Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc amenință firmele care nu finalizează lucrările la timp: „Nu mai au ce căuta în vecii vecilor la Cluj”

Publicat


Primarul Emil Boc amenință firmele care lucrează la proiectele orașului că dacă nu se încadrează în timp vor fi făcute public de rușine. Mai mult, aceste firme care câștigă licitații publice pentru investițiile în oraș și nu se țin de cuvânt nu vor mai putea participa la alte lucrări în Cluj, susține Boc.

„Vor primi o recomandare să nu mai caute la licitaţii în Cluj-Napoca în viitor. Asta voi face cu toate firmele care ies din termene. Voi afişa pe o platformă publică toate firmele din cauza cărora nu se termină la timp lucrările, să le ştie toată lumea. Cum e cazul locuinţelor sociale de pe Ghimeşului, da avem întârziere acolo, dacă va fi cazul şi la zona centrală vom spune. Dacă vii la Cluj la licitaţie, îţi faci datoria. Dacă nu, nu mai ai ce căuta în vecii vecilor aici. Altă soluţie nu am. M-am săturat în anii ăştia de câţi nervi şi supărări am avut cu firme care vin, câştigă licitaţii şi după nu mai au cu cine lucra, intră în faliment, etc. Nu mai veniţi”, a declarat Boc, la un post de radio local.

Karla FaneaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

FOTO. 4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Publicat

De

Rezultate elevi clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Elevii clujeni au obținut noi rezultate excepționale. De data aceasta la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Iași.

11 elevi clujeni, majoritatea de la Colegiul Național „Emil Racoviță”, au participat la olimpiadă.

4 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz pentru elevii clujeni la Olimpiada Naționala de Astronomie și Astrofizică

Aceștia, elevi în clasa a VI-a, a X-a și a XII-a, s-au întors cu nu mai puțin de 9 medalii. De asemenea, datorită rezultatelor obșinute, 4 elevi s-au calificat în lotul olimpic extins al României.

Cine sunt elevii și rezultatele obținute:

 • Câmpean A. C. Yanis Matei – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a – medalie de aur
 • Holhoș A. Paul – Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Cluj-Napoca, clasa a VI-a, medalie de aur
 • Rusea D. M. Bogdan – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de aur, calificat în lotul extins
 • Voicu C. Teofil – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a XII-a, medalie de aur, calificat în lotul extins

 • Pasca V. Nectarie – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de argint, calificat în lotul extins
 • Costea M. Matei – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, medalie de argint, calificat în lotul extins
 • Cîmpeanu D. V. Dania-Bogdana – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a – medalie de bronz
 • Dobre-Bărnuțiu I. C. Victoria – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a VI-a, medalie de bronz
 • Chirilă S. Matei – Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca, clasa a XII-a, medalie de bronz

Au mai participat și:

 • Blendea D. Eric-Daniel – Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a X-a, mențiune de onoare
 • Teoc F. C. Ruxandra-Beatrice, Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, clasa a XII-a

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Alex Chipciu continuă la „U” Cluj. În alegere a contat mult și părerea FAMILIEI

Publicat

chipciu

Jucătorul Universității Cluj, Alexandru Chipciu, s-a decis: va continua și în sezonul următor la Universitatea Cluj.

Chipciu a fost dorit și de către Gigi Becali, patronul FCSB, însă se pare că mutarea nu se va concretiza.

Alex Chipciu continuă la „U” Cluj. În alegere a contat mult și părerea FAMILIEI

Conform informațiilor GSP, Alex Chipciu va continua în proporție de 100% la Cluj. Acesta l-ar fi înștiințat pe patronul roș-albaștrilor încă de marți seară în privința deciziei sale. Singurul factor care l-ar fi împins pe acesta să semneze cu FCSB ar fi fost Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al roș-albaștrilor, cei doi având o relație extrem de apropiată.

Inclusiv familia lui Alex își dorește ca polivalentul fotbalist să continue pentru formația clujeană.

„Nu mă interesează pe mine Chipciu, am vrut să-l aduc, are experiență. Cu Chipciu există altă intenție. Nu putem merge în Champions League cu el. Îl vreau datorită caracterului frumos, dar nu pentru Champions League, ci pentru campionat”, a spus Becali.

„Nu e problema mea Chipciu. Mi-a vorbit MM despre el, eu i-am transmis că este pe placul meu. Dacă putem să îl luăm, îl luăm. El s-ar întoarce acasă, este jucătorul nostru. Ar putea avea un rol similar celui al lui Pintilii, în cazul în care nu joacă”, mai declarase latifundiarul din Pipera.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Cod GALBEN de ploi și furtuni în zona montană a Clujului

Publicat

furtuna

ANM a lansat o avertizare Cod Galben de ploi și furtuni în zona montană a Clujului și în alte zone din țară, joi, până la ora 23.00.

Joi, 30 mai, între orele 10.00-23.00 se anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Avertizare Cod GALBEN de ploi și furtuni în zona montană a Clujului

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Crișanei și local în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

cod galben

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore), cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 10.000 de clujeni s-au bucurat de SPECTACOLELE imersive de la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj

Publicat

mina pop-up

MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj, marchează Ziua Internațională a Copilului întreg weekend-ul, 1 și 2 iunie, iar copiii și părinții sunt așteptați să participe la un program artistic special. Astfel, sâmbătă și duminică, în premieră va avea loc o expoziție, care reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având în comun tema animalelor. „Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diversitatea celor mai iubite viețuitoare prin ochii unor artiști renumiți. Până acum 10.000 de vizitatori s-au bucurat de spectacolele imersive de la Iulius Mall Cluj.

mina pop-up

Expoziția „Animale în Lumea Artei” este menită să inspire și să educe prin intermediul artei, iar pe 1 și 2 iunie, toți vizitatorii de la mic la mare sunt așteptați să se bucure de ea, la Iulius Mall Cluj. Spectacolul imersiv oferă reprezentări extrem de detaliate și realiste ale unor animale, peisaje exotice și fantastice cu tigri și păsări, scene idilice din natură sau compoziții simbolice ce reflectă relația dintre oameni și animale. Selecția include lucrări de Albrecht Dürer, Henri Rousseau, George Stubbs, Melchior d’Hondecoeter, Paul Klee și mulți alții.

mina pop-up

FOTO. 10.000 de clujeni s-au bucurat de SPECTACOLELE imersive de la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj

Această colecție diversă oferă o perspectivă asupra modului în care diferiți artiști au abordat tema animalelor în operele lor, explorând atât frumusețea naturală, cât și simbolismul și mitologia asociate cu acestea. De la realismele minuțioase ale lui Dürer și Stubbs, la onirismul și culorile vibrante ale lui Rousseau și Klee, expoziția promite o călătorie vizuală captivantă și educativă pentru copii.

Operele de artă vor fi însoțite de explicații pe înțelesul copiilor, astfel încât cei mici să învețe într-un mediu prietenos și plăcut despre animalele ilustrate și artiștii care le-au creat. Ghidul expoziției va fi Mădălina Surducan, cu doctorat în filosofia artei contemporane. „Suntem încântați să deschidem această expoziție specială de Ziua Copilului. Animalele au fost mereu o sursă de inspirație pentru artiști, iar prin această galerie dorim să aducem bucurie copiilor și să le stârnim interesul pentru artă și natură. Vă așteptăm cu drag să descoperiți «Animale în Lumea Artei» la MINA Pop-up, din Iulius Mall Cluj”, au declarat reprezentanții echipei MINA.

mina pop-up

Biletele sunt gratuite pentru toți copiii de până în 3 ani, iar cei sub 12 ani au reducere de 50%. Acestea pot fi achiziționate online sau de la fața locului, în limita locurilor disponibile și oferă acces la „Animale în Lumea Artei”, precum și la spectacolele imersive „Gustav Klimt”, „Lumea Subacvatică” și „Inner Constellations”. Mai multe detalii puteți afla AICI .

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax