Connect with us

EVENIMENT

Emil Boc critică numărul mare de șoferi care nu plătesc parcarea în Centru. Niciodată n-am mai avut așa ceva

Publicat


Primarul Emil Boc este nemulțumit de indisciplina șoferilor clujeni, care în număr mare nu mai își plătesc parcarea în Centru. 

Din 2167 de mașini parcate, 450 nu aveau tichetul plătit.

„Niciodată n-am mai avut așa ceva”, a declarat primarul Emil Boc, vineri.

Acesta a adăugat că vor fi menținute acțiunile de control.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

ATENȚIE! 25 mai, termenul LIMITĂ pentru depunerea Declarației Unice. Cine trebuie să o completeze, plus FORMULARUL 212

Publicat

De

anaf declaratie unica

Miercuri, 25 mai 2022, este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, anunță ANAF.

Declarația unică, respectiv formularul 212, se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

25 mai, termen limită pentru depunerea Declarației Unice

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Atât prin Formularul 230, cât și prin intermediul Declarației Unice, contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, au mai precizat reprezentanții ANAF.

ANAF recomandă depunerea declarației prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV), precum și pe site-ul e-guvernare pentru cei cu semnătură electronică calificată.

Puteți descărca de AICI   Formularul 212

Sursa: ANAF

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile. Peste 250 de cadre medicale și 190 de paturi pentru spitalizare continuă

Publicat

De

medicover spital (2)

Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat marți. Spitalul Medicover Cluj vine în sprijinul comunității locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.

Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație.

Spitalul va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, care se vor axa în principal pe recuperarea post-operatorie imediată.

Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile: 190 de paturi pentru spitalizare continuă

„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezintă pentru grupul Medicover România o investiție pe termen lung cu focus pe inovația medicală adusă cu predilecție în domeniul chirurgical, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai înalt standard.

Alături de dotările tehnice perfomante, ne bucurăm să avem deja formată o echipă de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialiști și chirurgi, cu o vastă experiență practică națională, internațională și universitară, dispuși să colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite soluții medicale pentru pacienții noștri”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România.

medicover spital (3)

Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafață de 58.000 de metri pătrați, structurat pe 5 nivele și dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continuă, fiind printre cele mai mari unități spitalicești private din zona de nord-vest a țării. Spitalul Medicover Cluj furnizează:

Servicii medicale cu internare continuă în secțiile chirurgicale și de recuperare medicală

 • Peste 24 de specialități clinice în ambulatoriu: obstetrică – ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
 • Servicii medicale paraclinice
 • Imagistică CT/ RX: Computer Tomograf/ Radiologie
 • Punct de recoltare analize de sânge
 • 190 de paturi pentru spitalizare continuă

medicover spital (5)

 • 14 paturi pentru spitalizare de zi
 • 5 paturi destinate însoțitorilor.

Abordare multidisciplinară în tratamentul pacienților

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și îngrijiri la standarde internaționale. Infrastructura modernă, abordarea multidisciplinară și echipa medicală cu vastă experiență asigură cele mai bune practici în domeniul sănătății, totul pentru siguranța și confortul pacientului.

„Mă bucur să fiu partener al Spitalului Medicover Cluj, un proiect de anvergură și care în mod cert își va lăsa amprenta pozitivă asupra sănătății comunității prin vasta expertiză a medicilor și chirurgilor specialiști, a echipei medicale dedicate, precum și prin dotările tehnice de ultimă generație, devenind astfel chiar un reper de bune practici în sistemul medical privat din România”, a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, Spitalul Medicover Cluj

Blocul operator dispune de mai multe săli de operație, dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie și Terapie Intensivă le va oferi pacienților suport și îngrijire post operatorie.

medicover spital (4)

medicover spital (4)

Dotările tehnologice moderne vin în sprijinul profesioniștilor care vor efectua intervențiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranța, precizia și calitatea actului medical de care vor beneficia toți pacienții noștri.

Linie de gardă permanentă

În cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale variate, precum proteze de șold sau reconstrucție ligamente încrucișate din chirurgia ortopedică, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, îndepărtarea diferitelor tipuri de tumori în chirurgia oncologică urologică, hepatică sau ginecologică, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor în chirurgia ORL, tratamentul traumatismelor în chirurgia maxilo-facială sau tratamentul herniilor abdominale în chirurgia generală.

medicover spital (1)

Pacienții se pot putea adresa pentru urgențe din categoria specialități medicale și chirurgicale 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, Spitalul Medicover Cluj asigurând linie de gardă în regim permanent.

„Inaugurarea activității chirurgicale din cadrul Spitalului Medicover Cluj și desfășurarea acesteia într-un mediu profesionist, la cele mai înalte standarde tehnice și medicale este un moment de referință pentru toată comunitatea clujeană.

Faptul că avem deja formată o echipă solidă de medici profesioniști și reputați chirurgi, parte din mediul academic medical clujean, înseamnă un lucru extraordinar pentru pacienții noștri prin aceea că fiecare caz medical va fi abordat multidisciplinar, contribuind sinergic la îmbunătățirea sănătății pacienților și la oferirea suportului și confortului necesare în perioada post-operatorie”, a declarat dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical, Spitalul Medicover Cluj.

Facilități moderne

Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor facilități moderne:

 • Baza de tratament beneficiază de aparate de recuperare robotizată LOKOMAT PRO și ARMEO Spring Elveția, piscină pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitând astfel o recuperare ușoară și rapidă a pacienților.
 • Aerul din spital, inclusiv în blocul operator, este întotdeauna proaspăt, fiind recirculat și filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru asigurarea unui grad cât mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente, 24 de ore, 7 zile din 7.
 • Pacienții sunt cazați în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigură un confort sporit, fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu.
 • Paturile sunt acționate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități.
 • Pacienții pot servi masa fie în restaurantul unității medicale, fie în salon, în functie de preferință și starea de sănătate.
 • Aparținătorii veniți în vizită au la dispoziție o parcare generoasă, cafenea și bibliotecă în incinta spitalului.

Programările se fac inclusiv online

Pentru Contact și programări, cei interesați au la dispoziție un Call Center: 0264-933. Programări online se fac pe site-ul spitalului.

Rețeaua Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.

Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare.

Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați.

Citește mai departe

EVENIMENT

Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, în top 100 cele mai influente personalităţi din lume realizat de revista Time

Publicat

De

volodimir zelenski facebook persoal

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost inclus în topul 100 al celor mai influente personalităţi din lume în 2022, realizat de revista Time. În același top apare și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei.

Cei doi lideri ale Ucrainei și Rusiei, aflate în plin război, apar în topul pentru anul 2022 al revistei americane.

Volodimir Zelenski, în top 100 cele mai influente persoane din lume

O scurtă prezentare a lui Volodimir Zelenski pentru revista Time a fost făcută chiar de președintele SUA, Joe Biden.

„În preşedintele Zelenski, poporul ucrainean are un lider demn de curajul şi rezistenţa sa”, a scris preşedintele american Joe Biden.

„Naţiunile din lumea liberă, inspirate de exemplul preşedintelui Zelenski, sunt mai unite, mai hotărâte şi mai conştiente de scopul lor decât în oricare alt moment din memoria recentă”, a adăugat liderul american.

Şeful Statului Major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, apare și el în top

Vladimir Putin apare și e în topul întocmit de revista Time

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a ordonat invadarea Ucrainei vecine în urmă cu trei luni, apare în acest top al celor mai influenți oameni.

Textul însoţitor este scris de principalul său opozant din Rusia, Alexei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani într-o colonie penală de maximă securitate.

„Dacă cineva distruge media independente, organizează asasinate politice şi este blocat în iluziile sale imperiale, atunci este vorba de un nebun capabil să comită o baie de sânge în centrul Europei în secolul 21”, scrie Navalnîi.

„Putin dă o lecţie despre cum să anulezi câştigurile economice obţinute de o ţară pe parcursul a 20 de ani”, a adăugat el.

„Totuşi, principala întrebare pe care el o pune – cum să opreşti un nebun malefic care are o armată şi arme nucleare şi este membru în Consiliul de Securitate al ONU – nu a primit încă un răspuns. Noi suntem cei care trebuie să găsim răspunsul”, a adăugat Alexei Navalnîi.

Dictatorul și eroul

„Spectrul mijloacelor prin care poate fi exercitată influenţa nu a fost niciodată mai clar decât în acest Top 100 Time care îi include pe Putin şi Zelenski”, a scris pe Twitter redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal.

„Dictatorul din spatele unui război brutal şi preşedintele ucrainean, o figură eroică rară în vremurile noastre care dezbină”, a adăugat el.

Time publică această listă anuală începând din anul 1999.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primăria promite că viitorul culoar de mobilitate Nord va fi o cale bună să ieși din oraș. Dan Tarcea: Va fi o stradă serioasă

Publicat

De

culoarul verde

Miercuri, la Centrul de Inovare și Imaginație Civică va avea loc o dezbatere publică miercuri, începând cu ora 18, pe tema „Culoarului de mobilitate Nord – Podul Oașului-Răsăritului și străzile adiacente”.

Proiectul urmează calea Masterplanului supus dezbaterii publice și este menit sa susțină viitoarele dezvoltări imobiliare din zona Bulevardului Muncii, precum și crearea a doi poli noi de atracție, cultural și sportiv.

Noul culoar de mobilitate va fi amenajat începând de la Podul Răsăritului, în construcție, va lega strada Oașului de Răsăritului, și va ajunge până la Podul IRA.

Va fi o stradă serioasă

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, marți, că acest culoar va fi o alternativă bună să ieși din oraș „pe o stradă serioasă, cu ampriza serioasă”, dotată inclusiv cu piste de biciclete.

Din punct de vedere tehnic, proiectul presupune: modernizarea intersecțiilor, amenajarea străzilor Răsăritului și Câmpul Pâinii la un profil de culoar cale ferată (16/21 ml) cu benzi de circulație, piste de biciclete, aliniamente de arbori și mobilier urban; modernizarea rețelei de iluminat public stradal și a sistemului de semaforizare; instalarea unui sistem de management al traficului; amenajări dedicate funcțiunilor urbane pe categorii de trafic (pietonal, velo+standuri, auto, parcare/garare, transport public cu toate facilitățile aferente, pasaje, poduri, traversări), spații verzi, terenuri de joacă, loisir, areal canin, soluționarea rețelelor edilitare integrate în subteran / peisaj urban (distribuții, utilaje de câmp, hub-uri, PT, stații de reglare), colectare ape meteorice, asigurarea condițiilor optime de exploatare și mentenanță.

Broșura proiectului poate să fie citită aici:

https://files.primariaclujnapoca.ro/2022/05/18/2022-05-16-CMN-brosura-CIIC-1.pdf

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate