Dîncu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, primarul Clujului Emil Boc, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, rectorul UMF, Anca Buzoianu..

LIVE VIDEO. Ceremonia de spargere a solului la Spitalul Regional de Urgență Cluj

spitalul regional

spitalul regional

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Sunt foarte multe spitale în construcție în țară, prin PNRR. Aș vrea să le mulțumesc colegilor de la UMF Cluj-Napoca pentru implicare. Spitalul se va face dar trebuie să putem avea un acces rapid. Știm că traficul este o problemă aici în Florești, sperăm ca autoritățile administrative locale să rezolve această problemă.”

spitalul regional

Fostul premier Nicolae Ciucă: „Este un proiect așteptat de foarte mulți ani. Este o responsabilitate a noastră, a tuturor, să asigurăm accesul la servicii medicale performante. Este un gest de recunoaștere față de truda medicilor și al celor care-i pregătesc. Am reușit să demonstrăm că, dincolo de partea aceasta a ego-ului politic, am putut realiza ceva împreună pentru români”.

spitalul regional

Primarul Clujului, Emil Boc: „Ce se întâmplă azi la Cluj este o dovadă că forțe politice de regulă în opoziție una față de alta, au reușit să-și dea mâna pentru a realiza acest obiectiv. Sunt bucuros că metroul va fi a treia cale de acces spre spital, tot aici vom începe, pe 24 mai, lucrările pentru centura metropolitană.”

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe: „CJ Cluj a avut obligația ca, odată cu preluarea acestui teren, să-l curețe și să rezolve partea administrativă de întăbulare. Vom continua să ne implicăm în proiectele de infrastructură.”

spitalul regional

Rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu: „Consider că este un moment istoric, fundamental pentru dezvoltarea infrastructurii medicale din România. Standardele înalte din medicina clujeană nu pot fi menținute fără infrastructură. Medicina se poate face doar în spital, la patul pacientului. Vom asigura formarea și perfecționarea personalului necesar acestui spital. Apreciem spațiile generoase, laboratoarele și amfiteatrele care vor contribui la dezvoltarea actului medical”.

spitalul regional

spitalul regional

 

Citește mai departe

EVENIMENT

L-ați văzut? Minor de 13 ani, DISPĂRUT de acasă. Sunați la 112

Publicat

ajtai rafael

„La data de 17 mai a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre la faptul că AJTAI ALEXANDRU HORIA RAFAEL, în vârstă de 13 ani, din municipiul Cluj-Napoca a plecat de la locuință la data de 16 mai a.c. în jurul orei 15.00 și nu s-a întors până în prezent.

SEMNALMENTE– înălțime aproximativă – 1,60 m, păr șaten, tuns scurt.

La momentul plecării acesta purta un tricou portocaliu, pantaloni scurți, pantofi sport negri cu verde.

L-ați văzut? Minor de 13 ani, DISPĂRUT de acasă. Sunați la 112

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre acestea sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax