Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

E.ON a susținut proiectul Asociației Zi de Bine dedicat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate

Publicat


„100 de Doruri” a fost cauza susținută de Asociația Zi de Bine în luna iunie, dedicată copiilor care cresc fără părinți întrucât aceștia sunt plecați la muncă în străinătate.

· Unul din cinci copii din comuna Corlățel, județul Mehedinți, are cel puțin un părinte plecat din țară;

· 100 de Doruri reprezintă tot ce este mai important și valoros, atât pentru copiii rămași în țară, cât și pentru cei plecați departe.

Unul din cinci copii din comuna Corlățel, județul Mehedinți, are cel puțin un părinte plecat în străinătate. Părinții lor se întorc rar să îi viziteze, nu stau prea mult și apoi pleacă din nou, moment în care se așterne un dor apăsător. În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat pentru ei proiectul „100 de Doruri”, în cadrul căruia copiii au participat la o serie de 18 ateliere pe teme de patrimoniu, scriere creativă, arhitectură, fotografie, gastronomie, cântece și dansuri tradiționale, cu scopul de a identifica 100 de doruri-esență a identității comunei lor.

Asociația Zi de Bine a dorit să scoată la lumină dorurile, dar și meșteșugurile, îndeletnicirile și obiceiurile aproape uitate, cu scopul de a le păstra vii în amintire, dar și în comunitate. Astfel, au identificat alături de copiii din localitate 10 categorii de elemente definitorii ale comunei lor, de care, mai ales celor plecati, li se face dor: oameni, locuri, gospodării, tradiții, obiecte, legende și povești, cântece și dansuri, îndeletniciri, gastronomie și construcții, iar pentru fiecare categorie au fost asociate câte 10 doruri. Astfel s-au adunat 100 de doruri ale comunei Corlățel.

Pentru ca acest proiect să prindă viață au fost necesare, nici mai mult, nici mai puțin, de 4 luni, iar valoarea totală s-a ridicat la 135.000 Lei. Proiectul a fost susținut de Grupul EON România alături de ceilalți parteneri strategici ai Asociației Zi de Bine.

“Dorul lasă urme adânci în suflet, care cu greu mai pot fi acoperite. Cu atât mai mult pentru un copil care are nevoie de iubire, răspunsuri și îndrumare atunci când face primii pași în viață. Pentru copiii din Corlățel ne-am adunat forțele și am reconstruit spiritul comunității în jurul a 100 de doruri care reprezintă tot ce este mai important și valoros, atât pentru cei rămași aici, cât și pentru cei plecați departe. Acest proiect ne-a reamintit cât este de importantă comunitatea, familia, acel ACASĂ în care ne sunt rădăcinile”, a declarat Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de BINE.

Pe 20 Iunie, de ziua Comunei Corlățel, cele 10 categorii de doruri au devenit repere identitare într-un traseu al comunei, marcate cu un disc simbol pentru fiecare categorie în parte. Pe cele 10 discuri este gravată steaua în opt colțuri care se regăsește în întreaga comună, fie pe haine sau pe case. Tot în cadrul proiectului, copiii cu vârste între 8-13 ani, au primit biciclete cu care au avut de parcurs un traseu de 10 km. La fiecare disc-simbol amplasat, copiii au fost provocați să răspundă la o serie de întrebări din categoria respectivă, iar pentru fiecare răspuns corect au primit o piesă dintr-un puzzle uriaș. La finalul traseului, cei mici au completat Puzzle-ul celor 100 de Doruri, un puzzle care îi apropie, simbolic, de cei aflați departe.

Scopul campaniei este acela de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze mai puțin discutate.

Alături de Asociația ZI de BINE, vom susține câte o cauză în fiecare lună a anului.

În luna mai, E.ON, alături de ceilalți parteneri strategici, a susținut Asociația Zi de Bine în proiectul Ochii Care Nu Se Uita, în urma căruia 70 de nevăzători au primit bastoane smart cu soft în limba română, care le asigură un grad mai mare de siguranță și independență.

Proiectul a necesitat un buget în valoare de 45.000 de euro.

Despre E.ON Romania

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Smart Energy, un nou concurs online lansat de E.ON pentru elevii de gimnaziu preocupați de economisirea energiei

Publicat

concurs smart energy

Copiii vor să fie luați în seamă de colegi, prieteni, dar și de părinți , bunici sau profesori. Își doresc să aibă un cuvânt de spus și să fie un exemplu pentru cei din jur. Iar atunci când inițiativele lor se îndreaptă spre protecția mediului, prin economisirea surselor de energie și folosirea energiei verzi fiecare dintre noi devenim mai atenți la aceste lucruri și chiar mai responsabili.

· Competiția interșcolară a debutat pe 20 septembrie și se încheie pe 1 octombrie;

· Copiii vor avea de pregătit un videoclip cu durata de maximum 3 minute;

· Proiectele clasate pe primele 3 locuri vor fi recompensate cu premii atractive, precum table educaționale interactive, video proiectoare sau laptopuri;

Acestea sunt principalele argumente pentru care E.ON Energie România lansează un nou concurs dedicat elevilor de gimnaziu, “Smart Energy”, care se desfășoară online începând cu 20 septembrie până la 1 octombrie. Sunt invitați să participe elevi din întreaga țară, cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani, care sunt pasionați de energia viitoru-lui și de protejarea mediului și care își doresc să fie promotori în societate a unor măsuri de folosire eficientă a energiei. Echipele vor fi formate din minimum 3 și maximum 10 copii și vor avea un profesor coordonator.

“Ne dorim cu toții să trăim într-un mediu curat, nepoluat și în acest demers comun ne bazăm foarte mult și pe copii și creativitatea lor. De multe ori de la ei vin sfaturi și idei prețioase privind energia și utilizarea eficientă a acesteia. Așteptăm ideile copiilor în cadrul acestui nou concurs care vine în completarea acțiunilor E.ON de tranziție la noua lume a energiei, mai verde și sustenabilă”, spune Claudia Griech, Di-rector General al E.ON Energie România.

Pentru înscrierea în concurs, etapă care va avea loc în perioada 20-26 septembrie, copiii vor trebui să realizeze un videoclip de maximum 3 minute în care să explice de ce este important să economisim energia, precum și modul în care putem face acest lucru.

Beneficiile folosirii energiei în mod eficient prin schimbări mici ale stilului de viață, dar și ale utilizării unor alternative eficiente din punct de vedere energetic pentru încălzirea sau răcirea locuinței, transportul eco, prietenos cu mediul, sunt doar câteva teme ce pot fi abordate în cadrul concursului interșcolar.

Trimiterea materialelor pentru concurs se va face pe adresa de e-mail (utilizând platforma Wetransfer): responsabilitate.corporatista@eon-romania.ro, sau pe WhatsApp la numărul de telefon: 0756194644.

În perioada 27-30 septembrie videoclipurile transmise vor fi distribuite pe pagina de pagina de YouTube a E.ON România (https://www.youtube.com/user/eonenergieromania), intrând astfel oficial în etapa finală a concursului. Desemnarea câștigătorilor se va face de către publicul larg prin acordarea de voturi pozitive, fiind luate în considerare doar voturile acordate direct pe această pagină.

Primele trei videoclipuri, cu punctajele cele mai mari, vor fi desemnate câștigătoare și vor fi premiate de E.ON Energie România. Premiul întâi va consta într-un Pachet interactiv IQBoard Expert (tablă interactivă + videoproiector, Premiul II – Tablă interactivă , iar Premiul III – Videoproiector. Cei trei profesori coordonatori ai proiectelor câștigătoare vor fi premiați cu câte un laptop. Cele trei unități de învățământ câștigătoare vor putea fi beneficiarele proiectului Energie în școlile copilăriei, ediția 2022, de modernizare a sistemului de iluminat din școli prin montarea de tuburi LED.

Mai multe informații despre demersurile necesare pentru înscrierea în concurs și despre Regulamentul concursului puteți afla accesând https://www.facebook.com/E.ONRomania/ și website-ul www.eon.ro/actiuni-responabilitate-sociala.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Wings – ansamblu rezidențial EMBLEMATIC din Cluj-Napoca dezvoltat de Studium Green a avut inaugurarea zilele trecute

Publicat

img2

Într-o atmosferă de poveste, participanții au vizitat ansamblul și au vazut Clujul de la înaltime. Evenimentul a avut loc în gradina urbană a complexului, în jurul amfiteatrului.

img6

Echipa de arhitecți implicată în realizarea proiectului a declarat:

“Suntem entuziaști să vedem ideile noastre puse în practică. Suntem fericiți si pentru că spațiile gândite sa faciliteze socializarea viitorilor locatari au fost suficiente chiar și pentru organizarea unui asemenea eveniment”.

img5

Seara a fost absolut memorabilă, fiind încheiată cu un moment unic de acrobație – o plimbare la înălțime între cele două aripi ale ansamblului și cu un foc de artificii.

“Totul este minunat! Este prima dată când ajung într-un ansamblu rezidențial nou construit și descopăr că spațiile comune sunt finalizate deja – grădină, zone de relaxare, amfiteatru, crame – parte componentă a pachetului viitorului locatar”, a declarat o invitată la inaugurare.

img4

img4

“Wings” este primul proiect finalizat dintr-o serie de proiecte pe care le avem în lucru și prin care ne propunem să schimbăm radical modul în care se construiește la Cluj. Am spus-o acum câțiva ani. Trecerea la verde nu va fi o revoluție, va fi o evoluție! De aceea, avem acum primul ansamblu din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondială și România Green Building Council. Pentru că am construit pentru viitor, am extradotat clădirea cu putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

img3

Orașele se schimbă și ne dorim să nu fim simpli părtași la schimbare, ci să fim cei care o provoacă și care ridică standardele în domeniul construcțiilor sustenabile”, a mai declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

img1

Pentru mai multe informații și detalii vizitați www.studiumgreen.ro sau FB @studiumgreenimobiliare.

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

Anunț finalizare proiect ”Granturi pentru capital de lucru” acordate IMM-urilor

Publicat

De

Dettra Organization SRL anunta finalizarea proiectului cu titlul ”Granturi pentru capital de lucru” proiect nr RUE M2-3503 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat pe o perioada de 177 zile, începând cu data incasarii contravalorii contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea Dettra Organization SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea si numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o

perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 681 089.66 (valoarea totala) din care : 486 659.85 lei grant si 194 429.81 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Faceți clic sau atingeți aici pentru a introduce text.

Persoană de contact:

Rus Radu

Radu.rus@dettra.ro, 0747 668 031

grant

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

Deschidem aripile Clujului

Publicat

Se fac ultimele pregătiri pentru lansarea “Wings” – proiect rezidențial devenit emblematic pentru Cluj Napoca datorită designului unic și tehnologiilor moderne de proiectare și execuție.

“Este un proiect în care am adunat toată expertiza pe care o deținem ca să deschidem o fereastră spre viitor. Am pornit acest proiect acum 5 ani, cu o echipă tânără de proiectanți și arhitecți din România și sunt foarte entuziasmat de rezultatul muncii noastre! Am reușit imposibilul!”, a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

Dacă întoarcem clepsidra în anul 2016, când s-a conturat proiectul, povestea Wings începe ca orice poveste frumoasă de la o idee vizionară, aceea de a edifica o clădire cum nu s-a mai văzut! Sursa de inspirație a fost ideea magica a zborului, rezultatul fiind un proiect care beneficiază de o arhitectură biomimetică, unică și îndrazneață. Aripile șimbolizează libertatea și transcendența, iar noblețea conceptului a impus alegerea celor mai progresiste tehnologii de construcție – green homes, sustenabil și smart – de la faza de proiectare și execuție până la faza de utilizare în vederea minimizării impactului asupra mediului.

Pe lângă vederea panoramică spre oraș și pădurea Făget, cele 228 de apartamente care compun ansamblul Wings se află într-o relație puternică cu exteriorul rezidenții beneficiind de o grădină urbană organizată după principii de permacultură, cu flori, plante aromatice, legume deja pe rod, arbuști decorativi și o zona plantată cu arbuști fructiferi (zmeur, mur etc), pivnițe urbane și o stație de compost.

Existența unei grădini care deservește ansamblul Wings este esențială pentru dezvoltarea unei comunități veritabile. Rezidenții își vor putea petrece timpul liber în spații de socializare exterioare: în zona de relaxare din grădina comună, în amfiteatru, la locul de joacă pentru copii sau la iazul cu pești.

Din dorința de a avea un proiect în armonie cu natura și cu impact redus asupra mediului, am optat pentru materiale și finisaje cu elemente naturale, eficiență energetică

superioară, unități sanitare cu debit redus de apă, iluminat led inteligent, monitorizarea continuă și evaluarea performanțelor de sustenabilitate a locuințelor și infrastructură pentru sortarea deșeurilor la sursă.

Pe lângă cele 236 de spații dedicate parcării bicicletelor, ca și premieră absolută, ansamblul beneficiază de putere electrică instalată necesară încărcării mașinilor electrice pentru toate cele 276 locuri de parcare existente.

Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă, generând facturi mai mici pentru viitorii proprietari.

”Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea autorităților locale, finanțatorilor, colaboratorilor externi și interni cărora le mulțumesc,” a declarat Bob Dorin, CEO Studium Green.

Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.

Visurile noastre nu se opresc aici! Studium Green a creat un “laborator de idei” în care încurajează creativitatea, curajul și viziunea. Orașele se schimbă și ne dorim să nu fim simpli părtași la schimbare, ci să fim cei care o provoacă și care ridică standardele în domeniul construcțiilor sustenabile. Trecerea la verde nu va fi o revoluție, va fi o evoluție! Acest concept a stat la baza tuturor proiectelor noastre și va fi piatra de temelie și pentru proiectele viitoare!

Pentru mai multe informații și detalii vizitați www.studiumgreen.ro sau FB @studiumgreenimobiliare .

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate