Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc și-a cumpărat casa din Câmpenești cu peste 100.000 de euro, din dorința soției

Publicat


Emil Boc şi-a cumpărat o casă de vacanță în localitatea Cristeşti, comuna Apahida. Pentru tranzacție nu a recurs la credite.

Potrivit Antena 3, achiziția ar fi fost făcută la insistențele soției.

Imobilul care a costat 115.000 de euro are o suprafață construită de 105 metri pătrați şi un teren de 1.000 de metri pătrați şi se află la 20 de minute de mers cu mașina de Cluj-Napoca.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Record de moldoveni la votul de la Cluj: peste 3.500 de alegători! Unii au venit și de la o mie de kilometri depărtare

Publicat

Record de participare la vot la secțiile organizate la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Peste 3.500 de moldoveni, unii veniți și de la o mie de kilometri depărtare, și-au ales viitorul președinte.

Secțiile de votare de la Casa de Cultură a Studenților Cluj s-au închis la ora 21, deodată cu cele din Republica Moldova. Duminică, un număr impresionant de 3.576 de moldoveni și-au exprimat opțiunea de vot la Cluj, cel mai mare număr de votanți înregistrați vreodată aici. La cele două secții din Cluj-Napoca au venit să voteze oameni atât din alte orașe alte țării, cât și din afara României, ca de exemplu din Budapesta.

Autoritățile au luat măsuri suplimentare pentru a face față fluxului ridicat de votanți, mărind numărul de urne și de personal cu 50%. Cele două secții de votare au primit, în total, 7.000 de buletine, în contextul în care 5.000 de cetățeni moldoveni cu drept de vot care locuiesc în județul Cluj.

În Republica Moldova, peste 1,6 milioane de moldoveni au ales noul președinte. Preliminar, prezența la urnele de vot este de puțin peste 54%.

Tinerii moldoveni, dezamăgiți de atitudinea compatrioților

Reporterii Cluj24 au stat de vorbă cu câțiva dintre alegătorii care au ieșit la vot la Cluj-Napoca, unii veniți de la mii de kilometri depărtare.

„E rușinoasă prezența tinerilor la vot, atât acasă în Moldova, cât și aici la Cluj. Nu înțeleg de ce tinerilor nu le pasă că viitorul lor e ales de oameni nostalgici după comunism. Eu am votat pentru alt viitor, pentru o cale Europeană”, ne spune Elena, o studentă basarabeancă.

„De-ar deschide și o secție de votare la Baia Mare ar fi bine, pentru că unora le e lene să vină până la Cluj. Din păcate chiar sunt mulți, iar asta înseamnă voturi pierdute”, povestește Maria, care a călătorit 3 ore până la Cluj ca să voteze.

Au călătorit peste o mie de kilometri pentru a vota

Un cuplu a venit tocmai din Bologna, Italia, la Cluj-Napoca pentru a-și exprima votul de astăzi.

„Noi din Italia am venit să votăm. De ce? Pentru că ne pasă, ne pasă de ce se va întâmpla cu țara noastră”, menționează un cuplu stabilit în Bologna.

Record de vot în diaspora

Maia Sandu a mulțumit moldovenilor din diaspora pentru mobilizarea exemplară, într-un mesaj adresat poporului la închiderea secțiilor de vot:

„Mulțumesc tuturor oamenilor care au participat la vot, în special chișinăuenilor care au venit în număr mare. Le mulțumesc tinerilor care au stabilit un record și diasporei, unde continuă încă procesul de votare, și pe această cale le cer să meargă să voteze. Vreau să-i mulțumesc domnului Constantin Cojocari care la 105 ani a mers să voteze”, a declarat președintele Moldovei.

„Fac apel la toți lucrătorii din secțiile de votare să fie atenți și să numere corect voturile cetățenilor”, a mai spus Sandu în scurta ei declarație.

Moldovenii și-au ales președintele, duminică, cei doi candidați din turul II fiind Maia Sandu, președinta proeuropeană, și Alexandr Stoianoglo, fost procuror general susținut de socialiști.

Paula Mariuța

Citește mai departe

EVENIMENT

A murit profesorul dr. Alecsandru Ioan Baba, unul dintre fondatorii Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Publicat

Profesorul dr. Alecsandru Ioan Baba, unul dintre cadrele didactice care au fondat și dezvoltat Facultatea de Medicină Veterinară a USAMV Cluj-Napoca, a decedat duminică, 3 octombrie 2024.

Profesorul dr. Alecsandru Ioan Baba, una dintre figurile fondatoare ale Facultății de Medicină Veterinară a USAMV Cluj-Napoca, a încetat din viață duminică, 3 noiembrie 2024.

„Azi, 3 noiembrie 2024, a plecat către Cer domnul Profesor Alecsandru Ioan Baba, unul dintre cadrele didactice care au fondat și dezvoltat Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Comunitatea facultății și a USAMV Cluj-Napoca jelește pierderea unei personalități căruia îi poartă o profundă recunoștință pentru dedicarea continuă și neobosită acordată științei ca profesor, în special anatomiei patologice și oncologiei comparate, inițierea internaționalizării și modernizării facultății ca decan, și pentru deschiderea socială ca prieten, coleg și mare Om. Condoleanțe familei și prietenilor!”, a transmis Cornel Cătoi, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Contribuții importante în patologia veterinară și oncologia comparată

Alecsandru Ioan Baba, Dr. și Dr. H.C., s-a născut la 20 septembrie 1936, ȋn Nojorid – Bihor și a absolvit Colegiul „E. Gojduˮ din Oradea. A fost profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca și  membru titular al „Academiei de Științe Agricole și Silviceˮ și al „Academiei Oamenilor de Știință din Romȃniaˮ.

A scris numeroase cărți de specialitate premiate de Academia Romȃnă și de Academia de Științe Agricole și Silvice. Tratatul „Comparative Oncologyˮ a fost postat pe site-ul „The National Center for Biotechno­logy Information USA”.

Ȋn beletristică a debutat ȋn anul 2006, cu „Fire de nisip”, tipar executat la „Impress”, Cluj-Napoca. În anul 2011 publică „Cioburi din oglinda vieții”, editura „Arca” din Oradea; ȋn 2014 publică romanul „Anuca”, editura „Accent”, Cluj‑Napoca; în 2016 publică romanul „Țintirimul încreștinat”, editura Colorama, Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Zborul Wizz Air din Malmö spre Cluj, AMÂNAT din nou. Avionul, încă în reparații: Lucrează fără lumini, fără condiții

Publicat

Zborul Wizz Air către Cluj-Napoca, programat să decoleze din Malmö seara trecută, a fost amânat de mai multe ori înainte de a fi anulat în jurul orei 2, noaptea trecută. Reprogramat astăzi la ora 17, zborul a fost amânat din nou.

Zeci de pasageri au rămas în mijlocul nopții trecute în aeroportul din Malmö, după ce zborul Wizz Air către Cluj-Napoca a fost anulat, din cauza unor probleme tehnice la aeronavă. Reprogramat astăzi pentru decolare de la ora 17 (ora Suediei), zborul a fost amânat din nou, deocamdată pentru ora 21.35.

Întârziere de circa 20 de ore pentru decolare

Unul dintre pasageri a relatat pentru Cluj24 că încă se lucrează la aeronavă, care nu a mai putut decola din cauza unor probleme tehnice.

„Așa se repară un avion care va transporta 200 de persoane ! Incredibil! Și asta fac de 6-7 ore. Lucrează la avion fără lumini, fără condiții de lucru, parcă ar lucra la o căruță. Voi ați urca în acest avion?”, întreabă, retoric, pasagerul.

Zeci de pasageri au fost abandonați în mijlocul nopții în aeroportul din Malmö, după ce zborul Wizz Air către Cluj-Napoca a fost anulat. În jurul orei 2, după o serie de amânări, zborul a fost reprogramat pe astăzi, pasagerii fiind escortați din zona de așteptare de agenții de securitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezență record la vot în Cluj, la turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Peste 3.000 de moldoveni la urne

Publicat

Până la ora 18, peste 3.000 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Cluj au votat în turul II al alegerilor prezidențiale, marcând cea mai mare participare înregistrată vreodată aici.

Moldovenii aleg duminică între Maia Sandu, președinta proeuropeană, și Alexandr Stoianoglo, fost procuror general susținut de socialiști, demonstrând o mobilizare impresionantă și un interes sporit pentru viitorul politic al țării lor.

Prezență crescută la secțiile de vot din Cluj-Napoca

În cele două secții de votare organizate în Cluj-Napoca la Casa de Cultură a Studenților, peste 3.000 de alegători și-au exercitat dreptul de vot până la ora 18. Acest număr îl depășește deja pe cel înregistrat la primul tur, când prezența finală la vot a fost sub 3.000 de persoane.

Autoritățile au luat măsuri suplimentare pentru a face față fluxului ridicat de votanți, mărind numărul de urne și de personal cu 50%. Cele două secții de votare au primit, în total, 7.000 de buletine, în contextul în care 5.000 de cetățeni moldoveni cu drept de vot care locuiesc în județul Cluj.

Până la ora 18:00, prezența la vot la nivelul Republicii Moldova ajunsese la 50,31%, adică de 1.534.275 de cetățeni înscriși pe listele electorale.

Un moment decisiv pentru Republica Moldova

Turul II al alegerilor aduce față în față doi candidați cu viziuni politice diferite: Maia Sandu, actuala președintă proeuropeană, și Alexandr Stoianoglo, fostul procuror general, susținut de Partidul Socialiștilor. Sandu a obținut 42,49% în primul tur, fiind favorizată de electoratul proeuropean, în timp ce Stoianoglo, cu 25,95% din voturi, reprezintă o orientare pro-rusă. Alegerea pe care o vor face cetățenii moldoveni astăzi are o importanță deosebită, întrucât va defini politicile externe și interne ale Republicii Moldova în următorii ani.

Atac cibernetic asupra serverelor Comisiei Electorale Centrale

În ziua votului, serverele Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova au fost ținta unui atac cibernetic. Angelica Caraman, președinta CEC, a raportat că atacul a încetinit procesul de înregistrare a alegătorilor la urne, dar autoritățile au reușit să gestioneze situația fără ca procesul electoral să fie întrerupt.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax