Connect with us

EVENIMENT

Doi bărbați care au spart mai multe mașini în Cluj-Napoca și au furat un laptop de 6.000 de lei au fost prinși și arestați

Publicat


politia, ipj

Doi bărbați, de 49 și 54 de ani, din județul Mureș au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii clujeni de la Secția 2 de Poliție, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Cercetările au fost demarate la data de 12 septembrie 2023, în baza unei sesizări privind furtul unui laptop din interiorul unui autovehicul aflat în parcarea unui supermarket din municipiul Cluj-Napoca, evaluat la suma de 6.000 de lei.

Doi bărbați care au spart mai multe mașini în Cluj-Napoca și au furat un laptop de 6.000 de lei au fost prinși și arestați

Potrivit polițiștilor clujeni, din cercetările derulate a rezultat că în aceeași zi, prin utilizarea de chei mincinoase și dezasigurarea sistemului centralizat de închidere, bănuiții ar fi pătruns într-un alt autoturism parcat în locația menționată, fără a sustrage bunuri din interior.

La data de 20 septembrie, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj – Compartimentul Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Mureș, municipiul Reghin, ocazie cu care au fost identificate și ridicate bunuri de interes pentru soluționarea cauzei.

La data de 2 octombrie, în urma investigațiilor derulate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș, cei doi bărbați, pe numele cărora existau mandate de aducere, au fost depistați și conduși la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore a celor doi, iar ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

VIDEO. FOTO. Tradiția și valorile autentice aduse împreună la “Simfonia Sărbătorilor”, concertul de Crăciun al UBB Cluj

Publicat

Concert de Crăciun la UBB Cluj

Momente pline de emoție la “Simfonia Sărbătorilor”, Concertul de Crăciun al Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

Young Famous Orchestra, Grupul coral Sfântul Apostol Andrei și Corul Colegiului Național Gheorghe Șincai din Cluj-Napoca au încântat publicul luni seara în sala Auditorium Maximum.

Tradiția și valorile autentice aduse împreună la “Simfonia Sărbătorilor”, concertul de Crăciun al UBB Cluj

Young Famous Orchestra a făcut spectacol sub bagheta dirijorului Vladimir Agachi, cunoscut pentru stilul său inovator și caracteristic, alături de Grupul coral Sfântul Apostol Andrei condus de preotul Decebal Gorea și Corul Colegului Național Gheorghe Șincai, dirijat de Uliana Jurcan.

Concertul a inclus o selecție de colinde internaționale, dar și romanești, interpretate cu multă căldură. La inițiativa dirijorului Vladimir Agachi, publicul a fost invitat să cânte alături de orchestră melodia “Moș Crăciun”, moment care a fost apreciat de cei din sală.

 

Muzica clasică, într-o abordare modernă

Young Famous Orchestra a fost fondată în 2015 sub conducerea dirijorului Vladimir Agachi și este una dintre cele mai tinere și dinamice orchestre din Transilvania.

Aceasta promovează muzica clasică printr-o abordare modernă și prin colaborări cu instituții culturale locale, precum Universitatea Babeș-Bolyai și Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Orchestra a avut concerte alături de personalități precum Dan Grigore și Irina Margareta Nistor.

Prietenie, muncă și dragoste pentru muzică

Grupul Coral „Sfântul Apostol Andrei” a fost înființat în 2003 și este format în prezent din 10 membri, sub conducerea părintelui Decebal Gorea. De-a lungul anilor, grupul a avut turnee internaționale în Spania, Ungaria, Olanda și a colaborat cu Young Famous Orchestra în 2018-2019. Activitatea grupului se bazează pe prietenie, muncă și dragoste pentru muzică.

Concert de Crăciun la UBB Cluj

Grupul Vocal al Colegiului Național „Gheorghe Șincai”este format din elevi pasionați de muzică, coordonați de dirijoarea Uliana Jurcan. Aceștia au participat la competiții locale și internaționale, precum Expo Milano 2015 și turnee UEFA U21, cântând alături de ansambluri precum Corul Madrigal, dar și alături de Young Famous Orchestra, corul s-a remarcat în evenimente culturale importante.

„Evenimente de calitate pentru oameni cu valori și așteptări diverse”

„Încercăm să bucurăm comunitatea UBB cu ocazia sărbătorilor de iarnă prin evenimente de calitate pentru oameni cu valori și așteptări diverse.

După colindele țărilor etnografice, care aduc tradiția în prezent, este acum timpul prezentului să onoreze tradiția, prin colindele și cântecele sărbătorilor de iarnă interpretate de coruri și de orchestre de muzică clasică.”, a arătat rectorul UBB Cluj, Daniel David, pe pagina de Facebook a universității.

Evenimentul a adus în prim-plan, prin artă, tradiția și valorile autentice, oferind comunității UBB un moment unic și plin de emoție.

Timeea Morocoj

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Radu Constantea, președintele U Cluj, ales în grupul de lucru al Asociației Cluburilor Europene

Publicat

De

Radu Constantea, președinte U Cluj

Radu Constantea, președintele clubului FC Universitatea Cluj, a fost desemnat să facă parte din prestigiosul grup de lucru „ECA Governance & Development Working Group” în urma unui amplu proces de selecție.

La această procedură au participat 221 de candidați din 45 de țări, reprezentând 110 cluburi de fotbal din Europa.

Radu Constantea, președintele U Cluj, ales în grupul de lucru al Asociației Cluburilor Europene

Alegerea sa consolidează poziția României în forurile internaționale de fotbal pentru ciclul 2023-2027, arată reprezentanții U Cluj.

European Club Association (ECA), fondată în 2008, este singurul organism independent recunoscut de UEFA și FIFA care reprezintă interesele cluburilor de fotbal europene.

Din această organizație fac parte cele mai importante cluburi din lume, precum Manchester City, Chelsea, Liverpool, AC Milan, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Benfica Lisabona sau Atletico Madrid.

ECA identifică noi oportunități de creștere pentru cluburile membre

Misiunea grupului „ECA Governance & Development Working Group” este de a identifica noi oportunități de creștere și de a asigura resursele și direcția administrativă necesare pentru a aduce beneficii cluburilor membre. De asemenea, grupul urmărește dezvoltarea sustenabilă a asociației și a membrilor săi, consolidând astfel poziția organizației în fotbalul european.

În acest grup de elită sunt reprezentate cluburi de top din întreaga Europă, au mai arătat reprezentanții U Cluj.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Masa Comunității, în stradă la Turda, pentru Vladimir. Băiețelul de 1 an și 6 luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie

Publicat

De

Masa comunității pentru Vladimir la Turda

Turdenii sunt invitați, miercuri, 18 decembrie, la prima masă de Crăciun în stradă organizată pentru a sprijini o cauză specială.

Este vorba de Vladimir, un băiețel de 1 an și 6 luni diagnosticat cu hipoacuzie, care are nevoie urgentă de ajutor pentru a-și dobândi auzul și capacitatea de a vorbi.

Masa Comunității, în stradă la Turda, pentru Vladimir. Băiețelul de 1 an și 6 luni a fost diagnosticat cu hipoacuzie

Aparatele auditive, ședințele de terapie și logopedie de care are nevoie Vladimir pentru o bună integrare, sunt cheltuieli care îi împovărează peste măsură pe părinții lui.

Aceștia sunt în proces de a înființa o asociație, dar până la momentul în care Vladimir va putea beneficia de ajutor din donații vor trece 6 luni. Iar nevoia lui este actuală și stringentă. Asta pentru că, arată părinții băiețelului, acesta va începe procedurile încă din luna ianuarie 2025.

Masă de Crăciun pentru comunitate, în centrul orașului Turda

Turdenii sunt, astfel, invitați la o masă de Crăciun, o întânire ad-hoc, pentru a-l ajuta pe micuț. Și puțin de la fiecare înseamnă mult pentru Vladimir.

O masă de Crăciun, pentru comunitate, va fi organizată miercuri, 18 decembrie, în centrul istroic al orașului, pe pietonală.

Turdenii sunt aștepați să meargă acolo, să se așeze la masă alături de prieteni și familii, să guste preparatele și produsele oferite de Veranda, Centrul Gastronomic Turda, Pâinea de sub deal, Sarea-n Bucate, Banca pentru alimente Cluj și Crama La Salina și să cumpere un cadou pentru cei dragi.

Atât donațiile cât și banii obținuți din cumpărături vor fi transferați în contul destinat tratamentului lui Vladimir. Vor fi și colindatori, respectiv Corul Gimnazial Teodor Murășanu, Corul Părintelui Zăhan Sebastian, Lorena Florentin, dar și alte cete.

Citește mai departe

EVENIMENT

„Bursucul” SUSPENDAT două etape și AMENDAT cu 320 de lei pentru proteste

Publicat

dan petrescu lfp

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost suspendat, luni, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal pentru două meciuri şi a fost amendat cu 320 de lei, a anunţat, marţi, Liga Profesionistă de Fotbal pe site-ul său oficial.

Petrescu a fost eliminat în min. 89 al partidei cu Unirea Slobozia (1-1), de la Clinceni, din etapa a 20-a a Superligii, pentru al doilea cartonaş galben, ambele acordate de arbitrul Ionuţ Coza pentru proteste.

„Bursucul” SUSPENDAT două etape și AMENDAT cu 320 de lei pentru proteste

Fundaşul Paul Papp, eliminat în finalul meciului cu Universitatea Cluj (90+3), din etapa a 20-a a Superligii, a primit o suspendare de un meci şi a fost sancţionat cu penalitate sportivă de 740 de lei.

Papp a marcat singurul gol al echipei ploieştene (1-4) pe Cluj Arena.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax