Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Drumarii clujeni au scos utilajele cu lamă. ATENȚIE la polei. La temperaturi scăzute, sarea își pierde efectul asupra zăpezii

Publicat


deszapezire

În cursul dimineții de luni, 6 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, anunță Consiliul Județean. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor de până la -18 grade Celsius înregistrate în timpul nopții, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În această dimineață, se acţionează încă cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Drumarii clujeni au scos utilajele cu lamă. Circulați cu atenție. La temperaturi scăzute, sarea își pierde proprietățile

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de duminică, 5 februarie, s-a acţionat pe 13 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a nouă utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe două drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 157 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de duminică s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 160 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe nouă drumuri judeţene, cu nouă utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Circulați cu atenție!

Și luni se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare. De asemenea, drumarii clujeni acționează cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei.

Totuși, aceștia atrag atenția că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius, sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. „Civilizație” à la Cluj. „Ninge” cu tichete de parcare la un magazin din Mănăștur

Publicat

De

kaufland parcare (1)

Se întâmplă în Clujul de 5 stele. Lângă bariera de la parcarea magazinului Kaufland din Mănăștur, e plin de tichete aruncate pe jos.

„Fenomenul” a fost semnalat de un cititor Cluj24.ro, care a trimis și fotografii.

„Civilizație” à la Cluj. „Ninge” cu tichete de parcare la un magazin din Mănăștur

„Și-au făcut parcare cu tichete la Kaufland în Mănăștur și a început să <<<ningă>> cu tichete aruncate din mașini la ieșire. Dacă nu sau gândit și la un coș de gunoi…”, a spus cititorul Cluj24.ro.

kaufland parcare (2)

Astfel, în loc să le țină în mașină și să le arunce în altă parte, unii șoferi preferă să le lase la „locul faptei”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. La un pas de ACCIDENT. Depășire periculoasă pe o stradă din Cluj-Napoca

Publicat

depasire

Un șofer a fost la un pas să facă accident după o depășire pericoloasă în trafic. Acesta circula cu viteză și era să intre într-o mașină care vedea pe contrasens, după cum se vede dintr-o întregistrare postată pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca de un alt participant la trafic.

Chiar dacă e sâmbătă, și se circulă fără mari probleme în oraș, unii șoferi sunt tot grăbiți.

La un pas de accident. Depășire periculoasă pe o stradă din Cluj-Napoca

Grăbit pare și șoferul din filmare, care nu a mai avut răbdare și a intrat în depășire, chiar dacă venea o mașină din față. De asemenea, în momentul depășirii, mașina a trecut pe o trecere de pietoni și nici vorbă să încetinească.

Mai mulți șoferi de pe grup au făcut comentarii, unul dintre ei arâtând că nu e de mirare că țara noastră este prima din Europa la accidente de mașină mortale.

Cel care a postat filmarea a precizat că o va preda poliției.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Karel Guzman, suspendat 4 etape după bătaia de la meciul U-BT Cluj – CSM Oradea. Sancțiuni DURE și amenzi în ambele tabere

Publicat

De

u bt

Federatia Romana de Baschet a anunțat sancțiunile după scandalul de la meciul U-BT Cluj-Napoca – CSM Oradea. Aruncătorul lui U-BT Cluj, Karel Guzman, s-a ales deja cu un dosar penal, după ce a sărit la bătaie cu jucătorul echipei adverse Nikola Markovic.

Scandalul a avut loc în 18 martie, la derby-ul U-BT – CSM Oradea. Karel Guzman, care a fost suspendat, a ieșit din sală și s-a întors cu o rangă, fiind cu greu oprit de colegii de echipă.

Karel Guzman, suspendat 4 etape după bătaia de la meciul U-BT Cluj  – CSM Oradea. Sancțiuni DURE și amenzi în ambele tabere

În urma evenimentelor petrecute la derby-ul dintre CSM Oradea și U BT Cluj-Napoca, încheiat cu scorul de 82-74, Federatia Romana de Baschet a luat decizia de a amenda ambele echipe.

Astfel, FRB a decis suspendare pentru Karel Guzman cu 4 etape și sancționarea acestuia cu 2.500 de euro.

Citește și: SCANDAL la meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea. Un jucător a sărit la BĂTAIE cu o rangă. S-a ales cu dosar PENAL

De asenenea, a afost suspendare și Nikola Markovic, jucător al CSM Oradea, pentru 2 etape și amendat cu 1.000 de euro.

Mai mult, Radovan Markovic, antrenorul secund al echipei din Oradea, a fost suspendat 3 etape și amendat cu 1.000 de

FRB a mai decis amendartea celor două cluburi, fiecare urmând să plătească câte 2.500 de euro, în urma scandalului de la Oradea.

Citește mai departe

EVENIMENT

BĂTAIE între doi bărbați pe Calea Florești din Cluj. Polițiștii au oprit SCANDALUL și au deschis dosar penal

Publicat

De

politie masina

Polițiștii clujeni au intervenit sâmbătă pentru a opri o bătaie între doi bărbați, pe Calea Florești. Polițiștii au chemat și ambulanța, însă bătăușii nu au vrut să meargă la spital.

Conflictul a izbucnit în jurul orei 10.00, portrivit IPJ Cluj.

BĂTAIE între doi bărbați pe Calea Florești din Cluj. Polițiștii au oprit scandalul și au deschis dosar penal

La data de 25 martie a.c., în jurul orei 10.05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că pe Calea Florești, din municipiu, exista o stare conflictuală între 2 persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca, care au identificat doi bărbați cu vârste de 27, respectiv 53 de ani, care, pe fondul unor neînțelegeri, s-ar fi agresat fizic.

La fața locului, polițiștii au solicitat sprijinul unui echipaj medical SAJ, însă cei 2 au refuzat să fie transportați la spital.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuni de lovirea sau alte violențe.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax