EVENIMENT
Emma Răducanu a fost cerută în căsătorie la Londra

Royal Albert Hall din Londra a oferit duminică scena potrivită pentru prima apariție a britanicei Emma Răducanu pe teren propriu, după uimitorul ei triumf de la US Open. Ea s-a prezentat în fața propriilor suporteri, jucând un meci demonstrativ împotriva româncei Elena Gabriela Ruse.
Devenită una dintre cele mai comercializabile sportive din lume, Emma Răducanu a fost atracția numărul unu într-un eveniment demonstrativ care a propus și alte nume interesante.
A fost primul ei meci pe teren propriu din iulie, de la debutul ei de vis de la Wimbledon, încheiat cu un abandon în turul al patrulea, în fața australiencei Ajla Tomljanovic, din cauza unor dificultăți respiratorii.
De data aceasta, a fost un meci lejer, mai mult un schimb de lovituri cu prietena și partenera ei de antrenament Ruse, aflată pe locul 85 în lume. Cele două au încântat spectatorii prezenți în sala veche de 150 de ani, cu câteva raliuri și glume captivante, un tânăr fan strigând „Emma, vrei să te căsătorești cu mine”.
Pentru a completa spectacolul, Ruse i-a dat racheta unui băiat de mingi care a făcut câteva schimburi cu Răducanu și chiar a câștigat un punct în fața acesteia, cu o lovitură ingenioasă.
Ruse a evitat să-i strice petrecerea lui Răducanu, iar favorita gazdelor s-a impus cu 6-3, 7-6.
Munca serioasă încep din nou pentru Răducanu și pentru noul ei antrenor Torben Beltz, britanica urmând să se pregătească pentru turneul australian care se apropie și de la care fanii au mari așteptări.
„A fost extraordinar să joc acasă, în fața tuturor celor de aici”, a declarat Răducanu, citată de Reuters. „Mi-am început pre-sezonul săptămâna aceasta, marți. Am făcut mult fitness, dar nu atât de mult tenis, așa că am avut emoții când am venit să joc în fața tuturor.”
Un an pe care ea îl descrie ca fiind „suprarealist” se pare că se va încheia cu câștigarea prestigiosului premiu BBC Sports Personality.
Iar despre perspectivele sale pentru anul viitor, Răducanu a spus că încă mai are multe de învățat.
„Așteptările mele de la mine sunt să continui să mă perfecționez, vreau să privesc înapoi la sfârșitul anului și să văd că am făcut progrese în diferite domenii”, a spus ea.
„Știu că va fi nevoie de multă răbdare pentru a ajunge acolo unde vreau să fiu. Este vorba de a construi robustețe din punct de vedere fizic. Va fi primul meu an calendaristic complet în circuit, va fi o experiență deosebită să joc un program integral. Sunt încă destul de tânăr. Voi învăța și voi deveni mai bună”.
(sursa: Mediafax)
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger


Salvamont România anunță că 23 de persoane au fost salvate din situații de risc din zonele montane, în urma intervențiilor de sâmbătă. De asemenea, echipajele de salvatori montani au recuperat și o persoană decedată.
Dispeceratul Național Salvamont anunță că sâmbătă s-au primit 21 de apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.
Cele mai multe solicitări, 5, au fost făcute pentru Salvamont Bran, 4 apeluri au fost înregistrate pentru Salvamont Prahova, 3 apeluri pentru Salvamont Județul Brașov și două pentru Salvamont Cluj.
În cazul intervențiilor au fost salvate 23 de persoane. Dintre acestea, 9 au fost transportate cu ambulanțele SAJ, SMURD sau Salvamont la spital și 3 persoane au fost salvate și transportate la spital cu elicopterele SMURD.
O persoană a fost găsită decedată cu ajutorul dronei și predată Serviciului IML.
S-au primit și 30 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.
Foto: Arhivă

Multiplul campion național absolut, Simone Tempestini, de la echipa clujeană Napoca Rally Academy, s-a impus categoric în etapa sa de casă de la Raliul Clujului pentru a 8-a oară, egalându-l la capitolul victorii pe deținătorul recordului, Titi Aur.
Podiumul este completat Norbert Maior – care vine pe poziția secundă, în timp ce brașoveanul Andrei Gîrtofan, într-un forcing puternic, îl surclasează pe Bogdan Marișca, de asemenea de la Napoca Rally Academy, și urcă pe a treia poziție a clasamentului absolut.
Raliul Clujului s-a desfășurat sâmbătă și duminică în județul Cluj.
EVENIMENT
VIDEO: „U” Cluj şi-a prezentat la Auditorium Maximum noul echipament pentru sezonul 2025-2026. Ce părere ai?

Universitatea Cluj şi-a prezentat noul echipament pentru partidele de pe teren propriu în sezonul 2025-2026 în sala Auditorium Maximum, un spațiu de referință pentru viața culturală clujeană, aflat în clădirea Colegiului Academic al UBB.
Căpitanul Nistor şi compania le-au prezentat suporterilor într-un scurt clip video tricourile cu care „studenţii” vor ataca Superliga.
„E aici! Noul echipament de joc adidas pentru meciurile de acasă din sezonul 2025/2026 e gata de acțiune!
Acesta este furnizat de către partenerul nostru tehnic și îmbină trei dintre valorile care stau la baza spiritului Universității Cluj: tradiție, cultură și pasiune!”, se arată în comunicatul clubului.
Vezi ce amicale va disputa „U” în cantonamentul din Cehia
Citeşte şi „U” Cluj va juca împotriva unei echipe din Armenia în Conference League
Editorial Opinii
ANALIZĂ. Adrian Vascu: Sensul în care s-a pornit în ultima lună nu este cel care trebuie. Nu mai este momentul de tăiat cu barda

Se aude ca urmeaza majorarea impozitului pe profit de la 16 la 19 la suta si a impozitului pe dividende de la 10 la 16 la suta. Asta inseamna ca antreprenorii care vor obtine acelasi profit ca in perioada anterioara vor avea un impozit suplimentar de 10%.
Ex. la un profit brut de 1 milion lei, cu cotele actuale, banii incasati de antreprenor erau 756.000 lei. Cu noile cote acesta va incasa 680.400 lei, adica fix cu 75.600 lei mai putin.
O prima consideratie:
De ce doar antreprenorii trebuie sa suporte aceasta plata si nu se aplica tuturor?
O a doua:
La un calcul simplu, daca antreprenorii isi vor diminua profitul brut cu 23,655% statul va incasa impozite din profit si dividende, cu cotele marite, mai putin decat incaseaza acum cu cotele normale iar din cheltuiala suplimentara plus dividendele nete, antreprenorul isi poate conserva nivelul de venit actual.
Trebuie crescută baza de colectare
Oare nu ia nimeni in calcul ca masurile care urmeaza a fi luate ar trebui sa creasca baza de colectare si nu sa afunde mai rau sumele la gri si negru?
O consideratie finala:
Nu mai este momentul de taiat cu barda. Solutiile exista, sunt “chirurgicale” si pot produce efecte rezolvand cauze si nu doar efecte. Necesita insa, la acest moment, decizii in cheie pragmatica, nu politica.
Sensul in care s-a pornit in ultima luna nu este cel care trebuie.
(Adrian Vascu a fost președintele Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizati din România – ANEVAR – între anii 2008-2009 și 2014-2015, membru în boardul asociației europene a organizațiilor de evaluatori TEGoVA începând cu anul 2008. Are o experienta de peste 20 ani in domeniul evaluarii bunurilor. Este inginer, economist si doctor în economie la ASE Bucuresti)