Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Două drumuri afectate de inundații din Cluj vor fi REFĂCUTE

Publicat


Consiliul Județean Cluj va demara refacerea a două sectoare de drum județean, grav afectate de fenomenele meteorologice de la sfârșitul săptămânii trecute. În acest scop, forul administrativ județean va folosi suma de 3.661.000 lei aprobată de Guvern, banii fiind alocați din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale afectate de calamitățile naturale.

„Este vorba, astfel, de drumul județean 161C, respectiv sectorul situat în localitatea Corneni, comuna Aluniș, între km 13+000 și km 13+960, unde se impun realizarea unei consolidări cu zid de sprijin precum și lucrări de refacere a sistemului rutier.

De asemenea, în urma ploilor torențiale care au afectat zona de munte a județului Cluj, drumul județean 107R, mai exact sectorul cuprins între Pârtia Buscat și unitatea militară de pe Muntele Mare, a suferit multiple degradări. În acest context, pe un sector în lungime de 11,3 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 47+350 și 58+650, Consiliul Județean va interveni în regim de urgență pentru refacerea sistemului rutier.

Lucrările de refacere a celor două drumuri județene vor debuta în perioada imediat următoare, după încheierea contractelor de execuție cu firmele contractoare”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Foto: Arhivă


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

70% dintre clădirile în stare de degradare sunt renovate după somația polițiștilor

Publicat

De

Potrivit șefului Poliției Locale a municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, 70% dintre clădirile aflate în stare de degradare în oraș sunt renovate după ce proprietarii primesc somații.

În caz contrar, aceștia riscă majorarea impozitului pe clădire cu 500%.

„Străzi întregi au fost refațadizate de la începutul campaniei, cum este Regele Ferdinand sau bulevardul Horea. Deja trecem la inelul al treilea al orașului cu verificările”, a spus Marcel Bonțidean.

Campania a fost extinsă și asupra terenurilor neîngrijite.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Marcel Bonțidean, Poliția locală: În această săptămână am găsit 5 case fără autorizație pe o singură stradă

Publicat

De

Șeful Poliției Locale a Municipiului Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a declarat, vineri, că doar în această săptămână au fost găsite, pe o singură stradă, 5 imobile fără autorizație de construcție.

Este vorba despre strada Odobești.

Marcel Bonțidean a precizat că este greu ca acestea să fie identificate la nivel de șantier, dintre sutele care se construiesc, mai ales dacă respectă cerințele „de suprafață”, care sunt vizibile.

Totuși, acesta atrage atenția asupra pericolului real la care se supun beneficiarii, existând riscul impunerii demolării, prin instanță.

Primăria Cluj-Napoca a dezbătut recent un proiect referitor la taxele pe anul 2022, prin care majorează cu până la 50% impozitul pentru imobilele fără autorizație de construcție.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Spital privat aprobat pe strada Moților, fără heliportul dorit

Publicat

De

screenshot 20210923 144848

Entusia SRL a primit undă verde, joi, de la Comisia Județeană de Urbanism, pentru construirea unui spital privat pe strada Moților, la nr. 23.

Proiectul, cu înălțime de 4 etaje, a fost realizat de arhitecții de laTrans Form.

Aici se dorește practicarea chirurgiei și transplantului, tratarea urgențelor, însă fără servicii de recuperare.

La cererea Comisia de monumente istorice, heliportul a fost tăiat de pe proiect, la fel și un etaj înălțime.

Terenul are 600 de metri pătrați.

Pentru realizarea proiectului va fi demolată o casă veche.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ATENȚIE, CLUJENI! Circulația va fi restricționată în acest weekend

Publicat

Cu ocazia desfășurării mai multor evenimente, în acest sfârșit de săptămână circulația rutieră va fi restricționată astfel:

– în perioada 23 – 26 septembrie 2021, pentru buna desfășurare a ,,Campionatelor Mondiale de Karate WUKF”, pe str. Pandurilor până duminică, 26 septembrie 2021, ora 12.00;

– în data de 25 septembrie 2021, între orele 14.00 – 20.00, pe strada Făgetului, de la intersecție cu Drumul Sfântul Ioan până la intersecție cu str. Cerbului, cu accesul riveranilor, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentului „Raliul Clujului”;

– în data de 26 septembrie, cu ocazia desfășurării competiției ,,Crosul Companiilor 2021”, va fi închisă circulaţia rutieră, între orele 07.30 – 11.30, pe următorul traseu: Start – Piaţa Unirii – B-dul Eroilor – Str. Baba Novac – str. Iuliu Maniu – latura de est și de sud a Pieței Unirii – str. Napoca – str. Fortăreței – str. I. M. Klein – str. Universității – str. M. Kogălniceanu – str. Baba Novac – str. I. C. Brătianu – str. Universității – Piața Unirii (cu deschiderea circulaţiei rutiere pe străzile Napoca, Piața Unirii, B-dul Eroilor începând cu ora 11.15).

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate