Connect with us

ACTUALITATE

E sezonul SCORPIONULUI. Ce NU știai despre al optulea semn astrologic din ZODIAC

Publicat


star sign gd36820c5d 1280

Începând din 23 octombrie și până pe 21 noiembrie (aproximativ), în astrologie e sezonul Scorpionului, detectivul zodiacului, astfel că perioada aceasta nativii Scorpion devin personajele principale. 

„Scorpionii sunt fascinați de tot ceea ce se ascunde în spatele aparențelor, de tot ce se întâmplă în culise, de cauzele din spatele cauzelor. Necunoscutul îi atrage ca un magnet pe Scorpioni, interesați să știe ce nu știu alții sau ce n-a aflat încă nimeni”, a notat astrologul Valeriu Pănoiu în cartea sa, „Astrologia de la Cer la Pământ”.

Așadar, când se vorbește despre Scorpioni, se vorbește automat și despre mister și profunzime. Pentru a-i cunoaște mai bine, am pregătit o scurtă prezentare a personalității lor.

scorpion g6269b2ed2 1280

Caracteristici astrologice principale

Scorpionul este o zodie de Apă guvernată de Marte și Pluto, planete ce reprezintă determinarea/pasiunea, respectiv renașterea, astfel că viața lor se învârte în jurul ideii de renaștere din propria cenușă. Cu Marte și Pluto ca guvernatori, Scorpionul se încadrează în categoria oamenilor care se „vindecă” singuri, în sensul că dețin o putere de transformare enormă, fiind buni și când vine vorba de autodisciplinare.

Cu alte cuvinte, zodia se caracterizează prin determinare, concentrare, având înclinații spre domeniul psihologiei, de care se folosește, într-un stil personal, pentru a se cunoaște mai bine și a trece peste obstacole. Raportarea sa la psihologie se face prin prisma faptului că, aflați în căutarea Necunoscutului, subconștientul este o temă majoră în viață, pe care încearcă să o deslușească.

Celelalte 2 zodii de Apă sunt Racul și Peștii, motiv pentru care nativii se vor înțelege bine cu ele, având interese și trăsături de caracter comune.

giant scorpion g0f55fe737 1280

Zodia Scorpionului este negativă/feminină, adică se remarcă prin energia yin, receptivă și pasivă – conceptul de „negativ” nu este decât o denumire pentru acest tip de personalitate, nu este folosit cu sens propriu.

Toate zodiile de Apă și de Pământ sunt zodii feminine, iar acest lucru se referă la deschiderea emoțională, nu la trăsături și comportamente feminine. De cealaltă parte sunt zodiile de Foc și de Aer, zodii pozitive, care se remarcă prin energia masculină/yang/expresivă/activă.

De asemenea, din punct de vedere al modalității, Scorpionul este o zodie fixă (alături de Taur, Leu, și Vărsător), astfel că se remarcă prin încăpățânare și statornicie. Modalitatea fixă se întâlnește întotdeauna la zodiile din mijlocul unui anotimp: Taurul e al doilea semn al primăverii (după Berbec), Leul e al doilea semn al verii (după Rac), Scorpionul e al doilea din toamnă (după Balanță), iar Vărsătorul e al doilea din iarnă (după Capricorn).

Fiind a opta zodie la număr, Scorpionului îi corespunde Casa a opta din zodiac, asociată cu transformarea, criza, sexualitatea, moartea și renașterea, dependența, psihologia, lucrurile tabu, moștenirea și banii altora.

scorpio g76a806a26 1280

Corespondențe în natură

Cafeastrology consideră că Scorpionului i se potrivește auriul și movul din rândul culorilor, topazul și opalul din rândul pietrelor, oțelul și fierul din rândul metalelor.

După cum a notat și astrologul Valeriu Pănoiu în cartea sa, „Omul este un Microcosmos în Macrocosmos”, astfel că fiecare zodie este guvernată de un astru, iar ea guvernează, la rândul său, anumite părți ale corpului.

Scorpionul guvernează organele genitale, vezica urinară și intestinele, părți corelate cu sexualitatea și transformarea.

scorpio ga1a48b8be 1280

constelația Scorpionului

Trăsături de caracter

Principalele cuvinte care îi descriu pe nativii Scorpion sunt: intens, hotărât, magnetic, persuasiv, minuțios și perceptiv. Scorpionilor nu le este frică de multe lucruri, putând fi buni anchetatori și psihologi. Tind să fie posesivi, devenind geloși ușor, dacă nu și-au echilibrat relația cu ego-ul.

Cum Scorpionul e guvernat de două planete, pe lângă animalul al cărui nume îl poartă, se mai asociază cu un animal, vulturul fiind simbolul secundar al zodiei, reprezentând curajul, puterea, viziunea clară și inteligența.

Scorpionii sunt influențați de Marte, astfel că sunt recunoscuți pentru determinarea și hotărârea de care dau dovadă. Nativii știu ce vor dar nu se grăbesc să obțină lucrul respectiv într-un moment nepotrivit, fiind răbdători sau, cel puțin, mai răbdători decât Berbecii, cealaltă zodie guvernată de Marte. Probabil că Focul (elementul Berbecului) accentuează energia nativilor, în timp ce Scorpionul, fiind de Apă, își dozează capacitatea de acțiune. Preferă să stea, să analizeze, să privească, totul pentru a găsi momentul ideal în care să ajungă la ceea ce își doresc. Cu alte cuvinte, răbdarea este o strategie a Scorpionului.

Este, totodată, atras de partea mai întunecată a vieții, cu atât mai mult cu cât este întotdeauna gata să investigheze.

Rezistenți și hotărâți, Scorpionii nu renunță ușor și nu se lasă intimidați de alții. Din acest motiv, nici diferențele de opinie sau confruntările nu îi fac să se simtă în dezavantaj, întrucât își valorifică traumele și fricile pentru a fi mai puternici, având o capacitate de transformare și o imunitate semnificativă la scenariile negative, acestea fiind oricum primele la care se gândesc.

Când vor învăța să fie optimiști, vor descoperi că sunt și mai puternici decât credeau.

 

 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România

Publicat

dan tanasa

Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri.

Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem.

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România

De exemplu, fostul președinte Băsescu știa dinainte ce atac va apărea într-o revistă străină la adresa premierului de atunci, Victor Ponta, pur și simplu pentru că uneltele sale securiste au plasat în prealabil articolul respectiv în străinătate.

Un așa-zis site de știri din România, de fapt o goarnă a acoperiților Sistemului, a preluat un atac la adresa AUR din ziarul elvețian Neue Zuricher Zeitung (NZZ).

„Oare ce știe despre România si români un austriac care locuiește în Turcia?”

NZZ a mai fost folosit și ca tribună pentru atacuri împotriva Academiei Române si a Bisericii Ortodoxe Române.Autorul articolului este un anume Volker Pabst care a scris un veninos articol de opinie, conținând părerile autorului la adresa AUR, articol preluat în aceeași zi de goarna acoperiților de la București. Același Pabst a mai fost utilizat de Sistem în perioada convulsiilor politice din 2019.

Pabst este corespondentul NZZ din Istanbul. Oare ce știe despre România si români un austriac care locuiește în Turcia? Volker Pabst este absolvent al universității din Ulan-Ude, capitala Republicii Autonome Buriat-Mongole din cadrul Federației Ruse. Acolo a învățat el despre România?

Asemenea atacuri ne întăresc si ne confirmă că mergem pe drumul cel bun iar Sistemul este speriat că va pierde controlul sufocant asupra României.

Deplângem însă vicierea climatului democratic si amestecul Sistemului în campania electorală, precum si recurgerea la denigrarea în presa străină a unui partid românesc din interese de politică internă.

Citește mai departe

EDUCATIE

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Publicat

daniel metz

Daniel Metz, fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, a decis să treacă din mediul afacerilor în cel academic. El este noul prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de IT din România, cu peste 2.000 de angajați. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, lui Metz i s-a propus o nouă funcție, cea de prorector la UAB.

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Întrebat de Alba24 de ce a plecat din zona de afaceri și a ales mediul academic, Daniel Metz a răspuns simplu: „Nu am plecat neapărat de la o schimbare, ci de la ideea de a da mai departe, mai exact, de a oferi informațiile pe care le-am obținut în cei peste 30 de ani cât a activat în afaceri, celor tineri, studenților.”

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Paradă MOTO la Cluj-Napoca în cadrul evenimentului ATENȚIE LA MOTOCICLIȘTI, campanie de prevenire a incidentelor rutiere

Publicat

parada moto

Sâmbătă, 20 aprilie, a avut loc la Cluj-Napoca o paradă moto în cadrul evenimentului ATENȚIE LA MOTOCICLIȘTI, o campanie de prevenire a incidentelor rutiere.

„La acest eveniment nu turăm excesiv motoarele, nu bravăm, nu ne dăm pe o roată, nu ieșim din coloana încercând să ieșim în evidență ci ne vom comporat așa cum dorim să fim cunoscuți și respectați în trafic, respectând minimul bun simț si regulamentul evenimentului”, scrie pe pagina de Facebook a Comunității Moto Cluj.

VIDEO. Paradă MOTO la Cluj-Napoca în cadrul evenimentului ATENȚIE LA MOTOCICLIȘTI, campanie de prevenire a incidentelor rutiere

Participanții au avut deschiderea asigurată de către departamentul rutier al Poliției.

parada moto

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor de munte este un ritual de împerechere care are loc primăvara. Masculul defilează în fața femelei și luptă pentru a o impresiona.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri.

Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 de centimetri. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

În România ar mai exista aproximativ 5.000 de exemplare, dar în Europa de Vest sunt extrem de rari.

Video: Ghiță Floca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax