Connect with us

EVENIMENT

După 16 ani, restaurantul Baracca din Cluj-Napoca trage obloanele

Publicat


Restaurantul Baracca

Restaurantul Baracca din Cluj-Napoca se închide după 16 ani.

Anunțul a fost făcut de antreprenoarea Maria Dunca, pe pagina de Facebook.

După 16 ani, restaurantul Baracca din Cluj-Napoca trage obloanele

Maria Dunca a spus că Baracca a fost un vis care a devenit relitate, dar că nu mai vede loc să crească și mai mult acest business.

Chiar dacă în urmă cu o lună noi preparate au fost adăugate la meniu, restaurantul se va închide.

„După mulți ani de creștere, am început să recunosc că nu ne mai rămâne spațiu pentru a face acest lucru, asta m-a condus la decizia de a încheia definitiv această poveste”, a mai spus antreprenoarea.

Baracca va fi închis definitiv începând cu data de 12 august.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Publicat

krešić

Patronul CFR Cluj, Ioan Varga, a anunțat faptul că Anton Kresic (28 de ani) ar putea fi ultima plecare de la vicecampioana României. Ardelenii au primit o ofertă avantajoasă din Arabia Saudită.

Au avut loc mișcări masive de trupe la CFR în acest sezon. Trupa lui Dan Petrescu (56 de ani) a ratat calificarea în Conference League, iar clujenii au renunțat la mai mulți jucători importanți. Printre ei, Daniel Bîrligea (24 de ani), cedat la FCSB pentru 2 milioane de euro, scrie GSP.

Ofertă avantajoasă pentru CFR Cluj. Un fundaș al echipei este „curtat” de Arabia Saudită

Ioan Varga a explicat faptul că un singur jucător ar mai putea pleca de la CFR. Este vorba despre fundașul central croat Anton Kresic. El a fost rezervă la meciul cu FCSB din etapa trecută, încheiat la egalitate, scor 2-2.

„Singurul fotbalist care ar mai putea pleca este Kresic. Avem o ofertă bună din Arabia Saudită. Vedem zilele acestea dacă se va întâmpla asta. Săptămâna asta se hotărăște”, a declarat Ioan Varga, pentru Fanatik.

În schimb, Kader Keita (23 de ani) rămâne pe poziții. Chiar dacă și el este dorit de un club din Arabia Saudită. Keita va rămâne cel puțin până în iarnă la Cluj. Atunci se vor relua discuțiile în legătură cu un eventual transfer.

„Momentan, cu Keita au picat negocierile. Vom vedea în iarnă ce se va întâmpla. La fel, este dorit de o echipă din Arabia Saudită”, a adăugat Varga.

Kresic a jucat 28 de meciuri pentru CFR în sezonul trecut, fiind unul dintre oamenii de bază. El a pierdut echipa în actualul sezon. Nu a bifat decât 3 meciuri pentru ardeleni în campionat.

Kresic a mai evoluat de-a lungul carierei pentru Rijeka, Atalanta, Padova, Cremonese sau Carpi. Croatul a venit în Gruia în vara lui 2023 și a jucat 31 de meciuri pentru trupa lui Dan Petrescu. Este cotat de Transfermarkt la 1,2 milioane de euro.

Citește mai departe

EVENIMENT

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Publicat

artur miranyan

Universitatea Cluj l-a prezentat, miercuri, pe Răzvan Oaidă (26 de ani), noul jucător al echipei. Joi, „U” îl va prezenta pe Artur Miranyan (28 de ani), atacant cu 8 selecții pentru naționala Armeniei.

Vârful dorit de tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău va semna un contract valabil pentru un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, informează sursele Gazetei Sporturilor din interiorul clubului clujean, scrie GSP.

Încă un ATACANT vine la „U” Cluj. Are 8 selecții la NAȚIONALA țării sale

Artur Miranyan vine să evolueze în tabăra „șepcilor roșii” în calitate de jucător liber de contract, după despărțirea de vicecampioana din Armenia, FC Noah Yerevan. În stagiunea precedentă, Miranyan a marcat pentru Noah 23 de goluri, reușite care l-au propulsat în fruntea ierarhiei golgheterilor primului eșalon armean.

El a câștigat în cariera sa un singur trofeu, respectiv campionatul Macedoniei de Nord în sezonul 2014-2015 cu Vardar Skopje. În total, a jucat 156 de meciuri oficiale, în care a marcat 57 de goluri și a oferit 10 pase decisive.

La ce echipe a jucat Artur Miranyan

Pyunik Erevan – 47 de meciuri / 15 goluri / 6 pase decisive
FC Noah – 38 de meciuri / 24 de goluri / două pase de gol
FC Urartu – 38 de meciuri / 14 goluri / o pasă de gol
Alashkert FC – 16 meciuri / 3 goluri / o pasă de gol
Vardar – 12 meciuri

În momentul de față, Artur Miranyan este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 400.000 de euro. El a evoluat pe postul de atacant central, însă este capabil să acopere și pozițiile de al doilea vârf, aripă dreapta, aripă stânga și mijlocaș ofensiv.

Artur Miranyan se va lupta pentru un loc de titular în angrenajul lui Ioan Ovidiu Sabău cu Mamadou Thiam, Vladislav Blănuță, Adel Bettaieb și Franck Tchassem.

Foto: YouTube

Citește mai departe

EVENIMENT

Plângere penală a unui copil de 9 ani împotriva a 7 medici de la IML Cluj-Napoca. Acuzațiile aduse acestora

Publicat

iml cluj

Un minor de 9 ani a depus o plângere penală, prin părinți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca împotriva a 7 medici de la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj-Napoca pe care îi acuză de săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată.

Avocata Mihaela Chiș, cea care îl reprezintă pe minor și pe mama acestuia, a declarat pentru Cluj24 că medicii de la IML au încercat acoperirea greșelilor colegilor medici de la Spitalul de Copii Cluj prin trimiterea la alte diagnostic fictive, care nu au nicio legătură cu diagnosticele din înscrisurile medicale.

”A fost depusă o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată comisă de mai mulți făptuitori, medici ai IML Cluj-Napoca: Mugur Pop, Florin Popovici, Costel Siserman, Silviu Morar, Ștefan Anițan, Lucian Pintea și Cristian Gherman care au mușamalizat un raport de expertiză medico-legală întocmit în iunie 2021 pentru a acoperi greșelile unor medici de la Spitalul de Copii Cluj, unde clientul meu a fost internat în ianuarie 2015.

Medicii de aici l-au ignorat, i-au pus un diagnostic greșit și nu i-au administrat tratamentul adecvat, iar ca urmare a acestor greșeli, copilul a rămas cu multiple forme de handicap – motor și psihic.

După ce s-a formulat o acțiune civilă, medicii au încercat să se sustragă prin mușamalizarea faptelor în raportul de expertiză medico-legală. Când minorul s-a prezentat cu mama sa la IML Cluj, a fost consultat afară, nu în incinta instituției, iar ulterior s-a încercat acoperirea greșelilor prin trimiterea la alte diagnostice fictive, care nu au nicio legătură cu diagnosticele din înscrisurile medicale”, a spus Chiș.

Se cere anularea raportului de expertiză medico-legală

Potrivit acesteia, o expertiză medico-legală se efectuează pe baza înscrisurilor, iar medicii legiști sunt obligați să țină cont de aceste înscrisuri.

”În acest caz s-a specificat în raportul de expertiză un diagnostic nereal și s-a mușamalizat. Din informațiile noastre aceste lucruri se întâmplă frecvent și nu se ține cont de înscrisurile relevante. Clientul meu cere prin plângerea depusă anularea raportului de expertiză medico-legală și a tot ce este fals și tragerea la răspundere a medicilor legiști”, a explicat avocata.

Diagnostic inițial greșit

Din plângere rezultă că minorul, care are în prezent 9 ani, s-a născut în 15.11.2014, iar în 12.01.2015, la vârsta de 2 luni, a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca pe fondul problemelor medicale genetice preexistente, reprezentate de trombofilie ereditară.

Medicii care l-au consultat au stabilit, inițial, că problemele sale de sănătate s-ar datora așa numitului sindrom ”shaken baby”,  adică scuturarea copilului, și timp de 3 zile au întârziat efectuarea unor analize RMN în urma cărora s-a stabilit diagnosticul corect, de tromboză de vene corticale profunde, dar care nu a fost urmat de administrarea tratamentului anticoagulant, așa cum era recomandarea.

”În data de 18.01.2015 a fost realizat consultul neurochirurgical, de către dr. Ștefan Florian, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, care a confirmat diagnosticul de tromboză de sinus sagittal superior, fiind recomandat tratamentul cu anticoagulant, de urgență.

(…) Acest înscris atestă urgența medicală în care mă aflam, care a fost tratată cu maximă ignoranță, raportat la refuzul administrării tratamentului cu anticoagulant, în pofida dispunerii acestuia încă din data de 15.01.2015. De abia în data de 19.01.2015 a fost administrat tratamentul anticoagulant dispus în data de 15.01.2015 și necesar din data de 12.01.2015”, se mai arată în plângerea penală.

În ianuarie 2017 s-a introdus la Tribunalul Cluj cererea de chemare având ca obiect tragerea la răspundere a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Înlăturarea răspunderii medicale

Diagnosticul fals de ”shaken baby” apare și în raportul de expertiză medico-legală al IML Cluj-Napoca, iar stabilirea acestuia ”s-a realizat cu scopul de a înlătura răspunderea medicală a cadrelor medicale care au  stabilit în cazul minorului un diagnostic eronat și au refuzat să efectueze examinări suplimentare”.

”Raportul de expertiză medico-legală și-a propus exonerarea persoanelor responsabile de răspunderea medicală cauzată de refuzul acordării asistenței medicale. Acest document a fost falsificat, la momentul întocmirii sale, prin consemnarea unui diagnostic care nu corespunde adevărului. Consemnarea unui diagnostic fals s-a realizat cu intenție directă, respectiv, cu scopul de a eluda răspunderea medicală.”, se mai arată în plângerea penală.

Citește mai departe

EVENIMENT

Le-ați VĂZUT? Două tinere din Turda, DISPĂRUTE de acasă. Sunați la 112

Publicat

112

La data de 18 septembrie 2024, Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre la faptul că MOCEAN ANA MARIA, în vârstă de 15 ani și MOLDOVAN ANA MARIA, în vârstă de 25 ani, au plecat voluntar de la locuința din municipiul Turda, în cursul zilei de 13 septembrie a.c., iar până în prezent nu au revenit.

SEMNALMENTE: MOCEAN Ana Maria – păr roșcat, mică de înălțime.

La momentul plecării aceasta purta un tricou roz și pantaloni scurți de culoare verde.

Le-ați VĂZUT? Două tinere din Turda, DISPĂRUTE de acasă. Sunați la 112

mocean

*

SEMNALMENTE: MOLDOVAN Ana Maria – păr roșcat, mică de înălțime.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu blugi și tricou roșu.

moldovan

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre acestea sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax